Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

  • 14,300 18 apr 2024 09:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,300 - 14,300
  • 1 Gem. (3M) 6,3K

Lucas Bols - 2021

100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 27 maart 2021 13:33
    Aha als NLvalue zich negatief uitlaat over een aandeel, dan weet je dat het serieus tijd is om in te gaan stappen. ;-)

    Bols is uiteraard hard geraakt door de pandemie en post lockdown ga je een herstel zien van de business en van de beurskoers. Minimaal 13 euro hoort er op de borden te staan.
  2. forum rang 8 Branco P 6 april 2021 14:05
    quote:

    slei schreef op 6 april 2021 13:04:

    Zowaar iets beweging vandaag +6,5% vandaag naar ruim € 11,80.

    Reden? Geen idee. Wie wel?
    Ik las ergens omdat de kroegen in de UK weer open mogen. Verder hoort het aandeel minimaal op 13 euro te noteren dus die onderwaardering moet er nog uitlopen.
  3. forum rang 10 voda 16 april 2021 09:50
    Beursblik: Kepler Cheuvreux haalt Lucas Bols van kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Lucas Bols NV
    11,72 -0,08 -0,68 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het advies voor Lucas Bols verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel omhoog van 10,00 naar 12,00 euro.

    Analisten van Kepler merkten op dat het aandeel Lucas Bols in de afgelopen maanden steeg tot circa 12 euro, ondanks een vertraging in het herstel in de markten waarin de Amsterdamse destillateur actief is.

    In het boekjaar 2022 wordt een herstel verwacht, maar volgens Kepler zal het nog de nodige tijd duren alvorens Lucas Bols weer op het niveau is van voor de crisis. Volgens de analisten biedt de hogere koers een kans voor de destillateur om de balans te "repareren".

    Het aandeel Lucas Bols koerste vrijdagochtend 0,3 procent lager op 11,76 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. [verwijderd] 23 april 2021 13:03
    Het aanbod op de beurs, bij Bols, ligt idd op het koers-doel-niveau van KeplerChevr. Zie de forum-post hierboven.
    Noem dit koersdoel-punt het technisch- weerstandsniveau, want dat ìs het!

    Bols heeft veel meer in zich. Fundamenteel een sterk(achtergebleven) aandeel.
    **Geduld, geduld de koersbarrière van €12 zal, naar mijn bescheiden mening, snel worden geslecht.
  5. forum rang 10 voda 29 april 2021 07:48
    Lucas Bols verlengt afspraken met banken
    Kan aan convenanten blijven voldoen.

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft de in april 2020 overeengekomen aanpassingen van de financierings- overeenkomsten met twee jaar verlengd nu de coronacrisis langer aanhoudt dan gedacht. Dit maakte de destillateur donderdag voorbeurs bekend, tegelijk met voorlopige cijfers.

    Die verlenging van de afspraken maakt dat Lucas Bols aan de convenanten kan blijven voldoen.

    De convenanten blijven tot en met 30 september 2022 op een EBITDA- en liquiditeitsniveau getoetst worden. Per 31 maart 2023 wordt teruggekeerd naar het toetsen op ratio's, waarbij de schuldratio op die datum tegen een convenant van 4,50x getest wordt.

    "We zijn blij met de overeengekomen verlenging van de financieringsovereenkomsten, wat de voortdurende steun en toewijding van de banken aantoont. Hierdoor zijn we optimaal in staat in te spelen op versoepelende coronamaatregelen en een herstellende consumentenvraag. Tevens kunnen we zo verder bouwen aan onze toekomst door nieuwe strategische en commercie le initiatieven versneld tot uitvoering te brengen", zei CEO Huub van Doorne in een toelichting.

    Afgelopen boekjaar behaalde Lucas Bols een omzet van naar verwachting 57,3 miljoen euro, een daling van 32 procent op jaarbasis, met een brutomarge van 52,5 procent. De operationele winst daalde tot 8,6 miljoen euro en de vrije operationele kasstroom kwam op 11,4 miljoen euro uit. Dat was een jaar eerder 15,8 miljoen euro.

    De nettoschuld daalde met krap 7 miljoen euro naar 92,4 miljoen euro.

    Over het afgelopen boekjaar zal geen slotdividend worden uitgekeerd. En ook een interimdividend over het lopende boekjaar is niet te verwachten. De raad van bestuur zal ook afstand doen van eventuele variabele beloningen.

    Op 27 mei publiceert Lucas Bols de gecontroleerde jaarresultaten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. [verwijderd] 12 mei 2021 19:05
    De voorlopige resultaten zijn op de beurs, terug- kijkend, zeker niet slecht gevallen. Meer "juicy details" zijn op 27 mei te verwachten. Bols is zeer wel in staat het nieuws (positief en negatief) te doseren. 

    Er komt geen negatief nieuws meer in de gecontroleerde jaarcijfers. Wèl een uitgebreide persconferentie met een positieve vibe.

    De koerstechnische barrière van €12 staat op springen.
  7. forum rang 10 voda 26 mei 2021 14:41
    Beursblik: corona blijft Lucas Bols kater bezorgen

    Door ABM Financial News op woensdag 26 mei 2021
    Views: 1.945

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, flink last ondervonden van de coronacrisis. Dit bleek al uit voorlopige cijfers, die vermoedelijk donderdag worden herhaald en van meer detail worden voorzien door de Amsterdamse destillateur.

    Afgelopen boekjaar behaalde Lucas Bols een omzet van naar verwachting 57,3 miljoen euro, een daling van 32 procent op jaarbasis, met een brutomarge van 52,5 procent. De operationele winst daalde tot 8,6 miljoen euro en de vrije operationele kasstroom kwam op 11,4 miljoen euro uit. Dat was een jaar eerder 15,8 miljoen euro.

    De nettoschuld daalde met krap 7 miljoen euro naar 92,4 miljoen euro.

    "De lockdowns over de hele wereld hadden aanzienlijke gevolgen voor het eerste kwartaal van ons boekjaar (april-juni), maar toen de horeca in een aantal markten rond de zomer weer openging herstelden de verkopen door distributeurs (depletions) zich in het tweede kwartaal snel en sterk. De invoering van nieuwe coronamaatregelen in het derde kwartaal had een negatief effect op onze activiteiten gedurende het grootste gedeelte van het tweede halfjaar", zei CEO Huub van Doorne in een toelichting.

    Positief noemde hij dat de depletions in maart dit jaar weer groei lieten zien op jaarbasis, wat vooral te danken was aan de sterke prestaties in de VS, Australië, het VK en Frankrijk.

    Convenanten

    Afgelopen maand meldde Bols ook dat het de afspraken met de banken met twee jaar heeft verlengd, nu de coronategenwind langer aanhoudt dan verwacht. Dankzij deze verlenging kan de destillateur aan de afspraken met de banken blijven voldoen.

    "We zijn blij met de overeengekomen verlenging van de financieringsovereenkomsten, wat de voortdurende steun en toewijding van de banken aantoont. Hierdoor zijn we optimaal in staat in te spelen op versoepelende coronamaatregelen en een herstellende consumentenvraag. Tevens kunnen we zo verder bouwen aan onze toekomst door nieuwe strategische en commerciële initiatieven versneld tot uitvoering te brengen", aldus Van Doorne.

    De convenanten blijven tot en met 30 september 2022 op een EBITDA- en liquiditeitsniveau getoetst worden. Per 31 maart 2023 wordt teruggekeerd naar het toetsen op ratio's, waarbij de schuldratio op die datum tegen een convenant van 4,50x getest wordt.

    Bols zal over het afgelopen jaar geen slotdividend uitkeren en naar verwachting volgt er dit jaar ook geen interim-dividend. Daarnaast ziet de raad van bestuur af van een variabele beloning.

    In het boekjaar 2022 wordt een herstel verwacht, maar volgens Kepler Cheuvreux zal het nog de nodige tijd duren alvorens Lucas Bols weer op het niveau zit van voor de crisis. Volgens de analisten biedt de hogere aandelenkoers een kans voor de destillateur om de balans te "repareren".

    Donderdag voorbeurs publiceert Lucas Bols de gecontroleerde jaarcijfers.
  8. forum rang 10 voda 27 mei 2021 08:02
    Rode cijfers voor Lucas Bols
    Door corona enorme omzetdaling.

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, flink last ondervonden van de coronacrisis, zoals al uit voorlopige resultaten bleek, en eindigde in de rode cijfers. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de Amsterdamse destillateur.

    "Het boekjaar 2020/21 was een van de meest uitdagende jaren in de geschiedenis van Lucas Bols. De invoering van lockdownmaatregelen over de hele wereld viel min of meer samen met het begin van ons boekjaar. De impact van deze maatregelen op onze business werd nog vergroot door onze afhankelijkheid van de horeca", aldus CEO Huub van Doorne in een toelichting op de cijfers.

    Hoewel de trends volgens de topman "duidelijk beter worden", is de pandemie nog altijd niet voorbij. Bols blijft zich daarom richten op kostenbeheersing en cashmanagement. Van Doorne voegde toe "alle vertrouwen" te hebben dat zijn bedrijf weer zal terugkeren naar winstgevende groei.

    Resultaten

    Afgelopen boekjaar behaalde Lucas Bols een omzet van 57,3 miljoen euro, een daling van bijna 32 procent op jaarbasis, met een brutomarge van 52,5 procent. De destillateur werd erg hard geraakt door de sluiting van de horeca en alle reisbeperkingen.

    De meer op de retail gerichte merken zoals Passoã, Galliano en Nuvo presteerden sterk door de groeiende thuisconsumptie van cocktails en easy-mix drankjes. Daartegenover staat dat de meer horecagedreven merken zoals de Bols Likeuren, Damrak en Vaccari hard geraakt zijn door de pandemie. De resultaten van de portefeuille regionale merken waren gemengd, waarbij het verschil ook hier zat tussen thuisconsumptie en die in de horeca. Prijsverhogingen zorgden voor een betere brutomarge bij de regionale merken.

    "Een van de aandachtspunten van de regionale merken is het bewaken en, waar mogelijk, vergroten van de winstgevendheid", aldus het bedrijf.

    De operationele winst daalde van 17,6 miljoen tot 8,6 miljoen euro, mits gerekend zonder eenmalige posten.

    Het nettoresultaat was 8,6 miljoen euro verlies. Een jaar eerder verdiende Lucas Bols juist nog 9,2 miljoen euro. Indien eenmalige posten niet worden meegerekend, dan behaalde de destillateur afgelopen jaar een winst van 3,3 miljoen euro, hetgeen echter nog altijd 70 procent minder was dan een jaar eerder. Bols deed afgelopen jaar voor 8,9 miljoen euro aan afschrijvingen. Ook was er een non-cash belastinglast van 3,9 miljoen euro.

    De vrije operationele kasstroom kwam op 11,4 miljoen euro uit. Dat was een jaar eerder 15,8 miljoen euro. De nettoschuld daalde met krap 7 miljoen euro naar 92,4 miljoen euro.

    Outlook

    Lucas Bols verwacht, nu de coronamaatregelen worden teruggeschroefd, dat veel van de door corona verloren gegane omzet weer kan worden teruggewonnen. Toch zal de eerste helft van het lopende boekjaar nog altijd gedrukt worden door de pandemie.

    Een concrete outlook gaf Bols niet af. Wel meldde de destillateur voor dit boekjaar te rekenen op een negatief wisselkoerseffect van 1 miljoen euro op de EBIT.

    Convenanten

    Afgelopen maand meldde Lucas Bols ook dat het de afspraken met de banken met twee jaar heeft verlengd, nu de coronategenwind langer aanhoudt dan verwacht. Dankzij deze verlenging kan de destillateur aan de afspraken met de banken blijven voldoen.

    Bols zal over het afgelopen jaar geen slotdividend uitkeren. Daarnaast ziet de raad van bestuur af van een variabele beloning en is de verwachting dat er ook dit jaar geen interim-dividend zal worden uitgekeerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 27 mei 2021 09:07
    Update: Rode cijfers voor Lucas Bols
    Door corona enorme omzetdaling.

    (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, flink last ondervonden van de coronacrisis, zoals al uit voorlopige cijfers bleek, en eindigde in het rood. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de Amsterdamse destillateur.

    "Het boekjaar 2020/21 was een van de meest uitdagende jaren in de geschiedenis van Lucas Bols. De invoering van lockdownmaatregelen over de hele wereld viel min of meer samen met het begin van ons boekjaar. De impact van deze maatregelen op onze business werd nog vergroot door onze afhankelijkheid van de horeca", aldus CEO Huub van Doorne in een toelichting op de cijfers.

    Hoewel de trends volgens de topman "duidelijk beter worden", is de pandemie nog altijd niet voorbij. Bols blijft zich daarom richten op kostenbeheersing en cashmanagement. Van Doorne voegde toe "alle vertrouwen" te hebben dat zijn bedrijf weer zal terugkeren naar winstgevende groei.

    Resultaten

    Afgelopen boekjaar behaalde Lucas Bols een omzet van 57,3 miljoen euro, een daling van bijna 32 procent op jaarbasis, met een brutomarge van 52,5 procent. De destillateur erg hard geraakt door de sluiting van de horeca en alle reisbeperkingen.

    De meer op de retail gerichte merken zoals Passoã, Galliano en Nuvo presteerden sterk door de groeiende thuisconsumptie van cocktails en easy-mix drankjes. Daartegenover staat dat de meer horecagedreven merken zoals de Bols Likeuren, Damrak en Vaccari hard geraakt zijn door de pandemie. De resultaten van de portefeuille regionale merken waren gemengd, waarbij het verschil ook hier zat tussen thuisconsumptie en die in de horeca. Prijsverhogingen zorgden voor een betere brutomarge bij de regionale merken.

    "Een van de aandachtspunten van de regionale merken is het bewaken en, waar mogelijk, vergroten van de winstgevendheid", aldus het bedrijf.

    De operationele winst daalde tot 8,6 miljoen euro, mits gerekend zonder eenmalige posten.

    Het nettoresultaat was 8,6 miljoen euro verlies. Een jaar eerder verdiende Lucas Bols juist nog 9,2 miljoen euro. Bols deed afgelopen jaar voor 8,9 miljoen euro aan afschrijvingen. Ook was er een non-cash belastinglast van 3,9 miljoen euro. Hiermee rekening houdend, behaalde de destillateur afgelopen jaar een winst van 3,3 miljoen euro, hetgeen echter nog altijd 70 procent minder was dan een jaar eerder.

    De vrije operationele kasstroom kwam op 11,4 miljoen euro uit. Dat was een jaar eerder 15,8 miljoen euro. De nettoschuld daalde met krap 7 miljoen euro naar 92,4 miljoen euro. Dit jaar wil Van Doorne de schuld tot onder de 90 miljoen euro terugbrengen.

    Outlook

    Lucas Bols verwacht, nu de coronamaatregelen worden teruggeschroefd, dat veel van de door corona verloren gegane omzet weer kan worden teruggewonnen. Toch zal de eerste helft van het lopende boekjaar nog altijd gedrukt worden door de pandemie.

    Een concrete outlook gaf Bols niet af, maar in gesprek met ABM Financial News zei topman Van Doorne "dit jaar zeker winstgevend" te zullen zijn.

    Als een land eenmaal weer van het slot gaat, dan herstelt Lucas Bols zich snel, aldus de CEO. Gemiddeld neemt het dan zo'n drie maanden om weer terug te komen op het niveau van voor de crisis. "Dat ervaren we al in de VS, het VK en China". Met het oog op de versoepelingen in Nederland, rekent Van Doorne ook op een goed herstel in de zomermaanden in eigen land.

    Japan is momenteel nog een lastig land, omdat met het oog op de Olympische Spelen deze zomer, de coronamaatregelen nog strenger zijn.

    Verder meldde de destillateur voor dit boekjaar te rekenen op een negatief wisselkoerseffect van 1 miljoen euro op de EBIT.

    Convenanten

    Afgelopen maand meldde Lucas Bols ook dat het de afspraken met de banken met twee jaar heeft verlengd, nu de coronategenwind langer aanhoudt dan verwacht. Dankzij deze verlenging kan de destillateur aan de afspraken met de banken blijven voldoen.

    Bols zal over het afgelopen jaar geen slotdividend uitkeren. Daarnaast ziet de raad van bestuur af van een variabele beloning en is de verwachting dat er ook dit jaar geen interim-dividend zal worden uitgekeerd.

    Update: om toelichting CEO toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. Henk Hobbybelegger 27 mei 2021 09:25
    Op zich logisch en het houdt een belofte in voor het komende jaar, maar “Afgelopen maand meldde Lucas Bols ook dat het de afspraken met de banken met twee jaar heeft verlengd, nu de coronategenwind langer aanhoudt dan verwacht. Dankzij deze verlenging kan de destillateur aan de afspraken met de banken blijven voldoen.” Klinkt als: “ik ben eigenlijk failliet, maar de bank trekt de stekker er nog niet uit”. Toch maar niet instappen denk ik.
100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links