Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX verzwakt, maar nog geen seinen op rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 12 mei 2021 22:27
    quote:

    'd Aandelen schreef op 12 mei 2021 21:35:

    [...]

    Steunlijn op dag grafiek waar de slope ( helling) naar boven gericht staat, zeker weet je het nooit maar we zullen het zien.

    RSI op bodem en gaat het hier draaien ??

    Hier ook hetzelfde. Rsi oversold en target bijna gehaald! We gaan het zien morgen.

  2. forum rang 9 Calimero 12 mei 2021 22:31
    quote:

    Calimero schreef op 12 mei 2021 16:46:

    [...]

    Gaat lekker zo ...

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13428951...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13429681...

    Kijk maar naar je shorts (vandaag) .. rest zelf intekenen :)
    Relax Fred ... zoals gezegd ... :)

    www.youtube.com/embed/TJnZi2eo5yk?rel...
  3. forum rang 6 Toerist 12 mei 2021 22:35
    quote:

    Tipje van sluier schreef op 12 mei 2021 22:08:

    Waar blijven die dagen van 5% eraf en erbij. of meer.

    Tuurlijk misleiden ze het, om shorts vroegtijdig te late dumpen.
    Vaak ben je dan verloren omdat er geen nieuwe shorts meer goedkoop aangemaakt worden dan met toeval.
    Altijd heb ik die pech verkoop ik, 4x meer winst had ik kunnen hebben daarna.
    gisteren ook al mijn shorts verkocht met topw... maar vandaag had dat x2 opgebracht doch zo is't altijd wel iets
    heb hier vorige week verschillende malen gezegd dat de daling eraan kwam en we te ver doorgeschoten waren
  4. forum rang 6 ttroo 12 mei 2021 23:45
    Eid Al Fitr MOUBARAK voor iedereen en ook voor jou 1_Million_Euro_Man!

    Het mooie is ik ken Arabieren van het Arabisch schiereiland maar niet uit de Emiraten. Wat ik wel van ze begrijp is dat ze Dubai te Westers vinden. En ja ze gaan er wel degelijk heen. Als is het soms alleen maar omdat ze daar een tussenlanding hebben en dus 'plakken' ze een paar dagen Dubai er bij. De meesten die ik ken zijn over het algemeen vrij jong in leeftijd, maar ze zijn zeer gestudeerd en slim en zeer vriendelijk. Zodra ze Nederland een paar dagen doen, ga ik altijd een hapje eten met ze. Altijd heerlijk eten. Altijd gezellig! Als Covid voorbij is, ga ik samen met vriendin door Arabie heen reizen, Saoedi Arabie, Qatar, Bahrein, Koeweit en ik ga niet voor Dubai, maar voor Abu Dhabi. We kunnen overal blijven slapen en we doen een paar dagen woestijn aan. Geweldig! De hitte kan ik over het algemeen goed verdragen, al zijn de temperaturen daar ruim boven de 40 graden. Maar (bijna) overal is cooling. Mijn relaties met Arabieren zijn veel beter dan met Nederlanders. Ik kan er niets aan doen. Het gaat veel natuurlijker. Eten, de gezelligheid, de vriendelijkheid. Het past gewoon meer bij me. Angela haar beste vriendin getrouwd met een Sjeik! Wow! ik ken helaas geen sjeiks, emir of sultans, maar ik ken wel wel ten minste 1 Arabier met een vermogen van minimaal een paar honderd miljoen (euro of dollar of pond- u mag zelf kiezen) en die kent ze wel, sjeiks / emir, want foto's op de (smart) phones is een duidelijk bewijs! Wat me opvalt is, is dat ondanks de jonge leeftijd de meesten al 3 a 4 kinderen hebben. En ik merk dat de jongere generatie Arabieren, die ik ken, meer op 'Nederlanders' lijken, in de zin van dat ze zelf dingen (willen) doen. In Arabie is het uiteraard zeer familiair. En dat kan soms benauwend werken. Ik ben tegenwoordig een oudere rot in een specialistisch vak, kortom ik voor zie ze van kennis en kunde en van adviezen en waar nodig help ik ze waar ze moeten zijn bij kwalitatieve goede leveranciers. Ze zijn zeer loyale klanten zolang je maar goede kwaliteit levert en je gewoon een normale goede prijs voor vraagt. En ze hebben veel respect voor een rot in het vak. Ze zijn niet eigenwijs als de Nederlanders, die het altijd maar beter weten en vervolgens maken ze er een meer zooitje van en dan komen ze alsnog bij mij weer terug voor hulp. Maken ze het probleem eerst nog erger, wat soms al een hele kunst op zich is. Dus ja dan wordt oplossen meteen een stuk lastiger en dus ook duurder.

    En zo ben ik met de Islam in aanraking gekomen. In die tijd leerde ik ook mijn beste maat kennen, die Moslim is en ik heb ook Moslima's leren kennen uit het vakgebied. Ze hebben allen geen pogingen gedaan om me te bekeren voor alle duidelijkheid. Ik ben zelf eerst wat gaan lezen over de Islam. Feitelijk wist ik niet heel veel. Uiteraard de woorden Moslim, Islam, Suiker Feest, Offer Feest, Geen varken eten en de Moslims uit Iran die een hekel hebben aan Amerika. En dat laatste heb ik van jongs af aan gemeen. Anti Amerika. Ik ben geen fan van de Amerikanen. En met de tijd leer je meer over de Islam. Zoals, volgens mij velen, die moslim worden, heb ik ook het probleem met de drie eenheid. Alleen als je geen alternatief hebt, dan moet je het er maar mee doen.

    Nederlanders zijn over het algemeen prima landgenoten, het jammerlijke vind ik dat ze wel graag willen uitdelen, maar zwak zijn in incasseren en ze over het algemeen denigerend over anderen kunnen doen, waarbij ze ondanks aangeven, mensen behoorlijk pijn doen in hun uitspraken. Als ze deze twee 'min' punten kunnen verminderen dan zijn Nederlanders geweldige landgenoten. En het maakt me echt niet uit hoe ze een rij vormen voor de balies! Het stukje eigenwijsheid en directheid is een grote pre van Nederlanders, maar soms is het gewoon niet verstandig om in alles direct te zijn.

    Mijn vriendin is zelf geen Moslima. Maar ze respecteer wel de gewoontes en ze kan zelf goed op schieten met de Arabieren die ik ken. Qua eten liggen ze zelfs behoorlijk op een lijn. Mijn vriendin kan geweldig koken, daar heb ik echt heel veel geluk mee. Ze is niet van Hollandse afkomst, dus voor mij gelukkig geen Hollands eten. Dat lust ik gewoon niet.
    Dus mijn basis was er feitelijk al, alleen de weg was er niet.

    Naar de beurzen. Zag ik Down Jones future wegzakken van 33.600 punten naar net iets onder de 33.500 punten? Geen herstel dus. Nee Fred, Als Beren geen winstnemingen krijgen, dan krijgen Stieren geen herstel moment toe geworpen. Dat is wel zo eerlijk handelen. Maar ik snap je punt in de zin van Protection Plunge Teams? Waar zijn ze? In ieder gevan zijn ze zoek!

    De VIX is helemaal los gegaan. Op wat? Op een paar procenten down. Kunt u nagaan als we echt down gaan! Down Jones is 1.500 punten kwijtgeraakt. Van 35K naar 33.5k. Dus we zitten duidelijk in een correctie!

    ASML gaan snel. 505 gesloten zag. ik. Waar was die mooie tijd van 555? Oftewel ze hebben 10% kwijt gespeeld. En kwam die 555 niet rond de bekendmaking van de kwartaal cijfers? Arcelor MIttal marcheert nog door. Ako Nobel houdt goed stand. Voor alle duidelijkheid - ik ben niet tegen aandelen inkoop programma's. Alleen als schulden worden gemaakt om liquiditeiten te generen voor inkoop en bij inkoop van eigen aandelen bij zeer hoge koersen, dan voegt dat weinig toe aan de aandeelhouderswaarde, om deze zelfs te doen omslaan in negatieve aandeelhouderswaarde, zeker over tijd gezien. En dan kan het meteen weer hard zakken. ASML is een voorbeeld hiervan. Maar ook Apple. Dan heeft ASML nog prima ratio's, Apple niet. Apple ratio's zijn helemaal uitgerekt en steunen op de naam en faam die ze hebben. Nadeel van ASML is dat het jaar 2025 steeds dichterbij komt en dat ze moeten blijven investeren in R&D en een foutje kan heel veel gevolgen hebben. En het is een Nederlands bedrijf. Met een ruzie tussen China en Amerika is een Hollands bedrijf gewoon in het nadeel. Je hebt niets te zeggen alleen maar te verliezen. En China loopt 2 generaties achter, maar stoppen heel veel geld in ontwikkelingen. Dus concurrentie komt er aan. Als is dat zeker niet morgen of binnen een jaar. Niettemin vind ik ASML wel een van de betere Hollandse bedrijven. Het is zeer knap hoe ver ze zijn gekomen. Maar net als alle grotere Hollandse bedrijven, denkt u aan Ahold, Shell, Heineken, ze zakken met de jaren steeds meer weg. Ze blijven nog wel aan de top, maar zitten niet meer aan de top. Niet onlogisch, een land als Nederland is gewoon te klein op wereld schaal. En dat zien we al op voetbal gebied. Hoe ver komt een Hollandse club in de Champions League? Soms heel ver, maar dat komt helaas maar weinig voor, terwijl ze op voetbal gebied veel betekent hebben.

    Straks een half uur naar de futures openingen kijken. En dan slapen. En dan mag u deze nacht weer gebruiken om te gaan spoken met de koersen.
  5. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 13 mei 2021 00:28
    quote:

    ttroo schreef op 12 mei 2021 23:45:

    Eid Al Fitr MOUBARAK voor iedereen en ook voor jou 1_Million_Euro_Man!

    ...

    Straks een half uur naar de futures openingen kijken. En dan slapen. En dan mag u deze nacht weer gebruiken om te gaan spoken met de koersen.
    Mooi verwoord ttroo. Het gaat je goed, broeder ;-)

    Assalam Oulikom!

  6. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 13 mei 2021 00:30
    quote:

    'd Aandelen schreef op 12 mei 2021 23:29:

    [...]

    Maar het kan natuurlijk nog veel lager, eerst maar even zien morgen of vannacht
    Idd, en dit soort mensen helpen niet echt mee om de boel te stutten ;-)

    Musk says Tesla has suspended taking Bitcoin for vehicle purchases

    www.forexlive.com/cryptocurrency/!/mu...
  7. forum rang 6 ttroo 13 mei 2021 00:33
    Zo. De futures openingen zijn er. Minimaal herstel en de VIX future schrok enorm hier van en sprong sneller naar beneden dan het minimale herstel in de beursfutures. Ik heb nog snel naar de yields gekeken. Opvallend dat UK net over de rode lijn staat. Wat gaat BoU(kkie) doen? Ik zie net zo Powerless als Powerless in Amerika. Maar Duitse yield nadert na de uitbraak boven de -0.20, de rode lijn van -0.04 snel. Ze staan op -.0.11. Twee van dagen als gisteren en eergisteren en ze sluiten vrijdag rond de rode lijn. ECB moet dus ook snel gaan handelen. En hier komt het opvallende: US staat nog een eind van de rode lijn. 1.69 om 1.97, terwijl de Amerikanen kwamen met 'dramatische' inflatie cijfers. Europa heeft meer last van de rode lijn dan de Amerikanen. Ik ga afsluiten. Slaapt u allen goed. Morgen nieuwe beursstart. Voor de stieren is het hopen dat de groene opening zich doorzet. Beren zijn zo gewend aan groene openings en ochtend futures dat ze zeker verbaasd, maar enigszins een keer tegemoet komend als de ochtend futures rood zijn. Beren zullen zelf de Centrals Banken om vast te stellen of het wel goed met de Centrale Banken gaat. Money Printer is dus gecrashed met een Black Hole. De gevolgen zagen we meteen. De stieren moeten op zoek naar een nieuwe Money Printer op Lichtsnelheid (& beyond).

  8. [verwijderd] 13 mei 2021 08:49
    quote:

    fred optie schreef op 13 mei 2021 08:41:

    [...]

    Maar ik begrijp ook niet dat de koersen ondanks inflatie zo extreem hoog staan. Maar das weer ern ander verhaal.
    https://www.advisorperspectives.com/dshort/updates/2021/04/19/margin-debt-and-the-market-up-another-1-1-in-march-continues-record-trend

    Margin Debt and the Market: Up Another 1.1% in March, Continues Record Trend
    --------------------------------
    mischien door al die leveraged fondsen.

    www.advisorperspectives.com/dshort/up...
122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links