Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,880 19 apr 2024 14:01
  • +0,012 (+1,32%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 4.616.408 Gem. (3M) 6,9M

01-05-2021 oftewel het Mei-draadje

7.679 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 384 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Potverdikkies 14 mei 2021 12:54
    quote:

    De Monitor - De Grootste Expert schreef op 14 mei 2021 12:12:

    [...]

    Mijn verwachtingen en opvattingen blijken achteraf wel vaak feiten te worden.
    Verwachtte omzetdaling is een forse omzetdaling geworden.
    Verwachtte koers van onder de 1 euro na de cijfers is een slotkoers van onder 1 euro geworden.
    Verwachtte stagnering van de groei lijkt uit te gaan draaien op zelfs een negatieve groei.
    Achteraf is makkelijk praten. Dat verandert niets aan het feit dat je jouw toekomst verwachtingen niet als feit moet presenteren. Dus om de discussie de ruimte te geven en mensen niet op het verkeerde been te zetten, zou het je sieren om je verwachting als zodanig te presenteren.

    En als het dan achteraf blijkt dat je gelijk hebt. Krijg je van mij een schouderklopje en een AB.
  2. [verwijderd] 14 mei 2021 12:57
    quote:

    Potverdikkies schreef op 14 mei 2021 12:54:

    [...]

    Achteraf is makkelijk praten. Dat verandert niets aan het feit dat je jouw toekomst verwachtingen niet als feit moet presenteren. Dus om de discussie de ruimte te geven en mensen niet op het verkeerde been te zetten, zou het je sieren om je verwachting als zodanig te presenteren.

    En als het dan achteraf blijkt dat je gelijk hebt. Krijg je van mij een schouderklopje en een AB.
    In de meeste gevallen heb ik achteraf gelijk, niet altijd.
    Zo voorspelde ik een koersstijging rond de Nasdaq euforie, voorspelde ik een daling omdat een koers van bijna 1.50 belachelijk was op basis van niets. Perfecte inschatting (op een drietal centen na qua verkoop).
    Hoe ik zaken verkondig maak ik zelf wel uit.
  3. [verwijderd] 14 mei 2021 12:57
    quote:

    De Monitor - De Grootste Expert schreef op 14 mei 2021 12:18:

    [...]

    Gisteren is deze vraag ook al gesteld en heb ik daar antwoord op gegeven. Ook jij hebt dat gewoon gelezen dus houdt jezelf niet van de domme. Verlaag jezelf nu niet tot team calimero.

    voor de cijfers altijd weg

    Dat betreft een waangedachte van jezelf.
    ik heb je antwoord niet gezien maar ik lees dit forum ook niet 24/7

    ik had je ander niet gezien
  4. Potverdikkies 14 mei 2021 13:02
    quote:

    De Monitor - De Grootste Expert schreef op 14 mei 2021 12:57:

    [...]

    In de meeste gevallen heb ik achteraf gelijk, niet altijd.
    Zo voorspelde ik een koersstijging rond de Nasdaq euforie, voorspelde ik een daling omdat een koers van bijna 1.50 belachelijk was op basis van niets. Perfecte inschatting (op een drietal centen na qua verkoop).
    Hoe ik zaken verkondig maak ik zelf wel uit.
    Hoe ik zaken verkondig maak ik zelf wel uit.

    Dit is precies waar het omgaat. Je houding, je opvatting, je doen. Pretenderen alsof je de wijsheid in pacht hebt. Zaken brengen als feit en niet in willen zien dat het slechts jouw waarheid is. En te koppig om het in te zien.

    Jammer want je hebt zoveel meer in je. Maar goed ik laat het hierbij. Inmiddels zijn we wel erg off-topic geraakt. Ik wens je mooie winsten toe.
  5. forum rang 5 Regeis 14 mei 2021 13:07
    Het regent waarschuwingen en laat het de verwarring zijn onder sommigen die hieraan ten deel liggen. Er is nu € 0,021 bij en zelf ben ik nog redelijk ver verwijderd van mijn GAK. Straks kijken we terug op deze Hemelvaartsdag en praten we over deze dip (er is wel vaker een dip geweest). Pennystock en Kempen wordt weer aangehaald en betweters die alles zagen aankomen ;). Zeker is dat we nog wel vaker zullen stijgen en dalen, zeker is dat ik mijn geloof in Pharming (en de CEO) behoudt. Laat het verleden rusten en zet de focus op het nu-moment en de toekomst. Het is een vrije keuze om in- en uit te stappen, wie snel rijk (of arm) wil worden raad ik aan om een andere koers te varen!
  6. forum rang 5 Regeis 14 mei 2021 13:18
    quote:

    jon111 schreef op 14 mei 2021 13:08:

    De koersontwikkeling is gelukkig positief want anders zou je somber worden van alle negatieve berichten die met grote regelmaat vanuit een bepaalde hoek voorbij komen.
    Ben het helemaal met je eens en wat ben ik blij dat ik een forumlid/blije belegger ben en me ervan bewust ben dat niet alles mee kan zitten. Sinds de jaren '90 ben ik hobbymatig aan het beleggen en dit heeft ervoor gezorgd dat ik wat centen geparkeerd heb. Op een gegeven moment zelfs 2/3e verloren en nu ben ik bijna weer boven Jan! Heel veel plezier gehad van mijn hobby en daar ga ik voorlopig nog wel even mee door. Net met vervroegd pensioen kunnen gaan (6 jaar voor tijd) en wie doet me wat?
  7. forum rang 4 odA neD gaaH 14 mei 2021 13:18
    quote:

    De Monitor - De Grootste Expert schreef op 14 mei 2021 13:15:

    [...]

    odA neD gaaH4 maart 2021 16:28
    [Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]


    Misschien kan je even naar de datum kijken, want dat is ruim 2 maanden geleden.
  8. Klladejon 14 mei 2021 13:24
    De koers naar beneden en de toekomst wordt besproken . Ziet er niet best uit blijkbaar.
    Als bedrijfsadviseur ken ik de psyche van de manager vrij goed, dacht ik.
    Er zijn 2 prioriteiten
    1 bescherming van zijn bezit. En anderen binnen de org.
    2 zijn ego en imago naar buiten toe.

    Hoe zal de manager van Gala zich voelen? Blijft even weg van recepties. Deze man hoeft niet meer werken en kan zo gaan rentenieren aan de Middellandse zee. Toch heeft hij slapeloze nachten . Hij heeft gefaald!,,
    Onze CEO wil niet overgenomen worden. Nee dat wordt als een nederlaag gezien. Hij wil zichzelf op de borst kloppen bij de zweefvliegvereniging. Hij is niet alleen voorzitter, maar vooral directeur van Pharming. Dat doet hij door zelf over te nemen en zelf gaan bouwen aan een succesvol bedrijf. De enige manier voor de combinatie geld en ego en imago.
    Er zijn trials gaande. Als deze succesvol zijn, kan ik me voorstellen dat de deelnemende ziekenhuizen gewoon doorgaan met gebruik. AKI is toch goud? Ook hier de deelnemende ziekenhuizen gebruiken gewoon door.
    Misschien de toepassing versneld op de markt? Gezien de ernst?

    Misschien wat dik aangezet... maak je niet druk daar is nog geen reden voor.

    Gr. Klaas
  9. forum rang 5 Regeis 14 mei 2021 13:27
    quote:

    BassieNL schreef op 14 mei 2021 13:19:

    Kwartaalomzet in euros was slechts €36 mio. Een afname van 27% vergeleken met Q1 het voorgaande jaar.

    Totale beloning van de CEO werd gewaardeerd op ruim € 2,5 mio. Een toename van 80% ten opzichte van het voorgaande jaar.
    Met de beloning van de CEO hebben alle aandeelhouders ingestemd en staat dus niet ter discussie. Er rust ook een hele verantwoordelijkheid op de schouders van de CEO, die in het verleden (het verleden verder met rust laten ;)) heeft bewezen om Pharming van de dood te redden en uit te bouwen tot wat het nu is. Wij mogen aanschuiven (met geld) en elke belegger hoopt daar uiteindelijk beter van te worden. Wat mij betreft geen jaloerse blik richting Sijmen, hij heeft de kennis en ik geef hem mijn vertrouwen.
  10. [verwijderd] 14 mei 2021 13:29
    quote:

    Beur schreef op 14 mei 2021 11:57:

    De Vries meldde gisteren dat zijn "voorkeur uitgaat naar overnamekandidaten met medicijnen die over maximaal 3 jaar op de markt komen" en hoopt dat met enkele tientallen miljoenen te kunnen bekostigen.
    Wat impliceert dat hij het hier heeft over medicijnen in ontwikkeling die al min of meer een succesvolle Fase II achter de rug hebben.
    Tenzij hij hier - net als bij Leniolisib - eigenlijk doelt op het verwerven van een licentie en dus niet op een overname, komt die uitspraak op me over als een gotspe van de eerste orde.
    Alle grote farmaceuten hebben eveneens teams hebben die continu de markt afstruinen naar nieuwe medicijnen en een bedrijf met een beloftevol nieuw preparaat dat al (nagenoeg) een Fase II achter de rug heeft, zal hen zeker niet ontgaan zijn. En daar zal toch echt een stukje meer voor betaald moeten worden dan "enkele tientallen miljoenen". Mijn bezwaar is: spreek bij overname van een farmaceut dan liever meteen over een noodzakelijke uitgifte van nieuwe aandelen! En suggereer niet een "mogelijke". Aandeelhouders zijn echt niet gek hoor.

    Eigenlijk is het voor mij geen punt hoe de markt zou reageren wanneer Pharming daadwerkelijk zou melden de overname van een farmaceut met een beloftevol Fase II-medicijn deels met nieuwe aandelen te gaan bekostigen.
    Terwijl datzelfde medicijn eerst nog door een Fase III moet, over 3 jaar de obligatielening van 125 miljoen moet zijn afgelost en eventuele AKI- en PE-vruchten uit de pijplijn de eerste komende paar jaar ook nog niets opgebracht zullen hebben. De groei in Ruc voor HAE vlakt op dit moment wat af en een goedgekeurd Lenio gaat niet eerder dan in 2023 voor het eerst geld opbrengen terwijl de opbrengst deels naar Novartis gaat. Alleen bij een geniale en duidelijke "superklapper" zou bij een overname die gepaard gaat met de uitgifte van nieuwe aandelen de koers positief reageren.

    De recente en relatief forse investeringen in personeel en faciliteiten lijken wat anders te voorspellen. Dat er iets "groots" voor de deur staat, maar eerlijk gezegd durf ikzelf daar nog steeds mijn hand niet voor in het vuur te steken en blijf aan de zijlijn. De LT-er zal voor wezenlijk andere perspectieven naar mijn verwachting toch nog geduld moeten blijven opbrengen.
    Ondernemerspraat waar je inderdaad doorheen moet proberen te kijken.
    Zoals dit wordt voorgehouden zou het welhaast om een gouden vondst moeten gaan bij zulke bedragen.
    Het lijkt eerder op het stormrijp maken van de geesten , tenzij er iets ander speelt waar de buitenwacht geen weet van heeft.
    De opmerkelijke groei van het aantal vacature' s zou grotendeels op het conto van productie in eigen beheer en opschaling van de grondstofcapaciteit kunnen worden weggeschreven.
    Niettemin toch raadselachtig , want hoewel ondernemen vooruitdenken is , en er ook besparingen tegenover staan , kunnen zulke grotere investeringen toch niet alleen worden goedgekeurd op basis van een smalle bestaansbasis in de HAE markt?
    Welke aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heeft dan tot deze uitkomsten van een kansberekening geleidt?
    Er zal toch meer moeten op stapel moeten staan dan nu zichtbaar is, anders zitten ze straks met een melkoverschot.

  11. forum rang 6 charlieb 14 mei 2021 13:30
    quote:

    Klladejon schreef op 14 mei 2021 13:24:

    De koers naar beneden en de toekomst wordt besproken . Ziet er niet best uit blijkbaar.
    Als bedrijfsadviseur ken ik de psyche van de manager vrij goed, dacht ik.
    Er zijn 2 prioriteiten
    1 bescherming van zijn bezit. En anderen binnen de org.
    2 zijn ego en imago naar buiten toe.

    Hoe zal de manager van Gala zich voelen? Blijft even weg van recepties. Deze man hoeft niet meer werken en kan zo gaan rentenieren aan de Middellandse zee. Toch heeft hij slapeloze nachten . Hij heeft gefaald!,,
    Onze CEO wil niet overgenomen worden. Nee dat wordt als een nederlaag gezien. Hij wil zichzelf op de borst kloppen bij de zweefvliegvereniging. Hij is niet alleen voorzitter, maar vooral directeur van Pharming. Dat doet hij door zelf over te nemen en zelf gaan bouwen aan een succesvol bedrijf. De enige manier voor de combinatie geld en ego en imago.
    Er zijn trials gaande. Als deze succesvol zijn, kan ik me voorstellen dat de deelnemende ziekenhuizen gewoon doorgaan met gebruik. AKI is toch goud? Ook hier de deelnemende ziekenhuizen gebruiken gewoon door.
    Misschien de toepassing versneld op de markt? Gezien de ernst?

    Misschien wat dik aangezet... maak je niet druk daar is nog geen reden voor.

    Gr. Klaas

    Allemaal leuk en wel....maar al jaren doet de koers noppes, nada.....aandeelhouders worden een beetje voor de gek gehouden en zijn moe gestreden om steeds naar de koers te kijken die niks doet...dood geld geinvesteerd...maar gelukkig kunnen ze niks doen tegen een vijandige overnamebod...voor mij mag die vandaag dan morgen komen...en nogmaals met 1,80 a 2 euro p/a mogen ze mijn stukjes hebben....ben helemaal klaar met dit aandeel. Trouwens wanneer zakt die nu eens goed door die 1 eurootjes...want zo schiet t echt niet op...koers moet eens goed doorzakken naar de volgende station...de 0,75 low...moet kunnen, en zie ik ook wel op korte termijn gebeuren.
    Charlie
  12. Hartm227 14 mei 2021 13:37
    quote:

    De Monitor - De Grootste Expert schreef op 14 mei 2021 11:01:

    [...]

    Het lezen blijkt sommigen toch lastig.

    Tegen het einde van Q1 2021 was sprake van een kentering, wat leidde tot een aanzienlijke toename van het aantal nieuwe patiënten.

    Maar zoals ik deze morgen al liet zien, dat halen ze nooit meer in. 2021 zal te boek staan als een omzetdaling. Ik denk dat 2020 het topjaar van Pharming zal zijn en dat het daar bij zal blijven.
    Jij moet niet zoveel denken.
7.679 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 384 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links