Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 133,500 19 apr 2024 17:35
  • -5,050 (-3,64%) Dagrange 133,150 - 137,150
  • 536.600 Gem. (3M) 479,8K

BE Semiconductor - jaardraadje 2021

5.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 26 mei 2021 16:53
    Tech is back
    Dat is volgens Jan-Willem Nijkamp ook logisch, want de grote inflatievrees is weer geweken. "Het scenario van de centrale banken dat deze prijsstijgingen grotendeels te wijten zijn aan kortstondige bottlenecks in de economie als gevolg van het onverwacht snelle herstel na de crisis lijkt dichter bij de waarheid dan de vrees voor een gierend uit de hand lopende inflatie."
  2. forum rang 4 Erieperie 26 mei 2021 17:55
    quote:

    havik of duif schreef op 26 mei 2021 17:15:

    Ik begrijp de nervositeit van dit aandeel niet, Besi staat er erg sterk voor en heeft fantastische vooruitzichten met koersdoelen van analisten van € 80 tot € verwachtte € 90 en een overstromend orderboek.
    Ieder aandeel fluctueert per dag.
    Zie Besi als mozaiekstukjes.
    Te dicht er op zie je chaos.
    Neem een stap terug en je ziet een prachtig plaatje.
    De rente is het grootste risico; let daar op.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 26 mei 2021 18:53
    quote:

    Erieperie schreef op 26 mei 2021 17:55:

    [...]

    De rente is het grootste risico; let daar op.

    Bedoel je rente versus inflatie?

    Vandaag in FD.

    De duiven zijn uit het hok bij de ECB

    ECB-directielid Fabio Panetta

    De Europese Centrale Bank moet het tempo van het pandemie-opkoopprogramma niet nu al vertragen. ECB-directielid Fabio Panetta ziet geen tekenen van een toenemende inflatiedruk, zegt hij in een interview met het Japanse Nikkei, dat woensdag is gepubliceerd.

    'Alleen een aanhoudende verhoging van de inflatiedruk, die gereflecteerd wordt in een opwaartse trend in de onderliggende inflatie, en het in lijn brengen van de inflatie en inflatieverwachtingen met onze doelstelling, zouden een reductie in de aankopen kunnen rechtvaardigen', aldus Panetta. 'En dat is niet wat we in maart voorzagen.' In maart verhoogde de centrale bank het tempo van de aankopen, omdat de kapitaalmarktrente in de eurozone vooruit zou lopen op de economische verwachtingen.

    'Feitelijk zien we nu een verdere ongewenste stijging van rentes, na de groei die we eerder in het jaar zagen', zegt de Italiaan. Ook wijst hij erop dat de wisselkoers van de euro is toegenomen. Als dit zo blijft, kan het de inflatiedruk verder doen afnemen.

    Verwachtingen temperen

    Met zijn opmerkingen schaart Panetta zich achter een rij van Europese beleidsmakers die de verwachtingen voor een snelle beleidswijziging willen temperen. De snel oplopende Amerikaanse inflatie en de daarmee gepaarde rentestijging heeft de Europese rente in haar kielzog meegesleurd. De Nederlandse rente piekte daarbij zelfs kortstondig boven het nulpunt, terwijl deze bijna twee jaar in negatief territorium was.

    In de Verenigde Staten woedt er een discussie of die oplopende inflatie wel zo tijdelijk is als de beleidsmakers van de Federal Reserve blijven volhouden. Uit de notulen van de Fed bleek ook dat enkele leden van het monetaire comité het afbouwen van de noodsteun in een van de aankomende vergaderingen op de agenda willen zetten, al lijkt daar nog geen meerderheid voor.

    Maar ook in Europa roeren de monetaire 'haviken' - voorstanders van conservatief monetair beleid en de tegenhangers van de 'duiven' die voor ruim monetair beleid zijn - zich al. Zo zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, in een interview met persbureau Reuters, dat als de economie zich conform de verwachtingen ontwikkelt, de noodsteun dan vanaf het derde kwartaal geleidelijk zou kunnen worden afgebouwd.

    Te vroeg

    Maar vorige week vrijdag zei ECB-president Christine Lagarde dat het nog 'veel te vroeg' was en 'onnodig' om daar nu al over te spreken. 'Onze inzet is dat wij voor gunstige financieringscondities zorgen gedurende de hele pandemische periode', aldus Lagarde op een persconferentie in Lissabon.

    De gouverneur van de Banque de France, François Villeroy de Galhau, sloot zich daar afgelopen dinsdag bij aan. Volgens de Fransman zijn de verhalen over het afbouwen van de steun door de ECB in september 'puur speculatief'. Volgens Villeroy de Galhau is er nog 'ruim de tijd om de situatie te beoordelen en een beslissing te nemen, ook na onze vergadering in juni.' Op 10 juni houden de monetaire beleidsmakers hun zeswekelijkse vergadering.

    'Het ontwijken van de afbouwdiscussie lijkt een valide strategie voor de junivergadering, maar zal tijdens de septembervergadering moeilijk vol te houden zijn', zegt Carsten Brzeski, ECB-watcher bij ING. Zijn collega bij Pictet Wealth Management, Frederik Ducrozet, wijst erop dat de zorgen van Panetta - over het nog lang achterblijven van de inflatie bij de doelstelling van 2%, waardoor de geloofwaardigheid van de centrale bank wordt ondergraven - een goed argument zijn. 'Maar er is ook een redelijk punt te maken voor het uitfaseren van de noodsteun', aldus Ducrozet, die erop wijst dat dan wel het reguliere opkoopprogramma zal moeten worden opgehoogd.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 27 mei 2021 17:43
    quote:

    ff_relativeren schreef op 26 mei 2021 15:19:

    bummer . . Insider Tradings :

    Scheiring, C. verkoopt aandelen BESI ; www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .

    Tibben, R. verkoopt aandelen BESI ; www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .

    En nog 2 Insider Tradings gemeld. Ook deze zijn verkopen :

    R.W. Blickman verkoopt 100.000 aandelen BESI : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... ;

    H. van Kerkhof verkoopt 6.889 aandelen BESI : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... ;

    En shorter Societe Generale gaat van 3,79% bruto short ( www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... )
    naar 3,92% bruto short ( www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... ).
5.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links