Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,378 17 apr 2024 17:35
  • +0,006 (+0,18%) Dagrange 3,370 - 3,410
  • 9.601.239 Gem. (3M) 13,9M

KPN 2021

2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 mei 2021 20:49
    quote:

    RESEARCH schreef op 2 mei 2021 19:11:

    Waarom zal de koers dan zakken. Er is interesse. Als de juiste partij voorbij komt die aansluit bij de strategie en de juiste prijs wil betalen dan zal KPN hiervoor zeker open staan.
    Simpel, omdat de fantasie uit het aandeel is. KPN is gestegen in de afgelopen maanden door de overnamefantasie in het aandeel. Die is nu volledig verdampt. Lijkt wel een Bpost-PostNL scenario...
  2. forum rang 5 Porscheknakker 2 mei 2021 20:56
    quote:

    Adek 2001 schreef op 2 mei 2021 19:09:

    Gaat m niet worden. Ze hebben ook allerlei bescherming constructies.. zakken morgen waarschijnlijk.
    Waarom Adek2001 zou de koers moeten dalen als twee biedingen van minstens 3 euro wordt afgewezen door KPN zelf? KPN vindt de biedingen blijkbaar te laag en niet goed voor hunzelf en de aandeelhouders.

    De verklaring van Royal Gaskoning vind ik niet steekhoudend voor een neergang van de koers vanaf maandag.
  3. Adek 2001 2 mei 2021 21:12
    quote:

    Porscheknakker Graat schreef op 2 mei 2021 20:56:

    [...]

    Waarom Adek2001 zou de koers moeten dalen als twee biedingen van minstens 3 euro wordt afgewezen door KPN zelf? KPN vindt de biedingen blijkbaar te laag en niet goed voor hunzelf en de aandeelhouders.

    De verklaring van Royal Gaskoning vind ik niet steekhoudend voor een neergang van de koers vanaf maandag.
    vaker gebeurd. En ze willen niet overgenomen worden. Dat is nou juist de fantasie (overname) die erin zat. En dat is wederom weg. En vergeetboek bescherming constructie niet. Maar ik kan het ook fout hebben. Pin me er niet op vast. Maar het is al vaker zo gegaan. succes ermee!
  4. Blub 2 mei 2021 21:17
    Kopers zetten laag in en KPN hoog. Net de verkoop van een voetballer. Uiteindelijk gaat het om voorwaarden en wordt er gemiddeld.

    Ook geloof ik in het uitspelen van de beide partijen.
    Verder natuurlijk positief dat er gesproken wordt over een mogelijk overname.
    De staat vindt het dus wel prima..

    Zal mij niet verbazen dat KPN echt wel wordt overgenomen en dat de koers met grote aantallen gaat oplopen.

    We gaan het zien, maar er komt snel opheldering
  5. RESEARCH 2 mei 2021 21:46
    Interessant vanuit FT: De twee investeerders bekijken nu of zij hun bod moeten verhogen.
    Daarnaast geeft KPN voor het eerst toe dat ze zijn benaderd en zal EQT echt wel een volgende stap gaan ondernemen. Ik denk dat het spel op de wagen is. Morgen verwacht ik een koers van rond de 3 euro.
  6. Isildur1 2 mei 2021 23:23
    voor iedereen die denkt dat het ooit zo ver gaat komen. Overname gaat nooit gebeuren. Dit is enkel een of twee van de honderden die al voorbij zijn gekomen. Als Carlos Slim het al niet voor elkaar krijgt dan gaat niemand het lukken. Bedenk daarbij dat carlos slim al in gesprek wat met de overheid en deze partijen niets serieus worden genomen door kpn zelf. Het is heel simpel kpn verdiend genoeg en hebben niemand nodig.
  7. [verwijderd] 3 mei 2021 07:05


    In het kort

    Investeerders doen biedingen op KPN.
    KPN wijst toenadering van investeerders af.
    Telecombedrijf houdt vast aan eigen strategie.
    Telecomconcern KPN heeft twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen afgewezen. Dit heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt in een reactie op berichten in de media.
    Volgens de Financial Times zouden de investeerders EQT en Stonepeak een bod van €18 mrd hebben uitgebracht. KPN bevestigt dat het een ongevraagd bod heeft ontvangen, maar volgens het telecomconcern werd hierin geen prijs genoemd.
    Verder zegt KPN een bod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR te hebben afgewezen. Er zijn volgens KPN geen 'discussies of onderhandelingen' geweest, met EQT/Stonepeak noch KKR.
    Volgens KPN zijn de twee biedingen door de raad van bestuur en de raad van commissarissen 'zorgvuldig' beoordeeld op de vraag of ze in in het belang van KPN, de aandeelhouders, medewerkers en klanten, de overheid en de Nederlandse samenleving zijn. Daarbij is een vergelijking gemaakt met de 'succesvolle bestaande strategie' van het concern. Het KPN-bestuur is tot de conclusie gekomen dat de biedingen 'geen tastbare en materiële toegevoegde waarde' hebben ten opzichte van de eigen strategie.
    Boekenonderzoek
    De Britse zakenkrant baseert zich in zijn berichtgeving van zondag op informatie van anonieme bronnen. De interesse van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT en het Amerikaanse Stonepeak in KPN was al sinds begin april bekend. Toen was het verhaal dat de twee partijen het Nederlandse telecomconcern waardeerden op €12,6 mrd, wat neerkomt op €3 per aandeel. Het bod waar nu sprake van is komt daar dicht bij in de buurt, omdat het €18 mrd inclusief €5,6 mrd aan schulden zou zijn. Afgelopen vrijdag sloot het aandeel KPN op €2,87.
    Volgens de FT zijn EQT en Stonepeak sinds begin april bezig met een boekenonderzoek (due diligence) bij KPN. Vervolgens zou er een bod op tafel zijn gelegd, dat door het KPN-bestuur is afgewezen. De twee investeerders bekijken nu of zij hun bod moeten verhogen, aldus de FT.
    Het Zweedse EQT, dat tegenover de FT niet wilde reageren, is al actief in Nederland, onder meer met belangen in de telecomproviders Delta en Caiway.
    'Dit verhaal is niet weg'
    'Ik verwacht wel dat EQT een follow up heeft bedacht', zegt Konrad Zomer, analist bij ABN Amro. 'Ze denken dat dit een goede kans van slagen heeft, anders is het een verspilling van energie. Dit verhaal is niet weg.' Er is volgens hem nu ook een nieuwe situatie ontstaan ten opzichte van de eerdere verhalen in de pers. 'KPN is nu officieel benaderd. Het is daarmee een stap verder dan het was.'
    Het vervolg zal nog wel steeds een vriendschappelijk karakter moeten hebben. 'De kans van slagen van een vijandig bod is klein', zegt Zomer. Hij houdt daarom rekening met een hoger bod. 'De enige reden dat KPN nu reageert is dat ze het idee weg willen nemen dat het KPN-aandeel slechts € 3 waard zou zijn.'
    Opvallend is dat de Financial Times schrijft dat EQT de laatste tijd een boekenonderzoek heeft gedaan. Doorgaans kan een boekenonderzoek pas plaatsvinden nadat er een soort principe-akkoord is gesloten met de over te nemen partij. Zomer vermoedt dat het 'boekenonderzoek' hier niet meer is dan een onderzoek van openbare bronnen en niet toegang tot de interne data van KPN.
    Glasvezel
    Dat EQT, de investeringsmaatschappij van de schatrijke Zweedse Wallenberg-familie, belangstelling had voor KPN is ook in november vorig jaar al een keer gemeld. Eerder circuleerden er berichten dat de Canadese investeringsmaatschappij Brookfield een bod op KPN overwoog. Het verhaal is steeds dat deze investeerders vooral geïnteresseerd zijn in het glasvezelnet van KPN, want ze zien glasvezel als een solide langetermijninvestering.
    KPN is in 2019 weer van start gegaan met de aanleg van glasvezel naar Nederlandse huishoudens en bedrijfsterreinen. Eind vorig jaar kondigde het KPN-bestuur een versnelling aan en in maart van dit jaar sloot KPN een samenwerking met ABP. Samen met deze partner wil KPN in 2026 80% van de acht miljoen Nederlandse huizen op glasvezel hebben aangesloten.
    KPN denkt door het aanbieden van supersnel internet via glasvezel nieuwe klanten binnen te kunnen halen en bestaande klanten een sneller en dus duurder abonnement te laten nemen. Doel is om de al jaren durende krimp van de omzet bij KPN om te buigen in groei. 'We gaan de komende jaren heel veel waarde creëren', zei KPN-ceo Joost Farwerck afgelopen vrijdag in een toelichting op de kwartaalcijfers.
    Politiek
    Een vijandig bod op KPN is een moeilijk begaanbare weg, in de eerste plaats omdat een overname onvermijdelijk politiek is. De overheid heeft telecombedrijven als 'kritieke infrastructuur' aangewezen en kan een overname of verkoop van een meerderheidsbelang tegenhouden als de nationale veiligheid of het publiek belang in gevaar kunnen komen.
    Ook Carlos Slim, de Mexicaanse eigenaar van América Móvil, heeft een flinke stem. Hij heeft een vijfde van de aandelen in KPN in handen. Er is ook nog een stichting die als aandeelhouder de belangen van KPN behartigt en een beslissende stem heeft in geval van overnames. Die stichting heeft in 2013 een vijandige overname door Carlos Slim tegengehouden.

    Bron :FD
  8. forum rang 10 voda 3 mei 2021 08:53
    Koers KPN stijgt slechts licht na overnamegeruchten
    Van onze redacteur 08:51

    Het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam. Foto: Peter Hilz/ANP

    Het nieuws dat telecomconcern KPN twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen heeft afgewezen, leidt maandag bij de start van de handel slechts tot een lichte stijging van het aandeel met 0,4%. Beleggers rekenen kennelijk nog niet op een overnamestrijd die de koers verder zal opdrijven.

    De investeerders EQT en Stonepeak zouden een bod van €18 mrd hebben uitgebracht op het grootste Nederlandse telecombedrijf. KPN bevestigt dat het een ongevraagd bod heeft ontvangen, maar hierin werd geen prijs genoemd, aldus het telecomconcern. Eerder zou KPN een bod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR hebben afgewezen.

    Interesse in glasvezelnet
    De interesse van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT en het Amerikaanse Stonepeak in KPN was al sinds begin april bekend. Toen was het verhaal dat de twee partijen het Nederlandse telecomconcern waardeerden op €12,6 mrd, wat neerkomt op €3 per aandeel. Het bod waar nu sprake van is komt daar dicht bij in de buurt, omdat het €18 mrd inclusief €5,6 mrd aan schulden zou zijn. De investeerders zouden vooral geïnteresseerd zijn in het glasvezelnet van KPN, want ze zien glasvezel als een solide langetermijninvestering.

    Afgelopen vrijdag sloot het aandeel KPN op €2,87.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1382385/koers-kpn-stijgt-...
  9. forum rang 4 JvH 3 mei 2021 08:55
    quote:

    voda schreef op 3 mei 2021 08:53:

    Koers KPN stijgt slechts licht na overnamegeruchten
    Van onze redacteur 08:51

    Het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam. Foto: Peter Hilz/ANP

    Het nieuws dat telecomconcern KPN twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen heeft afgewezen, leidt maandag bij de start van de handel slechts tot een lichte stijging van het aandeel met 0,4%. Beleggers rekenen kennelijk nog niet op een overnamestrijd die de koers verder zal opdrijven.

    De investeerders EQT en Stonepeak zouden een bod van €18 mrd hebben uitgebracht op het grootste Nederlandse telecombedrijf. KPN bevestigt dat het een ongevraagd bod heeft ontvangen, maar hierin werd geen prijs genoemd, aldus het telecomconcern. Eerder zou KPN een bod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR hebben afgewezen.

    Interesse in glasvezelnet
    De interesse van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT en het Amerikaanse Stonepeak in KPN was al sinds begin april bekend. Toen was het verhaal dat de twee partijen het Nederlandse telecomconcern waardeerden op €12,6 mrd, wat neerkomt op €3 per aandeel. Het bod waar nu sprake van is komt daar dicht bij in de buurt, omdat het €18 mrd inclusief €5,6 mrd aan schulden zou zijn. De investeerders zouden vooral geïnteresseerd zijn in het glasvezelnet van KPN, want ze zien glasvezel als een solide langetermijninvestering.

    Afgelopen vrijdag sloot het aandeel KPN op €2,87.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1382385/koers-kpn-stijgt-...
    Huh??? Koers stijgt slechts licht??? Het moet nog 9.00 uur worden. IO op 2.75 nu maar die verspringt ongeveer per seconde.
  10. De Kromme 3 mei 2021 09:04
    quote:

    Adek 2001 schreef op 2 mei 2021 21:12:

    [...]vaker gebeurd. En ze willen niet overgenomen worden. Dat is nou juist de fantasie (overname) die erin zat. En dat is wederom weg. En vergeetboek bescherming constructie niet. Maar ik kan het ook fout hebben. Pin me er niet op vast. Maar het is al vaker zo gegaan. succes ermee!

    precies. de wereldtrend wordt/is DEGLOBALISERING. KPN laat/wordt NOOIT overgenomen. Althans als ze in Den Haag enig realistisch besef hebben na de dure KLM les. Fatale infrastructuur wordt NOOIT uit handen gegeven. Samenwerking is misschien iets anders maar een gehele overname: NOOIT!
2.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links