Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,140 16 apr 2024 17:35
  • -0,160 (-0,66%) Dagrange 23,760 - 24,600
  • 271.509 Gem. (3M) 243,4K

Draadje met INHOUD! geen toogpraat a.u.b.

2.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2021 21:48
    [quote alias=Gerard M. id=13422980 date=202105092138]
    Moet dat niet openbaar zijn voor investeerders? Er staat wel een lijst trouwens van bedrijven onderdeel van de supply chain.

    www.eba250.com/about-eba250/network/
    [/quot

    Lijkt erop dat ze er nog niet bij horen als andere wel zijn vermeld en AMG niet .
  2. wesmail 10 mei 2021 12:16
    Grootschalige vanadiumredoxstroombatterij krijgt vorm in Australië
    Een nieuwe grote batterij in Zuid-Australië zal de waarde aantonen van diverse opslagimplementaties op de nationale elektriciteitsmarkt.

    10 MEI 2021 NATALIE FILATOFF
    UTILITY SCALE STORAGE
    AUSTRALIË

    Afbeelding: Invinity Energy Systems

    DelenIcoon FacebookPictogram TwitterPictogram LinkedInPictogram WhatsAppPictogram E-mail

    Van pv magazine Australia

    Het technische grondwerk voor de Yadlamalka vanadiumstroombatterij van AUD 20,3 miljoen ($ 15,9 miljoen) nabij Hawker, Zuid-Australië, nadert zijn voltooiing. Nu de productie van de 41 Invinity VS3-batterijmodules later dit jaar op gang komt voor levering, heeft pv-tijdschrift Australië onlangs Matt Harper, chief commercial officer van Invinity Energy Systems, ingehaald om over technologie te praten.

    Invinity werd gevormd toen twee vanadiumredoxstroombatterijen - het Britse RedT en de Noord-Amerikaanse innovators Avalon Battery - in april 2020 fuseerden. Met 2 MW / 8MWh is de opslagoplossing van Yadlamalka Energy Invinity's grootste op zonne-energie werkende vanadiumstroombatterij voor datum. Het bevindt zich naast een zonne-PV-array van 6 MW op het land van de Yadlamalka Land Trust, grenzend aan het Yadlamalka Station.

    Yadlamalka, een 1000 vierkante kilometer grote schapen- en veeboerderij 60 kilometer ten noorden van Port Augusta, is het familiebezit van Andrew Dorman, een voormalig senior directeur van McKinsey & Company en een ondernemer met een passie voor het investeren in nieuwe technologieën die helpen klimaatverandering. Dorman is de belangrijkste investeerder in het Yadlamalka Energy-project, dat ook wordt ondersteund door een subsidie ??van het Australian Renewable Energy Agency (ARENA) van AUD 5,7 miljoen.

    pv magazine Australia: Dit is de grootste vanadiumstroombatterij die tot nu toe door Invinity is gebouwd, en misschien wel de grootste in zijn soort ter wereld. Is dit een demonstratiecasus voor de mogelijkheden van vanadiumstroomtechnologie?

    Matt Harper: Het is zeker het eerste voorbeeld van een project, nauw gekoppeld aan zonne-energie, waarbij we opereren als een directe producent van elektriciteit op het net. De meeste van onze projecten tot nu toe waren in toepassingen achter de meter, waarbij we onze batterijen installeren in dienst van elektriciteitsgebruikers of bedrijven die proberen hun elektriciteitskosten te verlagen, dus gebruiken ze de batterij om de piektariefperiode te compenseren of ze zijn op zoek naar een effectiever beheer van hun eigen zonne-energieopwekking, bijvoorbeeld op het dak van een fabriek.

    U hebt gezegd dat netwerken die steeds meer worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen, echt een diversiteit aan opslagtechnologieën nodig hebben. Waarom hebben we meer nodig dan lithiumionen?

    Het fundamentele verschil tussen een lithium-ionbatterij en een vanadiumstroombatterij is dat u in vanadiumstroombatterijen niet dezelfde degradatie van de cycluslading ervaart als bij andere technologieën. Weet u, wanneer u de batterij van uw mobiele telefoon oplaadt en ontlaadt, bent u in twee of drie jaar 20% of 30% of 40% van de lading kwijtgeraakt. Voor het bouwen van grootschalige, zware infrastructuur voor het elektriciteitsnet heb je iets duurzamer nodig. Het betekent niet dat lithium-ionbatterijen geen goede deelnemers aan het net zijn. Ze zijn geweldig voor het vervangen van zogenaamde piekcentrales, die op misschien 50 of 100 dagen van het jaar een paar uur moeten worden uitgezonden om aan de absoluut hoogste vraag op het net te voldoen.

    Maar we zijn erop gefocust om uitsluitend met hernieuwbare energie te werken, in dit geval zonne-energie, en een deel van die generatie vanaf het midden van de dag te nemen om deze elke dag te verschuiven naar de avondpiekperiode, wanneer die elektriciteit het meest binnen is. vraag en is het meest waardevol. En omdat we niet elke keer dat we de batterij opladen en ontladen dit soort achteruitgang hebben, kunnen we dat elke dag van het jaar doen om de levensduur van 20 tot 30 jaar te evenaren van zonne- of windgenererende installaties die samen met de batterij zijn geplaatst. .

    Hoeveel duurder zijn vanadiumstroombatterijen in vergelijking met lithiumionen?

    Ze zijn tegenwoordig iets duurder voor de initiële kapitaalkosten, maar als je kijkt naar de kosten van elk megawattuur dat de batterij tijdens zijn levensduur levert, zijn ze aanzienlijk minder duur.

    Populaire inhoud
    Waarom denk je dat we er tot nu toe niet meer van hebben? Is de technologie gewoon nieuw en niet getest?

    De technologie is eigenlijk eind jaren tachtig uitgevonden aan de Universiteit van New South Wales. Maar het is eigenlijk pas in de afgelopen vijf tot tien jaar dat er aanzienlijke toepassingen zijn geweest van vanadiumstroombatterijen in commerciële industriële faciliteiten. Het kost veel tijd om nieuwe technologie in het net te brengen om aan een groot deel van de behoeften van netgebruikers te voldoen. Denk aan zonne-energie: zonnepanelen werden uitgevonden, of voor het eerst in grote aantallen gebouwd, eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, maar het duurde drie decennia voordat ze een zinvol onderdeel werden van de opwekkingsmix op het elektriciteitsnet. Evenzo werden lithium-ionbatterijen uitgevonden in ongeveer hetzelfde tijdsbestek, en het is echt pas in de afgelopen vijf of zes jaar dat lithiumbatterijen een groot deel van de energiemix zijn geworden. We stellen dat de vanadiumstroombatterij complementair is aan deze twee soorten apparaten, dat hij het overneemt waar lithium ophoudt in termen van die dagelijkse, zeer lange duurcyclus. Maar als het op het net aankomt, wil niemand de eerste zijn.
  3. herbie bell 11 mei 2021 09:49
    ryans notes 10.5

    AMG Advanced Metallurgical Group’s first-quarter revenue fell 5% to $264-million compared to $278.3 million in the first quarter of 2020, but EBITDA for the first quarter rose 27% to $28.3-million compared to $22.3-million in the same year-ago period.

    AMG attributed most of the revenue decrease to reduced aerospace activity. AMG Critical Materials Technologies, which is tied most directly to aerospace through chrome, titanium alloys and engineering, provided 46% of the company’s revenue for the quarter, while AMG Critical Minerals (graphite, silicon and antimony) and AMG Clean Energy Materials (vanadium, spodumene and tantalum) generated 28% and 27%, respectively.

    First-quarter revenue for Critical Materials Technologies fell to $120.4-million compared to $151.3-million in Q12020. Prices for chrome and titanium were higher than the year-ago quarter, but chrome and titanium sales volumes fell.

    First-quarter revenue for Critical Minerals rose to $72.9-million compared to $57.8-million in Q12020. Prices and sales volumes for graphite, silicon and antimony rose compared to the year-ago quarter.

    First-quarter revenue for Clean Energy Materials rose to $70.6-million compared to $69.2-million in Q12020. Without giving specifics, AMG said the sales prices for vanadium were higher in Q1 2021 than a year ago, but sales volumes were less than in Q12020. Spodumene and tantalum sales prices and volumes rose compared to the year-ago quarter

    AMG is on schedule to complete construction of its Zanesville, OH, catalyst recycling plant by the first quarter 2022. The plant will be a duplicate of the plant in Cambridge, OH, and double AMG’s capacity by adding 35,000-tpy of incremental spent catalyst processing capacity and over 6-million ppy of incremental V production capacity.

    In response to a question during the first-quarter conference call, AMG CEO Heinz Schimmelbusch said that he did not think the added vanadium capacity would have much influence on prices because “in terms of market size” AMG is not “significant.”

    At the same time, Schimmelbusch noted that AMG is the only vanadium producer in the US and has an advantage first because it is a domestic supplier to US steel mills and second because as a recycler, it offers sustainability to the customer.

    In the first quarter, AMG Vanadium signed a new long-term, multi-year agreement to process and recycle spent catalysts from a major oil refinery operator in North America.

  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 mei 2021 08:17
    VEB:
    AMG zet fors in op nieuwe projecten en blijft daarmee risicovol
    Datum
    12 mei 2021

    Speciale-metalenbedrijf AMG werd hard geraakt door de coronacrisis, maar vorige week bleek bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers dat het herstel is ingezet. Onder aan de streep stond een winst van 5,6 miljoen dollar. Echter, gelet op de volatiele prijzen op de markt voor stoffen als lithium en vanadium, het hoge vreemde vermogen en risicovolle nieuwe projecten, blijft AMG een aandeel voor beleggers met stalen zenuwen.

    Corona
    AMG reageerde bij het uitbreken van de coronacrisis adequaat door scherp in de kosten te snijden en te zorgen voor een hoge liquiditeit. Dat resulteerde in een besparing van 26 miljoen dollar en een beschikbare liquiditeit die het hele jaar niet onder de 370 miljoen dollar kwam.

    Ook werd de beoogde afsplitsing van de divisie AMG Technologies in de ijskast gezet. Dit onderdeel richt zich onder meer op coatings voor de auto- en luchtvaarindustrie en bleek zelfs over heel 2020 nog zwarte cijfers te schrijven op operationeel niveau. Met een orderstroom van meer dan 200 miljoen dollar lijkt dit onderdeel ook in de toekomst een schokdemper te kunnen blijven voor de overige activiteiten van het bedrijf. Door de afhankelijkheid van zeer volatiele prijzen op de afzetmarkt zullen de omzetcijfers daar immers zeer bewegelijk blijven. In antwoord op vragen van de VEB naar aanleiding van de AvA, heeft AMG laten weten dat de afsplitsing van AMG Technologies inmiddels definitief van de baan is. Dit lijkt een positieve bijdrage aan het risicoprofiel van de onderneming.

    Nieuwe projecten
    Op andere fronten lijken de risico’s juist toe te nemen. AMG werkt samen met Shell aan projecten waarbij vanadium wordt teruggewonnen uit reststoffen van olieraffinaderijen, zogeheten katalysatoren. Dit doet men via een joint venture en het korte termijn doel is om de activiteiten flink uit te breiden. Voor een bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld haar eindklanten te helpen CO2 te reduceren en haar jaarverslag zelfs de titel ‘decarbonization’ heeft gegeven, klinkt dit misschien wat tegenstrijdig.

    Toch denkt AMG dat er nog lange tijd olie verwerkt zal moeten worden en dat het gebruik van katalysatoren daarbij juist zal toenemen. Bijvoorbeeld voor het filteren van schadelijke stoffen uit de olie die bedoeld is voor grote schepen. Steeds strenger wordende wetgeving verplicht rederijen namelijk om schonere brandstof te gebruiken.

    Een ander plan is de bewerking van lithium in Europa. AMG investeert in een fabriek in Duitsland om gewonnen lithium uit de eigen mijn in Brazilië om te vormen naar de grondstof voor batterijen. Daarmee is dit volgens het bedrijf de eerste grootschalige faciliteit voor lithiumbewerking in Europa.

    Financiering
    Voor de uitbreiding van de recyclingactiviteiten gaf men in 2019 een plaatselijke obligatie uit in Ohio, bedoeld voor de vanadium fabriek. Dit is de belangrijkste reden dat de netto schuld in 2020 is gestegen van 192 naar 287 miljoen dollar. Het eind lijkt nog niet in zicht. Zo stond er per eindeboekjaar nog 209 miljoen dollar cash van de Ohio obligatie geoormerkt op de balans.

    Het was dan ook geen overbodige luxe dat AMG vorige maand geld ophaalde bij beleggers. Het eigen vermogen steeg hierdoor van 119 naar 236 miljoen dollar, maar tegenover een vreemd vermogen van meer dan 1.3 miljard dollar blijft de verhouding scheef. Het bedrijf denkt met de huidige sterke kaspositie en operationele kasstroom de genoemde lopende projecten volledige te kunnen financieren.

    De plannen van AMG zijn ambitieus en men neemt geen halve maatregelen. Om dit allemaal te laten slagen dient men de wind wel mee te hebben. Dat wil zeggen: geen grote tegenslagen in de bouw van fabrieken en vooral daarna in de uitvoering van het productieproces. Met nieuwe en vaak zelfontwikkelde innovatieve processen is dit geen garantie. Tot slot dienen ook de afzetprijzen op een voldoende prijsniveau te blijven om de investeringen te kunnen financieren en hoge schuldenlast dragelijk te houden
  5. forum rang 7 ff_relativeren 15 mei 2021 17:35
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 mei 2021 17:32:

    Norges Bank is even gestopt met verkopen, en heeft haar Long positie nu iets uitgebreid. Van 2,45% naar 3,29%.
    Bron : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
    En shorter Societe Generale gaat van 2,50% bruto short ( www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... )
    naar 2,57% bruto short ( www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... )
  6. visje2 17 mei 2021 13:40
    De vanadium faciliteit in Zanesville Ohio maakt gestaag voortgang.
    Deze zomer wordt de opslag faciliteit geopend en de planning is dat in kwartaal 1 2022 de fabriek de productie begint.

    De catylasatoren kunnen dus reeds deze zomer worden afgeladen en opgeslagen.
    Het zou mij niet verbazen als het abonnementsgeld bij aflevering reeds gefactureerd kan worden en dit vanaf het derde kwartaal gaat zorgen voor een extra bijdrage aan de EBitda.

    eu.zanesvilletimesrecorder.com/story/...

  7. Gerard M. 19 mei 2021 20:32
    CEO Volkswagen tweet naar Duitse politici dat ze moeten stoppen met tijd verspillen met neppe debatten omtrent waterstof voor auto's en vrachtwagens. Terecht natuurlijk, hopeloos inefficient en kostbaar.

    Oliebedrijven zoals Chevron zien een stijging van de energievraag wel zitten, een mooie manier om nog wat meer gas uit de grond te halen om vervolgens de benodigde waterstof van te maken. Vuile strategie. Letterlijk.

    twitter.com/Herbert_Diess/status/1394...
2.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links