Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,204 25 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,35%) Dagrange 1,195 - 1,239
  • 1.803.919 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 21 | AvA - Dividend

3.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 187 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 29 april 2021 10:39
    bedankt voor het bericht,koers gaat er op omlaag haha maar het komt heelmaal goed. Persoonlijk had ik gedacht dat ze nog iets hoger zouden gaan zitten maar ze willen blijkbaar nog iets achter de hand houden. Ing zal duidelijk hoger gaan zitten is mijn verwachting maar een koersdoel boven de 5 euro is prima. Even de volatiliteit van nu afwachten en weer verder omhoog zou ik zeggen.
  2. [verwijderd] 29 april 2021 10:48
    We hebben nu al een forse koerscorrectie gezien van 60 cent in 1 week nav de positieve winstwaarschuwing. De verrassingen zijn weg en de bijgestelde positieve analistenadviezen druppelen binnen.

    Ik geloof dat we komende tijd, tot 11 mei meer met horizontale koersfluctuaties te maken krijgen waarin Norges ons lekker gaat bespelen en misschien ook SOG met hun short posities.
  3. nonetheless 29 april 2021 10:51
    Volgens sommigen is PNL een eenzijdig corona gerelateerde successtory.
    Zo zijn dan vele bedrijven te framen. En te diskwalificeren.

    Zaken doen is kansen creëren, óf zien.
    En daar een goed op inspelen (lukt Bpost bijvoorbeeld matig).
    PNL is een goed logistiek bedrijf gebleken en mag dat nog verder laten zien (oa door gebruik nieuwe technieken in de automatisering en management).
    Umwelt zit ook niet stil.

    Beleggingsoordelen verdienen aanpassingen na veranderingen van onderliggende aannames en feiten. Dus waakzaamheid altijd nodig. Oude frames op tijd loslaten is ook verlies nemen, maar dan mentaal.

    Veelzijdige info helpt enorm in dit proces, dank aan de velen die dit (op een prettige wijze) vorm geven!
  4. staalfreak2 29 april 2021 11:00
    quote:

    pakket schreef op 29 april 2021 09:35:

    dead cat bounce.. Mensen zitten vol met aandelen postnl. Wachten op de volgende groep. Met opening winkels gaat dat niet gebeuren.
    Het is voor de middenstand en de shoppers onder ons geen fijn vooruitzicht, maar dit is mogelijk ons voorland:

    www.businessinsider.nl/leegstand-wink...

    De coronacrisis slaat keihard toe in winkelstraten. In 2022 zal de leegstand er met 40 procent toenemen, verwacht het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

    Dit zal vooral jongeren en lager opgeleiden hun baan kosten.

    Leegstand werd voor de coronapandemie vaak opgelost met horeca. Maar cafés en restaurants kunnen de gaten dit keer niet opvullen, verwacht PBL.

    Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.
    De effecten van de coronamaatregelen zorgen de komende paar jaar voor een forse toename in de winkelleegstand in binnensteden, voorspelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

    Het PBL analyseerde met onderzoeksbureau Locatus 53 grote en kleinere binnensteden en keek naar het aantal winkels en de grootte ervan. De coronapandemie legt volgens het PBL “ongekende druk” op het aantal bezoekers in binnensteden, dat nog niet op het niveau van voor de pandemie is.

    Minder bezoekers betekent voor ondernemers minder inkomsten en dus meer ontslagen. Dat treft jongeren en lager opgeleiden “onevenredig” veel, aldus het PBL.

    Daarnaast treft de coronapandemie ook de gemeentelijke inkomsten, waar het geld voor transformeren van gebieden vandaan komt. De gemeenten krijgen sinds de coronapandemie minder toeristen- en parkeerbelasting binnen en hebben hogere uitgaven door de coronasteunmaatregelen.

    Lees ook: Winkels tot woningen ombouwen: vooral kansen in stads- en dorpscentra met huurwoningen voor starters en studenten

    Hardste klap in Amsterdam
    De impact van de coronacrisis zal per binnenstad variëren maar de grotere binnensteden krijgen naar verwachting de hardste klappen. In Amsterdam stijgt de winkelleegstand naar verwachting het meest, daarna volgen Groningen, Delft en Haarlem.

    Dat komt volgens het instituut omdat er normaal gesproken veel toeristen en dagjesmensen komen die door de virusuitbraak nu wegblijven. Deze steden zullen naar verwachting wel makkelijker herstellen dan de kleinere binnensteden, denkt het PBL.

    Op de langere termijn zijn er wel zorgen over kleinere binnensteden zoals Heerlen en Assen omdat de coronacrisis de problemen die er al waren verergert. Dit soort gemeenten pakken aanwezige problemen al wel aan, ziet het PBL, maar “op langere termijn blijft de situatie onduidelijk”.

    Uiteindelijk komen de Nederlandse binnensteden de coronapandemie wel door, denkt het PBL. Na eerdere crises hebben binnensteden zich aangepast door bijvoorbeeld winkels te vervangen door horeca. Maar het PBL raadt een “overhaaste herinrichting” af, en raadt binnensteden aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden en per locatie te kijken wat nodig is.

    Het PBL ziet daarnaast dat de landelijke trend dat meer mensen in binnensteden zijn gaan wonen zich heeft doorgezet. Dat was het gevolg van winkelpanden die de afgelopen jaren werden omgevormd tot woonruimte. Of de coronapandemie die trend verder versterkt, is onduidelijk.

    De leegstand zal in 2022 toenemen met 40 procent. De horeca zal deze leegstand niet kunnen opvullen, denkt het PBL.
  5. Kretínský 29 april 2021 11:14
    quote:

    prinszicht schreef op 29 april 2021 09:26:

    [...]

    Niemand! Doe mijn missiewerk vooral op therapeutische basis. De top was intraday 4,49. En sluiten op een magische grens van 4,40. Dat is voor de vorm. Het einde van een tijdperk Corona. Voor PostNL.

    De hut is met Corona geld grotendeels ontdaan van de rvb missers. Wegpoetsen heet dat. Parcels voeren ondertussen de boventoon en de briefjes doen in de marge mee.

    Wat BPost nooit was gelukt trouwens en wat HV ook niet heeft kunnen waarmaken. Op eigen kracht. De koersdoelen waaraan wordt gerefereerd hebben we eerder gezien. Voor BPost zat ing structureel 30 tot 50 procent te hoog met een top op 5,75. Nooit uitgekomen.

    Voor ieders plezier wil ik geloven dat er nog een aanval komt op 4,50. Maar de grote jongens spelen het spel gerafineerd. Sanddbaggen is niet de stijl van dit mt. Het aanleggen van reserves voor hobby projecten wel. Of andere sociale verplichtingen.

    Dus tot aan 11 mei misschien nog wel een aanval op de 4,50. Maar richting de cijfers zal men proberen met het over en weer pompen van volume, de koers naar beneden te dirigeren. Het getal 4,08 verschijnt in mijn glazen bol.

    Verder zie ik ruimte voor een extern evenement die zich op enig moment gaat voordoen. Je eigen alias biedt enig perspectief. Maar dit is naar mijn idee na de cijfers maar kan ook morgen gebeuren.
    Dank voor de uitgebreide reactie!
    Ikzelf denk dat er na het standaard duw en trekwerk aan het einde van deze maand begin mei een koersdoelverhoging van ING komt. En die zetten ze op €5,75. Een bekend bedrag en een trigger voor velen! Als we in de 3 maanden van Q1 met alle extra kosten al 130 mio doen, dan zal ten opzichte hiervan 90% april en 80% mei+juni ook Q2 een knalkwartaal >75 mio van maken. (+38%). Q2-20 zaten veruit de meeste corona kosten in voor adhoc acties en maatregelen op de werkvloer. zit niet meer in Q2-21. We zijn allen gefocust op pakketten maar Post verrast ons de komende kwartalen steeds weer positief. Zoals je weet help ik hier sterk aan mee. Aan jou en alle anderen nogmaals het verzoek dat ook te doen door even bij instellingen bij je bank op papieren afschrift gewenst te zetten. Het vakantiegeld komt eraan en gaat echt nog niet in de rondreis Florida. Kijk maar eens bij TUI, bieden ze nog niet eens aan. En nadat de Snorkelsbank is uitgespeeld, is na het verlies van papa de tijd ook weer rijp dat familie Kretinsky weer back to business gaat, kopen we ons naar de >10%, aanpassing creditrating er overheen en kabbelen we met het ING advies van 5,75, nieuws uit de roadshows en Conference ABN de komende periode naar de 5,25.
  6. Kretínský 29 april 2021 11:17
    quote:

    pakket schreef op 29 april 2021 09:35:

    dead cat bounce.. Mensen zitten vol met aandelen postnl. Wachten op de volgende groep. Met opening winkels gaat dat niet gebeuren.
    Goedemorgen. Pijn?
    Wil jij als ervaren dividend belegger nog eens een oude quote van je herhalen:
    Welke maand was ook alweer van oudsher een van de beste maanden op de beurs?
  7. Shlomo 29 april 2021 11:56
    quote:

    Kretínský schreef op 29 april 2021 11:14:

    [...]
    Dank voor de uitgebreide reactie!
    Ikzelf denk dat er na het standaard duw en trekwerk aan het einde van deze maand begin mei een koersdoelverhoging van ING komt. En die zetten ze op €5,75. Een bekend bedrag en een trigger voor velen! Als we in de 3 maanden van Q1 met alle extra kosten al 130 mio doen, dan zal ten opzichte hiervan 90% april en 80% mei+juni ook Q2 een knalkwartaal >75 mio van maken. (+38%). Q2-20 zaten veruit de meeste corona kosten in voor adhoc acties en maatregelen op de werkvloer. zit niet meer in Q2-21. We zijn allen gefocust op pakketten maar Post verrast ons de komende kwartalen steeds weer positief. Zoals je weet help ik hier sterk aan mee. Aan jou en alle anderen nogmaals het verzoek dat ook te doen door even bij instellingen bij je bank op papieren afschrift gewenst te zetten. Het vakantiegeld komt eraan en gaat echt nog niet in de rondreis Florida. Kijk maar eens bij TUI, bieden ze nog niet eens aan. En nadat de Snorkelsbank is uitgespeeld, is na het verlies van papa de tijd ook weer rijp dat familie Kretinsky weer back to business gaat, kopen we ons naar de >10%, aanpassing creditrating er overheen en kabbelen we met het ING advies van 5,75, nieuws uit de roadshows en Conference ABN de komende periode naar de 5,25.

    Doe het pak van Kretinsky uit en trek je eigen overal aan en hou op met dat gereutel keutel.
3.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 187 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links