Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fountain BRU:FOU.BL, BE0003752665

  • 1,250 19 apr 2024 11:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,250 - 1,250
  • 15 Gem. (3M) 1,2K

Forum Fountain geopend

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 1 maart 2017 08:54
    Fountain is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van oplosbare poeders bestemd voor automaten van warme en koude dranken. De activiteit van het concern is rond 2 polen georganiseerd:

    verkoop van oplosbare poeders: koffie, thee, chocola, bouillon en soepen, verpakt in patronen en capsules;

    vervaardiging van drankautomaten.

    De producten worden voornamelijk verkocht via een netwerk van 200 exclusieve dealers wereldwijd.De geografische verdeling van de omzet is als volgt: België (23,6%), Frankrijk (67,9%), Denemarken (4,1%) en andere (4,4%).

    Groet Henk
  2. Kees 1938 27 mei 2021 17:01
    De omzet zakt zo'n beetje elk jaar, terwijl het aantal aandelen alleen maar toeneemt. Hun producten zijn eigenlijk prima. Koffie, thee en soep. Lekker goedkoop en simpel en vooral ook lekker dat er ook soep in zit. Eigenlijk niks mis mee zou je zo zeggen. De apparaten ogen alleen niet zo sexy en misschien dat dat wel het probleem is. Ik heb zelf ook 1 keer een kopje soep gehad en toen zat ik wel een beetje te hannesen om het poeder in de beker te krijgen.

    Weet iemand anders nog wat te zeggen over het reilen en zeilen bij dit bedrijf? Waarom gaat het zo slecht daar, moeten ze soms dure cupjes gaan verkopen met glimmende smart-machines voorzien van computer en breedbeeld tv of hebben ze de marketing soms niet op orde?
  3. forum rang 10 voda 27 september 2021 12:29
    Hogere commerciële inspanningen duwen Fountain in het rood
    Fountain
    FOU
    1,19%

    , de Waalse aanbieder van warmedrankenservice aan kmo's, legde vrijdagavond over het eerste halfjaar een hoopgevend rapport voor. De negatieve omzettrend (-9%) die in het eerste kwartaal merkbaar was, is in het tweede kwartaal helemaal in de goede richting omgeslagen. Tegenover het door strenge lockdowns getekende tweede kwartaal van 2020 kwam de omzet 52 procent hoger uit.

    Over de eerste zes maanden realiseerde Fountain een omzet van 10,3 miljoen euro, wat 14,1 procent meer is dan een jaar eerder. Tegenover de vergelijkbare periode van 2019 is er wel nog een achterstand van 19,5 procent. Het omzetherstel verloopt 'trager dan verwacht', zegt Fountain, en dat komt vooral door het aanhoudende telewerken. Het thuiswerken resulteert in een lager verbruik van koffie en andere warme dranken op kantoor of in het bedrijf. Anderzijds wist het bedrijf wel nieuwe klanten te winnen.

    Om de verkoop te stimuleren zette Fountain zijn commerciële en dienstverlenende krachten weer volop aan het werk. De operationele kosten lagen daardoor 1 miljoen euro hoger dan een jaar geleden. De recurrente brutobedrijfswinst (rebitda) bedraagt slechts 123.000 euro, tegenover nog 560.000 euro in de eerste zes maanden van 2020. Netto duikt Fountain voor 1,1 miljoen euro in het rood, waar er een jaar geleden nog een minieme winst was.

    Voor de rest van het jaar en 2022 verwacht het bedrijf uit Eigenbrakel nog meer nieuwe klanten te kunnen aantrekken dankzij 'een meer gestructureerde en doelgerichte prospectiebenadering, gecombineerd met een vernieuwd en aangepast aanbod'.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ko...
  4. forum rang 8 Leefloon 17 december 2021 13:27
    quote:

    Kees 1938 schreef op 27 mei 2021 17:01:

    moeten ze soms dure cupjes gaan verkopen met glimmende smart-machines voorzien van computer en breedbeeld tv
    Moeilijke markt. Op kantoor zal het onmogelijk zijn om voor trendy meiden met een yogamatje alle "melk"-soorten, Italiaanse koffies en (gekoelde) sapjes aan te bieden, terwijl elders in dat bedrijf de te zoute (verhitte) poedersoep waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk moet zijn, met een nettowinstmarge van 2% in de vette jaren zonder lock-downs. Dat Alychlo een positie heeft is niet helemaal onbegrijpelijk, omdat er wel iets meer uit Fountain te halen lijkt te zijn. Stabielere halfjaarlijkse resultaten, bijvoorbeeld.
  5. [verwijderd] 13 september 2022 08:27
    13/09/22

    Sterke koffie bij Fountain

    We zeiden vorige maand al dat de omzetcijfers voor Fountain sterk waren in het eerste semester, maar inmiddels heeft het koffieservicebedrijf ook de volledige resultaten over de eerste jaarhelft. De omzet klom in het eerste semester met zo'n 17 procent tot 12 miljoen euro. Het nettoverlies kromp van ruim 1 miljoen naar 26.000 euro.

    Het bedrijf slaagde er in een omgeving van hoge inflatie om de bedrijfskosten binnen de perken te houden, waardoor de operationele kasstroom van 123.000 naar 1 miljoen euro steeg. De nettoschuld steeg met 333.000 tot 8,2 miljoen euro.

    Fountain zei eerder al (bij het presenteren van de omzetcijfers in augustus) dat het nieuwe klanten aantrok voor zijn drankmachines en hogere prijzen kon vragen, waardoor de omzet van die klantengroep stevig klimt. Het bedrijf herstelt zo van de coronacrisis.

    Die crisis ging gepaard met lockdowns en thuiswerken, een ramp voor het bedrijf. Maar het maakte werk van een turnaround met een opgefrist imago. Fountain presenteerde zich als The Good Mood Supplier. Ook achter de schermen is veel gebeurd. De administratie werd gestroomlijnd en met Michel Milcent trad een CEO aan met een ruime ervaring in de B2B-verkoop. Alle kostenposten werden tegen het licht gehouden en het productengamma werd vereenvoudigd. De nieuwe aanpak lijkt te werken.

    'We mikken nu op meer dan 23 miljoen euro aan omzet voor 2022', zegt voorzitter Frédéric Tiberghien. Eerder gaf Fountain de ambitie om de verkopen dit jaar op 23 miljoen, een groei van 14 procent, te doen landen maar in het eerste semester was de klim al duidelijk groter dan dat. Tiberghien zegt dat het bedrijf meer focust op kwaliteit, maar ook mikt op minder afval. 'Het is beter om gewoon koffiebonen te verkopen dan koffie in capsules.'

    De koffiespecialist legde onlangs de hand op zijn kleinere Brusselse sectorgenoot Javry. Om de overname te financieren en de cash in het bedrijf te vergroten voert Fountain een kapitaalverhoging door van meer dan 1 miljoen euro. Daarbij worden maximaal 996.214 nieuwe aandelen uitgegeven. De operatie is voorbehouden voor bepaalde bestaande aandeelhouders en andere privé-investeerders.

    Op 30 juni realiseerde Javry een omzetgroei van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In heel 2021 steeg de omzet ook al met bijna de helft tot 1,26 miljoen euro.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links