Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel IEX Group AEX:IEX.NL, NL0010556726

  • 1,620 19 apr 2024 16:30
  • -0,030 (-1,82%) Dagrange 1,620 - 1,620
  • 1.476 Gem. (3M) 3K

IEX Group 2021

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 april 2021 12:33
    Bedrijven op strafbankje Euronext dreigen notering kwijt te raken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alumexx NV
    1,26 0,02 1,61 % Euronext Amsterdam
    Bever Holding
    3,84 0,20 5,49 % Euronext Amsterdam
    DGB Group NV
    1,77 -0,01 -0,56 % Euronext Amsterdam
    Euronext NV
    90,30 0,50 0,56 % Euronext Paris
    GeoJunxion NV
    1,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    IEX Group NV
    2,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Lavide Holding
    0,63 -0,01 -1,56 % Euronext Amsterdam
    NedSense Enterprises NV
    0,168 -0,005 -2,89 % Euronext Amsterdam
    New Sources Energy
    0,108 -0,002 -1,82 % Euronext Amsterdam
    Value8 NV
    6,24 -0,06 -0,95 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Bedrijven die langer dan 24 maanden op het strafbankje van beursbedrijf Euronext zitten, dreigen hun notering kwijt te raken. Dit blijkt uit een kennisgeving die Euronext deze week verspreidde.?

    Bedrijven komen op het strafbankje te zitten als ze zich niet aan de regels van Euronext houden. Na twee jaar start "het proces om de aandelen te verwijderen", aldus de kennisgeving. Daarbij zegt het beursbedrijf alle relevante omstandigheden in ogenschouw te nemen, waaronder ook de belangen van beleggers evenals het ordentelijk functioneren van de markt.

    In de kennisgeving van deze week benadrukte Euronext dat voor bedrijven die al op het strafbankje zitten, de periode van 24 maanden pas begint met de ingang van de nieuwe regelgeving.

    Momenteel zitten diverse bedrijven op dit strafbankje, omdat ze problemen ondervinden om een goedkeurende accountantsverklaring te krijgen. Voor een dergelijke verklaring is een zogeheten oob-accountant nodig, en daarvan zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

    Een oob-accountant, die Organisaties van Openbaar Belang controleert, mag een klant weigeren, en doet dit ook, zo bleek eerder al uit een rondgang van ABM Financial News onder kleinere beursfondsen.?

    In gesprek met ABM Financial News erkende Euronext afgelopen zomer de problemen die kleine fondsen hebben met het vinden van een oob-accountant. "Wij zijn hierover voortdurend in gesprek met zowel de toezichthouders als de genoteerde ondernemingen die het betreft", stelde de beursorganisatie toen.

    Op het strafbankje in Amsterdam zitten momenteel Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy, aldus data van ABM Financial News.

    Een aantal bedrijven heeft vooralsnog kunnen voorkomen om op het strafbankje terecht te komen, door het boekjaar 2019 met een jaar te verlengen. Deze bedrijven, zoals IEX, MKB Nedsense en Value8, komen echter ook op het strafbankje terecht, tenzij zij voor die tijd een goedkeurende accountantsverklaring kunnen overleggen.

    Euronext vindt overigens dat het geen sanctie oplegt, door een onderneming op het strafbankje te plaatsen. "Daarmee geven wij beleggers een signaal, maar het heeft geen invloed op de verhandelbaarheid van het aandeel", zei het beursbedrijf afgelopen zomer.

    Vooralsnog reageerde Euronext niet op vragen van ABM Financial News.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 3 mei 2021 11:20
    IEX presenteert jaarcijfers en kondigt nieuwe site aan
    Vooruitzichten 2021 positief.

    (ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2020 de resultaten beter zien ontwikkelen dan verwacht. Dit blijkt uit de jaarcijfers die de specialist in beleggersmedia publiceerde.

    Medio februari meldde IEX al dat de omzet afgelopen jaar uitkwam op 4,1 miljoen euro en de EBITDA op 0,6 miljoen euro. "Uiteindelijk is de EBITDA nog iets hoger uitgekomen op 683.000 euro."

    Onder de streep restte nog wel een verlies, van 129.000 euro. Dit verlies schreef IEX toe aan eenmalige kosten.

    Outlook

    IEX liet weten positief gestemd te zijn voor 2021. "De positieve ontwikkeling van de tweede helft van 2020 heeft zich doorgezet in de eerste maanden van 2021."

    Afgelopen jaar steeg het aantal unieke bezoekers naar 2,5 miljoen per maand. Ook zag IEX vanaf de zomer grote adverteerders terugkeren, waardoor de zogeheten programmatic inkomsten aanzienlijk toenamen. Aan het einde van het jaar had IEX 7.500 betalende premiumleden.

    IEX kondigde ook de lancering van een nieuwe website in dit voorjaar aan.

    "Mede door de ingezette weg om onze platformen te vernieuwen, de stijging van het aantal betalende leden en het aantrekken van de directe advertentieverkopen, hebben wij de verwachting dat IEX naar een marktconform nettoresultaat groeit", schreef CEO Mark Temeer.

    Accountant

    De jaarrekening is niet door een accountant gecontroleerd. IEX zoekt, net als meer kleine beursfondsen, nog altijd naar een OOB-accountant, waar er nog maar zes van zijn in Nederland.

    Het eigen vermogen van IEX is negatief.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 7 ff_relativeren 3 mei 2021 23:33
    2 korte observaties mijnerzijds ;

    - Is het Eigen Vermogen meer of minder negatief dan : 1 kwartaal eerder, en 1 jaar eerder ?
    - Als Euronext de plannen doorzet, en een beursgenoteerd bedrijf zonder externe accountant (zoals IEX) moet vertrekken van de beurs, dan is dat misschien niet eens zo erg. Groei eerst wat in omzet en in verlies-winst, en kom dan terug op de beurs. Met een positief Eigen Vermogen. Met een lagere schuldpositie. En met een hogere dagomzet in verhandelde aandelen. Want eerlijk gezegd -ik ben geen aandeelhouder- zie ik onvoldoende redenen om voor die paar aandelen die er nu per dag verhandeld worden, een beursnotering overeind te houden. Het is immers niet bepaald gratis (een beursnotering), en de rompslomp die het met zich mee brengt (zoals ieder half jaar met cijfers komen, en een externe accountant alles na laten lopen) moet ergens uit de marge terug te verdienen zijn.

    Een reden om op de beurs genoteerd te staan, is het gratis kunnen aantrekken van nieuw geld door aandelen bij te printen. De zogenaamde verwatering. Dat stadium zul je een keer moeten ontgroeien. Misschien is dit wel een goed moment ..
  4. [verwijderd] 4 mei 2021 23:27
    quote:

    kolifant schreef op 20 februari 2021 10:08:

    Net zòals Ronald ben ik me sinds een paar maanden gaan verdiepen in onder meer het aandeel IEXGroup uit de stal van PPdeVries c.s..
    Dank ook aan "FF-relativeren" voor je analytische bijdrage van gisteren aan in dit forum.

    De vraag ligt voor hoe de cashflow kan worden vergroot, tezamen met een gezonde winstgevendheid.

    . Cashflow komt nu uit reclame-inkomsten en uit de premium-ledenabonnementen. Deze basis kan breder en steviger.

    De plannen hoe de nieuwe strategie en de turn-around wordt vormgegeven zal "peu-à-peu" in de komende maanden tot ons komen.
    Voorlopig doe ik mijn aandelen IEXGroup niet weg. Ben enthousiast.
    Zie het niet gebeuren dat er inkomsten bijkomen, tijdens de lockdown hadden mensen veel tijd om hier te lezen en voor velen was t nieuw. Je ziet nu op alle draadjes de interesse afnemen. Mooie weer komt er aan en alles gaat langzaam weer open. Diverse draadjes worden vervuild door de Badgers wat voor doel ze daar ook mee dienen, in ieder geval niet dat van de iex. Vernieuwde opzet vsn de site wordt ook slecht ontvangen, tenminste dat lees ik het en Der. Premium leden zullen er ook niet veel bijkomen is mijn verwachting. Tegenwoordig zijn er genoeg andere bronnen om gratis je info vandaan te halen. Dus waarom dan een premium abonnement nemen. Zelf zie ik het asndeel de komende maanden nog een stuk verder wegzakken.
  5. [verwijderd] 5 mei 2021 14:37
    quote:

    voda schreef op 5 mei 2021 14:23:

    [...]
    Ben jij familie van galafilgo soms? :-)
    Gelukkig niet, tenminste dat denk ik niet. Weet natuurlijk ook niet wat m'n pa allemaal uitgevroten heeft in het verleden. Maar ff serieus wordt toch helemaal niets meer dit. Directie beloofd al tijden van alles maar dit aandeel komt maar niet van de grond, terug naar pennystock als het zo doorgaat.
  6. [verwijderd] 6 mei 2021 18:27
    Geachte moderator, beste Henk,

    Kunt u misschien mijn berichten op dit draadje verwijderen. Wilde een voorbeeld staellen naar de iex dat het heel makkelijk is een aandeel tot de grond toe af te branden zonder onderbouwing. Echter dit is niet reeel en eerlijk naar de zittende aandeelhouder directie en medewerkers. Wel zou ik graag zien dat er over nagedacht wordt over dit probleem want wat ik hier deed zou in principe over ieder aandeel op ieder draadje kunnen en dit lijkt me niet de bedoeling en het begin van het einde van dit medium.

    Alvast bedankt en oprechte excuses naar de iex, haar directie en aandeelhouders.

    Vd. Gr. Ari
  7. forum rang 7 ff_relativeren 20 mei 2021 00:10
    De Managing Director wordt de CEO, en er komen 3 commissarissen zodat IEX een Twee-lagen Bestuur krijgt :
    Een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Bron : www.iex.nl/Nieuws/720329/Update-IEX-w... .

    In de vorige ronde, pas enkele maanden geleden, heeft IEX haar onroerend goed ingeleverd. Met de benoeming van de Raad van Commissarissen (o.l.v. PP de Vries) levert de directie een stukje zelfstandigheid in. Dat is slechts een kanttekening in een verrassend traject. De komende paar jaren zal stap voor stap wel duidelijk worden of deze inmenging door PP de Vries een zegen is voor het bedrijf, en welke kant het bedrijf op zal gaan.

    Een goede combinatie van een 2-lagen bestuur laten de commissarissen het dagelijkse bestuur over aan de Raad van Bestuur. De 2 lagen kunnen elkaar stimuleren en aanvullen. Maar er mag beslist geen micro-manager plaats nemen in een raad van commissarissen. Het is net zoals de anekdote van de kikker en de schorpioen ..
  8. forum rang 10 voda 15 november 2021 08:54
    Erik Mauritz hoofd analistenteam IEX
    Per 1 december.

    (ABM FN-Dow Jones) IEX heeft Erik Mauritz aangesteld als hoofd van het analistenteam van de beleggerswebsite per 1 december. Dit maakte IEX maandagochtend bekend.

    "Mauritz heeft een enorm trackrecord in de financiële sector, waaronder als Head of Exchange Traded Solutions bij BNP Paribas en Head of Public Distribution bij ABN AMRO Markets Benelux", aldus IEX.

    Met de komst van Mauritz bestaat het team uit 8 analisten, waarvan 3 technische analisten en 5 fundamentele analisten.

    Mauritz gaat zich onder meer toeleggen op de uitbreiding van de premium content met macro- en sectoranalyses, videocontent en het ontwikkelen van nieuwe betaalde contentproposities.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links