Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,150 25 apr 2024 13:10
  • +0,135 (+0,40%) Dagrange 34,045 - 34,245
  • 1.321.964 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5460 5461 5462 5463 5464 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Opgelet 24 mei 2021 18:00
    quote:

    patrick 22 schreef op 24 mei 2021 17:54:

    hoeft niet hoor willie als jij in je zelf geloof is het goed mien jong, of je nu 100k of 1k hebt maakt niks uit.
    Hij heeft gelijk dat weet opgelet zijn trades kloppen.
    Wat ook van jou Patrick kan gezegd worden u bent ook rechtuit maar hoe slaag jij erin om dit jaar geen winst te maken op shell dat is mij een raadsel.
  2. forum rang 4 Opgelet 24 mei 2021 18:14
    quote:

    Shellfish schreef op 24 mei 2021 18:05:

    [...]
    Ik zie zeer een sterke gelijkenis .. jullie dachten allebei dat het aandeel RDS zou gaan dalen naar €14
    Klopt maar zelfs met er volledig naast te zitten toch nog mooie winsten gemaakt.
    Ik moet nog mijn eerste verliezende trade op shell maken.
    Daarom juist dat ik het niet begrijp.
    Daarom nu koop ik alles op in long daytraden en bij opening us alles eruit.
    Dubai heeft me verzekerd dat 8/10 openingen minstens 10cent boven daglaag gaan.
    16,39 verkocht vandaag.

  3. [verwijderd] 24 mei 2021 18:36
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 24 mei 2021 17:35:

    [...]
    Buybacks zijn per definitie even goed als dividend, want je kan in eigen beheer het een in het ander veranderen door te herbeleggen, dan wel een deel van je aandelen te verkopen.

    de garantie dat een bedrijf ofwel het een, of het ander zal doen is dus voldoende om het aandeel waarde te geven. doet het geen van beide, dan is de theoretische waarde inderdaad nul (zoals bitcoin...)

    Er zijn op dit forum zat mensen die menen dat je de waarde van een Shell aandeel moet berekenen door dezelfde factor op het dividend to te passen als bij sectorgenoten. Zonder rekening te houden met buybacks of de beloofde 4% stijging. Jij hebt jezelf trouwens daar impliciet bij geschaard door de 3.5% divi-rendement van Shell te vergelijken met de 6% van XOM. Een vergelijking die kant nog wal raakt.
    Het dividendrendement is niet het punt, het punt is dat Shell meer geld binnen het bedrijf houdt om te investeren in projecten die aandeelhouders geld kosten. Shell doet letterlijk niets goed. Relatief hogere afschrijvingen, relatief minder assets, relatief meer schuld, negatieve publiciteit en het thema voor de komende jaren: de kasstroom van Shell gaat zo besteed worden dat deze het minste oplevert voor aandeelhouders tov andere oil majors.

    Shell heeft het slechtste bestuur van alle oil majors, daar kunnen we kort over zijn. In de bijlage een vergelijking van het rendement na tien jaar Chevron VS Shell. Ik heb daar geen problemen mee hoor, mijn eerste positie in Shell was een short positie waar ik 9 euro winst heb gerealiseerd in enkele weken. Hoeveel jaar doet Shell over 9 euro dividend/buybacks? Opgelet dus, het bestuur van Shell heeft in het verleden gefaald en zal dat in de toekomst ook doen.
  4. forum rang 7 Pandjesbaas 24 mei 2021 18:51
    quote:

    Namy schreef op 24 mei 2021 18:36:

    [...]
    Shell heeft het slechtste bestuur van alle oil majors, daar kunnen we kort over zijn. In de bijlage een vergelijking van het rendement na tien jaar Chevron VS Shell.
    de conclusies die je uit dat grafiekje trekt lijken nogal onzorgvuldig. Wat ik zie is dat het de eerste 7 a 8 jaar vrijwel gelijk op gaat. Het verschil ontstaat pas bij de pandemie. dat betekent gewoon dat Chevron al herstelt is van die crisis, en Shell dat nog tegoed heeft. dus ik zit liever in Shell.
  5. forum rang 5 manuss 24 mei 2021 18:57
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 24 mei 2021 18:51:

    [...]
    de conclusies die je uit dat grafiekje trekt lijken nogal onzorgvuldig. Wat ik zie is dat het de eerste 7 a 8 jaar vrijwel gelijk op gaat. Het verschil ontstaat pas bij de pandemie. dat betekent gewoon dat Chevron al herstelt is van die crisis, en Shell dat nog tegoed heeft. dus ik zit liever in Shell.
    Mee eens!!
  6. [verwijderd] 24 mei 2021 19:09
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 24 mei 2021 18:51:

    [...]
    de conclusies die je uit dat grafiekje trekt lijken nogal onzorgvuldig. Wat ik zie is dat het de eerste 7 a 8 jaar vrijwel gelijk op gaat. Het verschil ontstaat pas bij de pandemie. dat betekent gewoon dat Chevron al herstelt is van die crisis, en Shell dat nog tegoed heeft. dus ik zit liever in Shell.
    Hier twee grafiekjes, zowel voor- en na de pandemie. I rest my case.
  7. forum rang 6 Opentop 24 mei 2021 19:16
    Namy, ieder staat er anders in, ik bijv wil mijn geld niet kwijt raken. Het verschil met jou is waarschijnlijk dat ik in het echt ook in zaken zit. Uit die optiek handel ik. Natuurlijk zijn er andere fondsen die beter presteren. Die heb ik ook gelukkig. Toch blijf ik in Shell. Dat omdat het risico vrij nihil is. De rit naar nul is maar 15 EU
    De kans dat het gebeurt is 1%. Daarnaast geeft het rendement, dividend of aandelen afstempelen is mij om het even. Ze mogen van mij ook 3 jaar lang het dividend houden mits de schuld daarmee wordt afgelost. Als je je geld niet kwijt wilt begin je met het elimineren van wat je niet wilt. Daar ligt mijn verlies. Ik heb Tesla ,Bitcoin etc gemist. Jij niet , jou klapper was Gamestop. Dat is je gegund, maar zo beleg ik niet.
    Mijn ervaring heeft me geleerd dat alles kapot kan. Zie Fortis, zie Lehman. Uiteindelijk blijven energie en voedsel. Voedsel moet gesubsidieerd worden om te overleven, en energie wordt belast. Dus kies ik voor energie. Ik vraag me niet af of dat olie of waterstof is, dat is aan de bestuurders. Natuurlijk jij denkt aan MS-Google-Amazon ik begrijp er te weinig van, het is ook niet zo dat er maar 1 belegging is. Ik doe dan mee via een fonds. De grootsten, de sterksten Shell is daar 1 van, bepalen wat ze verdienen. Onzin om te stellen dat andere vormen van energie minder winstgevend zullen zijn, wie bepaalt de prijs van energie ?.
    Wat we sinds 2008 zien is dat die BRIC landen enorm grote bedrijven hebben ontwikkeld. Op voedsel gebied JBS, op staal gebied AM, op online gebied (Alibaba),
    Al van deze zijn zo groot geworden, dankzij onbeperkte steun (overheid, semi-overheid). Kijk naar Gazprom. Die bedrijven worden aangeklaagd, prijsafspraken, onderbetalen personeel, omkoping etc. ze betalen de boete en gaan gewoon verder. Shell is die bedrijven al 100 jaar vooruit.
    Prijsafspraken zijn verboden behalve Opec dan.
    Dat er hier geen waardering voor is, betekent dat het eigenlijk te goed gaat in de wereld. We kunnen de juiste waarde niet meer hangen aan ondernemingen. Een van mijn beste beleggingen is Wolters Kluwer. Het bedrijf werd afgeschreven rond 2000, ze waren achtergebleven in de IT . Toen bleek dat de hele IT business overpriced was en de bubbel knapte. Dat was het moment dat WKL begon met investeringen te doen. Moet je nu kijken. van 16 naar 70 Euro, terwijl iedereen kijkt naar Tesla.
    Misschien is Shell te snel of te traag 1 ding is zeker over 10 jaar is SHELL er nog wel.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5460 5461 5462 5463 5464 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links