Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SIGNIFY NV AEX:LIGHT.NL, NL0011821392

  • 28,680 16 apr 2024 10:03
  • -0,240 (-0,83%) Dagrange 28,360 - 28,680
  • 24.435 Gem. (3M) 365,1K

Signify 2021

395 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Razende Rob 19 april 2021 13:18
    quote:

    jeff_cassius schreef op 19 april 2021 12:41:

    Ik heb de aandelen nu een jaar in mijn bezit (gehad) en heb ze vamorgen weggedaan om van broker te wisselen. Die overstap duurt echter een paar dagen. Loop ik dan nu het dividend mis? Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen? Alvast bedankt voor het reageren

    Gewoon rustig ademhalen... ex-dividend datum is 20 mei. Dus als je op 19 mei nadat de beurs gesloten is de aandelen hebt dan krijg je dividend.
  2. forum rang 5 Hans2021 19 april 2021 13:19
    quote:

    jeff_cassius schreef op 19 april 2021 12:41:

    Ik heb de aandelen nu een jaar in mijn bezit (gehad) en heb ze vamorgen weggedaan om van broker te wisselen. Die overstap duurt echter een paar dagen. Loop ik dan nu het dividend mis? Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen? Alvast bedankt voor het reageren

    Ex-dividenddatum is 20 mei aanstaande. Je moet de aandelen dus uiterlijk 19 mei aanstaande in bezit hebben en houden (zodat je ze op 20 mei aanstaande ook nog hebt). Alsdan loop je het dividend niet mis.
  3. forum rang 10 voda 21 april 2021 10:03
    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Signify
    Koersdoel naar 46,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor het aandeel Signify verhoogd van 37,00 naar 46,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van het analistenhuis.

    Deze stelde daarin dat na jaren van omzeterosie de vergelijkbare omzet nu weer een stijgende trend zal laten zien, onder andere door minder prijsdruk. Ook is de krimp in conventionele verlichting aan het afnemen, volgens analist Peter Olofsen.

    Marktleiders bedingen daarnaast hogere prijzen ter compensatie van de opgelopen grodstoffenkosten.

    Het hogere koersdoel vloeit onder andere voort uit een berekening van de som der delen in combinatie met de verwachte kasstroom.

    Het aandeel Signify noteerde woensdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 44,31 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  4. forum rang 10 voda 27 april 2021 09:58
    Beursblik: hogere resultaten Signify voorspeld
    Schulden flink opgelopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2021 naar verwachting de resultaten zien aantrekken. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf publiceerde.

    De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van de omzet tot bijna 1,6 miljard euro in het eerste kwartaal, tegen ruim 1,4 miljard een jaar eerder. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetstijging van 2,0 procent in de eerste drie maanden van 2021. Dat was een jaar eerder nog een krimp van circa 15 procent.

    Ook Kepler Cheuvreux is van mening dat na jaren van omzeterosie de vergelijkbare omzet nu weer een stijgende trend zal laten zien, onder andere door een afname van de prijsdruk. Ook is de krimp in conventionele verlichting aan het teruglopen, volgens analist Peter Olofsen. De omzet uit de conventionele gloeilampen bedroeg afgelopen kwartaal vermoedelijk 221 miljoen euro, aldus de consensus.

    Marktleiders bedingen daarnaast hogere prijzen ter compensatie van de opgelopen grondstofkosten, voegde Olofsen toe.

    De analisten rekenen verder op een aangepast EBITA-resultaat van 140 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 112 miljoen euro. Dat zou neerkomen op een margestijging van 7,9 procent naar 8,8 procent. Inclusief reorganisatiekosten en andere bijzondere posten ter waarde van 34 miljoen euro zou de EBITA op jaarbasis zijn gestegen van 70 miljoen tot 106 miljoen euro.

    Onder aan de streep stond in het eerste kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 49 miljoen euro tegen 27 miljoen euro een jaar eerder, zo voorspellen de analisten.

    De vrije kasstroom daalde in het eerste kwartaal van 112 miljoen naar 64 miljoen euro. De schuld is naar verwachting van analisten afgenomen van 1,8 miljard euro tot bijna 1,2 miljard euro.

    Outlook

    Voor de jaren 2021 tot en met 2023 verwacht Signify dat de vergelijkbare omzet jaarlijks tot 5 procent kan groeien. De aangepaste EBITA-marge moet dan tegen 2023 11 tot 13 procent bedragen. De vrije kasstroom moet meer dan 8 procent van de omzet bedragen tussen 2021 en 2023 en het rendement op aangewend kapitaal minstens 11 procent.

    Voor 2021 mikt Signify op een vergelijkbare omzetgroei. Hoe hoog de groei uitvalt, hangt af van het herstel in de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, zo meldde het bij de jaarcijfers. De kasstroom zal dit jaar vermoedelijk al boven de 8 procent van de omzet uitkomen.

    Voor heel 2021 mikt de consensus op een omzet van 6,8 miljard euro met een vergelijkbare groei van 3,4 procent. De aangepaste EBITA zal 760 miljoen euro bedragen en de nettowinst van 338 miljoen euro, voorzien de analisten.

    Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies op Signify met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel handelde dinsdag op 45,39 euro. Signify opent vrijdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 29 april 2021 08:01
    Stevige concurrentie voor coronadodende lamp van Signify
    Jan Fred van Wijnen 28 apr

    In principe is het een dodelijk wapen: de lamp met ultraviolet C-licht. Het is de gevaarlijkste vorm van ultraviolet licht, en veroorzaakt binnen enkele seconden brandwonden en leidt tot kanker. Toch werden deze lampen in de loop van het coronajaar 2020 razend populair, want bij verstandig gebruik zijn ze alleen dodelijk voor bacteriën en virussen.

    Lichtbedrijf Signify LIGHT€44,89-- , dat de veertig jaar oude uv C-technologie van voormalig moederbedrijf Philips heeft overgenomen, kan de lampen niet aanslepen. Vóór corona waren vooral drinkwater- en tuinbouwbedrijven geïnteresseerd in desinfecterende lichtsystemen, maar in de loop van 2020 klopten ziekenhuizen, GGD's en zelfs PSV aan de deur: de voetbalclub hangt ze in de kleedkamers. Volgens Signify, dat verkoopcijfers geeft, is de productie in het eerste coronajaar verachtvoudigd.

    Ook marktanalisten zijn enthousiast. In 2019, vóór corona, werd de wereldwijde markt voor uv C-systemen op $1,6 mrd gewaardeerd. Nu variëren de prognoses van €2,5 mrd in 2025 tot $6 mrd in 2030.

    Wasstraten en roltrappen
    Maar Signify heeft het rijk niet alleen. Een horde nieuwe producenten is ontwaakt. Sommige installaties worden speciaal gebouwd om hun dodelijke licht te laten schijnen. Zoals in China, waar al sinds voorjaar 2020 de stadsbussen na gebruik door een 'wasstraat' met uv C-lampen rijden. Binnen zeven minuten, zo claimt het publieke busbedrijf Yanggao in Shanghai, is 99,9% van de virussen dood.

    Sinds het najaar zijn de Londense metrostations uitgerust met kleine, zelfontworpen installaties. Ze schijnen uv C-licht op de draaiende handrails van de roltrappen. Een bioscoop in Londen heeft stoelen met speciale lampen geïnstalleerd. Die doen hun desinfecterende werk tussen de voorstellingen in.

    Andere bedrijfjes werpen zich op de lucht die mensen in wachtkamer in- en uitademen. Het Hengelose interieurbedrijf LED Design, normaal een leverancier van gewone ledverlichting, brengt twee luchtfiltersystemen op de markt: één voor tijdens kantooruren, en één voor 's nachts als er niemand is. Allerlei robotbouwers leveren nu apparaten met ontsmettende lampen, die na werktijd door een gebouw rijden.

    Meer octrooien
    Signify zit intussen niet stil. De researchers steken veel energie in nieuwe uv C-toepassingen. Het bedrijf deponeerde ruim 5% méér octrooiaanvragen bij het Europees Octrooi Bureau dan het jaar ervoor. De toename was er dankzij onder meer de uv C-afdeling. Het bedrijf hangt zijn virusdodende lampen ook in de eigen kantoorruimtes.

    Hoe effectief de lichtsystemen zijn, is nog steeds niet duidelijk. Het RIVM, de officiële Nederlandse virusdeskundige, was niet enthousiast toen luchthaven Schiphol uv-kastjes plaatste. Reizigers kunnen hun spullen erin leggen en binnen vijfentwintig seconden desinfecteren. Dit kan leiden tot verslapping bij een preventieve maatregel als 1,5 meter afstand houden, zo vreest RIVM.

    Gewoon licht
    Hét nadeel van de lampen blijft het gevaar van uv C. Mensen kunnen ultraviolet licht niet zien. Het lift mee met het zonlicht. Het schadelijkste deel van dat licht, het uv C, bereikt de aarde niet. De dampkring houdt het tegen. Voor de rest van de straling is er zonnebrandcrème, en vooral schaduw.

    Een deel van de research is dan ook gericht op het gebruik van veilig licht. Zoals het zichtbare licht. De Duitse lampenfabrikant Aurora en het Nederlandse techbedrijf Seaborough komen in september met een lichtbuis die virussen en bacteriën zou kunnen doden met licht dat nét geen ultraviolet meer is. Volgens de fabrikant is aangetoond dat het binnen een uur 99,8% van de coronavirussen uitschakelt.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381837/stevige-conc...
  6. 030 N 29 april 2021 21:28
    quote:

    voda schreef op 27 april 2021 09:58:

    Beursblik: hogere resultaten Signify voorspeld
    Schulden flink opgelopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2021 naar verwachting de resultaten zien aantrekken. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf publiceerde.

    De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van de omzet tot bijna 1,6 miljard euro in het eerste kwartaal, tegen ruim 1,4 miljard een jaar eerder. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetstijging van 2,0 procent in de eerste drie maanden van 2021. Dat was een jaar eerder nog een krimp van circa 15 procent.

    Ook Kepler Cheuvreux is van mening dat na jaren van omzeterosie de vergelijkbare omzet nu weer een stijgende trend zal laten zien, onder andere door een afname van de prijsdruk. Ook is de krimp in conventionele verlichting aan het teruglopen, volgens analist Peter Olofsen. De omzet uit de conventionele gloeilampen bedroeg afgelopen kwartaal vermoedelijk 221 miljoen euro, aldus de consensus.

    Marktleiders bedingen daarnaast hogere prijzen ter compensatie van de opgelopen grondstofkosten, voegde Olofsen toe.

    De analisten rekenen verder op een aangepast EBITA-resultaat van 140 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 112 miljoen euro. Dat zou neerkomen op een margestijging van 7,9 procent naar 8,8 procent. Inclusief reorganisatiekosten en andere bijzondere posten ter waarde van 34 miljoen euro zou de EBITA op jaarbasis zijn gestegen van 70 miljoen tot 106 miljoen euro.

    Onder aan de streep stond in het eerste kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 49 miljoen euro tegen 27 miljoen euro een jaar eerder, zo voorspellen de analisten.

    De vrije kasstroom daalde in het eerste kwartaal van 112 miljoen naar 64 miljoen euro. De schuld is naar verwachting van analisten afgenomen van 1,8 miljard euro tot bijna 1,2 miljard euro.

    Outlook

    Voor de jaren 2021 tot en met 2023 verwacht Signify dat de vergelijkbare omzet jaarlijks tot 5 procent kan groeien. De aangepaste EBITA-marge moet dan tegen 2023 11 tot 13 procent bedragen. De vrije kasstroom moet meer dan 8 procent van de omzet bedragen tussen 2021 en 2023 en het rendement op aangewend kapitaal minstens 11 procent.

    Voor 2021 mikt Signify op een vergelijkbare omzetgroei. Hoe hoog de groei uitvalt, hangt af van het herstel in de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, zo meldde het bij de jaarcijfers. De kasstroom zal dit jaar vermoedelijk al boven de 8 procent van de omzet uitkomen.

    Voor heel 2021 mikt de consensus op een omzet van 6,8 miljard euro met een vergelijkbare groei van 3,4 procent. De aangepaste EBITA zal 760 miljoen euro bedragen en de nettowinst van 338 miljoen euro, voorzien de analisten.

    Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies op Signify met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel handelde dinsdag op 45,39 euro. Signify opent vrijdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Nou, netjes gewerkt aan het wegwerken van de schuldpositie! Vrije kasstroom wel bijna gehalveerd.
  7. forum rang 10 voda 30 april 2021 07:05
    07:03
    *Signify omzet Q1 1,6 miljard euro, verwacht was 1,6 miljard euro
    07:03
    *Signify aangepaste EBITA Q1 172 miljoen euro, verwacht was 140 miljoen euro
    07:03
    *Signify nettowinst Q1 60 miljoen euro, verwacht was 49 miljoen euro
    07:03
    *Signify mikt op vergelijkbare omzetgroei in 2021 van 3 tot 6 procent
    07:02
    *Signify nettowinst KW1 EUR59 mln
    07:01
    *Signify omzet KW1 EUR1,6 mrd

    Bron Saxo
  8. forum rang 10 voda 30 april 2021 07:29
    Signify voert omzet en winst op
    Verlichtingsbedrijf optimistisch gestemd.

    (ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer omzet behaald en wist ook de winstgevendheid op te voeren. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het verlichtingsbedrijf.

    "De maatregelen die we hebben genomen in 2020 in combinatie met aanhoudend prijs- en kostenbeheer resulteerden in een verbetering van de operationele marge en vrije kasstroom", aldus CEO Eric Rondolat. Hoewel Signify signalen ziet van een economisch herstel, heeft het bedrijf in het eerste kwartaal wel last gehad van een tekort aan componenten. In mindere mate zal Signify hier volgens Rondolat ook in de tweede helft van dit jaar last van hebben. Wel verwacht de topman dat de uitrol van vaccins en het terugschroeven van lockdownmaatregelen de vraag goed zal doen.

    Vanwege de crisis wil de topman terughoudend blijven in zijn uitspraken over de voorziene ontwikkelingen in 2021. "Maar we zijn ervan overtuigd dat we ons kunnen aanpassen op de situatie", aldus Rondolat.

    De omzet steeg van ruim 1,4 miljard euro in het eerste kwartaal van 2020 naar 1,6 miljard euro afgelopen kwartaal. Analisten hadden ook gerekend op bijna 1,6 miljard euro. Op vergelijkbare basis liep de omzet met 3,2 procent op.

    De omzet uit de conventionele gloeilampen bedroeg 227 miljoen euro, tegen 257 miljoen euro een jaar eerder. Een daling van 11,7 procent. Verder droegen digitale toepassingen 793 miljoen euro bij aan de omzet tegen 639 miljoen euro een jaar eerder. De omzet uit digitale producten steeg met 8,7 procent tot 575 miljoen euro.

    De aangepaste EBITA kwam afgelopen kwartaal uit op 172 miljoen euro met een marge van 10,8 procent. Dat was een jaar eerder 112 miljoen euro met een marge van 7,9 procent. Analisten hadden gerekend op 140 miljoen euro met een marge van 8,8 procent.

    Inclusief reorganisatiekosten en andere bijzondere posten kwam de EBITA 63,9 procent hoger uit op 115 miljoen euro.

    Onder aan de streep restte in het eerste kwartaal een nettowinst van 60 miljoen euro tegen 27 miljoen euro een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een stijging tot 49 miljoen euro.

    De vrije kasstroom steeg van 112 miljoen naar 168 miljoen euro. Dat was veel meer dan de 64 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

    De schuld van Signify is verder afgenomen naar 1,1 miljard euro. Er werd gemikt op bijna 1,2 miljard euro.

    Outlook

    Signify zag ruimte om de outlook voor dit jaar te specificeren. Signify mikt nu op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 6 procent met een aangepaste EBITA marge van 11,5 tot 12,5 procent. Signify blijft mikken op een vrije kasstroom van meer dan 8 procent van de omzet in 2021.

    Voor heel 2021 mikt de analistenconsensus op een omzet van 6,8 miljard euro met een vergelijkbare groei van 3,4 procent. De aangepaste EBITA zal 760 miljoen euro bedragen en de nettowinst van 338 miljoen euro, voorzien de analisten.

    Voor de jaren 2021 tot en met 2023 verwacht Signify dat de vergelijkbare omzet jaarlijks tot 5 procent kan groeien. De aangepaste EBITA-marge moet dan tegen 2023 11 tot 13 procent bedragen. De vrije kasstroom moet meer dan 8 procent van de omzet bedragen tussen 2021 en 2023 en het rendement op aangewend kapitaal minstens 11 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 30 april 2021 08:32
    Beursblik: groei Signify tegenvallend
    Solide winstgevendheid volgens Morgan Stanley.

    (ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2021 een solide winstgevendheid laten zien, maar de groei blijft tegenvallen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley vrijdagochtend.

    Volgens de analisten wist Signify opnieuw flink aan kosten te besparen, maar bleef de groei verder onder die van sectorgenoten, ondanks een "zeer gemakkelijke" vergelijkingsbasis in het eerste kwartaal.

    Morgan Stanley merkte op dat het aandeel Signify al een aanzienlijke rit achter de rug heeft . "Hoewel de consensus al vrij terughoudend was over het eerste kwartaal, denken we dat beleggers meer groei hadden verwacht in het licht van de sterke prestaties van het aandeel", aldus de analisten. "Louter een sterke indicatie voor de winstgevendheid kan compenseren voor de tegenvallende omzettrends", aldus Morgan Stanley.

    Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies voor Signify met een koersdoel van 29,00 euro. Het aandeel Signify sloot donderdag op 44,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
395 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Dividendrendement Signify richting de 6%

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links