Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel FASTNED AEX:FAST.NL, NL0013654809

  • 24,900 16 apr 2024 16:20
  • +0,700 (+2,89%) Dagrange 23,750 - 25,000
  • 44.965 Gem. (3M) 16,4K

Forum Fastned geopend

2.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 mei 2021 07:45
    Fastned bouwt samen met Tesla snellaadstation in Oxford
    In samenwerking ook met Pivot Power.

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned is een samenwerking aangegaan met de gemeente Oxford, Pivot Power, Tesla en Wenea om een snellaadstation te bouwen en te exploiteren bij de Energy Superhub Oxford. Dit maakte de Nederlandse oplaadspecialist vrijdagochtend bekend.

    Het Fastned-station krijgt in totaal 14 snelladers en de Tesla Supercharger 12 stalls, waarmee het totaal aantal snelladers op deze locatie op 26 komt. Het wordt één van Europa's krachtigste oplaadlocaties voor elektrische voertuigen, met een vermogen tot 10 MW voor toekomstige uitbreiding, aldus Fastned. De hub is volgens het bedrijf de eerste van een aantal vergelijkbare locaties die door Pivot Power in het Verenigd Koninkrijk zijn gepland. De Energy Superhub zal eind 2021 de deuren openen.

    Bij het Fastned-snellaadstation kunnen in eerste instantie 10 elektrische voertuigen gelijktijdig opladen met snelheden tot 300 kW, waardoor elektrische rijders in 20 minuten tot wel 300 kilometer bereik kunnen opladen.

    Het aandeel Fastned sloot donderdag op 51,40 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. All at once 21 mei 2021 07:57
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 20 mei 2021 16:02:

    Nasdaq stijgt nog eens, geniet ervan ! Vandaag is groen...
    Jij en Profitmaker blijven hier maar komen om t aandeel ALLEEN maar omlaag te schrijven, en Alfen omhoog. Er is al herhaaldelijk gezegd het gaat om groei! Nou die was er niet? Vandaag wordt toch weer het tegendeel bewezen dat ze wel degelijk goed bezig zijn te groeien!!!
  3. windmolen1 21 mei 2021 09:03
    Wel zielig om een persbericht te doen uitgaan, wanneer je in de toekomst EEN laadstation gaat bouwen.
    Kun je zien hoe de paniek is toegeslagen vanwege de fraaie koersvorming sinds de emissie op 80.
    Andere partijen bouwen duizenden laadstations de komende jaren en die hoor je toch ook niet over EEN simpel
    stationnetje.
    Failliet bedrijfsmodel op deze manier.
  4. forum rang 4 Riding the Tiger 21 mei 2021 09:29
    @all at once

    Dan schrijf ik eens een positief bericht, geniet van de koersstijging, en dan is het weer niet goed... Het enige wat ik wou zeggen is dat de koers van Fastned gelinkt is aan diie van Nasdaq, en die steeg gisteren... Daar zit toch niets negatiefs achter ???
  5. florida_tower 21 mei 2021 09:33
    In duitsland ook een groot laadstation in samenwerking met tesla, dit kan een interessant ontwikkelmodel worden. Fastned heeft inmiddels zo'n 150 locaties in europa en nog een zelfde aantal in ontwikkeling. Ter vergelijking: Tesla heeft 600 Europese locaties. Groot verschil is dat Tesla over heel europa gespreid zit en een dekkender Europees netwerk heeft, maar ook alleen voor autos van het merk tesla te gebruiken is.
    Nu nog de prijs flink naar beneden en dan wordt Fastned interessant
  6. Bob de Bouwer 59 21 mei 2021 11:56
    Het inderdaad maar 1 station windmolen, maar ook die telt mee.

    Wat ik belangrijker vind is dat ze samen met Tesla op die locatie zitten. Het geeft m.i. aan dat ze niet onder doen voor Tesla en in staat zijn om die locatie gegund en geëxploiteerd te krijgen.
    Wie weet zit er nog wel een mooie samenwerking aan te komen...

  7. All at once 21 mei 2021 12:21
    Pm waar ben je in dit nou met je pm praatjes? Normaal post je elke euro omlaag. @riding tiger je zegt echt stomme dingen hoor, het is alleen jammer dat je t meest komt als die zakt ipv post als die stijgt en mensen probeert te waarschuwen. Dan zou t nog verklaarbaar zijn om ze te behoeden t niet te doen. Maar jongens ze hebben top locaties langs de drukste wegen en het is gewoon de toekomst er zit nog een enorme groei aan te komen.
  8. Sec_Brut 21 mei 2021 14:48
    quote:

    Bob de Bouwer 59 schreef op 21 mei 2021 11:56:

    Het inderdaad maar 1 station windmolen, maar ook die telt mee.

    Wat ik belangrijker vind is dat ze samen met Tesla op die locatie zitten. Het geeft m.i. aan dat ze niet onder doen voor Tesla en in staat zijn om die locatie gegund en geëxploiteerd te krijgen.
    Wie weet zit er nog wel een mooie samenwerking aan te komen...

    Is niet de eerste keer, TESLA werkt vaker samen met FASTNED
  9. forum rang 4 Riding the Tiger 21 mei 2021 21:34
    @all at once

    Denk jij echt dat dit forum enige impact heeft op de koers van Fastned...dan ben je super naief...

    Het enige wat op lange termijn impact zal hebben op de koers zij de resultaten : hoeveel omzet en winst zal er gemaakt worden. Enkel dat telt.

    Een aandeel is een stukje van het bedrijf, en als dat bedrijf zeer groot wordt zoals Apple of Microsoft, dan stijgen de aandelen mee. Als de omzet en winst niet volgt, dan is het helaas pindakaas.

    Ik heb nogal veel argumenten aangebracht waarom ik persoonlijk vind dat dit aandeel nogal duur is. Als je dat niet wil lezen, no prob. Maar als je aandelen koopt, is het soms niet slecht het aandeel 360° te bekijken, ook de contra's. En die heb ik inderdaad al iets te veel in de verf gezet...

    Kortom : je zou me moeten bedanken voor mijn analyses. Ik hoop dat je ze gelezen hebt, en dat je er iets van geleerd hebt.

    Met oprechte groeten,

    ikzelf

  10. forum rang 7 rene l 22 mei 2021 09:55
    quote:

    windmolen1 schreef op 21 mei 2021 09:03:

    Failliet bedrijfsmodel op deze manier.

    Ik vraag mij ook af hoe Fastned verwacht om serieus geld te kunnen verdienen met al die palen en winstgevend te worden op termijn.

    Nu gaan ze er dus 10 bouwen in Engeland, wat zijn de kosten van deze investering.

    Denk nu eens na, hoeveel auto's zullen er effectief per dag per paal opgeladen worden.
    Doe eens een aanname, 7 stuks?
    Wat zijn de bruto inkomsten per laadsessie, een Euro of 10?

    Per dag zijn dus de bruto inkomsten dan 700 Euro, en wat blijft daar netto van over.

    Snelladen is daarnaast een aanslag op de accu en funest voor de levensduur.
  11. florida_tower 22 mei 2021 16:31
    quote:

    rene l schreef op 22 mei 2021 09:55:

    [...]

    Ik vraag mij ook af hoe Fastned verwacht om serieus geld te kunnen verdienen met al die palen en winstgevend te worden op termijn.

    Nu gaan ze er dus 10 bouwen in Engeland, wat zijn de kosten van deze investering.

    Denk nu eens na, hoeveel auto's zullen er effectief per dag per paal opgeladen worden.
    Doe eens een aanname, 7 stuks?
    Wat zijn de bruto inkomsten per laadsessie, een Euro of 10?

    Per dag zijn dus de bruto inkomsten dan 700 Euro, en wat blijft daar netto van over.

    Snelladen is daarnaast een aanslag op de accu en funest voor de levensduur.
    Fastned verdient op het moment (volgend hun eigen cijfers) gemiddeld een station terug in +-10 jaar, de best presterende stations in 4a5 jaar. De bestaande stations worden winstgevender zodra er meer palen toegevoegd worden (in 2021 verdubbelt fastned ongeveer het aantal palen)
    De 300kw stations die fastned overal plaatst zijn geschikt om autos zo snel te laden dat er een paar per uur bij een paal terecht kunnen. Dat zijn er een stuk meer dan 7/dag. (EV adoptie is hier natuurlijk een voorwaarde)
    EV’s zijn ontworpen voor snelladen. Als de levensduur van je auto hierdoor achteruit gaat heb je een kwalitatief minderwaardige auto gekocht.

    Verder blijf ik erbij dat fastned duur is, maar ondanks dat veelbelovend is.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 mei 2021 09:20
    Killing voor Fastned:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Deze revolutionaire ‘vijf minuten-accu’ gaat over drie jaar in massaproductie

    De Israëlische start-up Store Dot heeft een accu ontwikkeld die binnen vijf minuten volledig opgeladen kan worden. Deze technologie voor extreem snel opladen gaat over drie jaar in massaproductie.

    Erik Kouwenhoven 23-05-21, 06:00
    Steeds meer mensen flirten met een elektrische auto. In een flink aantal gevallen haken aspirant-kopers toch af uit angst voor de relatief lage actieradius en de te lange laadtijden. Een nieuw ontwikkelde technologie zou binnenkort een einde kunnen maken aan deze vooroordelen.

    Lees ook
    Voor de accu van de toekomst is ritje van 1000 kilometer een makkie
    Tesla's geheime ‘miljoen kilometer’-accu moet elektrische auto fors goedkoper maken

    Na jaren van planning heeft de Israëlische startup store Dot een Li-ion-accu ontwikkeld die dankzij een speciaal uitgevonden Extreme Fast Charging-technologie (XFC) binnen enkele minuten volledig opgeladen kan worden. Het proces is gebaseerd op het vervangen van graniet door metaalachtige nanodeeltjes. Begin dit jaar werd een eerste prototype gepresenteerd.

    Massaproductie in 2024
    Het bedrijf is negen jaar geleden opgericht. Store Dot heeft inmiddels een overeenkomst voor serieproductie getekend met het Chinese bedrijf EVE Energy. Volgens eigen informatie is de partner een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van losse onderdelen voor elektrische auto’s en energieopslagsystemen. In de nabije toekomst willen de twee bedrijven hun krachten bundelen om de massaproductie van de XFC-batterij te starten. Dit zou in 2024 moeten beginnen.

    Met wereldwijde bedrijven als BP, Samsung en Daimler heeft de start-up al enkele bekende supporters. Geïnteresseerde autofabrikanten kunnen voor het einde van dit jaar het prototype van de XFC-batterij testen. De technologie is naar verluidt al met succes gedemonstreerd in een elektrische scooter. Naast het opladen van elektrische auto’s zijn de ontwikkelaars van plan hun technologie ook te gebruiken voor alledaagse elektrische apparaten, zoals smartphones en laptops.

    www.ad.nl/auto/
  13. forum rang 10 voda 23 mei 2021 10:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 mei 2021 09:20:

    Killing voor Fastned:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ...
    Wat een onzin DZR. Je denkt echt niet verder (na). Je vergeet voor het gemak het vermogen wat naar de accu moet.
    Bij een accu pakket van 80-200 kWh, die gooi je echt niet in 5 minuten "vol" met zo'n straatlaadpaal.
    Dan heb je toch echt wel een snellader nodig die tussen de 100-300 KWh laadvermogen heeft.

    Daarbij, als dit daadwekelijk op de markt komt, zal het aantal elektrische auto's alleen maar flink gaan toenemen, en derhalve ook meer klanten voor Fastned (en ook Alfen en andere laadpaal producenten).
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 mei 2021 10:48
    quote:

    voda schreef op 23 mei 2021 10:09:

    [...]
    Wat een onzin DZR. Je denkt echt niet verder (na). Je vergeet voor het gemak het vermogen wat naar de accu moet.
    Bij een accu pakket van 80-200 kWh, die gooi je echt niet in 5 minuten "vol" met zo'n straatlaadpaal.
    Dan heb je toch echt wel een snellader nodig die tussen de 100-300 KWh laadvermogen heeft.

    Daarbij, als dit daadwekelijk op de markt komt, zal het aantal elektrische auto's alleen maar flink gaan toenemen, en derhalve ook meer klanten voor Fastned (en ook Alfen en andere laadpaal producenten).
    Als ik jou was dan zou ik al m'n geld in Fastned steken..............
  15. florida_tower 23 mei 2021 11:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 mei 2021 09:20:

    Killing voor Fastned:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Deze revolutionaire ‘vijf minuten-accu’ gaat over drie jaar in massaproductie

    De Israëlische start-up Store Dot heeft een accu ontwikkeld die binnen vijf minuten volledig opgeladen kan worden. Deze technologie voor extreem snel opladen gaat over drie jaar in massaproductie.

    ....
    Kan je uitleggen hoe dit slecht nieuws is voor Fastned? Hoe sneller je een accu kan volladen bij een snellader, hoe meer kwh fastned per minuut kan verkopen. En hoe meer autos je per dag bij een snellaadpaal kan opladen. Snelladen kan per definitie niet thuis, maar moet bij een publieke snellaadpaal.
2.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links