Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,350 16 apr 2024 12:30
  • -0,050 (-0,48%) Dagrange 10,350 - 10,450
  • 655 Gem. (3M) 2K

AJAX 2021

219 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gbakl 13 mei 2021 18:49
    quote:

    Wilbar schreef op 12 mei 2021 10:02:

    Ajax smelt kampioensschaal om: alle seizoenkaarthouders krijgen een stukje

    Ajax is op een bijzondere manier omgesprongen met de kampioensschaal. De Amsterdamse club heeft het zilveren exemplaar laten omsmelten tot ruim 42.000 kleine kampioenssterren, die worden uitgedeeld aan de seizoenkaarthouders.

    www.nu.nl/voetbal/6132903/ajax-smelt-...
    .
    versch(r)aling van die trofee

    bij carglass kun je ook terecht met een sterretje...
  2. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 27 mei 2021 16:50


    Ajax stijgt op lijst met meest waardevolle clubs, omzet daalt met miljoenen

    Ajax staat volgens de jaarlijkse Football Benchmark-lijst van KPMG op 21ste plek van de meest waardevolle clubs uit Europa. Daarmee stijgen de Amsterdammers twee posities ten opzichte van een jaar eerder. De bedrijfswaarde van Ajax is wel met een aantal miljoenen euro's gedaald.

    Op de lijst die uit 32 clubs bestaat, is Ajax het enige Nederlandse team dat terug te vinden is. De kampioen van de Eredivisie vertolkt een waarde van 418 miljoen euro. Dat betekent een daling van zestien miljoen vergeleken met een jaar eerder. Ajax zag de inkomsten uit commercie het afgelopen jaar stijgen, terwijl er minder geld werd verdiend uit uitzendingen en op wedstrijddagen.

    Real Madrid is, net als een jaar eerder, de meest waardevolle club van Europa. FC Barcelona neemt de tweede plek van Manchester United over, waardoor laatstgenoemde nu derde staat.

    Bij het gros van de clubs die op de lijst staan, daalde de winst in vergelijking met vorig jaar. Dat laat andermaal zien dat de coronacrisis zijn sporen nalaat in de voetballerij. Het was al duidelijk dat clubs als Barcelona en Real Madrid, opvallend genoeg dus de nummer één en twee in deze lijst, kampen met flinke financiële problemen.

    www.voetbalprimeur.nl/nieuws/982109/a...

    (De waardedaling is overigens geen 16 maar 13 miljoen volgns KPMG)

    Ajax heeft hier vlgns de onderzoekers procentueel het beste gedaan van alle clubs die in de rangschikking zijn opgenomen door slechts een daling van 3.1% in waarde te realiseren.

  3. forum rang 5 maci 10 juni 2021 15:17
    Hier de details:

    (ABM FN-Dow Jones) Het internationaal sporttribunaal CAS heeft in hoger beroep bepaald dat de schorsing van André Onana, doelman van Ajax, korter uitvalt. Dit liet de Amsterdamse voetbalclub donderdagmiddag in een persbericht weten.

    Aanvankelijk werd de doelman door het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond een schorsing van twaalf maanden opgelegd vanwege de vaststelling van een dopingovertreding. Het CAS heeft nu in hoger beroep bepaald dat de schorsing wordt verkort tot negen maanden.

    De schorsing eindigt op 4 november 2021 en heeft tot die tijd betrekking op alle voetbalactiviteiten van de speler uit Kameroen, zowel nationaal als internationaal.

    Onana heeft bij Ajax nog een contract dat loopt tot en met 30 juni 2022.
  4. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 12 juni 2021 21:20
    VI vandaag:

    “Ajax heeft de komst van Jay Gorter helemaal afgerond. Een kleine twee weken na het nieuws dat er een akkoord was bereikt met Go Ahead Eagles over een transfersom, heeft de doelman zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.
    Voor Gorter (21) betekent de transfer een terugkeer naar Ajax, de club waar hij als jeugdspeler vier jaar voor uitkwam. Hij kwam in 2018 bij Go Ahead Eagles terecht en beleefde in het afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak. Met liefst 25 clean sheets in 37 competitieduels ging Gorter de geschiedenisboeken in: hij verbrak het record dat Tonny van Leeuwen in het seizoen 1970/71 neerzette namens GVAV.
    Gorter stond al geruime tijd in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs en gaat nu aan de slag bij Ajax, dat een transfersom van één miljoen euro betaalt. De Amsterdammers haalden eerder al de transfervrije Remko Pasveer in huis. Verder verlengde Maarten Stekelenburg onlangs zijn contract. Kjell Scherpen ligt ook nog vast in Amsterdam, maar lijkt op weg naar de uitgang. Ajax en Brighton & Hove Albion naderen een akkoord over de doelman. Andre Onana is tot 4 november geschorst vanwege zijn dopingstraf”

  5. forum rang 10 voda 18 juni 2021 14:05
    Ajax verlengt contract Devyne Rensch
    Tot en met 30 juni 2025.

    (ABM FN-Dow Jones) Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van de voetballer, dat liep tot en met 30 juni 2023. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub vrijdag.

    De nieuwe verbintenis van de 18-jarige verdediger loopt nu tot en met 30 juni 2025.

    Rensch maakte in november 2020 zijn debuut in het eerste elftal en speelde tot nu toe 27 officiële wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij drie keer doel trof.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 8 Wilbar 18 juni 2021 17:46
    Ajax en Shakhtar Donetsk akkoord over Lassina Traoré

    (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft overeenstemming bereikt met Shakthar Donetsk over de overgang van Lassina Traoré. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub vrijdag.

    De overgang van de 20-jarige centrumspits naar de Oekraïense club is per direct. Traoré stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax.

    Traoré maakte op 12 mei 2019 zijn debuut in het eerste elftal en speelde bij Ajax in totaal 31 officiële wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij twaalf keer doel trof.

    www.ajax.nl/artikelen/ajax-en-shakhta...
    www.iex.nl/nieuws/722431/Ajax-en-Shak...

  7. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 24 juni 2021 14:16
    quote:

    taurus86 schreef op 23 juni 2021 12:38:

    Ajax zit al enige tijd om tafel om de J.C. Arena te kopen van de gemeente Amsterdam. Heeft iemand informatie over de voortgang? De aankoop zou een lange termijn inkomstenbron zijn van jewelste. Professionele sportorganisatie en eigen vastgoed; 'solid as a rock'.
    Hallo Taurus,

    Dat hier ook een potentiële extra inkomstenbron ligt voor Ajax wordt wel algemeen aangenomen.

    Hieronder de informatie zover bij ons bekend. Wellicht niets nieuws voor jou?!

    De voortgang is nog moeilijk in te schatten.
    Van der Sar en Geelen hebben zich het afgelopen jaar meermaals uitgesproken over de summiere inkomsten voor Ajax voor bomvolle stadia tijdens nationale en internationale wedstrijden. (en ook over de doorlopende kosten in de afgelopen periode).

    Op dit moment is er "bemiddeling" gaande tussen de aandeelhouders Gemeente Amsterdam, Arena en Ajax.
    Zover mij bekend, is de gemeente Amsterdam al langer welwillend om haar aandelen aan Ajax te verkopen.
    Hoe de bemiddeling intussen verloopt is ons niet bekend.
    Stilte hieromtrent kan juist gewenst zijn en wellicht juist een goed teken.

    Wordt vervolgd!
    En anders zelf een ander stadion bouwen?

    Wie kan het bovenstaande bevestigen of heeft nog andere informatie?

  8. forum rang 10 voda 26 juni 2021 09:28
    Ajax en KRC Genk bereiken akkoord over Carel Eiting

    Door ABM Financial News op vrijdag 25 juni 2021
    Views: 2.557

    (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft overeenstemming bereikt met KRC Genk over de transfer van Carel Eiting naar de Belgische club. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub vrijdag.

    De overgang is per 1 juli 2021. De 23-jarige verdedigende middenvelder stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax.

    Eiting maakte op 26 oktober 2016 zijn debuut in het eerste elftal en speelde in totaal 31 officiële wedstrijden.

    Het afgelopen seizoen kwam Eiting op huurbasis uit voor het Engelse Huddersfield Town FC, de club die uitkomt in The Championship.
  9. forum rang 8 Wilbar 1 juli 2021 13:05
    Weer een ster uit het verleden overleden. Het gaat hard dit jaar.

    Oud-Ajacied Danielsson op tachtigjarige leeftijd overleden

    Inge Danielsson is woensdag op tachtigjarige leeftijd overleden. De oud-voetballer van onder meer Ajax worstelde al langere tijd met zijn gezondheid en overleed in een verzorgingshuis.

    Danielsson maakte in 1968 de overstap naar Ajax en plaatste zich een jaar later met de Amsterdammers voor de finale van de Europa Cup I. De makkelijk scorende Zweed vierde bovendien een landstitel met Ajax. In ruim een jaar tijd speelde hij, mede door blessures, slechts 26 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij liefst 21 keer trefzeker.

    Uiteindelijk kwam Danielsson vooral uit voor clubs in Scandinavië, waaronder Helsingborgst IF en IFK Norrköping. Voor Zweden speelde de aanvaller zeventien interlands, waarin hij acht keer scoorde.

    www.ad.nl/sport/oud-ajacied-danielsso...
  10. forum rang 8 Wilbar 12 juli 2021 09:30
    Zojuist In Voetbal International

    Feyenoord en Ajax akkoord: Berghuis maakt beladen overstap
    08.58 uur

    Steven Berghuis verruilt Feyenoord voor Ajax. De 29-jarige aanvaller tekent op korte termijn een contract tot medio 2025.

    Feyenoord ontvangt vier miljoen euro voor Berghuis, die in Rotterdam nog een eenjarig contract had, maar een clausule in zijn verbintenis had om te vertrekken. Met bonussen zou het bedrag nog op kunnen lopen tot maximaal 5,5 miljoen euro.

    Ajax meldde zich enkele weken geleden voor de eerste keer in De Kuip, maar tot een vloeiende overgang leidde het niet. Feyenoord stribbelde tegen, maar uiteindelijk vonden beide partijen elkaar toch in een overgang. Vandaag moet het papierwerk in orde worden gemaakt en dan zal Berghuis, die momenteel nog vakantie heeft, eind juli aansluiten bij Ajax.

    Edit: ook gemeld door De Telegraaf
  11. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 14 juli 2021 09:53
    Vi ( en Telegraaf) schrijft:

    Ajax beloont trouwe Tadic met nieuw contract
    09.41 uur
    11


    Ajax beloont trouwe Tadic met nieuw contract
    © Pro Shots
    Door Freek Jansen Freek Jansen
    Dusan Tadic blijft Ajax langer trouw. De 32-jarige aanvoerder van de Amsterdammers zal deze week zijn handtekening zetten onder een nieuw contract in de hoofdstad.
    Tadic lag al tot medio 2026 vast, waarvan minimaal tot 2023 als speler, om vervolgens in een andere functie actief te blijven binnen de club. Daar komt nu een extra jaar bij: minimaal tot medio 2024 als speler, en zeker tot medio 2027 als werknemer (waarschijnlijk als (jeugd)trainer) van Ajax). Met de nieuwe, verbeterde verbintenis toont de clubleiding de waardering voor de inzet, kwaliteit en loyaliteit van Tadic.
    De Servische aanvaller werd onlangs begeerd door AC Milan. De Italiaanse topclub wilde Tadic dolgraag inlijven, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars liet weten dat de aanvoerder niet te koop is. Tadic kon met die boodschap leven en voelde de waardering.
    Het zijn drukke tijden voor Overmars. De transfer van Steven Berghuis zal later deze week, als de aanvaller terugkeert van vakantie en de medische keuring ondergaat, worden beklonken. Daarnaast lijkt Kamaldeen Sulemana dan eindelijk zijn toekomst aan Ajax te verbinden. Met het nieuwe contract van Tadic is ook op dat vlak positief nieuws te melden vanuit de hoofdstad.
  12. forum rang 10 voda 16 juli 2021 11:18
    Ajax langer door met Dusan Tadic
    Gecreëerd: 09:07

    (ABM FN-Dow Jones) Ajax en Dusan Tadic hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdagochtend bekend.

    De nieuwe verbintenis met de speler is met één jaar verlengd, tot en met 30 juni 2024. Financiële details werden niet gegeven.

    "Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leider. Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars in een toelichting op de verlenging.

    Tadic stond recent in de belangstelling van het Italiaanse AC Milan, nadat FC Barcelona eerdere al naar zijn diensten hengelde.

    De contractverlenging lekte eerder al uit, maar werd vandaag officieel door de club bevestigd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 8 Wilbar 16 juli 2021 11:31
    Ajax trekt stekker uit Sulemana-deal

    AMSTERDAM - De transfer van Kamaldeen Sulemana (19) naar Ajax gaat niet door. De directie heeft de stekker uit de deal getrokken, nadat de speler van FC Nordsjaelland opnieuw bedenktijd vroeg, zo bevestigen bronnen binnen de club. Het maakt de weg vrij voor een overstap van Sulemana naar Stade Rennes.

    www.telegraaf.nl/sport/369938270/ajax...
219 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links