Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De AEX ligt op koers, maar de bitcoinbubbel loopt leeg

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  2. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111
  3. 11 apr Prima technische plaatjes Amerikaanse banken 74

Reacties

151 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 21 mei 2021 12:23
    Eerst de coin markt laten oplopen tot $2.5 trillion waarde. En dan moet je gaan taperen. En om de markten te overtuigen dat je kan gaan taperen, moet een partij dit gaan afdragen. Hoppa. De Coin Market. Maar die is zeker leeg aan het lopen. Van $1 naar $63K en nu op de $40K. Hoppa dat is ff $23K er vanaf. En dat is ruim 30 tot 40%. En dat gaat pijn doen. Zeker als een gedeelte is gefinancierd met extra credits. Coins With Extra Credits. Vandaag wat short orders gekocht. Het is mini beetje bij mini beetje. Voorlopig stopt het al bij het eerste mini beetje. Misschien komt er nog een tweede bij. Dan kan de vlag al uit. Het herstel zet goed door. En dan komt meteen de vraag tot hoever. Ik zit in splagaat. Nasdaq en S&P500 lijken herstel veel beter te kunnen doorzetten dan in Europa. Maar Europa gaat uiteraarlijk wel mee, als volger, met de Amerikanen. ASML en Besi hebben wel meer in hun vat zitten. Maar hoeveel en gaan ze de gehele dag cyclus vol maken? Lastig. En die 10Y yields. Die blijven goed liggen. Die geven weinig ruimtes weg. Duitse Yield in percentages is leuk, maar die -0.12 ligt er veel te goed bij. En behoorlijk dicht bij de rode streep van -0.04. Ukkie yield kan de rode lijn maar niet veroveren. Soms gaan ze er over heen. Maar vasthouden is lastig. Is niet vreemd. Het is geen simpele rode lijn, maar een nieuwe en zeer belangrijke bevestiging in de middel lange termijn parameter dat daar de trend van neutraal naar bullish doet veranderen. Dus dat is wel een gevecht en niet zo maar gewonnen of verloren. US 10Yields. Die liggen nog steeds een flink stuk verwijderd van hun rode lijn. Dat blijft opvallend. Aangezien ze 1. De grondstoffen in dollars betalen en die zijn echt hoger. 2. De economie ruim boven de 5% aan het draaien is. En 3. Ze nauwelijk mensen kunnen krijgen door hun eigen Gratis Geld Principe. Kortom je verwacht daar net als Europa yields tegen de rode lijn aan. Misschien is hun Fed krachtiger dan de ECB / Bank of Ukkie? Vanavond hoort u mij in het geheel niet. Ik heb een feest(je). Geen Hooligan achtige zaken als voetbal of als het Euro Song Festival. Nu heb ik de tweede halve finale in het geheel gemist. Ik weet niet eens wie door is, behalve de Half Griekse uit Utrecht. Nu heb ik niet veel gezien van de eerste halve finale, maar Mata Hari is mijn favoriet. Na al die stukjes voor de bekendmaking van de 1e halve finalisten is dat stukje in mijn hoofd blijven zitten. Is trouwens geschreven door Groningen. En ondanks dat het Song Festival Euro is, gaat natuurlijk niet boven het Song Festival, uh Groningen. Beetje kijken. Beetje relaxen. Beetje niet doen. Beetje handelen. Beetje koersen hoger, beetje koersen lager. Het is dus duidelijk een beetjes-dag. Mata Hari.
  2. forum rang 6 ttroo 21 mei 2021 12:30
    Kering begint nu wel erg op te lopen. Frans fonds wat recentelijk de lucht is ingeschoten. Maar ze gaan nog ff door. Om in ieder geval de middel lange termijn paramter wat meer vol te gooien. De komende beursdagen moet daar wel de klad in zien te komen. Maar zolang ze hoger aan, is het kijken, kijken en kijken.

    Franse banken, maar ook Amerikaanse banken, en dus ook Oranje INNEE en andere Oranje financials. Het is daar ook tijd om wat meer rood te laten gaan zien. Ze buigen steeds meer naar beneden, maar zitten nog wel boven het midden. Financials zijn zo wie zo met zeer magere ratio's enorm gestegen. Van de Amerikaanse financials kan ik het begrijpen, die laten betere ratio's zien, maar de Europese financials presteerden het zelfs om nog slechtere parameters te laten zien dan sommige al hadden. Zeker de Franse Banken. Maar u houdt van banken, dus koersen flink omhoog. De middel lange termijn paramter is inmiddels opgelopen van midden naar hoog, nog niet te hoog, maar neigen er wel steeds meer naar. Kortom de hele grote sprong in de financials is er uit. Het is wachten op (meer) rodere wateren daar.
  3. forum rang 6 ttroo 21 mei 2021 12:33
    Fondsen die blijven liggen boven hun opgaande trendlijnen, maar wel moeite hebben om door te zetten zijn Akzo en LVMH. Twee verschillende fondsen, maar het zelfde probleem. Doorzetten lukt steeds minder. LVMH, nu op 633 euro heeft net als de meeste fondsen op de wereld wijde beurzen een mooie opgaande trendlijn. Maar de laatste 2 weken stokt het. Het zelfde geldt voor Akzo. Ze kunnen niet doorzetten. Oppassen bij beide fondsen. Als ze de opgaande lijn doorbreken, kunnen ze eindelijk in een correcte fase gaan. Niet meteen 20% down, eerder 3 a 5% misschien wat meer.
  4. forum rang 6 ttroo 21 mei 2021 12:40
    Zoals we bij de wereld wijde beurzen hebben gezien. Hoe groter het Covid Drama, des te hoger de beurzen. India doet met Nifty 50 niet anders. Nifty 50 ligt ook in een mooie keurige uptrend. En kunnen wel die extra hoogte maken om straks bij winstnemingen boven deze opgaande uptrend te blijven. Althans de kans hier op is daardoor hoger.

    Had u laatst nog de beurs van Taiwan gezien. Die ging ff duiken. En goed ook. Maar inmiddels zijn ze al weer aardig aan het opklimmen. U ziet maar weer, het kan de volgende dag ineens heel anders zijn. Kijk, China doet ook aan PR. Verstandige move. Karretje en Helikoptertje las ik zijn 1.800 km van elkaar vandaag. Dus geen 1e Space oorlog tussen non humanoids. Dat een van die twee partijen zulke afstanden niet snel kunnen overbruggen. Kortom Mars is wel bewoond met transport middelen, maar de snelheid zit er nog niet. Maar de 1e stappen zijn er. U kunt een heli en een auto karretje huren. Nu nog een hotelletje kunnen boeken. En dan lijkt het nog op onze Aardse bestaan. En zodra TUI op Mars gaat vliegen, ga ik zeker mee. Scheelt (wat) in het tarief.
  5. Stock Exchange Monkey 21 mei 2021 12:56
    quote:

    fred optie schreef op 21 mei 2021 11:34:

    uitstoppen heeft bij mij geen zin.. ik koop gewoon nieuwe.
    Zo moet je ook met je grasmaaier omgaan, weggooien en gewoon een nieuwe kopen :)
    Deze blijven het altijd wel doen.
    www.husqvarna.com/nl/products/grasmaa...
    Hoef je ook effe minder naar de sportschool en je vrouw zal je vol trots aanschouwen tijdens de woeste arbeid.
  6. forum rang 6 Silk 21 mei 2021 14:41
    quote:

    money-maker schreef op 21 mei 2021 12:43:

    bitcoin bubble is nog steeds levend denk ik..ik denk dat we nog maar bij de media aandacht zitten van de bubbel grafiek.. we zullen zien! heb geen bitcoin.. wel andere..

    bubbel op schema

    Benieuwd of we half juni naar beneden gaan.
    De believers kijken dan naar 90k en hoger
151 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links