Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1490 1491 1492 1493 1494 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 april 2021 16:36
    quote:

    leonardus65 schreef op 25 april 2021 10:39:

    ...
    Artsen beslissen gewoon rationeel, welke patiënt heeft de grootste overlevingskans , die krijgt de hulp. Liggen alle bedden vol en heeft iedereen een reëele overlevingskans, dan is er geen plaats voor degene die erna komt. Maar de meeste tachtigjarigen zouden het zelfs normaal vinden om hun bed af te staan aan een kind moet dat nodig zijn.
    "De grootste overlevingskans" is een onnauwkeurig cq slecht gedefinieerd criterium. Je moet letten op de kans om na x jaar nog te leven. Bij kankertherapieën hanteert men vaak x = 5 jaar.

    Neem een 80-jarige met een matige gezondheid die ook nog eens covid heeft, maar niet op sterven ligt en op de IC een goede kans heeft om deze besmetting te doorstaan.
    Vergelijk deze patiënt met een 50-jarige die (mogelijk door een erfelijke aanleg) zeer ziek is door covid, maar verder voor zover bekend een goede gezondheid heeft.

    Bij verpleging op de IC schatten de artsen het volgende in:
    80-jarige: 1-jaarsoverlevingskans 75%, 5-jaarsoverlevingskans 30%.
    50-jarige: 1-jaarsoverlevingskans 50%, 5-jaarsoverlevingskans 48%.

    Als er slechts 1 IC-bed beschikbaar is zal men op grond van genoemde kansen moeten beslissen.

  2. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 16:42
    @Bdb , ok zou kunnen dat ze dat zo berekenen, ook daar kan ik mee leven vanaf een bepaalde leeftijd. Ik weet niet of men dit zo in België toepast. In een artikel met art stond eigelijk alleen grootste overlevingskans. Kan me ook wel voorstellen dat men ook hier wel eens naar de leeftijd kijkt. Maar totnutoe zijn er geen bedden tekort.
  3. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 16:54
    quote:

    asti schreef op 25 april 2021 13:40:

    [...]
    Werd het zorgsysteem belast door de alleroudste bejaarden?

    Hier (in Belgie) werd gekozen om de mensen die in een zorgcentrum verbleven eerst te vaccineeren(daar waren en wekelijks verschillende uitbraken, met veel overlijdens en opnamens). Ouderen en meer hulpbehoevende mensen dus. Daarna het zorgpersoneel . Hoogbejaarden die nog gewoon thuis wonen waren de volgende , op het ogenblik zit men nog bij de 65 +. Na het vaccineren van de zorgcentra was de eerste conclusie, totaal geen coronagerelateerde opname meer uit het zorgcentra. En dat was daarvoor toch de grootste groep, uiteraard kortere opname door de vele overlijdens. Nu is de gemiddelde leeftijd op het ic duidelijk lager. Gelukkig maar , anders heeft het geen zin
  4. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 17:00
    @Bdb, in Nederland doet men dit sneller, gebeurt in België ook wel. Maar in Duitsland gaat men juist tot het uiterste.(Patiënt en artsen) Daar behandelen men de patiënt veel langer. Daarom gaan er toch wel eens wat uitbehandelde patiënten in Duitsland hun heil halen, er zit daar gewoon meer ervaring. Met vaak goede resultaten.
  5. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 17:13
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2021 14:02:

    [...]

    Omdat je daarop kunt testen:)

    Het gaat niet om opleidingsniveau, maar of iemand zwanger is van een mongool.

    Genetica weet je wel.
    Vroeger was het een punctie, waar 1 % gezonde babys/prematuren toch aan overlijdt. Nu is dat de Nipt test die het bijna 100 % uitsluit. Zonder al die overbodige zwangersschaponderbrekingen, een hele vooruitgang. Ik heb daar vooral in Nederland veel tegenkantingen gehoord, vooral van mensen die geen nipttest willen laten uitvoeren. Men voelt zich dan bekeken, want het is nu bijna 100 % te voorkomen. Iedereen die ik ken met een kind of Down in de familie zal altijd voor de nipttest kiezen. Ik ken er verschillende die niet aan kinderen durfde beginnen omdat ze zijn opgegroeid met een broer of zus met down syndroom
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 april 2021 17:15
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2021 13:49:

    twitter.com/F_azarkan/status/13857147...
    Motie geen Coronna Vaccinatieplicht aangenomen.
    ...
    De kamer is helder. Geen directe of indirecte vaccinatieplicht. Wat begrijpen Rutte en de Jonge hier niet aan?
    Mee eens als het om een vaccinatieplicht van overheidswege gaat. Maar in een vrij land is het volgens mij het goed recht van private ondernemingen, instellingen, verenigingen, etc. om een vaccinatiebewijs te eisen van hun personeel, klanten, leden, etc.

    Ik ben dus tegen een generieke wet die private instellingen zou verbieden een dergelijk bewijs te vragen.
    Vergelijk het met een kinderopvang die alleen tegen mazelen ingeënte kinderen toelaat. Mensen die dat maar onzin vinden kunnen hun eigen opvang voor niet-gevaccineerde kinderen starten.

  7. forum rang 8 het zwaard 25 april 2021 17:37
    Leonardus65 : Als men gevaccineert is, met phizer of een ander vaccin kan men nog steeds corona krijgen als men echt blootgesteld wordt. Maar men is minder besmettelijk , amper symptomen en belandt niet in het ziekenhuis. En daar gaat het ook om, ontlasten van de zorg. Men kan die toestroom niet aan en men heeft wat andere aandoeningen betrefd soms een jaar achterstand.

    Als je met elk gevaccineerd vaccin nog steeds besmet kan worden, kan je de vraag stellen of het dan nog wel zin heeft om gevaccineerd te worden. M.a.w. je laten vaccineren doe je vooral om zelf niet in een ziekenhuis te belanden, zodat je er nog plaats is voor je medemens. De eventuele gevolgen van een vaccinatie voor je eigen gezondheid moet je er dan maar bijnemen. Besluit: wachten dus op een ander en beter SUPER vaccin. De derde prik dus.
  8. forum rang 9 josti5 25 april 2021 17:43
    quote:

    leonardus65 schreef op 25 april 2021 17:00:

    @Bdb, in Nederland doet men dit sneller, gebeurt in België ook wel. Maar in Duitsland gaat men juist tot het uiterste.(Patiënt en artsen) Daar behandelen men de patiënt veel langer. Daarom gaan er toch wel eens wat uitbehandelde patiënten in Duitsland hun heil halen, er zit daar gewoon meer ervaring. Met vaak goede resultaten.
    Als ik iets ernstigs onder de leden krijg, ga ik óók naar Duitsland, tenzij ik voldoende vertrouwen in iemand in Nederland heb.
    In Duitsland is men verder (zie Henk Hesel).
    Hoewel: met hartproblemen is België vanouds óók veel beter, dan Nederland.

    Waarbij ik slechts mag hopen, dat de Jonge de aftocht blaast, want deze 'gristen' wil de vrije artsenkeuze (waarvoor nu al extra betaald moet worden) om zeep helpen.
    Bij die vrije artsenkeuze hebben zowel mijn vrouw (kaakchirurg, wachttijd 3 werkdagen in plaats van 29) en ik (KNO-arts, 2 werkdagen in plaats van 35) al heel veel baat en veel korter pijn gehad.

    Daarnaast: vanouds zijn er héél goede en veel minder goede dokters, en ik wil mijn eigen dokter kunnen kiezen - niet van mijn 'verzekering' afhankelijk zijn.
    Geldt óók voor de fysiotherapeut, de tandarts etc.

    In mijn actieve tijd in de farmaceutische industrie hoorde je via-via in welk ziekenhuis je het best terecht kon met je specifieke kwaal, en menig specialist was zéér vereerd, als je van de andere kant van het land speciaal naar hem/haar toe kwam, omdat je gehoord had, dat...
    En deed dan ook extra z'n best.

    Tegenwoordig zijn er ook andere kanalen, en wij schromen beslist niet, om van Nieuw-Vennep naar Maastricht of Groningen te rijden, mocht het geval zich voordoen.

    Bijna 500 doden en bijna 750 blijvend gehandicapten door medische fouten, ieder jaar weer: het ís nogal wat...
  9. forum rang 10 luchtschip 25 april 2021 17:54
    quote:

    rationeel schreef op 25 april 2021 13:58:

    [...]

    Duidelijk niet naar het videootje geluisterd.
    Ik heb de hele video beluisterd en bekeken.
    Ik heb de Linked In pagina van deze Heer Kjeld Aij gelezen en geplaatst op dit forum.
    Ik heb een interview gelezen met de Heer Kjeld Aij over de aanpak in de ziekenhuizen omtrent de logistieke ondersteuning van artsen en specialisten in deze moeilijke corona tijd.

    Dhr Kjeld Aij heeft respectabele opleidingen doorlopen op economisch gebied.
    Hij is Business Administration Director bij het Erasmus MC locatie Dijkzigt.
    Het Engelse (Amerikaanse) Director is niet hetzelfde als het Nederlandse Directeur.

    Hij heeft een hoge belangrijke functie om het ziekenhuis, met materiaal en logistiek, effectief te laten draaien.

    Hij is geen medicus en heeft geen medische opleiding gedaan.

    Hij vertelde in een interview nog na te denken als gezonde 47 jarige over vaccineren.
    Een 47 jarige, die economisch gespecialiseerd is.

    Thierry Baudet doet het voorkomen, dat een directeur van het Erasmus MC zijn bedenkingen heeft over vaccinatie.
    Daarbij wekt Baudet dat een hoog staand medicus deze uitspraak deed.

    En volgelingen van Baudet concluderen dan dat zelfs de medische top van een ziekenhuis bedenkingen heeft over vaccinaties.
    En Baudet's trouwste volgeling, Rationeel, gaat dit dan klakkeloos op dit forum plaatsen.

    Wij trappen echter niet in deze volksverlakkerij van Thierry Baudet.

    Baudet kan schijnbaar alleen zijn gelijk krijgen door slechts ten dele juiste informatie te verspreiden met suggestieve teksten.
  10. forum rang 9 josti5 25 april 2021 18:16
    'Wij trappen echter niet in deze volksverlakkerij van Thierry Baudet.'

    En daar is-ie weer: 'wij'...

    Lekker arrogant dóórgaan, lichtschip?

    Leg toch eindelijk eens uit: wie zijn: 'wij'???
    Je kunt wel doorgaan met geen antwoord te geven op vragen, maar uiteindelijk bereik je daarmee het tegendeel van wat je beoogt, namelijk: volslagen ongeloofwaardigheid.
  11. forum rang 8 het zwaard 25 april 2021 18:18
    Josti 5 / Ik denk dat je een punt hebt m.b.t hospitalen in België en die in Nederland. Ook voor het kiezen van je eigen dokter, en niet van je "verzekering" afhankelijk te zijn. Maar daar tegenover staat ook een prijs . En is in Nederland iedereen bereid om deze prijs ook te betalen ??
    Monsterverlies dreigt voor ziekenhuizen: “Financiering moet structureel anders”
    De financiële situatie van de Belgische ziekenhuizen was voor de coronacrisis al erg kwetsbaar, maar Covid-19 heeft een bijzonder zware impact op hun financiën. Zonder compensaties van de overheden, zouden de gezamenlijke courante verliezen in 2020 kunnen oplopen tot meer dan 2 miljard euro, blijkt uit een eerste prognose van Belfius. "De coronacrisis duidt aan dat het financieringssysteem op het einde van zijn krachten is. Er is nood aan een hervorming", zegt Veronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius.
  12. forum rang 10 luchtschip 25 april 2021 18:39
    quote:

    josti5 schreef op 25 april 2021 18:16:

    'Wij trappen echter niet in deze volksverlakkerij van Thierry Baudet.'

    En daar is-ie weer: 'wij'...

    Lekker arrogant dóórgaan, lichtschip?

    Leg toch eindelijk eens uit: wie zijn: 'wij'???
    Je kunt wel doorgaan met geen antwoord te geven op vragen, maar uiteindelijk bereik je daarmee het tegendeel van wat je beoogt, namelijk: volslagen ongeloofwaardigheid.
    Wij zijn de forum leden, met gezond verstand, die er dwars door heen kijken wanneer Thierry Baudet, de werkelijkheid anders dot voor komen dan hij is.

    Thierry Baudet suggereerde dat een Medisch Directeur van het Erasmus MC nog aan het overwegen was of hij zich nog wel zou laten vaccineren. Hij is een gezonde 47 jarige.

    In werkelijkheid is deze persoon een op hoog niveau leiding gevende aangaande de logistieke operatie van het ziekenhuis, en zich niet direct met operaties van patiënten bezig houdt.

    Wij trappen niet in deze suggestieve voorstelling van zaken door de Heer Thierry Baudet.
    En met wij bedoel ik gezond denkende mensen, zoals bijvoorbeeld jij en ik.

    Het kan zijn dat ik mij vergis en jij klakkeloos in deze suggestieve voorstelling van zaken van Thierry Baudet gelooft.

    Geef dan ook aan, dat jij achteloos deze bedrieglijke voorstelling van zaken door Thierry Baudet steunt.
    Het is geen schande hoor, om als een mak schaap deze herder en grote leider op zijn woord te geloven.
    Er is een groot aantal die dat doen en die zijn er nog trots op ook.
  13. forum rang 9 josti5 25 april 2021 19:11
    quote:

    luchtschip schreef op 25 april 2021 18:39:

    [...]

    Wij zijn de forum leden, met gezond verstand, die er dwars door heen kijken wanneer Thierry Baudet, de werkelijkheid anders dot voor komen dan hij is.

    Thierry Baudet suggereerde dat een Medisch Directeur van het Erasmus MC nog aan het overwegen was of hij zich nog wel zou laten vaccineren. Hij is een gezonde 47 jarige.

    In werkelijkheid is deze persoon een op hoog niveau leiding gevende aangaande de logistieke operatie van het ziekenhuis, en zich niet direct met operaties van patiënten bezig houdt.

    Wij trappen niet in deze suggestieve voorstelling van zaken door de Heer Thierry Baudet.
    En met wij bedoel ik gezond denkende mensen, zoals bijvoorbeeld jij en ik.

    Het kan zijn dat ik mij vergis en jij klakkeloos in deze suggestieve voorstelling van zaken van Thierry Baudet gelooft.

    Geef dan ook aan, dat jij achteloos deze bedrieglijke voorstelling van zaken door Thierry Baudet steunt.
    Het is geen schande hoor, om als een mak schaap deze herder en grote leider op zijn woord te geloven.
    Er is een groot aantal die dat doen en die zijn er nog trots op ook.
    Waarom in 's hemelsnaam dit voorbeeld erbij betrekken???
    Wel zéér regelmatig heb jij het over 'wij', als je 'ik' bedoelt.
    Al diverse keren heb ik jou daarop aangesproken.
    Jij maakt voor niemand, óók voor mij niet, uit, wat of wie 'gezond denkend' is.
    En bij jouw 'wij' behoor ik, als zelfstandig denkende en voor zichzelf sprekend kunnende, zeer zeker niet!
    Ik vind dat 'wij' en dat 'gezond denkend' een heel gevaarlijke, bijzonder arrogante, zo niet fascistische uitingswijze, al lijkt het ook nog zo 'correct'!

  14. forum rang 9 josti5 25 april 2021 19:16
    quote:

    het zwaard schreef op 25 april 2021 18:18:

    Josti 5 / Ik denk dat je een punt hebt m.b.t hospitalen in België en die in Nederland. Ook voor het kiezen van je eigen dokter, en niet van je "verzekering" afhankelijk te zijn. Maar daar tegenover staat ook een prijs . En is in Nederland iedereen bereid om deze prijs ook te betalen ??
    Monsterverlies dreigt voor ziekenhuizen: “Financiering moet structureel anders”
    De financiële situatie van de Belgische ziekenhuizen was voor de coronacrisis al erg kwetsbaar, maar Covid-19 heeft een bijzonder zware impact op hun financiën. Zonder compensaties van de overheden, zouden de gezamenlijke courante verliezen in 2020 kunnen oplopen tot meer dan 2 miljard euro, blijkt uit een eerste prognose van Belfius. "De coronacrisis duidt aan dat het financieringssysteem op het einde van zijn krachten is. Er is nood aan een hervorming", zegt Veronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius.
    Waarom heeft een vrije artsenkeuze zijn prijs?
    Ik betaal zélf de reiskosten :-)
    Maar daarover gaat het natuurlijk niet: net als bij geneesmiddelen het geval is, krijg je de voor de ZKV goedkoopste dokter in je mik geschoven.
    Kwaliteit doet niet ter zake: noch qua geneesmiddel, noch qua dokter.
    En dus krijg je in plaats van de specialist: de assistent.
    Terwijl de specialist in de Algarve staat te golfen, over de rug van zijn assistent.
    En daarvoor pas ik.

  15. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 19:20
    @het zwaard redenen genoeg om te vaccineren, om zelf niet in het ziekenhuis te belanden, minder kans anderen te besmetten, om zorg te onlasten dat anderen een bed hebben, maar ook jij kan een ongeluk krijgen en in het ziekenhuis belanden of aan de chemo zitten. Dan ben je blij dat er een bed voor je klaar staat of dat je in een omgeving komt die door bepaalde virussen niet levensbedreigend is. Die hele kleine kans om door het vaccin trombose te krijgen neem ik er bij. Gaat bij Pfizer zelfs niet op, daar is geen trombose. Men neemt elke dag een klein risico, als ik een dodelijk autoongeluk zie stap ik nog de volgende keer nog steeds in de auto, vliegtuigen storten neer, andere gewone medicijnen neemt bijna iedereen in ondanks dat men weet en kan lezen dat er zeldzame bijwerkingen zijn. Waar,komt die angst vandaan?
  16. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 19:41
    quote:

    josti5 schreef op 25 april 2021 19:16:

    [...]

    Waarom heeft een vrije artsenkeuze zijn prijs?
    Ik betaal zélf de reiskosten :-)
    Maar daarover gaat het natuurlijk niet: net als bij geneesmiddelen het geval is, krijg je de voor de ZKV goedkoopste dokter in je mik geschoven.
    Kwaliteit doet niet ter zake: noch qua geneesmiddel, noch qua dokter.
    En dus krijg je in plaats van de specialist: de assistent.
    Terwijl de specialist in de Algarve staat te golfen, over de rug van zijn assistent.
    En daarvoor pas ik.

    Juist, het is niet de vrije artsenkeuze die het duurder maakt, bij een goede ervaren arts gebeuren minder fouten en zijn er minder complicaties. Dat bespaart de maatschappij ook geld. In Duitsland komt men na een heupoperatie in een nazorgcentrum waar men je 14 dagen intensief behandelt. Dat kost uiteindelijk geld, maar in totaliteit voor maatschappij/ziekenzorg blijkt dit toch goedkoper dan de mensen gewoon naar huis te sturen. 30 jaar geleden zat mijn neef in Nederland thuis 2 maanden te wachten op een simpele operatie vanwege de wachttijden. Voor dezelfde operatie in België was mijn wachttijd 3 dagen (was toen maximum 14 dagen). Ik was toen 7 weken eerder aan het werk. Keuze arts is in België heilig. Zie Wout van Aerts ongeluk in de Tour. Geopereerd door specialist in Frankrijk, daarna meteen naar Herentals om de foute operatie te herstellen, anders was hij nooit teruggekomen na zijn blessure. Elke topsporter (en mensen die zwaar in de kreukels zitten) weet in België dat er in Herentals een enorm goed team klaar staat.
  17. forum rang 6 leonardus65 25 april 2021 19:48
    @josti5 als je hier al een tijdje meeleest weet je snel genoeg wie voor en wie tegen Baudet is, en wie er doorheen kijkt. En dat hij wij zegt stoort mij niet. Er zijn er ook die ik zeggen maar eigenlijk wij bedoelen, de Fvd aanhangers dus. Maar in België is Vlaams Blok/belang al langer actief. Van Grieken is ook zo'n type. NVA is de softere versie en daar zitten best goede mensen/minister. Maar desondanks niet mijn partij ik behoud liever de eenheid
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1490 1491 1492 1493 1494 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,22 +0,89%
EUR/USD 1,0662 +0,09%
FTSE 100 8.048,25 +0,30%
Germany40^ 17.970,80 +0,62%
Gold spot 2.295,72 -1,35%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+31,75%
ALLFUN...
+4,43%
PROSUS
+4,19%
Philip...
+2,36%
Pharming
+2,33%

Dalers

RANDST...
-5,88%
Akzo N...
-5,26%
NSI
-3,67%
Fugro
-1,20%
FASTNED
-1,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links