Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

  • 14,200 23 apr 2024 10:41
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,200 - 14,200
  • 9 Gem. (3M) 4,3K

Lucas Bols - 2021

100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. maaslander 27 mei 2021 13:58
    Bols rondt overname Passoã af
    Bericht delen via:

    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Door AFN op vrijdag 4 december 2020
    Views: 3.475
    Bols rondt overname Passoã af
    AMSTERDAM (AFN) - De producent van likeuren en sterke dranken Lucas Bols heeft het merk Passoã volledig in handen gekregen. Voorheen was Passoã ondergebracht in een gezamenlijke onderneming met branchegenoot Rémy Cointreau, waarover Bols de dagelijkse leiding had.

    De Nederlandse drankenmaker telt in totaal 71,3 miljoen euro neer om het merk helemaal in te lijven. Dat bedrag financierde het bedrijf met eigen middelen en een bankfaciliteit. De resultaten van Passoã worden al sinds het begin van de samenwerking met Rémy Cointreau, in december 2016, meegerekend in de cijfers van Bols.

    De afronding van de overname heeft daardoor geen invloed op de kwartaal- of jaarcijfers. Ook de nettoschuld van Bols verandert niet door de transactie, meldt het bedrijf.

    En dan 92 miljoen schuld hebben welk men ook wilt gaan verminderen.!!!! Eigenlijk heeft men dan bijna geen schuld of zie ik dat verkeerd?
  2. Broer Konijn 27 mei 2021 16:57
    Lucas Bols boekt bijna €9 mln verlies vanwege coronapandemie
    FD.nl

    27 May 2021

    Drankenproducent Lucas Bols heeft afgelopen boekjaar een derde van de omzet zien verdampen door gedwongen horecasluitingen. Het bedrijf boekte een nettoverlies van €8,6 mln vanwege afschrijvingen op een aantal Nederlandse merken. In de jaarcijfers die Bols donderdagochtend publiceerde, spreekt bestuursvoorzitter Huub van Doorne van 'één van de meeste uitdagende jaren in de geschiedenis' van het bedrijf.

    De omzet daalde met 32% tot €57,3 mln en de verkopen door distributeurs zakten met 16%. Meer dan de helft van de activiteiten van Lucas Bols zijn gerelateerd aan de horeca. De operationele winst daalde ruim 50% tot €8,6 mln. Het nettoresultaat werd in het rood gedrukt door een reeks incidentele lasten waaronder bijna €9 mln aan afschrijvingen op een aantal jenever- en vieuxmerken, een belastinglast en het afschrijven van vorderingen van Bols Kyndal.

    Grillig beeld

    De verkopen laten een grillig beeld zien. Passoa en Galliano profiteerden van de toegenomen thuisconsumptie van mixdrankjes, maar de meer door de horeca gedreven merken, waaronder Bols-likeuren Damrak Gin en Vaccari Sambuca, werden hard geraakt door corona.

    In veel Europese landen bleek de drankenproducent niet in staat om de gederfde horecaverkopen te compenseren met detailhandelverkoop. Daar stond tegenover dat veel Bols-merken in de VS sterk herstel lieten zien door de heropening van de horeca. Ook Australië en Nieuw-Zeeland hebben 'uitstekende resultaten' geboekt door de groei van Passoa en Galliano.

    Nieuwe financiering

    Ondanks de uitdagende omstandigheden is Lucas Bols erin geslaagd om zijn nettoschuld met bijna €7 mln terug te brengen tot €92,4 mln vanwege een 'verscherpte focus op werkkapitaalmanagement'. De producent zegt volledig te hebben voldaan aan de bankconvenanten, die zijn aangepast. Bols heeft in april van dit jaar een nieuwe financiering van twee jaar afgesloten, waarbij wat meer coulance is toegepast
  3. [verwijderd] 27 mei 2021 17:47
    Kzie de cijfers nu pas. Kga zo een Bolsdrankje halen op een terras. De zon breekt hier in de Achterhoek door. 
    Het Bols-nieuws van vandaag is Goed Nieuws, al toeteren de analisten en verslaggevers anders.

    Als aandeelhouder kijk ik vooruit en zie de vele zonnige kansen voor dit pareltje, dit achtergebleven mooie aandeel.

    Verkopen?
    *voorlopig niet. 

    Kopen?
    *ik heb ze en ik houd ze.

  4. Apae 28 mei 2021 09:22
    quote:

    Henk Hobbybelegger schreef op 27 mei 2021 09:25:

    Dankzij deze verlenging kan de destillateur aan de afspraken met de banken blijven voldoen.” Klinkt als: “ik ben eigenlijk failliet, maar de bank trekt de stekker er nog niet uit”. Toch maar niet instappen denk ik.
    Terwijl de schuld is afgenomen. In mijn oren klinkt het meer als een voorzorg dan als een noodzaak. Let wel: elk gezond bedrijf heeft een afspraak met de banken. Bols heeft die afspraak verruimd omdat ze zagen aankomen een periode heel fors omzet te missen.
    Ik vind de cijfers eigenlijk nog best knap: operationeel is er gewoon winstgevend gewerkt, alleen impairments en schuldreductie drukken het resultaat naar negatief.
  5. forum rang 10 voda 3 juni 2021 09:55
    Lucas Bols vindt nieuwe distributeur in Verenigd Koninkrijk
    Maverick Drinks verzorgt distributie.

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft een overeenkomst gesloten met Maverick Drinks voor de distributie van de Bols- en Galliano-merken in het Verenigd Koninkrijk. Dit maakte Lucas Bols donderdagochtend bekend.

    Lucas Bols neemt daarmee afscheid van Edrington-Beam Suntory, dat jarenlang de distributie verzorgde in het land.

    Het aandeel Lucas Bols steeg donderdagochtend met 0,7 procent tot 11,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. maaslander 16 juni 2021 12:49
    quote:
    Westlanderski schreef op 15 juni 2021 10:48:

    hoe pakt de horeca het op met de prijsstijgingen?

    Hopelijk slecht, omdat de winstgroeimotor van de brouwers blijkbaar nog veel belangrijker is dan de staat van de horeca die in juli zonder heropening vrij massaal failliet zou zijn gegaan. Juli ... 2020, aldus de propaganda van KHN.
    Op www.biernet.nl/bier/prijzen/heineken-... zie je met een grafiek wat je je afvraagt, met aanbiedingsprijzen die zonder COVID-19 mogelijk rond €11 hadden gelegen. Of ongemerkt richting €12, wanneer het prijsverschil tussen normale prijzen (inclusief horeca) en aanbiedingen té groot zou worden. Fratsen zoals verpakkingen van 25cl daargelaten.

    Vergeet ook niet dat je "zuipen" met groepsgedrag moet leren, en dat ook die opleiding de laatste tijd gesloten is geweest. Binge drinking is daardoor nu iets minder vanzelfsprekend dan dat het was. Een alcoholverslaving valt meer als je dagelijks 24 flessen koopt dan dat je in de horeca gezellig 24 glazen consumeert per "vriend". Voor sommige jaargangen zal dat piekverbruik, overconsumptie, zijn afgenomen. Niet op de juiste leeftijd "experimenterend" leren zuipen, en met coronakilo's misschien ook niet zomaar meer gaan beginnen met zuipen." Deels op te vangen met hogere marges op speciaalbieren en"" andere drankjes"", want die trend is er ongetwijfeld ook. Minder, maar duurder/lekkerder.

    Overigens heb ook ik nu niet de neiging om de horeca te gaan "redden" door nu geforceerd vaak op belastingvrije terrassen te gaan zitten. Ongeveer net zoals de horeca nooit de neuging zal hebben om jou ooit financieel te gaan redden.

    De andere drankjes dan het bier zullen zeker niet vergeten worden nu men weer zo stilletjes aan weer gezellig bij elkaar kan gaan zitten.
  7. forum rang 10 voda 8 juli 2021 16:12
    Jaarvergadering Lucas Bol keurt alle agendapunten goed
    Wisbrun herbenoemd tot commissaris.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Lucas Bols hebben tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse destillateur alle agendapunten goedgekeurd. Dit meldde het bedrijf donderdag na afloop van de bijeenkomst.

    De aandeelhouders keurden onder andere de herbenoeming van Ralph Wisbrun tot commissaris voor een periode van vier jaar goed.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. Broer Konijn 20 juli 2021 11:13
    Door ABM Financial News op dinsdag 20 juli 2021
    Views: 1.239
    Remy Cointreau bruist weer
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet zien exploderen. Dit kwam dinsdag naar voren uit de kwartaalrapportage van de Franse distillateur.

    De producent van sterke drank profiteerde van een sterk momentum in Amerika en China, terwijl de geleidelijk heropening van economieën in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika tot extra impulsen leidde.

    "Wij verwachten een uitstekend eerste halfjaar, ondersteund door zeer gunstige vergelijkingscijfers en een gunstige fasering bij het verzenden", aldus de distillateur in een toelichting.

    De omzet verdubbelde bijna in het afgelopen kwartaal. Op jaarbasis steeg de omzet van 150 miljoen naar 293 miljoen euro. Autonoom was zelfs sprake van een ruimschootse verdubbeling. De cognacdivisie was verantwoordelijk voor circa tweederde van de omzet.

    Voor het lopende boekjaar voorziet Remy Cointreau dan ook een stevige winstgroei.

    Het bedrijf waarschuwde evenwel ook voor ongunstige wisselkoerseffecten. Die schat de distillateur op 16 tot 20 miljoen euro.

  9. the maker 20 augustus 2021 11:56
    Bols eindelijk in de schijnwerpers, overname interesse in dit bedrijf komt op gang op deze lage koers. Heineken heeft interesse om het Zuidafrikaanse likeurbedrijf over te nemen.
    ]

    Heineken werkt aan een overname van het Zuid-Afrikaanse drankconcern Distell. Dat bevestigt de bierbrouwer dinsdag na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

    Mocht Heineken erin slagen het bedrijf in te lijven, dan zou het een van de grootste overnames voor de bierbrouwer worden. Op de beurs in Johannesburg heeft Distell een waarde van omgerekend 1,9 miljard euro.

    Distell is naar eigen zeggen de grootste producent van wijn, ciders en sterkere alcoholische dranken in Afrika. Het bedrijf is onder andere bekend van de likeur Amarula en de cider Savanna, die ook in Nederlandse winkels worden verkocht.

    Distell meldt op zijn site 4.400 werknemers in dienst te hebben. Jaarlijks draait het bedrijf een omzet van zo'n 26,1 miljard rand (1,5 miljard euro).

    Nu wordt ook aan Bols gedacht door een mogelijke conurrent van heineken .
  10. forum rang 10 voda 9 september 2021 08:26
    Lucas Bols sluit nieuwe joint venture met Edrington
    Samenwerking voor distributie in België en Luxemburg.

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft een nieuwe joint venture opgericht met het Schotse Edrington. Dit maakte de drankenmaker donderdag bekend.

    Het gaat om een 50/50 samenwerking om daarmee de drankendistributie van beide ondernemingen in België en Luxemburg te realiseren.

    De joint venture krijgt de naam Maxxium BeLux mee. Lucas Bols en Edrington hebben sinds 2009 al een joint venture om de distributie in Nederland te regelen.

    Edrington is vooral bekend van het whiskylabel Famous Grouse.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. Aandelen Beginner 12 september 2021 23:40
    Zag dat je bij Jumbo al een mix drankje van Bols kunt kopen. Het gaat om slechts één van de vijf drankjes, dus hoop dat de rest volgt. Ben ook benieuwd of Albert h
    Hein en de andere volgen. Dan moet 3 procent omzet groei in de toekomst makkelijk te realiseren zijn!
  12. I'm n°16 20 oktober 2021 12:55
    @DeZwarteRidder, waar slaat dat nu weer op?
    Graag enige staving.

    Jongeren drinken wel Wisky & coctails op café maar zouden dit niet drinken op tuin/privé feestjes?
    Ik denk net dat er héél goed werd nagedacht over hun doelgroep. Zijnde de jongeren uit de begoede klasse die graag eens wat anders willen dan een pintje?

    Zal de markt groot zijn zoals bij Bacardi Breezer? Neen!
    Maar de marges zullen wel vele male groter zijn.

    Alles hangt af van de marketing/social media !
    Dus nog even wachten hoe ze de launch hiervan aanpakken!
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 oktober 2021 13:52
    quote:

    I'm n°16 schreef op 20 oktober 2021 12:55:

    @DeZwarteRidder, waar slaat dat nu weer op?
    Graag enige staving.

    Jongeren drinken wel Wisky & coctails op café maar zouden dit niet drinken op tuin/privé feestjes?
    Ik denk net dat er héél goed werd nagedacht over hun doelgroep. Zijnde de jongeren uit de begoede klasse die graag eens wat anders willen dan een pintje?

    Zal de markt groot zijn zoals bij Bacardi Breezer? Neen!
    Maar de marges zullen wel vele male groter zijn.

    Alles hangt af van de marketing/social media !
    Dus nog even wachten hoe ze de launch hiervan aanpakken!
    Cocktails met 4 of 5% alcohol zijn veel goedkoper en verkopen dus veel beter.
100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links