Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is het Wilde Westen voorbij? OTC markt regulatie door de SEC

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 29 april 2021 11:07
    Met groot verdriet trof mij het volgende bericht:
    Vanaf vrijdag 21 mei 2021 nabeurs verandert ons aanbod van effecten op de OTC-markt in de Verenigde Staten. Door een toekomstige wijziging in de wet- en regelgeving en een gewijzigd (risico)beleid op het aanbieden van OTC effecten hebben wij besloten ons aanbod aan te passen. Dit betekent voor u dat u bepaalde effecten op de OTC-markt niet langer kunt aankopen.

    Het gaat om effecten die noteren op de volgende segmenten van de OTC-markt:

    Foreign shares market
    Grey market
    Expert market
    Pink No information market
    Pink Limited information market (betreft alleen aandelen met een koers lager dan USD 0,01)

    Vanaf 21 mei 2021

    Om het eenvoudig te maken om deze effecten te herkennen, tonen wij deze effecten vanaf bovenstaande datum op onze website met de toevoeging 'RO' (Reduce Only) aan de naamgeving. Deze OTC effecten 'RO' zijn nog tot en met 21 mei 2021 aan te kopen. Daarna kunt u uw positie alleen nog verkopen of overboeken naar een andere dienstverlener.

    Bron: BinckBank

    Is het Wilde Westen op de OTC beurs hiermee definitief getemd? Kan deze cowboy niet meer met flappen schieten en miljoenen aandelen in zijn portefeuille verwelkomen? Moet deze cowboy zich laten omscholen tot boer en een leven opbouwen als lange termijn aandelen belegger? Geen praatjes meer bij het kampvuur over miljoenen aandelen die je hebt verkocht tegen het driedubbele van de aanschafwaarde? Moet ik echt mijn vergulde revolver neerleggen omdat de overheid met een Gattling rondmaait op de grijze en roze beurs? Is dit het einde van het gouden tijdperk of het begin van iets nieuws? Wat kan ik doen met mijn briezende hengst? Moet ik deze zelf naar de slachtbank brengen, of erger nog, inruilen voor een muilezel om mijn overpriced Nasdaq aandelen te vervoeren? Geen kick meer van om je oren fluitende flappen of een stap in de stront die pump and dump heet? Het tijdperk is definitief voorbij...we betreden de beschaving van de regulatie.

    Wat wil de SEC bereiken? Dat voornamelijk particuliere investeerders niet ten prooi vallen aan microcap fraude. Dit willen ze doen door alleen bedrijven toe te laten welke regelmatig informatie delen. Een bedrijf moet ook binnen 180 sinds het laatste bericht een schriftelijke update geven. En de informatie moet publiekelijk beschikbaar en vindbaar zijn.

    Meer informatie hier (Engelstalig)
    www.sec.gov/news/press-release/2020-212
  2. Da Freeze 30 april 2021 09:34
    Binck heeft een hele lijst gemaakt van aandelen welke vanaf 21 mei niet meer aan te kopen zijn. Daar zitten enkele tussen die ik in mijn portefeuille heb. Ik kan na 21 mei nog steeds verkopen. Maar wat ik me nu afvraag, wat doet dit met de koers van het aandeel zodra deze niet meer aan te kopen is. Geldt deze aankoopstop alleen voor Binck? Want als alle brokers aan deze regelementen gaan voldoen, dan zal er een massale verkoop plaatsvinden in deze aandelen.
    Ik heb voor zover ik nu kan zien 2 opties, ik verkoop alles nu het nog niet stormt. Of 2, ik houdt alles gewoon vast en hoop dat de handel doorzet na 21 mei en ik alsnog bij stijging kan verkopen.
    Heeft iemand een idee hierbij?
  3. [verwijderd] 2 mei 2021 19:01
    Het SEC bericht is van sept 2020 , ik zag geen extreme aan/verkopen en/of koersschommelingen bij de meeste otc fondsen .
    Ik verkoop de aandelen die op (kleine)winst staan of veel waarde vertegenwoordigen en zie in Juni wel weer verder...
    Overigens zijn in Mrt/Apr. een aantal fondsen gedegradeert van PK naar grey...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,14 +0,24%
EUR/USD 1,0727 +0,27%
FTSE 100 8.091,89 +0,64%
Germany40^ 18.009,10 -0,44%
Gold spot 2.327,54 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,34%
Flow T...
+4,56%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+1,66%
DSM FI...
+1,01%

Dalers

ADYEN NV
-12,25%
VIVORY...
-5,03%
WDP
-4,38%
IMCD
-2,28%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links