Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: digitale munten en cryptovaluta zijn blijvers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Stephanus1987 27 april 2021 08:33
    Wat ik nog steeds niet goed begrijp.. de technologie, usercase achter bepaalde crypto... die uit zich qua waarde in een verbonden coin... want zo manifesteert zich de speculatieve prijs van de blockchain technologie, maar wordt er dan in de toekomst ook winst gemaakt met deze technologie? En vloeit deze winst dan ook terug naar de waarde van de coin.. of denk ik ouderwets?
  2. [verwijderd] 27 april 2021 08:44
    quote:

    Stephanus1987 schreef op 27 april 2021 08:33:

    Wat ik nog steeds niet goed begrijp.. de technologie, usercase achter bepaalde crypto... die uit zich qua waarde in een verbonden coin... want zo manifesteert zich de speculatieve prijs van de blockchain technologie, maar wordt er dan in de toekomst ook winst gemaakt met deze technologie? En vloeit deze winst dan ook terug naar de waarde van de coin.. of denk ik ouderwets?
    Het is geen bedrijf. Het is een gedecentraliseerd netwerk. Het Internet is ook een gedecentraliseerd netwerk. Er is geen CEO, koning of president. Er zijn geen aandelen van. De populariteit van het netwerk kun je meten met Metcalfe's law: dcresearch.medium.com/metcalfes-law-a...,equals%20to%20number%20of%20nodes.

    Als de populariteit toeneemt, zal ook de vraag toenemen naar het token wat nodig is om het netwerk te laten draaien. Dat is vooropgesteld dat het aanbod van het token beperkt is. Verder is het een goed idee om op YouTube naar filmpjes van Andreas Antonopolous te zoeken. Hij kan misschien wel het beste uitleggen wat bitcoin nu eigenlijk is.
  3. [verwijderd] 27 april 2021 09:52
    quote:

    Flowermountain schreef op 26 april 2021 20:13:

    Ik mis alleen onze hovenier in de crypto draadjes. Hij is zich toch niet stiekem aan het inlezen in diverse crypto's?
    Valt mij op dat er veel positief kritische comments worden gegeven op dit artikel. Idd zijn er m.i. maar handje vol crypto's met goede use case. Er komen inderdaad dagelijks vele tokens bij, waarvan de meeste geen toegevoegde waarde hebben. Door je te verdiepen in de praktische/strategische toepassing en gedisciplineerd hierin (een deel van je beschikbare vermogen( te beleggen denk ik dat je geen hoger risico loopt dan te beleggen in grondstoffen, aandelen, derivaten of geld op je bakrekening aan te houden.

    Niemand is te oud om te leren, zelfs de hier aanwezige baby boomers :-)
  4. [verwijderd] 27 april 2021 10:00
    quote:

    Stephanus1987 schreef op 27 april 2021 08:33:

    Wat ik nog steeds niet goed begrijp.. de technologie, usercase achter bepaalde crypto... die uit zich qua waarde in een verbonden coin... want zo manifesteert zich de speculatieve prijs van de blockchain technologie, maar wordt er dan in de toekomst ook winst gemaakt met deze technologie? En vloeit deze winst dan ook terug naar de waarde van de coin.. of denk ik ouderwets?
    Een belangrijke use-case is bijvoorbeeld consumptiegoederen over de hele logistieke keten heen registreren op de blockchain. De consument kan eenvoudig zien hoe het eindproduct tot stand gekomen tot het moment dat hij het kocht in de winkel.

    Wet- en regelgevng is hier de grote gangmaker. Leveranciers dienen aan te tonen dat ze in control zijn in het verwerkingsproces. Je ziet bijvoorbeeld dat er inmiddels namaak COVID vaccins worden aangeboden. Als de leverancier van grondstoffen, de producent, de flessenvuller, de transporteur en tenslotte de vrpleegkundige allemaal een beetje info vastleggen dat heb je in de basis een waterdicht systeem. Wel dient het proces geaudit te worden. Zie hier de reden waarom bedrijven als DNV(GL) en PWC in hun rol als auditors de (publieke) blockchain als fundering voor hun recent ontwikkelde diensten hebben omarmt.

    Wil je de hele keten via de traditionele (gesloten) traceren, dan kost het veel tijd om in geval van problemen de vinge op de zere plek te leggen en moeten veel kosten gemaakt worden om de info boven water te krijgen en te communceren. Met blockchain is dit probleem voorgoed verleden tijd: snelle- en niet te manimuleren productinformatie tegen een fractie van de kosten.
  5. @ed of @ 27 april 2021 16:23
    quote:

    skymansky schreef op 26 april 2021 16:42:

    Waarom ik niet in crypto munten durf te stappen zijn 2 hoofd redenen voor, een land of regio of continent kan besluiten dat de crypto munten verboden worden om veiligheid redenen, zwartgeld /drugsgeld en anonimiteit.
    Je stopt geld in niks, de tulpenbollen rally komt in mijn gedachten, maar het is verleidelijk als je de stijgingen ziet maar dat was in 1637 ook zo.
    Dus blijvertje zal misschien kloppen , als iedereen over 100 jaar zegt weet je nog vroeger, die idioten die in crypto munten hun geld stopten?

    Die vergelijking met de tulpenmanie gaat m.i. mank:

    Een tulp was, is en zal altijd een tulp blijven. Niets meer en niets minder.
    Die Tulp blijft even in "leven" en is daarna finito. (of je moet m als droogbloem bewaren). De tulp had maar 1 functie: statussymbool.

    Met sommige crypto en blockchains zijn er ongekende functionele mogelijkheden en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen..

    Feit is wel dat 99% van de crypto-munten troep is.

    De Bitcoin zal altijd de moeder der crypto blijven en wellicht een vervanging voor goud worden.

    Daarnaast zullen er enkele Altcoins uitgroeien tot prachtige parels.
    Ik denk dan voornamelijk aan Etherium met de meest briljante blockchain en IOTA, waarbij er (als enige munt) geen kosten zijn verbonden aan een (micro) transactie.

    PS: ik heb geen verstand van crypto, maar ben een begaafd gokker :-)

  6. [verwijderd] 27 april 2021 18:54
    Hoe kan je nu van reguliere banken verwachten/ zelfs verplichten om melding te doen van transacties boven €5.000 terwijl je gewoon toestaat dat er niet te traceren geldstromen ontstaan als gevolg van de BTC en dergelijke.... helemaal prima hoor, maar val mij dan ook niet lastig met belastingaanslagen etc. !
  7. [verwijderd] 2 juli 2022 13:50
    EU legt cryptosector aan wetgevende banden: wat betekent dat voor je belegging in bitcoins? Paul D’Hoore: “Zie het als een trajectcontrole in de cryptowereld”
    De EU-lidstaten en het Europees parlement hebben een akkoord bereikt over nieuwe cryptowetgeving. Wanneer zal die regulering uitgerold worden? Wat zal er veranderen? En wat betekent deze ingreep voor je investering in Bitcoin en co? We legden ons oor te luister bij Thomas Walther, assistent-professor financiën en cryptovaluta-expert aan de Utrecht University School of Economics, en onze geldexpert Paul D’Hoore.
    Bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het uitwisselen van virtuele cryptovaluta zullen met de nieuwe wetgeving aan Europese regels worden gebonden. “Wanneer je geld overmaakt van de ene naar de andere bankrekening, laat dat sporen na. Bij een eventueel onderzoek kan elke transactie getraceerd worden. Bij crypto is dat tot op vandaag niet het geval. Daar wil de EU nu verandering in brengen”, schetst Paul D’Hoore.
    “Of dat nodig is, is net het hele punt van discussie. Veel crypto-aanhangers zijn van mening dat niemand daar iets mee te maken heeft, ook niet omdat één op de zoveel mensen er misbruik van maakt. Maar dat is hetzelfde als stellen: snelheidscontroles in het verkeer zijn niet nodig, ook al rijdt er hier en daar iemand te snel. We doen net aan trajectcontroles om net de snelheidsduivels te vatten. Zij die de juiste snelheid bewaren, hebben er geen last van. De EU wil nu dus ook een trajectcontrole in de cryptowereld organiseren. Met andere woorden: hou je je aan de regels, dan word je niet gestraft.”
    Vanaf 2024

    “De nieuwe wetgeving zou in 2024 van start moeten gaan. Het is dus nog niet voor morgen”, zegt Thomas Walther nog. “De regulering zal onder meer vastleggen welke crypto’s mogen worden verhandeld. De EU zal strenger toekijken op de stablecoins om de monetaire soevereiniteit te beschermen. De EU houdt niet van het idee dat crypto de gecentraliseerde munten zoals de euro zou kunnen omzeilen. De EU wil het geld dat in de cryptomarkt circuleert beter kunnen traceren. Deze wetgeving zal sommige munten doen verdwijnen of op zijn minst in Europa niet meer verhandelbaar maken via een gereguleerde exchange. Het draait hier dus enkel om regulering rond erkende exchanges. Als je via andere wegen crypto verhandelt, is dat technisch gezien belastingfraude, maar in principe kan niets je tegenhouden om het toch te doen. Crypto is en zal een gedecentraliseerd systeem blijven.”

    De crypto-expert ziet deze wetgeving positief tegemoet. “Deze stap brengt regulering aan in een ongereguleerde markt. Dat is een goed teken, vooral voor particuliere beleggers, maar ook voor institutionele investeerders. Het wordt makkelijker voor hen om deel te nemen aan het verhaal dan in een ongereguleerde omgeving. De cryptomarkt zal er matuurder door worden. Het is natuurlijk wel wat vreemd. De Bitcoin ontstond destijds in een gedecentraliseerde omgeving als kritiek op het gecentraliseerde financiële milieu. Deze regulering druist dus in tegen het statement dat de groep achter de Bitcoin destijds wou maken. Puur filosofisch is het dus geen goede zaak, maar als puur financieel instrument is het wel een goed signaal. Het biedt een zekerdere en veiligere omgeving”, weet Walther.
    Antiwitwaspraktijken

    De nieuwe regeling voor klantenbescherming volgt de antiwitwasregeling, om samen misbruik en uitbuiting van het systeem tegen te gaan. “Voor de particuliere belegger, die een wallet op een geregistreerde exchange heeft, zal deze wetgeving praktisch gezien niets veranderen. Je bent toch al geregistreerd met allerlei informatie, inclusief je fiscaal identificatienummer. Dankzij de EU-wetgeving zullen exchanges niet zomaar kunnen verdwijnen”, gaat de crypto-expert verder.

    “Tegelijk betekent dit vooralsnog niet dat er minder oplichting zal zijn in de cryptowereld. Europa is een voorloper met deze regulering. Die zal er ook komen in de VS. Hoe meer landen volgen, hoe betekenisvoller het zal worden. Maar toch: het gedecentraliseerde karakter blijft. Het grote geld zal nog altijd moeilijk te detecteren vallen. Criminelen weten volgens mij wel hoe ze uit het zicht kunnen blijven.”
    En wat met de koers?

    Geen markt zo volatiel als de crypto-omgeving. Bij de aankondiging van het nieuws ging de koers van de Bitcoin meteen zo’n 9 procent hoger, om enkele uren later alweer 7 procent lager te noteren. “Die volatiliteit zal ook eigen blijven aan crypto”, verwacht Walther. “Hoe de markt de komende weken zal reageren op dit nieuws, moeten we afwachten. Mijn persoonlijke mening is dat het iets goeds is, en dat de markt dat ook zal beseffen.”

    “Of de cryptomarkt het komende decennium een groei zal kennen zoals de voorbije tien jaar, is moeilijk te voorspellen. Naar mijn mening wel, omdat er nog veel groei en innovatie mogelijk is. We staan nog maar aan het begin van de gedecentraliseerde financiële markten. Voor mij blijft dit dus een goeie investering, maar dan wel met een lange horizon. Zoals met elke investering is het aspect tijd altijd heel belangrijk. Er een half jaar geleden mee starten was wellicht niet het beste idee, maar misschien is nu wel een goed moment. Misschien ook niet. (lacht) Maar crypto is er sowieso om te blijven. Daar blijf ik bij.”
    Bron:"HLN"
  8. [verwijderd] 17 februari 2023 09:04
    17 februari 2023

    Investeerders halen binnen enkele dagen $ 2,5 miljard uit Binance's stablecoin op regelgevend onderzoek

    SINGAPORE, 17 februari (Reuters) - Ongeveer $ 2,5 miljard stroomde deze week uit Binance's stablecoin, zei de CEO van Binance op Twitter, nadat Amerikaanse toezichthouders hun zinnen op de cryptocurrency hadden gericht.

    Het meeste geld is verplaatst van Binance USD naar Tether, een andere zogenaamde stablecoin waar tokens een waarde van $1 hebben, zei Binance-baas Changpeng Zhao op Twitter. "Het landschap verandert", zei hij.

    Stablecoins worden gebruikt voor de handel tussen crypto-tokens en tussen crypto en traditionele activa. Binance USD is de op twee na grootste stablecoin achter Tether en USD Coin.

    De marktkapitalisatie van Tether - een maatstaf voor de hoeveelheid geld die in Tether wordt gehouden - is deze week met ongeveer $ 2 miljard gestegen volgens de analysesite coinmarketcap.com.

    Maandag zei het New Yorkse Department of Financial Services dat het de firma achter Binance USD, Paxos Trust Company, had opgedragen te stoppen met het slaan van de tokens. Paxos zei dat het ook door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission was verteld dat het bedrijf, dat in New York is gevestigd, het stablecoin-product als een effect had moeten registreren.

    Binance's native token, Binance Coin, viel op het nieuws, maar is sindsdien hersteld en was voor het laatst stabiel op $ 306,96.

    Reuters meldde donderdag dat Binance, een cryptocurrency-uitwisseling, geheime toegang had tot een bankrekening van zijn zogenaamd onafhankelijke Amerikaanse partner en $ 400 miljoen had overgemaakt aan een handelsfirma beheerd door Zhao.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links