Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Acacia Pharma 2021

8.462 Posts
Pagina: «« 1 ... 220 221 222 223 224 ... 424 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bengelboy 27 mei 2021 08:10
    20 January 2021

    Acacia Pharma is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘BEL Small Company of the Year’
    Deze mededeling bevat marktgevoelige informatie zoals bedoeld in artikel 7 van de EU-verordening Marktmisbruik (EU Nr. 596/2014).

    Dit document is een Nederlandstalige vertaling van het Engelstalig origineel. Hoewel uiterste zorg is besteed aan het maken van een getrouwe vertaling, geldt enkel de oorspronkelijke Engelstalige versie als basis bij enige twijfel of dispuut.

    Cambridge, Verenigd Koninkrijk en Indianapolis, Verenigde Staten – 20 januari 2021: Acacia Pharma Group plc (“Acacia Pharma” of de "Onderneming”) (EURONEXT: ACPH), is een biofarmaceutische onderneming met producten in een commercieel stadium, die zich toelegt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe producten die leiden tot een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie ondergaan. De onderneming meldt dat ze werd uitgeroepen tot ‘BEL Small Company of the Year 2020’ door Euronext Brussels op de jaarlijkse nieuwjaarceremonie, die gisterenavond virtueel plaatsvond. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat Acacia Pharma deze titel wint.

    Mike Bolinder, CEO van Acacia Pharma, zei daarbij: “We zijn heel blij met deze hernieuwde erkenning. 2020 was een heel succesvol jaar voor Acacia Pharma. We verkregen goedkeuring in de VS voor twee nieuwe producten: BARHEMSYS®, een nieuw anti-emeticum dat is aangewezen voor de behandeling van misselijkheid en braken na een chirurgische operatie, en BYFAVO™, een snel werkend en omkeerbaar sedatief voor een milde verdoving van patiënten die kortdurende medische procedures ondergaan. BARHEMSYS werd in augustus 2020 op de markt geïntroduceerd en wij bevinden ons nu in de allerlaatste fase van het proces om ook BYFAVO heel binnenkort in de VS op de markt te introduceren.”

    M. Bolinder vervolgde: “Onze strategie voor de toekomst bestaat eruit om beide producten in de VS te commercialiseren via onze eigen organisatie en we geloven dat we goed gepositioneerd zijn om hiermee succes te behalen. Dit potentieel succes wordt ook erkend in het recent gepubliceerde initiatierapport over Acacia Pharma van de sectoranalisten bij Jefferies. Zij hebben Acacia Pharma opgenomen als één van hun top investeringsideeën voor 2021 binnen de Europese biofarmaceutische/biotech-sector. Wij zijn blij met de vooruitgang die we het voorbije jaar hebben kunnen boeken, zeker gezien de impact van de wereldwijde covid-19-pandemie gedurende diezelfde periode.”

    Op de jaarlijkse ceremonie worden de best presterende ondernemingen op Euronext Brussels gehuldigd. De titel ‘BEL Small Company of the Year’ wordt toegekend aan de onderneming die de hoogste relatieve toename van de marktkapitalisatie heeft gerealiseerd binnen de BEL Small-index in 2020. Deze winnaar van deze titel werd aangekondigd door Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussels, in aanwezigheid van Vincent Van Peteghem, Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën van België.
  2. bengelboy 27 mei 2021 08:11
    Over Acacia Pharma

    Acacia Pharma is een onderneming die farmaceutische producten voor hospitaalgebruik ontwikkelt en commercialiseert, gericht op een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie ondergaan. De Onderneming heeft op deze domeinen belangrijke en commercieel attractieve onvervulde noden geïdentificeerd waarvoor ze met haar productgamma een antwoord wil bieden.

    Het eerste product van Acacia Pharma is BARHEMSYS® (amisulpride injectie), dat in de VS beschikbaar is voor de behandeling van postoperatieve misselijkheid en braken (Post-Operative Nausea & Vomiting, afgekort PONV).

    Het tweede geneesmiddel is BYFAVO™, met als actief bestanddeel remimazolam, uit de chemische familie van de benzodiazepines. Dit injecteerbaar product voor snel-startende en kortdurende sedatie is in de VS goedgekeurd voor gebruik tijdens invasieve medische procedures bij volwassenen die 30 minuten of korter duren, zoals colonoscopie en brochoscopie. BYFAVO wordt door Acacia Pharma voor de VS in licentie genomen van Paion UK Limited.

    APD403 (amisulpride voor intraveneuze toediening en orale inname) is een selectieve dopamineantagonist voor misselijkheid en braken ten gevolge van chemotherapie (Chemotherapy-Induced Nausea & Vomiting, afgekort CINV). Dit product heeft met success een ‘Proof-of-Concept’-studie en een fase 2-studie voor dosisbepaling doorlopen bij patiënten die een sterk emetogene chemotherapie kregen.

    Het hoofdkwartier voor de VS van Acacia Pharma bevindt zich in Indianapolis (IN), terwijl de R&Dactiviteiten geconcentreerd zijn in Cambridge, VK. De Onderneming is genoteerd op Euronext Brussels onder de ISIN-code GB00BYWF9Y76 en met de ticker ACPH.

    www.acaciapharma.com

    Toekomstgerichte verklaringen

    Deze mededeling bevat toekomstgerichte verklaringen die zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en projecties met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Deze verklaringen kunnen verklaringen bevatten waarin woorden voorkomen of die door dergelijke woorden worden voorafgegaan of gevolgd zoals, maar zonder beperking: “geloof”, “verwacht”, “intentie”, “kunnen”, “plannen”, “zullen”, “zouden”, en vergelijkbare termen met een gelijkaardige betekenis of een tegengestelde ervan. Toekomstgerichte verklaringen kunnen wezenlijk verschillen van werkelijke resultaten en doen dat ook vaak. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderworpen aan risico’s, onzekerheden en assumpties over de Onderneming en haar filialen en investeringen, met inbegrip van onder andere de ontwikkeling van haar zakenactiviteiten, tendensen in de sector waarin ze actief i, toekomstige kapitaaluitgaven en overnames. Vanwege hun aard houden toekomstgerichte verklaringen risico’s en onzekerheden in, aangezien ze verband houden met toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden. Elke toekomstgerichte verklaring weerspiegelt de huidige visie van de Onderneming met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en is onderhevig aan risico’s die verband houden met toekomstige gebeurtenissen en andere risico’s, onzekerheden en assumpties met betrekking tot de zakelijke activiteiten van de Group, haar operationele resultaten, haar financiële positie, haar vooruitzichten, groei of strategieën en de industriële sector waarin ze actief is. Behalve indien vereist door de wet of toepasselijke reguleringen wijst de Onderneming en haar filialen uitdrukkelijke elke verplichting of elke initiatiefplicht af om enige toekomstgerichte verklaring die in deze mededeling is opgenomen, bij te werken, te herzien of terug te draaien vanwege nieuw beschikbare informatie of toekomstige ontwikkelingen of andersom. Toekomstgerichte verklaringen gelden enkel vanaf de datum waarop ze zijn gemaakt.
  3. [verwijderd] 27 mei 2021 08:41
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 mei 2021 08:29:

    'Veel geschreeuw en weinig wol'.

    Ze hadden beter een kwartaalupdate kunnen geven.
    Acacia Pharma heeft er voor gekozen om half jaarlijks cijfers te publiceren. Dat is echt niet uitzonderlijk. Bijvoorbeeld Adyen doet dat ook.

    De kosten en uitgaande kasstroom van Acacia Pharma zijn overigens redelijk voorspelbaar. Alleen de omzet is spannend. Jij denkt overduidelijk dat die omzet niet op gang gaat komen. Ik denk dat die omzet wel op gang zal komen in lijn met de recente kwalitatieve uitspraak van de CEO: “Very strong early commercial success”

    Ik verwacht wel dat Acacia Pharma eind juni met een business update komt. Vlak voor de de AVA van 28 juni.

  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 mei 2021 09:14
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 27 mei 2021 08:41:

    [...]Acacia Pharma heeft er voor gekozen om half jaarlijks cijfers te publiceren. Dat is echt niet uitzonderlijk. Bijvoorbeeld Adyen doet dat ook.

    De kosten en uitgaande kasstroom van Acacia Pharma zijn overigens redelijk voorspelbaar. Alleen de omzet is spannend. Jij denkt overduidelijk dat die omzet niet op gang gaat komen. Ik denk dat die omzet wel op gang zal komen in lijn met de recente kwalitatieve uitspraak van de CEO: “Very strong early commercial success”

    Ik verwacht wel dat Acacia Pharma eind juni met een business update komt. Vlak voor de de AVA van 28 juni.
    Vind je een omzet van 1 miljoen in het 1e kwartaal de moeite waard.....????

    Hoeveel patiënten zijn daar voor nodig...???
  5. [verwijderd] 27 mei 2021 09:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 mei 2021 09:14:

    [...]

    Vind je een omzet van 1 miljoen in het 1e kwartaal de moeite waard.....????

    Hoeveel patiënten zijn daar voor nodig...???
    Vrolijke vriend. We weten allemaal niet hoe de voortgang van de verkopen verlopen. Maar jij bent zo stellig zonder dat je een fundamente onderbouwing geeft. Jouw posts zijn pure misleiding en juist die zouden verwijderd moeten worden. Geef nu eens 1 feit weer waarop jij je baseert en weet dat de voortgang tegenvalt en daarmee de woorden van het management als leugens betiteld.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 mei 2021 09:43
    quote:

    watergordijn schreef op 27 mei 2021 09:31:

    [...]Vrolijke vriend. We weten allemaal niet hoe de voortgang van de verkopen verlopen. Maar jij bent zo stellig zonder dat je een fundamente onderbouwing geeft. Jouw posts zijn pure misleiding en juist die zouden verwijderd moeten worden. Geef nu eens 1 feit weer waarop jij je baseert en weet dat de voortgang tegenvalt en daarmee de woorden van het management als leugens betiteld.
    Geef eerst maar eens antwoord op mijn 2 bovenstaande vragen ipv met losse flodders te strooien.
  7. forum rang 6 mercurius-adept 27 mei 2021 09:46
    quote:

    watergordijn schreef op 27 mei 2021 09:31:

    [...]

    Vrolijke vriend. We weten allemaal niet hoe de voortgang van de verkopen verlopen. Maar jij bent zo stellig zonder dat je een fundamente onderbouwing geeft. Jouw posts zijn pure misleiding en juist die zouden verwijderd moeten worden. Geef nu eens 1 feit weer waarop jij je baseert en weet dat de voortgang tegenvalt en daarmee de woorden van het management als leugens betiteld.
    laat je niet pesten of provoceren...hij gooit de bewijslast toch weer naar jou en IEX grijpt ook heus niet in
  8. [verwijderd] 27 mei 2021 09:56
    quote:

    mercurius-adept schreef op 27 mei 2021 09:46:

    [...]

    laat je niet pesten of provoceren...hij gooit de bewijslast toch weer naar jou en IEX grijpt ook heus niet in
    Ik vind een kritisch geluid zo nu en dan best nuttig. Maar wat DZR hier al een tijdje doet is ongefundeerd lopen roeptoeteren. Niemand van ons weet hoe het gaat met de voortgang van de sales. Het enige waar wij ons aan kunnen vasthouden zijn de positieve geluiden vanuit het management en de feiten. Ik kan mij niet voorstellen dat mochten er naar deze producten onvoldoende marktinteresse zijn (door nieuwe medische ontiwkkelingen) dat het bedrijf zo eenvoudig geld kan ophalen door een emissie aan 2,70 per aandeel. Deze partijen hebben wel degelijk medische kennis om dat goed in te schatten. Het lijkt mij ook niet logisch dat het bestuur bij grote onzekerheid op succes op eigen inititief aandelen koopt. Ik ben dus gewoon erg benieuwd of er nog een zinnig antwoord komt.
  9. forum rang 4 Rode Duivel 27 mei 2021 10:01
    Die omzet van 1 miljoen werd behaald in 2020, waarbij het eerste product pas in de loop van het laatste kwartaal werd gelanceerd. Het is dus misleidend om te gaan beweren dat een omzet van 1 miljoen in het eerste kwartaal onvoldoende zou zijn, want er zijn nog geen verkoopcijfers bekend van een volledig kwartaal.

    Ik weet ondertussen al dat het weinig zin heeft om posts van iemand die een beschermingsstatus geniet bij IEX als misleidend te gaan taggen, want ze zijn trots dat die persoon ooit eens uitnodiging van een CEO heeft geweigerd om in discussie te gaan en hebben daar zelfs een artikel op IEX aan gewijd.
    Onderbouwd reageren met informatie die niet misleidend is kan toch niet zó moeilijk zijn, dacht ik?
  10. Realistic Bitch 27 mei 2021 10:06
    quote:

    bengelboy schreef op 27 mei 2021 10:02:

    @DeZwarteRidder,

    Zou het niet leuker/makkelijker zijn om niet alles zo ZWART te zien en hier tegendraads te wezen?Focus jou op het positieve zodat je niet iedereen tegen jou in het HARNAS jaagt.
    Hoe meer reacties onze goedlachse, lieve aangename vriend De Zwarte Ridder krijgt hoe liever hij het heeft. Af en toe heeft hij zijn ZWARTE periode.... :-)
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 mei 2021 10:08
    quote:

    Roze bril schreef op 27 mei 2021 10:01:

    Die omzet van 1 miljoen werd behaald in 2020, waarbij het eerste product pas in de loop van het laatste kwartaal werd gelanceerd. Het is dus misleidend om te gaan beweren dat een omzet van 1 miljoen in het eerste kwartaal onvoldoende zou zijn, want er zijn nog geen verkoopcijfers bekend van een volledig kwartaal.

    Ik weet ondertussen al dat het weinig zin heeft om posts van iemand die een beschermingsstatus geniet bij IEX als misleidend te gaan taggen, want ze zijn trots dat die persoon ooit eens uitnodiging van een CEO heeft geweigerd om in discussie te gaan en hebben daar zelfs een artikel op IEX aan gewijd.
    Onderbouwd reageren met informatie die niet misleidend is kan toch niet zó moeilijk zijn, dacht ik?
    Ik beweer helemaal niks; ik stel gewoon 2 simpele vragen.

    En ik verwacht natuurlijk dat de 'Roze Brillen' wel een antwoord kunnen geven.
  12. [verwijderd] 27 mei 2021 10:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 mei 2021 10:08:

    [...]
    Ik beweer helemaal niks; ik stel gewoon 2 simpele vragen.

    En ik verwacht natuurlijk dat de 'Roze Brillen' wel een antwoord kunnen geven.
    Dit is wel erg treurig. Blijkt dat je ook nog lijdt aan geheugenverlies. Je roept toch al een week dat de verkopen tegenvallen omdat er dusdanige medische ontwikkelingen zijn die de vraag naar de producten afremt. Dat zijn allemaal aannames en is niet gebaseerd op feiten. En eigenlijk zeg je ook nog dat het management van Acacia hun beleggers aan het misleiden zijn.
  13. Astrix 27 mei 2021 10:32
    quote:

    Roze bril schreef op 27 mei 2021 10:01:

    Die omzet van 1 miljoen werd behaald in 2020, waarbij het eerste product pas in de loop van het laatste kwartaal werd gelanceerd. Het is dus misleidend om te gaan beweren dat een omzet van 1 miljoen in het eerste kwartaal onvoldoende zou zijn, want er zijn nog geen verkoopcijfers bekend van een volledig kwartaal.

    Ik weet ondertussen al dat het weinig zin heeft om posts van iemand die een beschermingsstatus geniet bij IEX als misleidend te gaan taggen, want ze zijn trots dat die persoon ooit eens uitnodiging van een CEO heeft geweigerd om in discussie te gaan en hebben daar zelfs een artikel op IEX aan gewijd.
    Onderbouwd reageren met informatie die niet misleidend is kan toch niet zó moeilijk zijn, dacht ik?
    Denk dat je je mistypt hebt, de omzet bedroeg maar 211k USD, vanuit de rest van je post leid ik af dat je inderdaad uitgaat van minder dan 1m USD in 2020.

    Verder lijkt het me volledig in lijn te zijn met het figuur van DZR dat hij enige serieuze discussie uit de weg wenst te gaan, dat IEX hier dan fier op is spreekt ook weer boekdelen..
  14. [verwijderd] 27 mei 2021 10:39
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 mei 2021 10:08:

    [...]
    Ik beweer helemaal niks; ik stel gewoon 2 simpele vragen.

    En ik verwacht natuurlijk dat de 'Roze Brillen' wel een antwoord kunnen geven.
    En hoe zit het met mijn vraag?
    Hoeveel ziekenhuizen in de VS gebruiken opiaatvrije anesthesie?

    Ik kijk uit naar je antwoord ;-)
8.462 Posts
Pagina: «« 1 ... 220 221 222 223 224 ... 424 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links