Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,520 16 apr 2024 17:35
  • -0,260 (-1,65%) Dagrange 15,455 - 15,660
  • 3.116.356 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. matin 27 mei 2021 10:49
    2 december 2020 – Edge gaat het kantoor van ABN Amro aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen en uitbreiden. Het gebouw van 98.000 m² moet Paris Proof worden. ABN Amro gaat het hoofdkantoor aan de Zuidas verkopen om zich vooral in dit gebouw in Zuidoost te concentreren.

    De herontwikkeling van het oorspronkelijke gebouw uit de jaren ’80 van de vorige eeuw naar een ultramoderne werkplek gaat gepaard met fysieke veranderingen, hoewel veel van de bestaande ontwerpelementen behouden zullen blijven. Samen met de architect van toen, BroekBakema, gaat Edge het gebouw uitbreiden en de ruimte-efficiëntie verbeteren door verdiepingen en onderling verbonden atria toe te voegen. Het gebouw van nu 52.000 m² wordt 98.000 m².

    Zo wordt een moderne werk- en ontmoetingsplek gecreëerd voor circa 10.000 FTE’s. De plannen voorzien in meer vloeroppervlak en een open, horizontale indeling om sociale interactie, creativiteit en inspiratie te stimuleren. De atria zijn ruim opgezette gemeenschappelijke ruimtes die het nieuwe kantoor zijn identiteit geven en menselijke verbinding stimuleren.

    Voor ABN Amro maakt de herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost deel uit van een kostenbesparingsoperatie van in totaal € 700 mln. De bank wil het aantal arbeidsplaatsen in de komende vier jaar met ongeveer 15% te reduceren, vooral vanaf 2022. Het huidige hoofdkantoor aan de Zuidas aan de Gustav Mahlerlaan gaat volgend jaar in de verkoop waarbij ABN Amro inschat dat de bank de ruimte deels zal terughuren. ABN Amro zegt het gebouw aan de Gustav Mahlerlaan tot 2025 te blijven huren. Met de sale en leaseback-constructie van het huidige hoofdkantoor denkt ABN Amro een boekwinst te realiseren.

    De bank kan toe met minder personeel toe dankzij de verdere digitalisering. Die ontwikkeling maakt ook een verdere reductie van het aantal bankfilialen mogelijk. Hoe groot die afbouw zal zijn, is nog niet bekend. Eind vorig jaar had de bank zo’n 18.000 mensen in dienst. Daarvan werkten er 14.800 in Nederland.

    Duurzaam
    In 2019 kondigde ABN Amro haar plannen aan om de doelen van het Parijs-akkoord te halen en stelde zichzelf tot doel dat eigen gebouwen energielabel A moeten hebben in 2023 en Paris Proof moeten zijn in 2030. De Paris Proof-norm van de Dutch Green Building Council is een duurzaamheidsnorm voor energieverbruik. Dit mag maximaal 50 kWh/m2/jaar zijn voor een kantoorgebouw. Om aan deze norm te voldoen worden in totaal 12.000 m2 zonnepanelen geplaatst op het dak van het gebouw aan de Foppingadreef. Daardoor vermindert het energieverbruik met 75% ten opzichte van het bestaande gebouw.

    Kenmerkend voor de herontwikkeling van het gebouw in Zuidoost is het hergebruik van bestaande materialen. Aangezien circulariteit een speerpunt is voor ABN Amro, zal Edge veel bestaande elementen van het kantoorgebouw terug laten komen in de uitbreiding. Zo worden de huidige betonnen gevels verwijderd om atria te creëren die worden geïntegreerd in de nieuwe kantoorverdiepingen. Met intelligente technologie zal het nieuwe gebouw uitgroeien tot een icoon van circulariteit en duurzaamheid, met minimaal een BREEAM Excellent-certificering.

    Toekomst
    ABN Amro is ervan overtuigd dat het kantoor van morgen meer is dan een plek om je laptop open te klappen en aan het werk te gaan. Nu steeds meer medewerkers vanuit huis werken, wordt er veel nagedacht over het toekomstbestendig maken van de nieuwe werkplek. Het nieuwe kantoor wordt een plek om ideeën te delen, collega’s te ontmoeten en te brainstormen over nieuwe diensten. Het moet vooral een ruimte zijn die gezondheid en welzijn bevordert. Dankzij de technologie van Edge zijn de energie-efficiënte ‘smart ceilings’ niet alleen voorzien van ledverlichting en warmteregulering, maar ook van sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten.

    Robert Swaak, CEO van ABN Amro: “We zijn erg blij dat we nu eindelijk onze verbouwingsplannen kunnen presenteren voor onze basis in Amsterdam-Zuidoost. We hopen vele anderen te inspireren met dit icoon van duurzame huisvesting, zoals we in het verleden al deden met ons circulaire paviljoen Circl. Bovendien zal de nieuwe ‘Foppingadreef’ een inspirerende nieuwe werkplek worden voor het merendeel van onze collega’s.”

    Het nieuwe Paris Proof-gebouw zal in 2025 gereed zijn. Zowel ABN Amro als Edge beschouwen het project als een voorbeeld van duurzaam vastgoed – en wat het zou moeten betekenen. Coen van Oostrom, oprichter en CEO van Edge: “ABN Amro heeft verreikende doelen waar het gaat om duurzaamheid, circulariteit en sociale impact. We hebben nauw samengewerkt om de ambitieuze doelen van de bank te verwezenlijken en ik heb er alle vertrouwen in dat deze herontwikkeling wereldwijd een voorbeeld zal worden van een gezonde en duurzame werkplek.”

    ‹ TERUG NAAR HET OVERZICHT
  2. [verwijderd] 27 mei 2021 12:49
    quote:

    matin schreef op 27 mei 2021 10:49:

    Zo wordt een moderne werk- en ontmoetingsplek gecreëerd voor circa 10.000 FTE’s.

    De bank kan toe met minder personeel toe dankzij de verdere digitalisering. Die ontwikkeling maakt ook een verdere reductie van het aantal bankfilialen mogelijk. Hoe groot die afbouw zal zijn, is nog niet bekend. Eind vorig jaar had de bank zo’n 18.000 mensen in dienst. Daarvan werkten er 14.800 in Nederland.
    Ik hoop dat er personeel is om dat vernieuwde gebouw te vullen.

    ABNAMRO heeft dus voor elke 1000 NL's 1 personeelslid. Ofwel 400 huishoudens nodig voor 1 salaris (+werkplekkosten). Dat zijn dure mensen. Ik vraag me af wat die voor ons doen.
    Immers we moeten tegenwoordig alles zelf doen, we moeten alles zelf regelen met hun computer-machine.
    Ala, misschien moet af en toe een snoertje vervangen worden, maar daar heb je toch geen 14.800 man voor nodig...
  3. Contrair1975 27 mei 2021 18:18
    quote:

    mamaloe schreef op 27 mei 2021 17:05:

    Abn wil geld gaan vragen voor het opnemen van contant geld, pinnen dus. Hiermee willen ze duidelijk mensen straffen die contant willen betalen. Schande gewoon. Ik bepaal hoe ik betaal. Toch? Nu ga ik nog meer contant geld pinnen.
    ABN wordt door de overheid op kosten gejaagd om mensen die veel cash opnemen of storten te controleren ivm mogelijke witwas praktijken . Dus rekenen ze die kosten nu gedeeltelijk door naar groot-verbruikers die meer dan 1000 euro cash per maand nodig hebben. Dat lijkt me een goede en logische ontwikkeling, toch? Waarom zou je in een tijdperk van Apple Pay, Google Pay en de 'ouderwetse' pin cash uberhaupt nog meer dan 1000 euro aan cash nodig hebben?
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links