Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

  • 42,690 18 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 42,410 - 42,870
  • 863.226 Gem. (3M) 851K

NN Group 2021

566 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 april 2021 08:58
    NN zet zijn vermogensbeheerder in de etalage
    Van onze redacteur 08:52

    Hoofdkantoor van Nationale Nederlanden Foto: Berlinda van Dam/ANP

    NN Group NN€41,49-- wil af van zijn vermogensbeheerder. De verzekeraar onderzoekt 'strategische opties', zoals een verkoop of een beursgang, voor NN Investment Partners, maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

    De vermogensbeheertak heeft circa €300 mrd aan voornamelijk polisgelden onder beheer en is daarmee een van de grotere vermogensbeheerders van Nederland. Het moment is opvallend. Vorige maand kondigde verzekeraar Athora Netherlands (het vroegere Vivat/Reaal) de verkoop aan van zijn vermogensbeheertak Actiam, die €58 mrd onder beheer heeft.

    Volgens NN moet de vermogensbeheerder zelfstandig of als onderdeel van een andere partij sneller kunnen groeien. Tegelijkertijd wordt gekeken naar hoe NN IP het vermogensbeheer kan blijven doen voor NN en diens klanten.

    Elliott aan boord
    Vorig jaar kwam NN hevig onder vuur te liggen van Elliott. Dat activistische hedgefonds nam een belang van ruim 3% en uitte openlijk kritiek op de beurskoers van de verzekeraar. Die zou achterblijven bij die van concurrenten. Elliott kwam met een aantal dringende suggesties om de koers te doen stijgen: onderdelen afstoten en risicovoller beleggen.

    Met een verkoop van NN IP komt de Haagse verzekeraar in principe aan beide eisen tegemoetkomen. Het geld dat NN verdient met het afstoten van de vermogensbeheerder kan worden gebruikt om de buffers te verhogen. Met hogere buffers mag een verzekeraar meer risico's nemen in zijn beleggingsbeleid.

    Zelf beleggen
    Bovendien is NN straks vrijer om naar andere partijen te stappen om een deel van het polisgeld te beleggen of meer zelf te beleggen. Om die reden zette Athora zijn vermogensbeheerder Actiam vorige maand al in de etalage. Athora gaat het beheer van eigen beleggingen voortaan zelf, in plaats van het aan Actiam over te laten. Door anders te beleggen wil Athora betere beleggingsresultaten halen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381610/nn-zet-zijn-...
  2. forum rang 10 voda 26 april 2021 17:07
    Met €300 mrd aan vermogen is NNIP gewoon te klein
    Wessel Gossink Marianne Slegers 16:56

    Hoeveel miljard heb je nodig om als vermogensbeheerder bestaansrecht te hebben? Door felle concurrentie komt de lat steeds hoger te liggen. De consolidatie versnelt nu na Actiam ook NNIP in de etalage staat.

    Het kantoor van NN in Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski voor het FD

    Zelf vergelijkt NN Investment Partners (NNIP) zijn beheerd vermogen met het bbp van Finland. De Haagse vermogensbeheerder had per eind 2020 zo'n €300 mrd onder beheer, waarvan twee derde polisgelden van verzekeraar NN Group NN€41,86+0,89% zijn. Het is een gigantisch bedrag, maar de vraag is of het genoeg is.

    Maandag zette moederbedrijf NN zijn vermogensbeheerder officieel in de etalage. Alle opties liggen nog open: fusie, verkoop of samenwerking. Vorige maand deed verzekeraar Athora, bekend van merken Reaal en Zwitserleven, al hetzelfde met Actiam.

    Beide verzekeraars hebben hun eigen interne overwegingen om van hun vermogensbeheerder af te willen zoals de wens tot meer vrijheid in het eigen beleggingsbeleid. Maar de buitenwereld speelt ook een rol.

    Noodzaak tot internationale uitbreiding
    De concurrentie op internationaal niveau is groot voor de Nederlandse vermogensbeheersector. Schaalgrootte is volgens Jasper Haak van adviesbureau AF Advisors de enige manier om op de langere termijn rendabel te blijven. Haak: 'In de nasleep van de financiële crisis is Nationale-Nederlanden Group eigenlijk een saai, dividendaandeel geworden met weinig internationale ambities. Internationale uitbreiding heeft NNIP echter wel nodig om voldoende schaal op te bouwen om noodzakelijke investeringen te kunnen doen.'

    Ook KBC-analist Jason Kalamboussis zegt dat het een noodzakelijke stap is dat NN de boer opgaat met NNIP: 'De winsten van alle Nederlandse vermogensbeheerders staan onder druk. Het was al een tijdje duidelijk dat er iets moest gebeuren.' Uiteindelijk kan de stap leiden tot groei voor NN aldus Kalamboussis: 'Het kan middelen vrijmaken die NN kan inzetten voor andere onderdelen.'

    Opboksen tegen BlackRock
    Volgens Haak gaat er uiteindelijk hooguit één Nederlandse speler overblijven. 'En dat is als we geluk hebben. Ook andere Nederlandse vermogensbeheerders zoals Kempen Capital Management hebben niet de schaal om op de lange termijn te overleven.' Met giganten als BlackRock als concurrent, dat $9000 mrd onder beheer heeft, is dit volgens hem een kwestie van tijd totdat een groot deel van de Nederlandse vermogensbeheerders zal consolideren.

    De margedruk is ook te zien in de cijfers. Het voor derden beheerd vermogen van NNIP is sinds 2015 met bijna de helft gestegen, onder meer door de aankoop van verzekeraar Delta Lloyd in 2020, maar het operationeel resultaat steeg met slechts 18%, zo blijkt uit jaarcijfers en presentaties van NN.

    Volgens analist Cor Kluis van ABN Amro speelt mee dat naast de margedruk bij NNIP het vinden en behouden van geschikt personeel een uitdaging is voor Nederlandse vermogensbeheerders. Afgelopen oktober vertrok bij NNIP een team van zeven mensen, gespecialiseerd in duurzaam beleggen, naar het Amerikaanse Neuberger Berman, dat een vestiging in Den Haag heeft. Eerder in 2020 ging een ander NNIP-team naar het eveneens Amerikaanse William Blair.

    Een rondgang in de sector door het FD liet vorig jaar zien dat een belangrijke oorzaak hiervan is dat buitenlandse partijen vaak een veel hogere beloning, vaak in de vorm van een bonus, bieden. In sommige gevallen wordt er vier à vijf keer meer betaald dan door hun Nederlandse concurrenten.

    Kandidaat Robeco
    Belangstelling voor de vermogensbeheerders is er genoeg. Bij Actiam, dat met €58 mrd aan beheerd vermogen een slag kleiner is dan NNIP, staan de kopers in de rij. Volgens ingewijden zijn er inmiddels zo'n tien à vijftien partijen geïnteresseerd.

    Voor NNIP zien sommige analisten Robeco, dat onderdeel van het Japanse Orix is, als een voor de hand liggende partner. NNIP staat volgens cijfers van pensioenplatform IPE wereldwijd op plaats 75 van vermogensbeheerders. Samengaan met Robeco zou voor een plek in de top vijftig kunnen zorgen. Robeco zelf wil geen commentaar geven.

    Robin van den Broek, analist bij Mediobanca, vermoedt dat Athora, NN benaderd heeft na zijn vergelijkbare aankondiging vorige maand. 'NN ziet denk ik heil in het bundelen van hun vermogensbeheerafdelingen. Om andere geïnteresseerden aan tafel te krijgen en de kans op lekken te verijdelen heeft NN er vermoedelijk voor gekozen dit nu naar buiten te brengen.' NN wil geen uitspraken doen over de timing van de aankondiging van zijn plannen met NNIP.

    Aegon Asset Management kondigde vorig jaar augustus aan zich voorlopig niet te willen mengen in de lopende consolidatieslag van de vermogensbeheersector in Nederland. Ceo Bas NieuweWeme zei destijds: 'Ik word veel gebeld over overnames, maar accepteer de uitnodigingen voor meetings niet eens. Ik heb er nu geen tijd voor.' Verzekeraar Achmea zegt desgevraagd dat 'ze altijd kijken naar opties in de markt.'

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381624/met-300-mrd-aan-v...
  3. forum rang 10 voda 28 april 2021 08:29
    Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel NN stevig
    Naar 48,40 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 41,20 naar 48,40 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van Kepler.

    Analist Benoit Petrarque verwacht dat de Solvency II ratio aan het einde van het eerste halfjaar uitkomt op 224 procent. "Dat is een significante verbetering", aldus de analist, die dit toeschrijft aan een combinatie van kapitaalaanwas en een positieve marktimpact. De druk van de 'Ultimate Forward Rate' zal volgens de analist ook afnemen, uitgaande van de huidig rentes.

    Het aandeel NN sloot dinsdag op 41,24 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. [verwijderd] 28 april 2021 08:36

    Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel NN stevig

    Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel NN stevig
    Beeld: NN
    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 41,20 naar 48,40 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van Kepler.

    Analist Benoit Petrarque verwacht dat de Solvency II ratio aan het einde van het eerste halfjaar uitkomt op 224 procent. "Dat is een significante verbetering", aldus de analist, die dit toeschrijft aan een combinatie van kapitaalaanwas en een positieve marktimpact. De druk van de 'Ultimate Forward Rate' zal volgens de analist ook afnemen, uitgaande van de huidig rentes.

    Het aandeel NN sloot dinsdag op 41,24 euro.
  5. [verwijderd] 28 april 2021 11:00
    quote:

    Profitmaker schreef op 28 april 2021 08:36:

    Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel NN stevig
    Beeld: NN
    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 41,20 naar 48,40 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van Kepler.

    is het niet verdacht ?
    gisteren een flinke koersdaling en vandaag een flinke koersstijging.
    wie draaien er aan de zgn. knoppen.

    natuurlijk ben ik tevreden met het bericht van Kepler ondanks dat ik weinig waarde hecht aan hun aanbevelingen.

    voor mijzelf had ik een koersdoel tussen €48 en €50.
  6. forum rang 6 effegenoeg 29 april 2021 14:36
    quote:

    licets schreef op 29 april 2021 14:26:

    vandaag doet de koers NN het een stuk beter dan de koers ASR.
    helaas lukt het de koers NN nog niet om boven de koers €42 te blijven.
    Als dividendbelegger was het daarom dat ik mijn NN positie juist heb aangevuld met een aankoop in ASR.
  7. [verwijderd] 6 mei 2021 18:05
    quote:

    licets schreef op 29 april 2021 14:26:

    vandaag doet de koers NN het een stuk beter dan de koers ASR.
    helaas lukt het de koers NN nog niet om boven de koers €42 te blijven.
    vandaag deed de koers ASR het een stuk beter dan de koers NN.
    ASR > verschil hoogste dagkoers met slotkoers slechts €0,04.
    NN > verschil hoogste dagkoers met slotkoers €0,28.
    NN winst is nu ook een slotkoers ruim boven €42 [ €42,32 ].
566 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links