Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - Mei 2021

383 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pierre1 4 mei 2021 10:07
    Vandaag in het FD

    Softwarebouwer Exxellence heeft opnieuw een slag geslagen in de markt voor overheidsautomatisering. Het bedrijf uit Hengelo heeft met de overname van Berkeley Bridge uit Alphen aan den Rijn nu ook een een applicatie in handen waarmee ambtenaren zelf beslissoftware kunnen maken.
    Ceo Michel Veenhuis denkt met deze strategische overname meer concurrerend te worden. Tot nu toe had Exxellence namelijk vooral losse softwarepakketten, maar na deze overname kan het bedrijf gemeenten van a tot z ondersteunen bij het verlenen van een vergunning, zonder te moeten koppelen met systemen van concurrenten. 'Deze overname is daarmee vooral strategisch interessant', zegt Veenhuis.
    Door de overname denkt Veenhuis de concurrentieslag aan te kunnen met Visma Roxit en Centric, het IT-bedrijf van de Twentse ondernemer Gerard Sanderink waarmee Exxellence ook samenwerkt. Beide bedrijven hebben samen nu een zeer sterke positie in de software voor gemeenten omdat ze als een van de weinigen een breed pallet aan allerlei gespecialiseerde software bieden.
    Miljoenenomzet met twaalf medewerkers
    Berkeley Bridge maakt zogeheten low-codesoftware waarmee ambtenaren zonder programmeerkennis zelf hun applicaties kunnen bouwen. Juridisch medewerkers bij een gemeente kunnen daarmee bijvoorbeeld een beslisboom maken die automatisch controleert of een vergunningaanvraag aan alle lokale en landelijke wettelijke eisen voldoet. 'Zeker met de komst van de nieuwe omgevingswet voor de ruimtelijke ordening is dat relevant', verklaart Veenhuis.
    Exxellence wil Berkeley Bridge koppelen met zijn bestaande software, zoals Zaaksysteem, een applicatie waarin ambtenaren een vergunningaanvraag en bijvoorbeeld bezwaarschriften kunnen afhandelen.
    Wat Exxellence voor de overname heeft betaald wil Veenhuis niet zeggen. Maar Berkeley Bridge draait volgens hem met slechts twaalf medewerkers een jaarlijkse omzet van 'enkele miljoenen' en wordt gebruikt door 120 gemeenten en ruim 50 andere overheden. De potentie is volgens Veenhuis nog veel groter, omdat het bedrijf onder de vlag van Exxellence sneller zou kunnen groeien.
    Main Capital
    Het geld voor de overname komt van Main Capital. Dit Haagse investeringshuis, met ongeveer €1 mrd in beheer, nam Exxellence begin 2020 voor ongeveer €10 mln over. Sindsdien doet Exxellence aan de lopende band overnames. Zo kocht het bedrijf branchegenoten als Zaaksysteem, T&T en 4Value, dat gemeenten helpt om de WOZ-waarde van woningen te berekenen.
    De omzet groeide, mede daar deze overnames, gestaag. Had Exxellence ten tijden van de acquisitie door Main nog een geraamde jaaromzet van rond de €10 mln, inmiddels ligt die geschatte jaaromzet al op ongeveer €35 mln. Het bedrijf telt op dit moment zo'n 300 medewerkers. Binnen enkele jaren moeten dat er duizend zijn.
  2. Vertrouwen 4 mei 2021 14:01
    Persoonlijk vind ik de huidige ontwikkeling van de koers niet echt verrassend , je zag het al vrij snel na de Cijfers de koers mag niet verder dan de 3,600 , bij 3,300 vind ik voor mijzelf een mooi bij koop moment omdat dat de koers was ongeveer 1 week voor de cijfers.

    Met groet ,

    Emmen2019
  3. forum rang 4 K. Wiebes 4 mei 2021 14:47
    Beste heer K. Wiebes,

    Bedankt voor uw vragen. Met betrekking tot de eerste vraag kan ik het volgende aangeven.
    Het is voor Ordina uiteraard belangrijk om de balans tussen salariskosten en de commerciële
    opbrengsten goed af te stemmen, dat is een uitdaging die elk dienstverlenend bedrijf herkent
    en dit is een continu aandachtspunt.

    Als onderdeel van de strategie verschuift Ordina naar omzet uit business proposities. Deze
    proposities zijn gericht op meer toegevoegde waardediensten voor onze klanten en hierbij
    bewegen we ook naar andere levermodellen zoals onze high performance teams en projecten.

    Ten aanzien van uw tweede vraag omtrent de analisten die Ordina actief volgen, kan ik aangeven
    dat we, zoals elke small cap onderneming, een uitdaging ervaren om genoeg onder de aandacht
    te worden gebracht. We kijken inderdaad naar manieren om dit bereik te vergroten.

    Vriendelijke groet,
    Pauline Visscher
  4. Emmen2019 4 mei 2021 21:36
    Ik had al het voor gevoel eerder vandaag dat het bij koop moment rond de 3,300 zou kunnen liggen , en jawel op 3,310 mijn belang vergroot met 250 stuks. Tja als kleine belegger koester ik mijn brede portefeuille en ja Ordina is dan wel een mooi Dividend aandeel en met groei optioneel

    Fijne avond

    Emmen2019
  5. Emmen2019 5 mei 2021 09:01
    Pietje-2005

    Ziet er uit als een plus-dagje, na de onterechte paniek gisteren ;-)
    Succes

    Pietje-2005: De paniek voor niks gisteren dat klopt wel, echter al een tijdje ook voor de Q1 Cijfers zit er iemand de koers te drukken van Ordina , die combinatie bracht gisteren de koers van Ordina extra onder druk , maar we laten ons niet gek maken , we blijven kalm en zien een mooie horizon :-)

    Fijne dag Emmen2019
383 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links