Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

  • 9,910 16 apr 2024 17:35
  • -0,090 (-0,90%) Dagrange 9,880 - 9,990
  • 7.191 Gem. (3M) 15,7K

Sif Holding 2021

231 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 12 maart 2021 11:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 maart 2021 08:18:

    Met een WPA van 29 cent is SIF belachelijk duur; zelfs als de winst verdubbelt is het aandeel nog te duur.

    De ING zei het al: een hopeloos geval.
    Ik ga weer lekker contrair met de ZR ! De ING draait t.z.t. ook wel bij ;-) Zie wat bv. Alfen in het begin deed op de beurs. Tot die ook de wind in de wieken kregen ;-) Als de overheid er straks eindelijk achter komt dat die windmolen projecten met subsidies op het vaste land toch niet zo'n goed idee is/was? Ga je echt zien dat windmolens op zee (zonder subsidie) het beste is. Geen vogelmepper functie zoals op het land, en zelfs extra paai gronden tussen de monopiles in, waar biodiversiteit weer kan toenemen. Jaja eindelijk stukken op zee waar de boel niet leeg gevist kan worden en dus ook goed voor het milieu op de lange termijn.

    Wat we nu zien, door de subsidie maffia (bv. ook die consultancy bureautjes), worden de Provincies en Gemeenten met allerlei mooie rapporten wijs gemaakt dat windmolens op het land goed is voor de mens en natuur pfffffff. Nee het draait allemaal puur om GELD ! (Net als toen die subsidies voor bv. biogascentrales) Ook zogenaamd goed voor de mens en het milieu, die hout stook fabrieken. Extra CO2 uitstoot en zelfs pure luchtvervuiling. Jaja dat noemen ze groen pfff. Ik noem het $^$ blik.

    Ik ken gebieden met nu mooie natuur (jaja zelfs bosgronden) die ze willen gaan kappen, om pal achter woongebieden 250 meter hoge windmolens te laten plaatsen. Een stuk bosgebied waar echt nog wilde herten lopen, buizerds en andere prachtvogels en dieren volop aanwezig zijn.

    Als de politiek echt wakker wordt? Kan het wel eens een 2e Alfen worden met opdrachten die meer zullen toenemen dan velen denken.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 12 maart 2021 12:52
    Hier ook bv. zo'n maf plan, wat weer laat zien dat Gemeenten helemaal niet zo'n groen hart hebben, maar dat geld blijkbaar de natuur in NL bepaald. (zie linkje onderin)

    Boxtel wil windmolens plaatsen op gronden in een prachtig natuur gebied. "De Marggraff Stichting" was vroeger juist opgericht voor die bossen waarin de natuur met rust moest worden gelaten.

    Nu willen ze die natuur/bossen juist kappen/slopen om gesubsidieerd geld te vangen. I.p.v. dat ze op zee zelfs ongesubsidieerd veel meer wind kunnen vangen.

    www.theederheyde.nl/post/plan-voor-wi...

    Gemeenten met financiële problemen zoals Boxtel, zijn kwetsbaar voor mooie beloftes en douceurtjes van energiemaatschappijen. !!! >

    www.theederheyde.nl/post/gemeente-box...

    www.theederheyde.nl/post/boxtel-laat-...
  3. watergeus 15 maart 2021 17:46
    Sif ontbeert vooral aandacht behalve dan het voorspelbare slagzwaard van de ridder. Is er niemand behalve ING (al 5 jaar 10 euro 50 cent als advies) die een advies heeft op dit aandeel? Vandaag op hoogste dagpunt geeindigd met kleine spike in laatste 10
    minuten. Komt er nieuws of eindelijk nieuwe analist ;)
  4. hjk2 15 maart 2021 19:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 maart 2021 20:54:

    [...]
    De koers is belachelijk hoog voor een bedrijf dat niet verder kan groeien.
    Hoezo kunnen ze niet groeien? Ze hebben een fabriek voor de olie- en gassector die ze kunnen ombouwen, ze kunnen efficiënter werken, misschien hoeft de diameter van de monopiles niet mee te groeien met de hoogte, er kan een partnership worden opgezet in de VS of in Azië, mogelijkheden te over. En door een sectorbreed capaciteitstekort kan de winst groeien.

    De analistencall liet wel duidelijk zien, dat acquisitie van nieuwe projecten niet het grootste probleem is. De uitdaging ligt in het maken van de juiste keuzes om de capaciteit uit te breiden. Daar wordt nu uitgebreid studie naar gedaan door SIF.

    Ik was best wel onder de indruk van de CEO. Benieuwd wanneer jouw vriend Thijs van de ING gaat draaien. Volgens de call gaat hij regelmatig kijken op de locaties van SIF. Misschien is hij van eerst zien dan geloven.
  5. forum rang 10 voda 16 maart 2021 08:27
    Sif rondt overname KCI the engineers af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    SIF Holding
    17,94 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Sif Holding heeft de overname van KCI the engineers van Royal IHC afgerond. Dit maakte de Roermondse funderingsspecialist dinsdagochtend bekend, zonder financiële details te noemen.

    Het voornemen voor de transactie werd in de tweede helft van december bekend gemaakt.

    Dinsdag meldde Sif verder dat KCI met rond de 65 werknemers 9 miljoen euro aan winstgevende omzet over 2020 in de wacht werd gesleept.

    Sif zelf was in dat jaar goed voor een bijdrage, omzet min kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, van 102 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 20 maart 2021 12:52
    Ze hebben/krijgen echt de wind straks mee. Kiezen tussen gesubsidieerde windmolens op het land, of subsidie vrije windmolens op zee? Als die subsidie maffia en de lokale overheden nu eens anders gaan denken, schiet het hier echt omhoog. Wat die ING en zwarte R ook denken ;-)
  7. forum rang 10 voda 29 maart 2021 09:15
    Sif wil Ben Meijer als nieuwe CFO

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    SIF Holding
    16,06 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Sif Holding wil Ben Meijer benoemen als chief financial officer, in plaats van Leon Verweij die na zijn benoemingstermijn van vier jaar terugtreedt. Dat maakte de Roermondse fabrikant van de funderingspalen voor windmolens maandag bekend.

    Meijer werkte eerder bij Stahl Group en Broadview. Verweij, die projectcontroles en rapportagecycli in gang zette na de beursgang van Sif, blijft part time adviseren aan het bestuur.

    De jaarvergadering van 12 mei zal stemmen over de benoeming, die vervolgens vanaf 25 mei van kracht zou worden. Op 12 mei geeft Sif ook een update over het eerste kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 april 2021 10:27
    Gisteren deed Biden er nog een schepje bovenop zag ik in het NPO journaal. Hij sprak zich zelfs uit voor 0% Co2 uitstoot in 2050 en jaja veel investeringen in offshore wind. Lijkt me geen slecht nieuws voor SIF ;-)

    Kon nog geen NL linkjes vinden, wel wat oudere >

    www.change.inc/energie/joe-biden-duur...

    windenergie-nieuws.nl/06/vs-biden-adm...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 mei 2021 12:04
    Beursblik: solide jaarstart Sif voorzien
    11-05-2021 10:16 - ING handhaafde verkoopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Sif heeft een solide start van het jaar achter de rug. Dit voorziet analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar cijfers van Roermondse fabrikant van funderingspalen voor windmolens op woensdag.

    ING verwacht dat Sif elk kwartaal een EBITDA-resultaat kan realiseren van circa 10 miljoen euro bij een productie van 50 kiloton per kwartaal. ING zag dat Sif in het vierde kwartaal nog een EBITDA boekte van 14,5 miljoen euro, terwijl het orderboek voor 2021 voor 185 kiloton gevuld is. Volgens ING kan de productie dit jaar oplopen tot 200 kiloton.

    De consensus van Bloomberg mikt voor dit jaar op een EBITDA van 55,7 miljoen euro of 13,9 miljoen euro per kwartaal. ING zegt iets conservatiever te zijn, omdat Sif in de afgelopen twintig kwartalen gemiddeld een EBITDA realiseerde van circa 10 miljoen euro.

    "We zetten geen vraagtekens bij de groei van de Europese offshore windmarkt, maar de productiefaciliteiten van Sif kunnen slechts een beperkte hoeveelheid werk aan per jaar", aldus Hollestelle. Onder meer logistieke uitdagingen, deadlines en staaldikte zorgen voor een complex productieproces bij Sif, aldus ING.

    Sif kan wel hebben geprofiteerd van de beperkte leveringen in de offshore windmarkt en hogere prijzen op lopende projecten in de pijplijn hebben bedongen, hetgeen alsnog kan leiden tot een hogere EBITDA dan waar ING nu op rekent.

    Verder merkte ING op dat de schuld- en kaspositie van Sif afhangen van de ontwikkelingen rond het werkkapitaal. Desondanks verwacht ING dat het werkkapitaal zal terugvallen tot de gebruikelijke bandbreedte van 20 miljoen euro positief tot 10 miljoen euro negatief. ING verwacht dat het werkkapitaal op termijn een minder grote impact zal hebben op de vrije kasstroom en daarmee op de schuld- en kaspositie. Voor het eerste kwartaal mikt ING op een werkkapitaal van 15,5 miljoen euro negatief en een netto kaspositie van 5 miljoen euro.

    ING heeft een verkoopadvies op Sif met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel Sif koerste dinsdagochtend 0,6 procent lager op 15,80 euro.

    Door: ABM Financial News.
  10. Halte 11 mei 2021 21:24
    De levering van 80 monopiles door SIF in kader van Vineyard off shore windpark aan de Ooskust van de VS was in 2019 door toedoen van Trump voor 2020 uit de boeken van Sif verwijderd. Ik lees nu echter, conform verwachting, dat Biden er juist wel aan meewerkt als een van zijn eerste actieve beleidsdaden in kader van zijn klimaatbeleid:
    www.nytimes.com/2021/05/11/climate/cl...
  11. hjk2 11 mei 2021 23:38
    Re Vineyard: Eén van de conclusies van SIF nav het afblazen van het Vineyard project, is om heel kieskeurig te zijn met de projecten die ze aannemen. Dus liefst grote projecten, met bewezen opdrachtgevers. En volgens de analisten call vragen ze nu al een garantie als ze alleen al exclusieve gesprekken openen met een potentiele opdrachtgever. Als SIF zich moet committeren aan een project, dan de opdrachtgever ook.

    Het is een interessante tijd voor een partij als SIF. Er zijn niet veel bedrijven met de ervaring in off shore wind als SIF en de vraag gaat enorm worden. Geen wonder dat SIF nu bezig is met een onderzoek hoe zij zich moeten inrichten voor de toekomst. Benieuwd of ze daar morgen al meer over zeggen.
231 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links