Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech neemt gas terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 6 mei 2021 21:50
    quote:

    handyman6 schreef op 6 mei 2021 14:21:

    [...]Daar wordt massaal uitgestapt.De hype is weer even voorbij.....
    Nu was dat rond 2000 vaak ook al het geval,vanaf veel hogere toppen destijds.PlugPower stond ooit op $1500 en Ballard Power op $115?
    Hydroge,niemand koopt nog.Elke dag %%% in de min.
    Waar stopt het en zien we de eerste bodemvissers: zou een begin van een stop zijn ,immers!
  2. forum rang 6 ttroo 6 mei 2021 22:30
    En u mag de Down Jones wer dankbaar zijn. Die blijven door met nieuwe hoogtes maken. Ze liggen wel wat zwaar op de grafiek maar ze hebben genoeg Gratis FED Geld Kracht en dat is duidelijk te zien in de stijgende lijn. De rest deed niet zo veel. Europa wist niet wat te doen en jojo-den maar mee met Amerika. Goldman Sachs lijkt wel een Nasdaq fonds. Ze gaan richting Tesla ratio's. Maar ook United Health begint steeds meer op een tech fonds te lijken. Iets mindere ratio's dan Mega Topper Goldman Sachs, maar Apple en Tesla kijken jaloers naar deze twee UP Jones fondsen. Sommige Nasdaq fondsen zijn behoorlijk de weg kwijt. Riching een correctie van -10% a -15%. Maar nergens pijn schijnbaar. Het is wachten wanneer UP jones de naam gaat veranderen in Down Jones en dan wordt het tijdelijk sidderen in de wereld. Bank of Canada en Bank Of Ukkie doen aan trend setting of liggen dwars met taperen. En nu is taperen goed. Opvallend ik lees overal 2% inflatie. Doelstelling behaald zou ik zeggen. Maar de ECB en de FED moeten de beurzen nog masseren met de boodschap dat ze gaan taperen. Grondstoffen vliegen naar 3. 5., 7, en 10 jarige hoogtes. En de echte demand moet nog komen. Huizen sky high. Aandelen sky high. Debt sky high. Iedereen wilt terug naar het oude normaal. Welke normaal? Hoogsten dat u weer kunt bewegen hoe u daarvoor bewoog. Want als u een huis wilt en of gaat kopen, dan kunt u zo naar een extra baan gaan. Als u al de geselecteerde bent. Gelukkig blijven we feesten en feesten. Hoger en Hoger. Want de Strop wordt alleen maar groter. Regeringen kunnen niet veel anders meer. Belastingen, Belastingen en Belastingen. Dat drukt automatisch de toekomst. Yields blijven erg rustig. Opvallend. Consolideren duurt lang. Triggers genoeg voor hogere yields, maar schijnbaar ziet de markten deze triggers niet. De geld hoeveelheid toename gaat sneller dan het heelal zich kan uitbreiden. De FED betaald eeuweig uit. Biden, komt hij wel echt vooruit? Morgen om 14.30 uur de beroemde en beruchte banen rapport. Amerika blijft ruzie maken met China. Het valt me mee hoe China rustig tot niet reageert op de vijandigheden van Amerika. Het is rustig met Iran, Rusland en Noord Korea. Iedereen wilt een atoom bom hebben, maar vooral nucleaire raketten. Daar hebben de Amerikanen respect voor. Brentje komt de $70 niet voorbij. Maar dit is al een stuk hoger dan de $40 a $50. ING had slechte cijfers. Er gebeurt daar zeer weinig tot niets, met wer verslechterende ratio's. Europese banken lopen flink achter op Amerikaanse banken en zijn zeer gevoelig voor mis hits. Zeker als het tot een kleine run leidt. Dan zakken ze snel door de bodem(s) heen. Al met al valt het me nog mee dat dit de afgelopen 5 a 12 jaren niet gebeurd is. Het is duidelijk de enige stieren die nog echt rennen zijn de UP Jones stieren. Alle energie naar deze stieren. Ze zijn de laatste die nog tempo kunnen maken. Dus energie en Gratis Geld Kracht zal bij de Up Jones zijn.
116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links