Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 77,340 25 apr 2024 11:57
  • +0,440 (+0,57%) Dagrange 76,080 - 77,340
  • 41.025 Gem. (3M) 376,4K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. quote:

    QueSera schreef op 5 mei 2021 13:03:

    [...]
    Troost:
    Gisteren is er 30 cent vanaf gegaan op het nieuws dat de pijplijn langer op zich laat wachten. Gemiste dividend is slechts 15 cent. Je bent nog steeds spekkoper....
    Haha mooi, dat is waar natuurlijk!

    In principe heb ik dat dividend in handen gekregen vanwege de -0.15 in de koers bij ex-dividend en dan ook door het "slechte nieuws" nog eens 0.15 "verdiend", dus ik ben weer helemaal tevree! ;-p
  2. forum rang 5 QueSera 5 mei 2021 13:26
    @AVM
    Sorry, maar ik vind je voorbeeld van een bied / laat spread niet erg realistisch. Het gaat er meer om dat als je order wordt geleid naar de beurs daar sprake is van gezonde concurrentie, een markt, dus je krijgt naar alle waarschijnlijkheid een scherper bod. Jij wil URW kwijt voor 70, er is concurrentie dus de hoogste bied is 69,99. Als je aan het fatsoen van één marketmaker wordt overgelaten, mag je er misschien blij zijn als je 69.95 krijgt. Wellicht compenseert dat nog steeds voldoende voor de lagere transactiekosten, wellicht ook niet. Ik voel me alleen niet so senang bij gedwongen handel. Je moet beseffen dat de market maker de klant is, jij met je orderstroom bent het product wat verkocht wordt.

    Verder heb je natuurlijk helemaal gelijk dat mijn argument om niet te hoeven veranderen flauwekul is. De naakte waarheid is dat ik voorlopig geen zin heb in dit gedoe. Ik zie ook nog genoeg voordelen, zoals de “gratis” margin die ik heb op basis van effectenkrediet voor het schrijven van opties. Dat zou anders erg veel liquiditeit vastklinken. Nu is de vereiste liquiditeit gewoon belegd (met alle risico’s van dien dat het als het de verkeerde kant opgaat ook dubbel zo hard gaat).

    Maar ja, dividend herbeleggen in kleine bedragen is inderdaad niet aantrekkelijk. Voor mijn NL aandelen is dat opgelost, want Binck herbelegt automatisch voor een heel klein bedrag als je dat instelt. Bij Amerikaanse aandelen is dat niet zo. Nu is mijn porto daar nog in opbouw, dus ik neem elke keer bij het aanschaffen van een nieuwe positie het uitgekeerde dividend mee.

    Ik heb wel eens hier verteld dat we in het najaar ons appartement te koop zetten en kleiner willen wonen. Daar houdt ik als het goed is geld over dat ik wil beleggen voor inkomen. Ik heb nu alles door elkaar bij Binck, ik zou best wel twee Brokers willen. Binck voor de NL beurs, een andere voor mijn Amerikaanse inkomensporto. Kan ik idealiter het nieuwe geld al bij de nieuwe broker inzetten. Zie ik later wel hoe ik geleidelijk de rest daar krijg. Ik kan het natuurlijk lekker een natuurlijk verloop laten....

    Jouw verhalen over interactive broker spreken me wel aan. Wat zijn volgens jou de belangrijkste pro’s en con’s?

  3. quote:

    QueSera schreef op 5 mei 2021 13:26:

    @AVM
    Sorry, maar ik vind je voorbeeld van een bied / laat spread niet erg realistisch. Het gaat er meer om dat als je order wordt geleid naar de beurs. Daar is concurrentie, dus je krijgt een scherper bod. Jij wil URW kwijt voor 70, er is concurrentie dus de hoogste bied is 69,99.
    [...]
    Jouw verhalen over interactive broker spreken me wel aan. Wat zijn volgens jou de belangrijkste pro’s en con’s?
    [...]
    Volgens mij gaat de transactie niet door als de laat limiet 70 is en bied limiet 69.99.
    Omgekeerd: als bied 70 is en laat 69.99, dan krijg je dus het spel dat een tussenhandelaar (de exchange) de deal kan rondmaken voor:
    1) Kopen voor 69.991 en verkopen voor 69.999: handelaar verdient 0.008 en koper en bieder zijn blij want die zien dat ze 0.01 cent hebben "verdiend".
    Als broker kan ik hier tussen gaan zitten en de beurshandelaar overslaan:
    2) Kopen voor 69.992 en verkopen voor 69.998: broker verdient 0.006 en koper en bieder zijn blij want die zien dat ze 0.02 cent hebben "verdiend".

    In de praktijk merkt de later en bieder niet veel van dit verschil, maar de partij die ertussen zit dus wel (die raakt omzet kwijt of krijgt het erbij). Dat is waar het volgens mij om draait. Zo lang er verdiend kan worden aan de bied- en laat spreads, krijg je partijen die ertussen gaan zitten en het steeds goedkoper/efficiënter kunnen doen. "De beurs" is ook maar een stel beurshandelaren die vraag en aanbod bij elkaar brengen en daar aan verdienen. Overigens kan het bovenstaande natuurlijk ook best omgekeerd uitpakken, en dan troost ik me maar met de gedachte dat ik het niet zie (want ik heb sowieso moeite om de juiste timing te kiezen voor een transactie en ben al blij zat als ik mijn limietkoers haal) en dat ik in ieder geval het voordeel meepak van de lagere transactiekosten.

    IB:
    De belangrijkste nadelen zijn:
    a) Beheersfee van $10 per maand bij een NAV < $100.000 (wordt wel verminderd met je transactiekosten)
    b) Sinds de migratie is het voor EU klanten niet meer mogelijk om cash op te nemen als je EUR saldo negatief is.
    Volgens IB komt dit door EU regulations, maar dat lijkt me onzinnig, omdat het bij DG wél kan.
    c) Trage web-interface: DG is veel sneller. Bij IB is het echt klikken en vervolgens wachten op een pagina die wordt geladen
    d) Niet voor beginners: het is een drama als je hulp nodig hebt... je moet echt wel even wennen voordat je je weg een beetje hebt gevonden. De geavanceerder desktop app die je gratis mag gebruiken, heb ik in het begin geopend, maar daarna maar snel links laten liggen: alleen geschikt voor de echte super-Nerds die niet horendol worden van veel te veel schuifjes en knopjes en venstertjes en instellingen die je alleen kan volgen als je een cursus ervoor hebt gevolgd.

    De voordelen zijn naast de lage kosten en de grote keuze (ik vind soms ook aandelen die ik niet mag kopen, omdat ze niet voor retail beleggers zijn bedoeld), ook de uitgebreidere analyse- en rapportage tools (al moet je die wel weten te vinden en weten hoe die te gebruiken: er zijn meer mogelijkheden dan ik begrijp), pushmessages bij allerlei zaken als corporate actions/earning calls/margin changes (en ook weer veel te veel en ingewikkelde instellingen om die messages te managen...ik bleef er maar vanaf omdat ik de instellingen meestal te ingewikkeld vind), AVA's met digitale stemknoppen etc.

    Mocht je trouwens een account willen openen en nog geen "friend referral" code hebben, dan kan je wel de mijne gebruiken (https://ibkr.com/referral/hong377). Ik wil je overigens (zo nodig) ook wel helpen met de belangrijkste zaken als: waar vul je de Tax info in (misschien inmiddels wat makkelijker, maar toen ik het moest vinden was het behoorlijk verborgen...). En ook iets simpels als "hoe maak je geld over" is bij IB echt wel even wennen...
  4. forum rang 5 QueSera 5 mei 2021 15:00
    Dank je wel @AVM!

    Ik kom er tegen die tijd op terug. Want nu zit ik nog prinsheerlijk dit te tikken in mijn appartement (en heb ik dus ook nog geen poen). Het speelt pas over een half jaar op zijn vroegst.

    Beheersfee van een tientje per maand vind ik geen probleem. Binck is duurder! Ik ga na verkoop ook die ton wel halen.
    Ik ben straks natuurlijk een professional. ;-o Ik weet dan wat ik wil kopen. Dat vechten we hier ook wel uit, toch? Qua inspiratie bedoel ik :-).
    Ik vind keuze en vrijheid het belangrijkste. Niet betutteld worden. Ik wil toe naar een porto dat met de regelmaat van de klok een bepaald bedrag aan dividend per maand uitkeerd. Daarbij wil ik vooral zelf mijn keuzes maken en zien hoeveel risico ik wil en kan dragen.
  5. Ik heb weer de kaasschaaf over Shell heengelegd en mijn Royal Gold uit het team gezet en in plaats daarvan een pluk Antero gekocht. Antero doet gelijk mee in de kopgroep van stijgers vandaag (tot nu toe ca +2.2%), maar raad eens wie de grootste stijger vandaag is?

    ...

    Juist ja: Equitrans met (tot nu toe) +4.6%, alsof iedereen die gisteren heeft staan verkopen, spijt kreeg en snel weer terugkoopt.
    Dat is me nog niet vaak overkomen dat ik vlak voor een stijging aankoop haha...
  6. forum rang 5 QueSera 5 mei 2021 17:44
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 5 mei 2021 17:38:

    Ik heb weer de kaasschaaf over Shell heengelegd en mijn Royal Gold uit het team gezet en in plaats daarvan een pluk Antero gekocht. Antero doet gelijk mee in de kopgroep van stijgers vandaag (tot nu toe ca +2.2%), maar raad eens wie de grootste stijger vandaag is?

    ...

    Juist ja: Equitrans met (tot nu toe) +4.6%, alsof iedereen die gisteren heeft staan verkopen, spijt kreeg en snel weer terugkoopt.
    Dat is me nog niet vaak overkomen dat ik vlak voor een stijging aankoop haha...

    Gewoon met mij meedoen :)

    Ik had nog moeite om Antero te kopen. De app van Binck lag even eruit, dus ok dan maar inloggen op de pc. In die paar minuten was het enkele centen duurder geworden! Ik moest er echt achteraan sprinten.
    Alle olie doet het goed. Shell ook. Ik houd ze nog even. Ze zijn zwaar ondergewaardeerd. Dat komt omdat ze in het dividend hebben zitten snijden. In een recent interview geeft Jessica Uhl, de CFO, het ook min of meer toe. Maar laat ze maar dit jaar hun schuld terug brengen. Ik heb geduld. Als tegen eind van het jaar de grens van 65 miljard bereikt is, dan gaat het dividend weer naar semi oude niveaus en gaan ze weer aandelen inkopen. Ze kunnen bij olieprijzen van 70 euro makkelijk weer naar 25/30. Daar wacht ik gewoon op. En dan ga ik mijn veel te grote positie tot normaal formaat terugbrengen.
  7. forum rang 5 QueSera 5 mei 2021 18:04
    PS: mijn toverstaf werkt ook niet altijd. Bij de aankoop van AbbVie liet hij me ook in de steek. Dag na aankoop -7% wegens dat de FDA nog meer info wilde. Is nu weer helemaal bijgetrokken, maar ik had het toch liever een dag later gekocht, he?

    Anyway. Ik klaag niet over mijn picks. Ik had uit het BigPharma spectrum AbbVie en Pfizer gekozen. Die hebben het qua resultaten q1 aanzienlijk beter gedaan dan de rest. Ik overweeg overigens bijkopen voor Pfizer, maar zal nog wel even moeten wachten.
  8. Ik heb Shell overigens ook nog steeds zwaar overwogen in de mix.
    Met Royal Gold bedoelde ik de mijnbouw jongens van Royal Gold Inc (NADAQ: NRGLD).
    Die had ik omdat je "goud moet hebben" als een soort anti-cyclisch middel tegen crashes, maar ik beleef er totaal geen plezier aan en het werkt voor geen meter. Dan heb ik nog iets meer plezier aan de zilver jongens (voor ritjes op en neer, maar die ga ik op een gegeven moment ook zat zijn).

    Als ik iets anti-cyclisch wil, dan kan ik beter in Flow Traders stappen...
    (en verder is een gestage dividendstroom ook een heel goed middels tegen crash-stress)
  9. forum rang 4 LTOke 5 mei 2021 22:35
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 5 mei 2021 18:27:

    (en verder is een gestage dividendstroom ook een heel goed middels tegen crash-stress)
    Ja, vooral dat laatste. Ik merk dat dat twee tegengestelden zijn: hoe meer dividendmomentjes, hoe minder me de koers interesseert. Koers is alleen interessant als je iets wil (ver-)kopen.
    En aangezien ik nog volop aan het opbouwen ben, staat er voorlopig geen verkoop in de planning (buitenkansjes daargelaten).
    Een eventuele crash biedt weer veel koopkansen. Moet ik wel eens beginnen met het aanleggen van een oorlogskas.

    Komende week naar Texel. Uitwaaien en een weekje geen koers volgen. Misschien krijg ik ontwenningsverschijnselen :-)
  10. forum rang 5 QueSera 5 mei 2021 23:52
    quote:

    LTOke schreef op 5 mei 2021 22:35:

    [...]

    Ja, vooral dat laatste. Ik merk dat dat twee tegengestelden zijn: hoe meer dividendmomentjes, hoe minder me de koers interesseert. Koers is alleen interessant als je iets wil (ver-)kopen.
    En aangezien ik nog volop aan het opbouwen ben, staat er voorlopig geen verkoop in de planning (buitenkansjes daargelaten).
    Een eventuele crash biedt weer veel koopkansen. Moet ik wel eens beginnen met het aanleggen van een oorlogskas.

    Komende week naar Texel. Uitwaaien en een weekje geen koers volgen. Misschien krijg ik ontwenningsverschijnselen :-)

    Veel plezier daar. Lekker uitwaaien! Ik hoop dat je mooi weer krijgt. We houden het wel voor je in de gaten....
  11. Dividendlek 6 mei 2021 10:30
    quote:

    QueSera schreef op 5 mei 2021 18:04:

    PS: mijn toverstaf werkt ook niet altijd. Bij de aankoop van AbbVie liet hij me ook in de steek. Dag na aankoop -7% wegens dat de FDA nog meer info wilde. Is nu weer helemaal bijgetrokken, maar ik had het toch liever een dag later gekocht, he?

    Anyway. Ik klaag niet over mijn picks. Ik had uit het BigPharma spectrum AbbVie en Pfizer gekozen. Die hebben het qua resultaten q1 aanzienlijk beter gedaan dan de rest. Ik overweeg overigens bijkopen voor Pfizer, maar zal nog wel even moeten wachten.
    Wellicht komt er binnenkort weer een kans als de patenten voor het coronavaccin moeten worden vrijgegeven. Ik zit in ieder geval klaar met wat zakcentjes.
  12. forum rang 4 LTOke 6 mei 2021 10:40
    Op het andere URW draadje is al gelinkt naar een artikel daarover.

    quote:

    HCohen schreef op 6 mei 2021 09:22:

    En het FD
    fd.nl/economie-politiek/1382958/koers...

    In reactie op het nieuws dat de regering-Biden de vrijgave van de patenten zal steunen, daalden de koersen van farmaceutische ondernemingen die coronavaccins hebben ontwikkeld. Het aandeel Moderna stond vlak voor de sluiting van de beurzen op een verlies 6,2%.

    Forse verliezen
    Het Duitse Biontech dat onder de hoede van Pfizer een coronavaccin op de markt heeft gebracht, moest een koersverlies van 3,5% voor lief nemen. Het aandeel Pfizer daalde met 2,6%, maar sloot uiteindelijk toch nog met een kleine winst. Novavax, dat bezig is met een vaccin en daar nog deze maand goedkeuring voor hoopt te krijgen, verloor 5%.

  13. forum rang 4 LTOke 6 mei 2021 10:42
    quote:

    QueSera schreef op 5 mei 2021 23:52:

    [...]

    Veel plezier daar. Lekker uitwaaien! Ik hoop dat je mooi weer krijgt. We houden het wel voor je in de gaten....
    [/quote]

    [quote alias=AVM (Altijd Verkeerde Moment) id=13414913 date=202105061021]
    Doe die schapen daar de groeten van me!
    Merci forumgenoten.
    Ik zal met een gerust hart schaapjes gaan tellen.
  14. forum rang 5 QueSera 6 mei 2021 10:50
    quote:

    LTOke schreef op 6 mei 2021 10:40:

    Op het andere URW draadje is al gelinkt naar een artikel daarover.

    [...]
    Ja. Ik zag het. Uiteindelijk heeft het niet veel met de koers van Pfizer gedaan.
    Als dat via WHO moet kan dat jaren duren. Dan is de pandemie over. Dat is denk ik ook wel ingedaald. Ook is ingedaald denk ik dat we iets moeten doen om de arme landen ingeënt te krijgen, anders heb je het om de haverklap terug. Het is maar één wereld. Het Wereldbank programma is een goede start maar niet genoeg. Pfizer was de enige fabrikant die geen overheidssubsidie heeft ontvangen, maar het vaccin op eigen kracht heeft ontwikkeld. For profit, niet zoals Astra Zeneca bijvoorbeeld. Die hebben de wereld willen redden maar met die goede bedoelingen hebben ze zich in de voet geschoten want onvoldoende ervaring met de productie van vaccins. Die heeft Pfizer wel, want daar komt ons jaarlijkse griep vaccin al vandaan. Die gaan nog in lengte van jaren vaccins voor Corona maken, voor de hele wereld. Daar kan denk ik best een oplossing gevonden worden dat ontwikkelingslanden niet 80 dollar per shot hoeven te betalen en dat Pfizer nog steeds een goede boterham verdient.
  15. forum rang 7 HCohen 6 mei 2021 12:19
    quote:

    QueSera schreef op 6 mei 2021 10:50:

    [...]

    Daar kan denk ik best een oplossing gevonden worden dat ontwikkelingslanden niet 80 dollar per shot hoeven te betalen en dat Pfizer nog steeds een goede boterham verdient.
    Zoals wel vaker @QueSera, mooi gezegd en m.i. goed gezien!

    Ursula moet ook haar zegje nog doen en ik schat zo in dat ze wel gaat opkomen voor Pfizer
    (?uitzonderlijk toegestane compensatie vanuit de EU, evt ook vanuit de US?).

    Over de WHO, kan idd lang duren, maar ik zou niet verrast zijn dat met genoeg politieke druk hier toch binnen 6 mnd een beslissing volgt, zeker gezien het feit dat binnen die periode normaal gesproken de EU en de US hun doelstelling van 70% gevaccineerden ruim behaald zou moeten hebben(1ste dosis en 2de dosis goed onderweg).

    PS @LTOke, geniet van het mooie(en rustige ) Texel !
  16. Ach joh, ik wist helemaal niet dat Pfizer geen subsidie had ontvangen.
    Als dat waar is dan verklaart dat wel waarom ze een veel hogere prijs vragen dan de fabrikanten die wél subsidie hebben ontvangen . Het is dan niet alleen jammer dat dit stukje informatie in de berichtgeving hierover wordt onderbelicht (of geheel weggelaten), maar ronduit tendentieus om wel de prijsverschillen te melden en niet de oorzaak daarachter.
  17. forum rang 5 QueSera 6 mei 2021 13:12
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 6 mei 2021 12:22:

    Ach joh, ik wist helemaal niet dat Pfizer geen subsidie had ontvangen.
    Als dat waar is dan verklaart dat wel waarom ze een veel hogere prijs vragen dan de fabrikanten die wél subsidie hebben ontvangen . Het is dan niet alleen jammer dat dit stukje informatie in de berichtgeving hierover wordt onderbelicht (of geheel weggelaten), maar ronduit tendentieus om wel de prijsverschillen te melden en niet de oorzaak daarachter.
    Ze hebben het bewust niet aangevraagd omdat ze niet wilden dat allerlei bureaucraten eisen gingen stellen aan ontwerp/productieproces/levering.
    Er stond laatst een groot interview met de bass van Pfizer in het FD (een Griek overigens en nog steeds erg verknocht aan Griekenland).
    Dat is de spin. Als het mislukt was dan waren de heren journalisten / politici ook niet wezen collecteren voor Pfizer.

    Ursula heeft al ja gezegd, in Florence, tijden een lezing, heel toepasselijk bij het Erasmusinstituut. Zie ook het strategische belang. Pfizer moet schadevergoeding krijgen - dat miljard of zo kan er ook nog wel bij - en dan uitdelen maar. (En de Russen en Chinezen uitlachen...)

  18. Zitzak500 6 mei 2021 13:41
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 21 april 2021 18:44:

    [...]

    Two Harbors Investments Corp:
    Ik kon me niet inhouden en heb toch maar alvast een pluk TWO toegevoegd aan mijn mix. Ik had nog geen mREIT in het mandje dat ook MSR (Mortgage Servicing Rights) als dienstverlening/asset heeft. Bovendien vind ik het wel leuk dat ze de externe beleggingsadviseurs de laan uit hebben gestuurd en dat ze nu een self managed company zijn. Mijn portefeuille kan inmiddels wel tegen een stootje en ik ben graag bereid zo'n high yield risky mREIT aandeel toe te voegen. Zeker omdat mijn GEO stukken voorlopig een beetje werkeloos op de bank zitten (nul dividend) en zich meer gedragen als call-opties zonder looptijd (ze kunnen waardeloos worden als GEO omvalt, maar als het een beetje meezit ook weer enorm stijgen t.o.v. de nu wel heel erg lage koers), is het wel weer leuk om een beetje risky high yield aandeel toe te voegen om de plek van GEO over te nemen.

    Dus dank voor de tip LTOke! :-)
    Weet iemand wat er is gebeurd met de koers van TWO? Vannacht opeens nabeurs met 7,5% onderuit.

    Mijn DEGIRO account heeft er in elk geval alvast op voorgesorteerd.

    edit. de earnings call Q1 is om 15u. Zal wel niet meevallen dan...
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2021 13:49
    quote:

    Zitzak500 schreef op 6 mei 2021 13:41:

    [...]

    Weet iemand wat er is gebeurd met de koers van TWO? Vannacht opeens nabeurs met 7,5% onderuit.

    Mijn DEGIRO account heeft er in elk geval alvast op voorgesorteerd.

    edit. de earning calls Q1 worden om 15u bekend gemaakt. Zal wel niet meevallen dan...
    www.investing.com/equities/two-harbor...
6.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links