Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,8K

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 NLvalue 11 mei 2021 18:27
    quote:

    calvaille schreef op 11 mei 2021 17:26:

    Ik waardeer het gebaar gedachten uit te wisselen (dat doe ik graag, daarom zit ik hier), maar ik heb geen anoniem e-mailadres, en ga hier niet op dit forum mijn mailadres delen. Niet dat ik enorm veel te verbergen heb (zo spannend is wat we bespreken hier nu ook weer niet), maar toch. Als er PBs waren hier (of zijn die hier en ken ik ze niet), dan zou dat kunnen.

    Maar het voordeel van zo'n forum is dat je vele meningen en informatie uit meerdere hoeken bij elkaar brengt en dan tot nieuwe ideeën komt. Dat in een bilateraal apart gaan doen sort of 'defeats the purpose'.

    Nou weet ik dat er hier soms in toon minder constructieve reacties komen (en ik erger me daaraan), maar op zich moet het toch mogelijk zijn hier (bondig) uit te leggen welk 'spel' er gespeeld wordt zonder rookgordijnen op te trekken? Dat anderen daar vervelend op reageren, hoort denk ik bij de (openbare online) omgeving.

    Ik denk dan aan: "GS zit bovenop een contract waarbij zij een plicht hebben om aandelen af te nemen / te kopen als de prijs uitkomt boven/onder prijs X. Dat betekent dat zij er, met hun marktmacht, voor zullen zorgen dat de prijs binnen range Y en Z zal blijven. Doe er je voordeel mee." Wat is daar latijn aan?

    En ik ken de ins en outs niet, maar ben wel benieuwd. Dat we verschillende meningen hebben over de handelswijze en competentie van de RvB van WH betekent niet dat we op andere subthema's geen constructieve uitwisseling van gedachten kunnen hebben. Althans wat mij betreft.

    [...]
    Cavaille - de basics zijn denk ik bekend
    Long Cfd voor 1 mln stuks - strike 11 (ws) t/m dec
    Zowel long als short optie posities daaromheen die zich op de maandelijkse expiratie richten.

    Dat betekent dat de middellange termijn richting bekend is - maar het pad ernaar toe niet. Elke expiratie kan een verrassing bevatten - daar zal je zelf wat werk op moeten doen om een gefundeerde mening te hebben op welke expiratie koers ze zich richten. (hint- kijk naar de optieprijsvorming - als de calls die je koopt "te goedkoop" zijn - gaan ze ws waardeloos aflopen. Analoog - als je puts koopt die erg goedkoop zijn - ga je ze ws niet nodig hebben).

    Ze schaken op meerdere borden (zowel aandelen als opties. En verschillende periodes) - en nemen ruim de tijd. Dus doe ik dat ook.

    Voor de volledigheid - mijn transacties van deze week zodat je een beeld krijgt wat ik daarmee doe:

    Gisteren
    V 15,02
    Vandaag
    OV Pjune 15 0,70 ( samen met de puts Jun 13/13,5/14 die ik rond de exdiv geschreven -koop ik (eventueel..) dan alles terug wat ik gisteren verkocht heb)
    OV Pdec 13 1,05

    (daarnaast heb ik een aandelen positie en opties in andere series waar ik niks aan gewijzigd heb)

    En nu maar kijken wat ik met die cash ga doen - uiteraard ben ik zeer erkentelijk als branco de koers nog wat verder naar beneden weet te praten - dat helpt enorm om mijn winst te maximaliseren. Niks vervelends aan.

    Anders is het gewoon wachten tot de tijdswaarde verdampt
  2. forum rang 6 !@#$!@! 11 mei 2021 19:23
    Paar opmerkingen:

    CFD's hebben geen strike en geen looptijd.
    nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_di...,de%20koper%20aan%20de%20verkoper.

    Daarnaast zijn opties nooit "te duur" of "te goedkoop". Optiewaardes worden normaal gesproken berekend op basis van modellen die je zelf ook kan gebruiken. Black scholes is veruit de bekendste.
    finpricing.com/lib/EqAmerican.html
    Als ze te duur of te goedkoop zouden zijn , dan zouden professionele MM gelijk kunnen arbitreren.

    Traden in opties is op de lange termijn verliesgevend. Dit door de hoge transactiekosten, zoals directe transactiekosten, de hoge bied en laat spread (die zijn gigantisch bij een aandeel als WH) , volatiliteits- en tijd- premies etc.
    Professionals traden dan ook niet met opties, alleen aandelen en futures.

    Zelfde geld voor CFD's. Goede professionals handelen daar niet in, want het zijn simpele instrumenten bedoeld om te verkopen aan particulieren om geld mee te verdienen (de rente component, net als bij turbo's).

  3. forum rang 5 cash is king 12 mei 2021 00:03
    quote:

    Branco P schreef op 11 mei 2021 13:47:

    [...]

    Het schrijven van die call-opties is helder Maria, maar wat als je nu belegger bent en je wilt de aandelen eigenlijk niet kwijt? Als de koers dan door de 15,50 gaat, dan heb je wel een mooie premie ontvangen maar je aandelenposities heb je moeten verkopen. Je moet dus alleen gaan schrijven als je echt de verwachting hebt dat de top is bereikt. Voor langere tijd.

    En wat heb je aan premie ontvangen voor het schrijven van die call opties?
    En wat nu als de koers verder daalt, tot laten we zeggen onder 13 euro... en je wilt je aandelen bij nader inzien toch verkopen omdat je een verdere daling verwacht? Dan moet je eerst je geschreven calls nog terugkopen neem ik aan? Of kan dat niet en moet je wachten tot december? Dat lijkt me niet?

    Sorry, ik was niet volledig. Ik heb net als veel andere beleggers een verlies-aversie en heb de call-opties geschreven met een uitoefenprijs van 18,00 euro. Mijn GAK ligt ergens rond de 17,50 euro, vandaar. Mocht ik de aandelen in december voor 18,00 euro moeten verkopen, vind ik dat niet erg. Er doen zich altijd weer nieuwe kansen voor. Volgens mij heb ik rond de 0,80 euro (per aandeel) ontvangen. Niet zo veel, maar met de 50 eurocent dividend kom je dan toch op een aardig jaarrendement, zeker als het aandeel er in december voor 18,00 euro uitgaat.

    Gegeven mijn verlies-aversie is het uiterst onwaarschijnlijk, dat ik mijn aandelen zou willen verkopen, als ze tot onder de 13 euro zakken. Ik heb ze (gelukkig) ook niet verkocht toen ze rond de 7 euro deden. Maar een (georkestreerde) koers onder de 13 euro zonder enige bedrijfskundige aanleiding zou voor mij een reden kunnen zijn om put-opties te schrijven. Een van de door mij aangegeven mogelijkheden om geld te verdienen aan op zich onverklaarbare koersbewegingen.

    Ik heb NL Value een tijdje geleden ook een paar vragen gesteld over de strategie van GS en hoewel de antwoorden toen ook redelijk cryptisch waren, heb ik mij toch een beeld kunnen vormen over 'onverklaarbare' koersbewegingen.
    Anders gezegd, je hoeft zelf geen aandelen te kopen, of verkopen om de koers (te proberen) te beinvloeden (heeft met die beperkte aantallen toch geen zin). Je kunt ook meeliften met een partij die tussen de 3 en 5% van de aandelen WH in zijn bezit heeft. En dan hoef je ook nog niet eens te begrijpen wat ze van plan zijn, anders dan dat ze gedurende de gehele rit zoveel mogelijk geld willen verdienen.
  4. forum rang 8 Branco P 12 mei 2021 08:55
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 12 mei 2021 00:03:

    [...]
    Gegeven mijn verlies-aversie is het uiterst onwaarschijnlijk, dat ik mijn aandelen zou willen verkopen, als ze tot onder de 13 euro zakken. Ik heb ze (gelukkig) ook niet verkocht toen ze rond de 7 euro deden. Maar een (georkestreerde) koers onder de 13 euro zonder enige bedrijfskundige aanleiding zou voor mij een reden kunnen zijn om put-opties te schrijven. Een van de door mij aangegeven mogelijkheden om geld te verdienen aan op zich onverklaarbare koersbewegingen.
    Ja maar je hebt toch al put-opties geschreven (p dec 18)? Dan kun je toch niet nog een keer put-opties schrijven vóór december? Of schrijf je die dan ongedekt? Dan heb je toch een margeverplichting en dan leg je een deel van je liquiditeit “vast”? Dat lijkt me niet handig. Welke put-serie zou je dan aanvullend schrijven wanneer de koers binnenkort (laten we zeggen in augustus) georkestreerd onder 13 euro zou koersen (tussen 12 en 13)?
  5. calvaille 12 mei 2021 08:58
    Dat is mijn probleem met put-opties schrijven. Je legt je voor een aanzienlijk deel vast, met beperkt opwaarts potentieel. Het is dus het meest profijtelijk bij aandelen waarvan je verwacht dat ze een beetje gaan stijgen of gelijkblijven, maar zeker/waarschijnlijk niet zullen dalen. Aandelen met een flink verwacht herstel, die kun je beter kopen.

    Het andere gevaar is dat je teveel opties schrijft, dwz opties ter waarde van een groter bedrag dan waarvoor je aandelen zou hebben gekocht. Je bent dan met een grotere exposure aan de slag. Is mij in het verleden wel eens overkomen. Dus je moet erg gedisciplineerd zijn, maar dat is over het algemeen zo bij beleggen.

    EDIT: korte aanvulling: wat ik wel eens doe (zo nu ook bij WH) is put opties schrijven die behoorlijk in the money zijn. Dus ik zit nu al zo'n 3/4 jaar op een plukje puts met strike 16 EUR, jun'21. Dat gaat nu natuurlijk heel goed, misschien hoef ik ze niet eens af te nemen of door te rollen. Als het herstel langer duurt dan verwacht, dan rol ik door. Dat ben ik laatst vergeten bij ABN AMRO en dan heb je opeens een heel pak aandelen in je portefeuille... :S Ach, first world problems.

    quote:

    Branco P schreef op 12 mei 2021 08:55:

    [...]

    Ja maar je hebt toch al put-opties geschreven (p dec 18)? Dan kun je toch niet nog een keer put-opties schrijven vóór december? Of schrijf je die dan ongedekt? Dan heb je toch een margeverplichting en dan leg je een deel van je liquiditeit “vast”? Dat lijkt me niet handig. Welke put-serie zou je dan aanvullend schrijven wanneer de koers binnenkort (laten we zeggen in augustus) georkestreerd onder 13 euro zou koersen (tussen 12 en 13)?
  6. calvaille 12 mei 2021 09:06
    Dank NLvalue, dit is een stuk concreter dan eerdere posts (hoewel je inderdaad elementen hiervan wel hebt genoemd).

    Dus begrijp ik het goed dat jij verwacht dat de aandelen in een bandbreedte blijven in ieder geval boven de 11 EUR maar niet al te ver daarboven?

    Even los van de andere posities van GS en de maandexpiraties, is het niet zo dat bij een CFD die is gebaseerd op een koers van 11 EUR, GS er belang bij heeft de koers zo ver mogelijk op te drijven? Want dan is hun netto payout het hoogste? Waarom zou de koers dan relatief dicht bij die 11 EUR blijven en niet doorstijgen naar, zeg, 20 EUR? Bij 20 EUR maken zij 9mln op die positie, bij 13 EUR 2mln EUR. Of begrijp ik dit verkeerd?

    M.b.t. je recente trade: het verkopen van de aandelen en schrijven van een put snap ik en herken ik, is een bekende trade.

    En de P dec'21 13 EUR, ik neem aan dat jij ervan uitgaat dat GS minimaal 2mln EUR wil verdienen op hun trade. En het is nu natuurlijk een stuk waarschijnlijker dan een jaar geleden dat de koers boven de 13 EUR staat in dec.

    quote:

    NLvalue schreef op 11 mei 2021 18:27:

    [...]

    Cavaille - de basics zijn denk ik bekend
    Long Cfd voor 1 mln stuks - strike 11 (ws) t/m dec
    Zowel long als short optie posities daaromheen die zich op de maandelijkse expiratie richten.

    Dat betekent dat de middellange termijn richting bekend is - maar het pad ernaar toe niet. Elke expiratie kan een verrassing bevatten - daar zal je zelf wat werk op moeten doen om een gefundeerde mening te hebben op welke expiratie koers ze zich richten. (hint- kijk naar de optieprijsvorming - als de calls die je koopt "te goedkoop" zijn - gaan ze ws waardeloos aflopen. Analoog - als je puts koopt die erg goedkoop zijn - ga je ze ws niet nodig hebben).

    Ze schaken op meerdere borden (zowel aandelen als opties. En verschillende periodes) - en nemen ruim de tijd. Dus doe ik dat ook.

    Voor de volledigheid - mijn transacties van deze week zodat je een beeld krijgt wat ik daarmee doe:

    Gisteren
    V 15,02
    Vandaag
    OV Pjune 15 0,70 ( samen met de puts Jun 13/13,5/14 die ik rond de exdiv geschreven -koop ik (eventueel..) dan alles terug wat ik gisteren verkocht heb)
    OV Pdec 13 1,05

    (daarnaast heb ik een aandelen positie en opties in andere series waar ik niks aan gewijzigd heb)

    En nu maar kijken wat ik met die cash ga doen - uiteraard ben ik zeer erkentelijk als branco de koers nog wat verder naar beneden weet te praten - dat helpt enorm om mijn winst te maximaliseren. Niks vervelends aan.

    Anders is het gewoon wachten tot de tijdswaarde verdampt
  7. forum rang 5 NLvalue 12 mei 2021 09:23
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 12 mei 2021 00:03:

    [...]
    En wat nu als de koers verder daalt, tot laten we zeggen onder 13 euro... en je wilt je aandelen bij nader inzien toch verkopen omdat je een verdere daling verwacht? Dan moet je eerst je geschreven calls nog terugkopen neem ik aan? Of kan dat niet en moet je wachten tot december? Dat lijkt me niet?[/i]

    Sorry, ik was niet volledig. Ik heb net als veel andere beleggers een verlies-aversie en heb de call-opties geschreven met een uitoefenprijs van 18,00 euro. Mijn GAK ligt ergens rond de 17,50 euro, vandaar. Mocht ik de aandelen in december voor 18,00 euro moeten verkopen, vind ik dat niet erg. Er doen zich altijd weer nieuwe kansen voor. Volgens mij heb ik rond de 0,80 euro (per aandeel) ontvangen. Niet zo veel, maar met de 50 eurocent dividend kom je dan toch op een aardig jaarrendement, zeker als het aandeel er in december voor 18,00 euro uitgaat.

    Gegeven mijn verlies-aversie is het uiterst onwaarschijnlijk, dat ik mijn aandelen zou willen verkopen, als ze tot onder de 13 euro zakken. Ik heb ze (gelukkig) ook niet verkocht toen ze rond de 7 euro deden. Maar een (georkestreerde) koers onder de 13 euro zonder enige bedrijfskundige aanleiding zou voor mij een reden kunnen zijn om put-opties te schrijven. Een van de door mij aangegeven mogelijkheden om geld te verdienen aan op zich onverklaarbare koersbewegingen.

    Ik heb NL Value een tijdje geleden ook een paar vragen gesteld over de strategie van GS en hoewel de antwoorden toen ook redelijk cryptisch waren, heb ik mij toch een beeld kunnen vormen over 'onverklaarbare' koersbewegingen.
    Anders gezegd, je hoeft zelf geen aandelen te kopen, of verkopen om de koers (te proberen) te beinvloeden (heeft met die beperkte aantallen toch geen zin). Je kunt ook meeliften met een partij die tussen de 3 en 5% van de aandelen WH in zijn bezit heeft. En dan hoef je ook nog niet eens te begrijpen wat ze van plan zijn, anders dan dat ze gedurende de gehele rit zoveel mogelijk geld willen verdienen.
    MariaGeertruida - als je vragen stelt over het verleden wat GS gedaan heeft , krijg je een puntig antwoord - gaan je vragen over opmerkelijke transacties in het heden - een best mogelijk inschatting. Over de toekomst zal het altijd ‘mogelijke scenario’s ‘ blijven totdat zij hun kaarten laten zien.

    !@ beschrijft hierboven het theorie verhaal. En in dat theorieverhasl is prijsvorming op opties een afgeleide(derivaat) van de aandelenkoers... Doe je echter wat huiswerk, dan zie je dat de aandelenkoers door het expiratie data heen, een afgeleide is van wat er in het optieboek gebeurt.

    Verder lijkt het het erop dat !@ niet op de hoogte is van wat GS daadwerkelijk doet met cfd’s met dat verhaal over looptijd: bijgaand wat detail welke grappen ze uithaalden, incl looptijd, bij URW:

    bdif.amf-france.org/technique/multime...

    En zo verliezen long/short turbo beleggers die met GS zaken doen in 86% van de gevallen - terwijl dat in de theorie niet mogelijk is.

    En traders die denken dat ze door de wol geverfd zijn gaan verrast worden door een algoritme om 12.59.59u
  8. forum rang 5 cash is king 12 mei 2021 09:53
    quote:

    Branco P schreef op 12 mei 2021 08:55:

    [...]

    Ja maar je hebt toch al put-opties geschreven (p dec 18)? Dan kun je toch niet nog een keer put-opties schrijven vóór december? Of schrijf je die dan ongedekt? Dan heb je toch een margeverplichting en dan leg je een deel van je liquiditeit “vast”? Dat lijkt me niet handig. Welke put-serie zou je dan aanvullend schrijven wanneer de koers binnenkort (laten we zeggen in augustus) georkestreerd onder 13 euro zou koersen (tussen 12 en 13)?
    Nogmaals excuses, ik heb de verkeerde letter E i.p.v. D gezet bij mijn verkoop van call-opties. Dus ik heb nog geen put-opties geschreven. Met het punt van die marginverplichting heb je het gelijk aan jouw kant. Ik vind dat persoonlijk ook het grootste obstakel bij het schrijven van put-opties.
    Ik blijf persoonlijk altijd aan de voorzichtige kant. Dus als ik put-opties zou schrijven, dan eerder op 12, of misschien wel 11, dan op 13. De marginverplichting kan echter zo hoog zijn, dat je net zo goed de aandelen meteen kan kopen en call-opties in the money kan schrijven. Dan draai je het dus om. De premie, die je ontvangt, dekt een deel van een mogelijk (extra) neerwaarts risico. Het rendement van deze strategie is niet zo groot, maar het risico is navenant laag.
    Maar nogmaals, ik ga alleen voor dit soort acties, wanneer er fundamenteel met het bedrijf niets (of weinig) aan de hand is.

    @NL Value, ik was niet ontevreden met de antwoorden op mijn vragen, die ik toentertijd van jou heb gekregen. En ik begin steeds beter te begrijpen, dat het zelfs achteraf moeilijk in te schatten is, wat er precies gebeurt is rondom een expiratiedatum.
  9. forum rang 5 NLvalue 12 mei 2021 11:50
    No worries - MG, was geen kritiek. Die jongens van GS zijn een stuk slimmere en gewiekstere baasjes dan wie dan ook hier op het forum, incl ik. Wilde alleen verduidelijken dat ik niet de pretentie zal hebben te kunnen voorspellen wat ze zullen gaan doen. Het beste wat ik kan doen is zorgen dat ik er zo dicht mogelijk bovenop zit.

    Aan put (en ongedekte call) opties zitten risico's vast - of je die nu schrijft op aandelen of op een winkelcentrum.

    Financieel gezien doet het net zoveel pijn of je volgende week voor 40 miljoen ASML zit af te nemen terwijl dat nog maar 35 waard is - of om t even welk ander aandeel. De vraag is alleen of je voldoende volatiliteitspremie hebt gekregen voor de eventuele konijnen die uit de hoed kunnen komen.

    Die konijnen zijn hier goed bekend - daar kun je je afweging op maken.

    Persoonlijk stuur ik niet op marginverplichting - maar cash verplichtingen. Sturen op margin maakt je kwetsbaar voor brokers die tijdens de wedstrijd de regels veranderen (andere risico categorie, hogere vereisten etc)
  10. forum rang 8 Branco P 12 mei 2021 16:05
    quote:

    NLvalue schreef op 11 mei 2021 18:27:

    [...]
    Gisteren
    V 15,02
    Vandaag
    OV Pjune 15 0,70 ( samen met de puts Jun 13/13,5/14 die ik rond de exdiv geschreven -koop ik (eventueel..) dan alles terug wat ik gisteren verkocht heb)
    OV Pdec 13 1,05
    Dus op 100 verkochte aandelen heb je 1502 Euro ontvangen

    Een dag later heb je 70 cent ontvangen door een put 15 juni te schrijven. Je zul per saldo dus, zoals het er nu naar uitziet, voor 15-0,70 = 14,30 x 100 = 1430 euro die aandelen terug moeten gaan kopen op de optie-expiratie in juni. Had je ze beter nu terug kunnen kopen voor 1413 euro as we speak.

    Je vraagt je af wat je met de gekregen cash kunt gaan doen, maar je kunt nauwelijks iets doen want je hebt een marginverplichting tot juni optie-expiratie.

    Je zegt dat je blij bent wanneer de koers nog verder gaat dalen, maar volgens mij moet je juist niet blij zijn want je zit kennelijk met een hele hoop geschreven puts in je portefeuille.

    Kan natuurlijk aan mijn relatieve onervarenheid met opties liggen dat ik het hier precies verkeerd om zie. Maar dan hoor ik graag waar ik het verkeerd zie.
  11. forum rang 5 cash is king 12 mei 2021 23:17
    quote:

    NLvalue schreef op 12 mei 2021 11:50:

    Persoonlijk stuur ik niet op marginverplichting - maar cash verplichtingen. Sturen op margin maakt je kwetsbaar voor brokers die tijdens de wedstrijd de regels veranderen (andere risico categorie, hogere vereisten etc)

    Bedoel je hiermee, dat je het hele bedrag van de (mogelijk) af te nemen aandelen in cash aanhoudt op een beleggingsrekening?
  12. forum rang 5 NLvalue 13 mei 2021 08:27
    quote:

    Branco P schreef op 12 mei 2021 16:05:

    [...]

    Dus op 100 verkochte aandelen heb je 1502 Euro ontvangen

    Een dag later heb je 70 cent ontvangen door een put 15 juni te schrijven. Je zul per saldo dus, zoals het er nu naar uitziet, voor 15-0,70 = 14,30 x 100 = 1430 euro die aandelen terug moeten gaan kopen op de optie-expiratie in juni. Had je ze beter nu terug kunnen kopen voor 1413 euro as we speak.

    Je vraagt je af wat je met de gekregen cash kunt gaan doen, maar je kunt nauwelijks iets doen want je hebt een marginverplichting tot juni optie-expiratie.

    Je zegt dat je blij bent wanneer de koers nog verder gaat dalen, maar volgens mij moet je juist niet blij zijn want je zit kennelijk met een hele hoop geschreven puts in je portefeuille.

    Kan natuurlijk aan mijn relatieve onervarenheid met opties liggen dat ik het hier precies verkeerd om zie. Maar dan hoor ik graag waar ik het verkeerd zie.

    Voor de basislessen op opties, dekkingswaarde van de portefeuille etc verwijs ik je graag naar beleggersbelangen, ze hebben een prima academy met modules.
  13. forum rang 8 Branco P 13 mei 2021 09:42
    quote:

    NLvalue schreef op 13 mei 2021 08:27:

    [...]

    Voor de basislessen op opties, dekkingswaarde van de portefeuille etc verwijs ik je graag naar beleggersbelangen, ze hebben een prima academy met modules.
    Dank daarvoor, maar ik stelde jou een aantal inhoudelijke vragen naar aanleiding van jouw specifieke optietransacties omdat, met iets meer dan de basislessen optie-beleggen op zak, ik er de rationale dus niet van inzie. Vooral je uitspraak dat je baat zou hebben bij verder dalende koersen terwijl je juist een hele hoop putopties hebt geschreven slaat kant noch wal. Als je veel putopties had gekocht, ja dan zou je gebaat zijn bij dalende koersen. Maar je hebt die putopties geschreven, dus je bent juist gebaat bij stijgende koersen.

    Correct me when I am wrong! ;-)
  14. forum rang 5 NLvalue 13 mei 2021 10:11
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 12 mei 2021 23:17:

    [...]

    Bedoel je hiermee, dat je het hele bedrag van de (mogelijk) af te nemen aandelen in cash aanhoudt op een beleggingsrekening?
    Dat doe ik niet meer.. :-) ik zorg ervoor dat de beschikbare cash op expiratie datum voldoende is om aan alle potentiele afnameverplichtingen te kunnen voldoen.

    Mijn portefeuille is goed gespreid over vroeg/laat cyclisch, sectoren, landen etc.

    Op expiratie datum is de hoeveel cash die beschikbaar is een functie van : kas + te ontvangen dividenden + leveringen die ik moet doen op geschreven gedekte calls + calls/puts die ik nog ga schrijven.

    Bijv - mijn leververplichting op Shell gaat ruim voldoende zijn om een eventuele WHA afname te financieren in juni.

    Dus blijft de cash van de WHA verkoop beschikbaar voor het snoepje van de maand die langs komt. Of dat in de tech sell off zit, of hier bij WHA hangt af waar de traders/algoritmes het meest doorslaan met cadeautjes uitdelen.
  15. forum rang 8 Branco P 14 mei 2021 16:38
    En dat snoepje van de maand wordt dan toch mogelijk WHA... maar nu juist dat aandeel moet voor jou juist niet dalen want je hebt behoorlijk veel puts geschreven op WHA volgens je eigen (nog steeds vrij marginaal en vrij onvolledig) met ons gedeelde optieconstructies op WHA. Gisteren daalden we al onder de 14 en was zelfs al op weg naar 13,50. Hopelijk zo meteen weer opwaarts anders zit je zo meteen nog helemaal scheef met je geschreven puts Juni 13, 13.5 en zeker 14 en 15 die je schreef rond dividenduitkering. Koers was toen 14,25. Op dat niveau aandelen schrijven op een aandeel waar zo veel haken en ogen aan zitten. Ik weet het niet hoor. Misschien werd je "verleid" door de relatief hoge premies, maar daarbij heb je je hopelijk toch wel bedacht dat daar ook een reden voor zou moeten zijn, voor die relatief hoge premies? Enfin, misschien nog een paar keer herhalen dat het management niet meer gaat teleurstellen en dat de CFO de koers voor medio juni eigenhandig weer naar boven gaat sturen? Want die heeft de boel volledig onder controle ;-)
  16. forum rang 5 NLvalue 15 mei 2021 08:08
    Putopties schrijven blijft een moeilijk onderwerp zie ik. Zitten uiteraard risico’s aan vast - en wordt snel problematisch als de risicobeheersing niet op orde is.

    Voordat je het weet zit ECP goede winkelcentra van 2x de grootte van Emtrembiere te verkopen in een slechte markt- om de aankoop van een ramsjobject tegen topprijzen te kunnen betalen.

    En blijken ze bij AXA slim genoeg om geen Jv op Woluwe aan te gaan - zoals het ECP kwaliteitsmanagement van droomde- maar moeten ze een extra object in een slechte markt weg zien te zetten.

    Oei...

    De veel belangrijkere vraag is natuurlijk - wanneer komt er een vervolg van Waldorf & Statler?
2.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links