Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Lange uptrend AEX ongebroken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 53
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

199 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 25 april 2021 13:18
    Beetje druk met mijn social media updaten. Van de Oekraine / Russische grens naar Jeruzalem. Opstootjes komen steeds vaker voor. Nu in Jeruzalem. Israel heeft zich zelf ommuurd en dat werkt goed. Integenstelling tot de Mexicaanse / Amerikaanse grens. Onderliggende problemen gaan natuurlijk niet zomaar weg. En dat zien we in Amerika. Democraat tegen Republikein. Arm tegen Rijk. Bedrijven tegen mensen. Gekleurd tegen Blank. Helaas zien we dit steeds vaker in Amerika. En het loopt steeds meer uit de hand.

    Beurzen gaan door en door hoger met Gratis Geld. Amerikaanse schuld is $28.21 trillion. Ik hoorde dat de hoogte van de Amerikaanse schuld geen probleem is. Daarom zitten we nu met zeer lage positieve /negatieve rentes, huizen markt prijzen die ontploffen, coin markten die zijn ontploft, aandelen markten die mega hoog staan. Kortom het heeft wel degelijk invloed. Alleen het ene land heeft veel meer voordeel dan het andere land. Ziet u bijvoorbeeld Turkije of Iran mega hoeveelheden van hun munt printen, drie keer raden wat dat gaat doen met hun munten? Juist. Onderuit met die zelfde mega geprinte hoeveelheden. De Western Debt World is een eigen blok geworden. EUR, USD, JPY. En er bijhangend de GBP, al verliest die steeds meer macht en kracht.

    Over EUR USD en JPY gesproken. Het wordt tijd dat de dollar op korte termijn aan waarde gaat toenemen om na die korte termijn upgrade weer om te slaan in downgrades die te gebruiken is als Behang Papier. Yields lijken mogelijk de andere weg te lopen. Mogelijk eerst wat hogere yields om daarna de weg te vervolgen om meer lucht er uit te gaan pompen. En dan kan de grote sprong in Yields beginnen. Het blijft een beurs, dus een incident verandert het plaatje direct. Q3 wordt interessanter voor yields, maar vooral Q4 2021 en Q1 2022 worden mega interessant voor hogere yields. Dan gaat de middel termijn paramter in ieder geval zeker omslaan naar nog meer positiviteit. De 1.98 voor de US 10 jarige yields is de rode lijn. En daar staan ze ver van af. Opvallend want overal lees je over inflatie in de US. En inflatie boven de 2.0.

    Werklozen. Dat Amerika loopt nog niet geheel lekker. En 1 jaar na Covid gaat pijn doen in de portemonnee van die mensen die na 1 jaar nog steeds geen jobs hebben. Waar moet dan de sprong van komen? Niet van hen! Niettemin als het spel weer gaat beginnen, wil je dan weer 3 banen werken met een lage beloning? Dan was Covid thuis zitten niet eens zo'n slecht alternatief. De Amerikaanse regering komt je zelfs goed gevulde cheques brengen. Wat wil je nog meer?

    VIXie. Maandag moeten ze beslissen wat ze gaan doen. De neiging is duidelijk dat ze zich willen terugtrekken met lagere koersen voor de VIX, maar ze kunnen de trend doorzetten door een groene maandag te zetten. Zelfs de VIX beweegt behoorlijk, wel in de lagere standen.

    Coins. Kreeg bitcoin niet een klap te verwerken van 20%. Hoe groot is de coin markt? $2.2 trillion? Bij een daling van 20% is het verlies dan $440 miljard. Ik heb een familie bedrijf zien sneuvelen met een lager verlies. Opvallend dat het nog geen impact heeft. En ze blijven rennen. De bit coin aanbieders. Hele portefeuilles nemen ze mee op hun run. Coin Runs. Maar dit heeft hoogstens een tijdelijk effect. Zolang de Gratis Geld stroom blijft komen moet het geld ergens heen. Wel trikkie. Want er zullen partijen zijn die coins gaan ondersteunen met (grote) aankopen. En als de coins weer een tikkie gaan krijgen, dan zit de coin markt in een paar grote tegenslagen.

    Apple. Komen ze deze week met cijfers? Eigenlijk moet Q1 2021 net zo goed worden als Q4 2020, wat historisch zou zijn, want Q4 2020 heeft natuurlijk de belangrijke feest periode in december in Q1 krijgt dan een klap te verwerken. Maar Q1 2021 moet net zo goed worden als Q4, anders gaan de ratio's verder en verder onderuit. En Apple kan niet veel positief nieuws uit de hoge hoed toveren. Aandelen splitsing is geweest. Aandelen inkoop programma wordt al een aantal kwartalen niet verhoogd. Sterker nog het lijkt er op dat Apple zelfs minder aandelen aan het inkopen is. En dat gaat impact hebben op de positiviteit van de koers van Apple.

    Tesla. Wat gaan die doen met de lagere verkoopprijzen. Wat is de impact daarvan? Niettemin zal uw leider Musk weer een groot gedeelte van de winst pakken en u achter laten met een kleine restwaarde, waar u helemaal high van wordt. Musk weet wel hoe hij u high moet achter laten met een low value. De laatste kwartaal cijfers vielen erg tegen. Musk moet vinden hoe hij de Tesla produktie verder flink kan gaan verhogen, want dat is nodig. De Fabriek in Duitsland moet op gang komen en snel compleet zijn om niet achter te blijven op de concurrentie, welke steeds groter en steeds sterker wordt. Tesla zit in een zware concurrentie strijd en dat doet altijd pijn! De koers van Tesla doet maar wat en komt maar weinig vooruit.
  2. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 25 april 2021 17:52
    quote:

    Calimero schreef op 25 april 2021 17:13:

    Even achteraf chart plaatsen ... met de kennis van vooraf gegeven ... :)

    www.youtube.com/embed/ntGmnjYDZOQ?rel...

    mvg
    Angela zegt: leuk en aardig dat je zo'n "achteraf plaatje, met de kennis..." plaatst, maar kan je ons ook helpen met welke RICHTING we komende week uitgaan? Long of Short BTC? Alvast bedankt om ons VOORAF op de juiste RICHTING uit te sturen ;-)

    Mvg,
    Angela en Omem

  3. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 25 april 2021 18:00
    Breaking:

    Eindelijk terug in het beloofde land, België.

    Angela en ik zijn voorzichtig begonnen SHORTS Dow Jones aan het opbouwen, met de gedachte dat de TOP nu er wel staat, tijdelijk!

    Bedoeling is om de 100 punten up/down een mini cfd-tje te nemen en tegen eind mei/begin juni alles te dumpen op de LOW, die er staat aan te komen. Doen jullie mee en doen jullie ons succes wensen?

    :-)

    Mvg,
    Omem en Angela
  4. forum rang 6 Doptieman 25 april 2021 21:48
    Vorige week maandag kwam er heel even een openingskoers van 717.5 op het bord en meteen daarna een daling tot op nivo 699 aan het einde van de dinsdaghandel.

    Zou de Beursregie voor deze maandag weer een verrassing in petto hebben om even wat mensen op het verkeerde been te zetten??? Of weer openen op 717.5 en nu gewoon 18.5 punt omhoog?? Het kan vriezen het kan dooien maar je weet nooit wanneer. Ciaoh.
  5. forum rang 9 Calimero 26 april 2021 00:54
    quote:

    Calimero schreef op 25 april 2021 17:13:

    Even achteraf chart plaatsen ... met de kennis van vooraf gegeven ... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13387669...

    www.youtube.com/embed/ntGmnjYDZOQ?rel...

    mvg
    toch een stuk makkelijker .. zo achteraf :)

    www.profinance.ru/charts/?s=XBTUSD&am...

    mvg
199 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links