Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,383 15 apr 2024 17:35
  • -0,019 (-0,56%) Dagrange 3,367 - 3,399
  • 7.283.468 Gem. (3M) 13,9M

KPN 2021

2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. homesecuur 26 mei 2021 09:09
    quote:

    Porscheknakker Graat schreef op 25 mei 2021 22:23:

    [...]

    KPN zal tijdens een dergelijk gesprek tegen de investeerders zeggen, dat er een behoorlijk hoger bod neergelegd moet gaan worden om een overname te doen slagen. Indien men zeer geïnteresseerd is, dan zal er een hoger bod komen. Dat verwacht ik.
    Als de boze wolf er niet was geweest ..
  2. forum rang 5 manuss 26 mei 2021 10:34
    quote:

    RESEARCH schreef op 26 mei 2021 10:15:

    Wellicht komt er nog een derde partij bij. Ik denk aan pensioenfonds ABP, die nu al deelneemt in de uitrol van glasvezel. Alle obstakels zijn dan weggenomen, als de prijs tenminste goed is.
    Het artikel in het FD geeft helaas geen enkele duidelijkeid. Alleen dat een eventuele overname alle kanten op kan.
  3. forum rang 5 manuss 26 mei 2021 10:44

    Het dilemma van EQT: toch een bod op KPN, of afdruipen?

    12 mei 2021

    Investeerders EQT en Stonepeak hakken dezer dagen een knoop door over KPN: toch nog een voorstel doen, of de duidelijke afwijzing van KPN accepteren. De logica wijst op afdruipen.

    KPN onthulde anderhalve week geleden dat het was benaderd voor een overname door twee partijen. Van de Zweeds-Amerikaanse combinatie EQT/Stonepeak was al langer duidelijk dat zij belangstelling hadden, maar de naam van de Amerikaanse investeerder KKR was nieuw. Het lijkt erop dat het telecombedrijf na maanden van geruchten die zondag grote schoonmaak wilde houden: alles naar buiten, een duidelijke afwijzing en over tot de orde van dag.

    KKR heeft de handdoek inmiddels in de ring gegooid, zo bleek vorige week uit een publicatie van persbureau Bloomberg. Maar van EQT/Stonepeak is dat nog niet duidelijk. Analisten gingen er vanuit dat dergelijke serieuze partijen niet zomaar genoegen nemen met een afwijzing. Er werd druk gespeculeerd over een verhoging van het bod, dat volgens de Financial Times €3 per aandeel zou bedragen. Overigens zeggen zowel KPN als EQT dat er nooit een bod is gedaan.

    Twee opties
    EQT heeft twee opties. Alsnog een voorstel doen, of de afwijzing accepteren. In het EQT-kamp valt te beluisteren dat de investeringscombinatie nog een ultieme poging wil doen om van KPN duidelijkheid te krijgen hoe de afwijzing moet worden geïnterpreteerd, en of er niet toch nog ruimte is om een nieuw voorstel te doen. Nadeel van die optie is dat na het heldere 'njet' van KPN elke beweging van EQT al heel snel als vijandig gekwalificeerd kan worden. En vijandig kan niet, het moet vriendelijk, zeggen bronnen rond EQT.

    De beschermingswallen waarover KPN kan beschikken maken een vijandige overname tot een onbegaanbare weg. Het risico om van vijandigheid te worden beschuldigd maakt ook toenadering tot de grootaandeelhouders van KPN — en langs die weg druk zetten — moeilijk. Om dezelfde reden heeft het ook geen zin om in de openbaarheid te treden en uit te leggen wat de BV Nederland erbij te winnen heeft als EQT KPN overneemt. Daar komt nog bij dat EQT geen partij is die vijandige overnames doet.

    Versnellen glasvezeluitrol
    Volgens Bloomberg is het topmanagement van EQT/Stonepeak half april naar Nederland gereisd om met KPN-ceo Joost Farwerck te spreken. Niet over een bod, maar over het strategische plan van de investeerders. Ze boden €4 mrd aan extra financiering en een samengaan met EQT-dochter Delta Fiber, om de uitrol van glasvezel in Nederland te versnellen.

    Farwerck heeft bij die gelegenheid duidelijk gemaakt dat KPN niets ziet in het plan. Het geld heeft KPN niet nodig. De eigen cash flow en de extra financiering die pensioenbeheerder APG in een joint venture met KPN steekt zijn genoeg. Ook is alle bouwcapaciteit voor de komende jaren al volledig gereserveerd. KPN wil het zelf doen en heeft daar ook de middelen voor. Vandaar dat KPN in het afwijzingspersbericht meldde dat het plan van EQT/Stonepeak geen toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de eigen strategie. Zonder een beter plan heeft verder praten met KPN geen zin.

    Dan blijft de tweede optie over. EQT en Stonepeak zetten het plan voorlopig in de ijskast. Gegeven de glasheldere afwijzing door KPN en de onmogelijkheid van vijandige bewegingen ligt deze optie het meest voor de hand. Het plan kan pas weer uit de ijskast komen als er andere bestuurders bij KPN aantreden of wanneer de glasvezelstrategie op grote problemen stuit. Maar zover is het voorlopig nog niet.

  4. RESEARCH 26 mei 2021 13:46
    Leg mij dan eens uit waarom de overheid een overname niet zou toestaan. KPN is door de overheid geprivatiseerd. Zij verzorgen inderdaad een deel van de infrastructuur voor de overheid. Echter er zijn meer partijen die dit verzorgen voor de overheid waarop zij ook geen invloed hebben. Als er een partij voorbijkomt zoals een pensioenfonds, of zoals EQT en Stonepeak die bereid zijn tot een verbintenis van tientallen jaren met goede afspraken dan is er geen enkele belemmering. Het gaat deze partijen, net zoals het ABP, om lange termijn rendementen. Als ze jaarlijks een rendement kunnen behalen van zeg maar minimaal 3% dan is dat gezien de huidige rentestand al voldoende. Sterker nog EQT en Stonepeak hebben de overheid vooraf al kennis gesteld van de interesse in KPN. KPN wordt alleen maar sterker van een kapitaalkrachtige partij.
  5. forum rang 5 manuss 26 mei 2021 17:53
    quote:

    A3aan schreef op 26 mei 2021 11:38:

    Snap nou toch dat KPN niet over is te nemen. Dat staat de Staat gewoon niet toe. Jammer voor de huidige aandeelhouders, maar het interesseert het bestuur van KPN geen fluit hoe hoog de koers staat. Aandeelhouders zijn gewoon onbelangrijk.
    Overname kan alleen aan "betrouwbare partijen" en de Staat zal bepaalde veiligheidsgaranties eisen van de nieuwe eigenaars. Voldoen ze hieraan, dan kan de overname worden gerealiseerd.
  6. forum rang 5 manuss 27 mei 2021 18:31
    Een nee is voor KPN voldoende om de deur dicht te houden

    Pieter Couwenbergh Jeroen Piersma 14:58
    In 2013 ontsnapte KPN ternauwernood aan een Mexicaanse belager. Nu is een simpel nee voldoende om een Zweedse koper de deur te wijzen. Na een aandeelhoudersvriendelijk tijdperk hebben bestuurders van bedrijven de touwtjes weer stevig in handen.

    Het was kantje boord. KPN was eind 2013 bijna in handen van een Mexicaanse miljardair. Het kabinet-Rutte II zag geen reden de coup van Carlos Slim te verijdelen, het KPN-bestuur zat met de handen in het haar. Enkel dankzij het lef van de beschermingsstichting van KPN liep het goed af. De stichting trok een juridische muur op met een listig argument: KPN was van groot maatschappelijk belang voor Nederland. De Mexicanen dropen af.

    Vandaag de dag wordt niet opgekeken van dit argument, maar destijds deed het wenkbrauwen fronsen in kringen van fusie- en overnamejuristen en beleggers. Dit klonk als Franse nationalistische industriepolitiek. In een open economie als de Nederlandse was sinds begin deze eeuw de praktijk gegroeid dat alles aan de beurs te koop is.

    Als een koper zich meldde kon een bestuur niet veel anders dan onderhandelingen starten om een zo hoog mogelijke premie voor zijn aandeelhouders uit het vuur te slepen. De pressie van beleggers was te groot om te strijden voor de eigen business case. Het leidde tot een heuse uitverkoop van Nederlandse waar: Hagemeyer, Numico, Wavin, Nuon, Essent en natuurlijk ABN Amro.

    ### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

    Acht jaar na de aanval van Carlos Slim heeft KPN eerder deze maand avances van het Zweedse EQT zelfverzekerd afgewezen. Een simpel 'NEE' volstaat, met de toevoeging dat het bestuur prima in staat is de uitrol van glasvezel in Nederland op eigen kracht te doen. De beschermingsstichting hoeft niet eens in actie te komen. Aandeelhouders houden zich koest. De Scandinavische flirt is voorbij, voordat die goed op stoom is gekomen.

    De tijdgeest is volledig gedraaid, zeggen gespecialiseerde juristen. Het bestuur, en niet alleen bij KPN, heeft de regie weer stevig in handen. Niet langer is een klop op de deur voldoende om een bedrijf tot overgave te dwingen. Wie nu wat wil, moet op kousenvoeten opereren. Vier factoren die het machtsevenwicht hebben doen kantelen:

    Lees het volledige artikel: fd.nl/achtergrond/1385092/een-nee-is-...
  7. forum rang 5 Porscheknakker 27 mei 2021 18:39
    Indien geen overname meer komt, dan kan de koers in de eerste instantie alvast terug naar de eerste steun, die ligt rond de 2,71 euro.
    Dan maar te hopen, dat die het houdt.
    Anders terug naar de 2 euro en dan pas koop ik bij.
    Nogmaals ik prijs me gelukkig dat ik maar een kleine portie heb.
    Deze portie verkoop ik niet omwille van het mooie dividend.
  8. Dicky 27 mei 2021 19:49
    Als KPN de investeringen in glasvezel heeft afgerond, zal het glasvezelnetwerk een cashcow worden. De winst per aandeel zal dan snel stijgen. Daarmee verbetert ook de balans aanzienlijk. Uiteindelijk gaat dat ook leiden tot een mooi dividendrendement. Niet voor niets zijn er nu kapers op de kust. Over 2 tot 3 jaren gaat deze belegging in KPN goed renderen. Daarvoor is de koers nu nog relatief laag. Tegelijkertijd legt dit perspectief een bodem onder de koers. Een daling tot onder de 2,50 euro zal niet meer zo snel gebeuren. Eerder gaat het m.i. naar de 3 euro.
  9. SanderW123 27 mei 2021 22:27
    quote:

    Porscheknakker Graat schreef op 27 mei 2021 18:39:

    Indien geen overname meer komt, dan kan de koers in de eerste instantie alvast terug naar de eerste steun, die ligt rond de 2,71 euro.
    Dan maar te hopen, dat die het houdt.
    Anders terug naar de 2 euro en dan pas koop ik bij.
    Nogmaals ik prijs me gelukkig dat ik maar een kleine portie heb.
    Deze portie verkoop ik niet omwille van het mooie dividend.
    Succes, die 2 euro gaat lang wachten worden. KPN in deze vorm is niet ineens 4mld minder waard, alleen paniek op de beurzen zou hier voor kunnen zorgen naar mijn mening.
  10. forum rang 7 Dividend Collector 28 mei 2021 09:02
    quote:

    Porscheknakker Graat schreef op 26 mei 2021 17:41:

    Gewoon koers drukken.
    Ik hou het bij koersdrukken om een redelijk verhoogd bod te kunnen lanceren.
    Maar goed dat er geen aandeleninkoop programma loopt, anders had je dat aangewezen als oorzaak om de koers te drukken zodat goedkoop ingekocht kan worden. Probeer toch niet alles te verklaren joh.
2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links