Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

fraude bij/door overheid ?

532 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 25 mei 2021 15:45
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 25 mei 2021 15:03:

    Mijn mening: OK, het is geen fraude, maar het ruikt frauduleus, hoe onze overheid (waarschijnlijk) onschuldige mensen vermaalt in waanzinnige procedures met nog waanzinniger oplossingen, die niet conform planning, tijd en afspraken plaatsvindt. Je zal maar gedoemd zijn door de overheid in deze Kafkahandelwijze.
    Het ligt aan de burgers; die alles willen van de Overheid maar er niks voor willen betalen. (de belastingdienst heeft de middelen en het personeel niet)
    Overigens het aantal claims was eerst 10.000 maar toen er aangekondigd werd dat er 30.000 EURO uitgekeerd zou worden kwamen er binnen enkele weken 26.500 en daarna nog 10.000 bij.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 25 mei 2021 18:59
    quote:

    objectief schreef op 25 mei 2021 15:45:

    [...]

    Het ligt aan de burgers; die alles willen van de Overheid maar er niks voor willen betalen. (de belastingdienst heeft de middelen en het personeel niet)
    Overigens het aantal claims was eerst 10.000 maar toen er aangekondigd werd dat er 30.000 EURO uitgekeerd zou worden kwamen er binnen enkele weken 26.500 en daarna nog 10.000 bij.
    Wie bepaalt het budget van de Belastingdienst?

    Volgens onze regering waren er maar een paarhonderd slachtoffers, volgens hun eerste briefing aan de Tweede Kamer. Hoe kan het dan, dat er meer dan tienduizend mensen schadevergoeding krijgen? Wie houdt hier wie voor het lapje?

    De belastingbetaler krijgt dit voor zijn kiezen: 30.000 vergoeding voor 20.000 mensen (aanname) is alleen al 600.000.000 schadevergoeding. Zegge zeahonderd miljoen Euro. Om over de overige schade maar te zwijgen.
  3. forum rang 9 objectief 25 mei 2021 20:17
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 25 mei 2021 18:59:

    [...]

    De belastingbetaler krijgt dit voor zijn kiezen: 30.000 vergoeding voor 20.000 mensen (aanname) is alleen al 600.000.000 schadevergoeding. Zegge zeahonderd miljoen Euro. Om over de overige schade maar te zwijgen.
    De meeste burgers leven mee met de "'slachtoffers"" en daaruit zou je kunnen concluderen dat ze een vergoeding terecht vinden.
    We weten natuurlijk niet welk bedrag dat medeleven van hen waard is.
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 25 mei 2021 22:22
    quote:

    objectief schreef op 25 mei 2021 20:17:

    [...]

    De meeste burgers leven mee met de "'slachtoffers"" en daaruit zou je kunnen concluderen dat ze een vergoeding terecht vinden.
    We weten natuurlijk niet welk bedrag dat medeleven van hen waard is.
    Diezelfde burgers hebben de voor de toeslagenaffaire verantwoordelijke regeringen gekozen.
    Dienstdoende regeringen hebben nogal steken laten vallen, zie ook de uitzending van Nieuwsuur vanavond. De leiding is verantwoordelijk.
    Die regeringen lossen hun fouten op met het geld van hun kiezers en de overige belastingbetalers.
  5. forum rang 6 haas 17 september 2021 09:34
    In de Verenigde Staten is de eigenaar van de grond ook de eigenaar van de bodem. Niet van de overheid. Dit is het enige land in de wereld waar het zo is.
    Laten we even kijken naar de aardbevingsschade in Groningen.
    De eigenaar van het Groningse gas in de Nederlandse staat.
    Die is ook de grote verdiener, enkele miljarden per jaar.
    Toch heeft de Nederlandse overheid haar eigen burgers, die het zou moeten dienen, in de kou laten staan.
    Ten bate van geldelijk gewin. Geeft te denken over het niveau van de overheid.
  6. forum rang 6 haas 18 september 2021 11:08
    disfunctioneren van de Overheid?
    600.000 ! kunnen dus geen postpakketten bezorgen, etc.
    Dat is PechtHOLD ?:)
    ==================================================
    Rijscholen kritisch over examenachterstand CBR: ‘Kort praktijkexamen met tien minuten in’
    Veel rijscholen reageren geërgerd op de eis van het CBR om leerlingen beter voorbereid naar het examen te sturen. Dat is nodig om de achterstand van 600.000 examens in te lopen, stelt directeur Alexander Pechtold. Ook het dreigement om desnoods de examenleeftijd naar 18 jaar te verhogen valt slecht.

    David Bremmer 29-03-21, 17:41 Laatste update: 30-03-21, 10:49
    Het CBR deed vorige week een klemmend beroep op de circa 6600 rijscholen om leerlingen niet langer al na een handvol lessen naar het examen te sturen. Een 10 procent hoger slagingspercentage levert namelijk 80.000 examenplekken op, waarmee achterstanden snel zijn in te lopen, stelde CBR-baas Alexander Pechtold dinsdag. Lukt dat niet dan dreigt het CBR deze zomer te stoppen met alle tussentijdse toetsen en faalangstexamens. Ook moet de examenleeftijd dan naar 18 jaar.
  7. forum rang 6 haas 6 oktober 2021 09:46
    "Weigeren gasboring Wadden kan wel"

    ????????????????????????????????????????
    ?? Het demissonaire kabinet kan een
    vergunning voor gasboringen van de NAM
    onder de Waddenzee weigeren.Dat stelt
    de denktank De Waddenacademie,die door
    de Tweede Kamer was gevraagd om een
    advies.

    Volgens minister Blok kan de vergunning
    niet worden geweigerd als aan alle
    wettelijke eisen is voldaan.Maar,zegt
    de denktank,er is twijfel over de
    gevolgen van de boringen voor het
    milieu bij het Friese dorp Ternaard en
    dan kan er geen vergunning komen.

    Tegenstanders vrezen dat de bodem zal
    dalen door de gasboringen,en er steeds
    minder wad droog zal komen te liggen.

    ps: prettige dag gewenst
  8. forum rang 6 haas 6 oktober 2021 14:32
    Zeer slim bedacht door de slachtoffers:):)
    ==========================================
    Koning Willem-Alexander praat vandaag
    met enkele gedupeerden van de affaire
    met de kinderopvangtoeslag,bevestigt de
    RVD na vragen van de NOS.Het is voor
    het eerst dat de koning met gedupeerden
    van het overheidsfalen om de tafel zit.

    Vijf gedupeerden schreven de koning een
    brief met een verzoek om zijn hulp.

    Ook willen ze excuses,omdat dagvaardingen
    en dwangbevelen met de naam van de
    koning "op de voordeur" zijn geplakt.
    "Ook u bent in onze ogen voor het leed
    verantwoordelijk",staat in de brief.

    De Rijksvoorlichtingsdienst wil niets
    zeggen over het gesprek,ook niet of de
    koning excuses zal maken.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 13 oktober 2021 11:48
    Een slecht werkende fiscus ondermijnt het vertrouwen in de staat

    Toeslagenaffaire, NRC vandaag

    De operatie om toeslagenouders te compenseren „verkeert in zwaar weer”, concludeerde Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen maandag in een rapport. Wettelijk is vastgelegd dat gedupeerden binnen een jaar geholpen moeten worden. Eind september was die termijn in 5.700 gevallen verstreken. In de afhandeling van de affaire ziet Van Zutphen een verontrustende parallel met de affaire zelf. Vanaf 2004 kregen burgers te maken met een complex toeslagensysteem, voor onder meer kinderopvang. Tienduizenden burgers raakten hierin verstrikt, werden ten onrechte bestempeld als fraudeur, kregen te maken met een snoeihard terugvorderingsbeleid en stuitten op onverbiddelijke rechters.

    Nu blijkt dat ook het herstellen van de schade moeizaam verloopt. De afdeling binnen de Belastingdienst die hiervoor verantwoordelijk is, de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT), is onderbezet. Afwijzingen worden niet persoonlijk gemotiveerd, maar met standaardbrieven afgedaan. Burgers die wél schadevergoeding krijgen worden geconfronteerd met nieuwe problemen. Zij kunnen het geld gedurende drie jaar opgeven als ‘bijzonder vermogen’: gezinnen kunnen dan toch toeslagen blijven ontvangen, ook al staat er een groot bedrag op de rekening. Alleen: dit gaat niet automatisch, burgers moeten er zélf achteraan. Doen ze dit niet, dan zouden er nieuwe terugvorderingen kunnen komen. Je verzint het niet – en toch is het zo volgens de Nationale Ombudsman.

    Kabinet en Tweede Kamer doen er goed aan om de signalen van de Nationale Ombudsman serieus te nemen. Bij een rapport in 2017 gebeurde dat niet, met als gevolg dat de Toeslagenaffaire nog jarenlang kon voortsudderen. Achteraf gezien blijkt dit een belangrijk euvel van de Nederlandse bestuurscultuur: dat de signalen dat er iets niet in de haak is er vaak wel degelijk zijn, maar onvoldoende of niet worden opgepikt door politici, ambtenaren en rechters. De drie Hoge Colleges van Staat (Nationale ombudsman, Raad van State, Algemene Rekenkamer) worden nog veel te vaak niet gehoord - en dat is onbegrijpelijk.

    Dinsdag bleek uit een ander, nog ongepubliceerd rapport, in handen van NRC, dat er bij de Belastingdienst een cultuur heerst die het voorkomen en melden van misstanden bemoeilijkt. Het onderzoek werd uitgevoerd door twee externe juristen, op verzoek van de Tweede Kamer. De conclusies zijn bikkelhard. Ambtenaren houden hun mond, uit vrees voor hun loopbaan. Medewerkers van de Belastingtelefoon die melding maken van evident schrijnende gevallen, krijgen te horen dat de wet moet worden nageleefd. In de top heerst een „vijandige sfeer” richting medewerkers die goed willen doen. Ondanks de Toeslagenaffaire ligt de nadruk nog steeds op „het zo soepel en ongestoord mogelijk uitvoeren van werkprocessen”.

    De Belastingdienst is misschien wel de meest essentiële overheidsdienst die er is. Het innen van geld en de herverdeling ervan horen tot de kerntaken van de staat. Uit onderzoeken blijkt dat de bereidheid om belasting te betalen in Nederland doorgaans heel groot is, maar als de fiscus niet goed functioneert en klachten niet adequaat worden afgehandeld, ondermijnt dat het vertrouwen van de burger in de overheid. Elk kabinet, demissionair of niet, zou problemen zoals de Toeslagenaffaire met de grootst mogelijk urgentie ter hand moeten nemen, zelfs als dit betekent dat burgers meer schadevergoeding krijgen dan waar ze recht op hebben. Dat is dan de prijs die betaald moet worden voor jarenlang, ernstig wanbeleid.
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 13 oktober 2021 12:15
    Je vraagt je af of we nog wel in een rechtsstaat bivakkeren (nos.nl vandaag).

    Brandbrief advocaten over bijstaan toeslagenouders: 'Wij weten helemaal niks'

    Een groep advocaten van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire heeft een brandbrief gestuurd aan de Tweede Kamer. In de brief, die gisteravond kort voor het Kamerdebat over de toeslagenaffaire werd verstuurd, schrijven 220 advocaten dat ze niet in staat zijn hun werk goed te doen, omdat ze tegen "talloze problemen en hindernissen" aanlopen.

    Daardoor komt de bijstand onder druk te staan. Zo moeten ze vaak lang wachten voordat ze het dossier van hun cliënten ontvangen, wat dan vaak onvolledig of deels gecensureerd blijkt.

    "Wij willen weten wat er gebeurt, ook al gaat het traag", zei advocaat Else Weijsenfeld, een van de ondertekenaars van de brandbrief, in NOS Met het Oog op Morgen.

    "Dan kunnen wij in ieder geval zien wat de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen ziet en waar ze mee bezig zijn. Die kijken in dossiers en zien blijkbaar redenen om aanvragen af te wijzen. Maar die stukken krijgen wij dus niet." De UHT, onderdeel van de Belastingdienst, is opgericht voor afwikkeling van de toeslagenaffaire.



    Net als de burger staan we erbij en kijken we ernaar.
    Advocaat Else Weijsenfeld

    Zonder dossier kan Weijsenfeld simpelweg niet haar werk doen, zegt ze, terwijl gedupeerden geregeld in nood zitten. Weijsenfeld: "Ik ben al vijftien jaar advocaat en altijd als ik bezwaar maak, krijg ik meteen het dossier. Dat bespreek je dan met de cliënt. Dan kun je ook zien dat iemand misschien niet recht had op iets. Want dat kan ook zo zijn, maar dat weten we nu niet. We weten helemaal niks."

    Daar komt bij dat Weijsenfeld zelden spoedig een reactie krijgt als ze aanklopt bij de UHT. "Of er komt helemaal geen reactie", zegt ze. "Wij hebben als advocaten ook geen speciale ingang waarmee we sneller kunnen communiceren, waardoor we cliënten daadwerkelijk iets kunnen meegeven, zodat ze denken: 'Ik heb een advocaat en daar heb ik wat aan'. Net als de burger staan we erbij en kijken we ernaar."
    Zo snel mogelijk gesprek

    De advocaten pleiten in de brandbrief daarom voor een vast aanspreekpunt bij de Belastingdienst om sneller geholpen te worden. Ook willen ze extra begeleiding van schade-experts voor het bepalen van de hoogte van de schade.

    De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) deelt de zorgen en werkt met de advocaten samen aan een voorstel tot een sneller werkproces. "Zo spoedig als mogelijk" wil de orde "tijdens een gesprek over de knelpunten die de advocaten tegenkomen", een verbetervoorstel aanbieden aan demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen), zegt een NOvA-woordvoerder tegen persbureau ANP.
  11. forum rang 6 haas 23 oktober 2021 07:33
    De hoogste bestuursrechter heeft veel
    kritiek op de aanpak van het kabinet om
    slachtoffers van de toeslagenaffaire
    extra te compenseren,schrijft NRC.De
    Raad van State noemt het ondoordracht,
    blijkt volgens de krant uit stukken.

    In een ongepubliceerd advies spreekt de
    RvS van een "wirwar aan regelingen".Als
    gevolg komt de kwaliteit en de
    legitimiteit van de besluitvorming
    onder druk te staan,schrijft de krant.

    Komende dinsdag wil het kabinet knopen
    doorhakken over extra compensatie voor
    groepen gedupeerden,meldt NRC op basis
    van ingewijden,onder meer voor kinderen
    of ex-partners van slachtoffers.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 23 oktober 2021 09:11
    quote:

    haas schreef op 23 oktober 2021 07:33:

    De hoogste bestuursrechter heeft veel
    kritiek op de aanpak van het kabinet om
    slachtoffers van de toeslagenaffaire
    extra te compenseren,schrijft NRC.De
    Raad van State noemt het ondoordracht,
    blijkt volgens de krant uit stukken.

    In een ongepubliceerd advies spreekt de
    RvS van een "wirwar aan regelingen".Als
    gevolg komt de kwaliteit en de
    legitimiteit van de besluitvorming
    onder druk te staan,schrijft de krant.

    Komende dinsdag wil het kabinet knopen
    doorhakken over extra compensatie voor
    groepen gedupeerden,meldt NRC op basis
    van ingewijden,onder meer voor kinderen
    of ex-partners van slachtoffers.
    Even vaag beleid, als de veelzeggend nietszeggende antwoorden van het kabinet aan de Kamer, niet alleen in deze zaak. In eerste instantie (2019) had het kabinet het over 300 slachtoffers van de toeslagenfraudebestrijding.
  13. forum rang 7 jowi 23 oktober 2021 09:48
    quote:

    objectief schreef op 25 mei 2021 15:45:

    [...]

    Het ligt aan de burgers; die alles willen van de Overheid maar er niks voor willen betalen. (de belastingdienst heeft de middelen en het personeel niet)
    Overigens het aantal claims was eerst 10.000 maar toen er aangekondigd werd dat er 30.000 EURO uitgekeerd zou worden kwamen er binnen enkele weken 26.500 en daarna nog 10.000 bij.
    Zelfs ouders zonder kinderen heb zich voor gratis geld gemeld.
  14. forum rang 6 haas 26 oktober 2021 08:00
    Ook kinderrechters gaan onderzoeken
    of ze juist hebben gehandeld in zaken
    die met de toeslagenaffaire te maken
    hebben.Eerder kwamen bestuursrechters
    al tot de conclusie dat ze te vaak de
    Belastingdienst hebben gevolgd.

    Vorige week bleek dat 1115 kinderen van
    slachtoffers van de affaire uit huis
    zijn geplaatst.De kinderrechters willen
    nu uitzoeken of ze last hebben van
    blinde vlekken,zegt voorzitter Ellen
    van Kalveen in de Volkskrant.

    Veel rechters zeggen volgens haar nu al
    dat de werkdruk zo hoog is dat daardoor
    de rechtsbescherming van kinderen en
    ouders in het gedrang kan komen
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 26 oktober 2021 09:03
    quote:

    haas schreef op 26 oktober 2021 08:00:

    Ook kinderrechters gaan onderzoeken
    of ze juist hebben gehandeld in zaken
    die met de toeslagenaffaire te maken
    hebben.Eerder kwamen bestuursrechters
    al tot de conclusie dat ze te vaak de
    Belastingdienst hebben gevolgd.

    Vorige week bleek dat 1115 kinderen van
    slachtoffers van de affaire uit huis
    zijn geplaatst.De kinderrechters willen
    nu uitzoeken of ze last hebben van
    blinde vlekken,zegt voorzitter Ellen
    van Kalveen in de Volkskrant.

    Veel rechters zeggen volgens haar nu al
    dat de werkdruk zo hoog is dat daardoor
    de rechtsbescherming van kinderen en
    ouders in het gedrang kan komen
    Minister Dekker heeft de tarieven flink verhoogd, het aantal rechters niet aangepast aan de behoefte, en de sociale advocatuur de duimschroeven aangedraaid. Van de partij Voor Vrijheid en Democratie.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 26 oktober 2021 17:18
    Ja, we hebben een (demissionaire) minister van rechtshandhaving. Ik ben zeer voor rechtshandhaving. Wat heeft Sander Dekker gedaan, en wat heeft de regering gedaan, om deze verschrikkelijke zaken in goede banen te leiden:

    www.youtube.com/watch?v=skcbg1O0Hi8

    Summiere beschrijving van de beschamende gang van zaken:

    Hoeveel erger moet het allemaal nog worden?

    Omtzigt benoemt weer een hele waslijst misstanden.
    - Rutte die in Brussel liever geen woorden wilde vuilmaken aan de 1115 kinderen die uit huis zijn gezet. Zie: youtu.be/W-IFgyiu0oU
    - Ouders en kinderen, allemaal slachtoffers van het toeslagenschandaal, die zelfmoord hebben gepleegd.
    - Kinderen die uit huis zijn geplaatst en vervolgens werden misbruikt door de opvang.
    - Renske Leijten en Omtzigt zelf die maar geen adequate antwoorden krijgen
    Te walgelijk voor woorden inmiddels.

    Er zijn minstens dertien wetten overtreden, en die lijst in nog niet volledig.

    Waar wacht onze regering nog op?
  17. forum rang 6 haas 27 oktober 2021 07:55
    RIVM verzweeg invloed windlobby op positieve rapporten’
    author avatar
    Door EDWIN TIMMER

    Updated 28 min geleden
    1 uur geleden
    in BINNENLAND

    AMSTERDAM - Het RIVM heeft voor rapporten over de gezondheidseffecten van windturbines studies gebruikt waarvan de neutraliteit niet vaststaat, zo stelt onderzoek van de Universiteit Twente. Volgens wetenschapper Joris van Hoof gebruikte het RIVM door de industrie betaalde of beïnvloede studies, maar presenteerde deze als onafhankelijk.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1118437908/ri...
532 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0736 +0,36%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.890,90 -1,09%
Gold spot 2.329,74 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links