Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brill Nieuws in 2021

99 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2021 11:26
    Uitgeverij Brill wil alleen „beste van beste” op de markt brengen
    Jan van Reenen
    27 maart 2021 18:56
    Algemeen directeur Peter Coebergh en uitgeefdirecteur Loes Schouten van uitgeverij Brill. beeld RD, Henk Visscher
    Algemeen directeur Peter Coebergh en uitgeefdirecteur Loes Schouten van uitgeverij Brill. beeld RD, Henk Visscher
    4 foto's
    KERK & RELIGIE
    De academische uitgeverij Brill uit Leiden kwam begin maart in het nieuws met de overname van een Duitse uitgeverij. Wat drijft de oudste uitgever van Nederland, nu al een aantal eeuwen?

    Het pand van Brill op een Leids bedrijventerrein is vrij nieuw. Een wand in een gang op de derde verdieping met oude foto’s en illustraties herinnert aan het verleden. Afbeeldingen uit de vorige eeuw tonen oude zetmachines en bakken vol zetsel. Maar ook de eeuwen ervoor komen in beeld: directeuren en het monumentale gebouw in de Leidse binnenstad, waar het bedrijf lang was gevestigd.

    Brill is de oudste uitgeverij van Nederland. Haar wortels gaan terug tot 1683: Jordaan Luchtmans vestigt zich als boekverkoper en uitgever in Leiden, vlakbij de universiteit, ook al de oudste van Nederland. Het duurt niet lang of hij is de academiedrukker.

    16948734.JPG
    beeld RD, Henk Visscher
    ## Catechismus
    Aanvankelijk geeft hij veel werk van theologische aard uit, bijvoorbeeld de ”Oefeningen over den Heidelbergschen Catechismus” van Hendrik Groenewegen en ”Leere der gereformeerde kerk” van David Knibbe. Maar ook dan al ligt het zwaartepunt bij wetenschappelijke uitgaven, meest geschreven in het Latijn.

    De uitgeverij heeft zich steeds verder gespecialiseerd in wetenschappelijk werk en doet dat nog steeds. Dat blijkt uit de recente uitgaven die in grote kasten op de afdelingen staan. „We geven ongeveer 1400 boeken per jaar uit”, zegt algemeen directeur Peter Coebergh.

    In het voorbijgaan wijst hij op de brede groene banden van ”The Encyclopedia of Islam”, die voor het eerst in 1913 op de markt kwam. De tweede editie werd in 2006 voltooid en omvatte veertien delen. ”Het is binnen de islam een standaardwerk”, zegt hij. Een ander bekend werk dat door Brill is uitgegeven is een Hebreeuws-Engels woordenboek, ”The Hebrew and Aramaic Lexicon of the Old Testament”, dat al tientallen jaren toonaangevend is.

    16948735.JPG
    Coebergh en Schouten. beeld RD, Henk Visscher
    Fonds
    Het fonds van de uitgever is breed: geschiedenis, internationaal recht, klassieke talen, educatie, Azië-studies en vele andere onderwerpen, waaronder theologie. Coebergh: „Brill is de huisuitgever van The Hague Academy, een instituut dat is verbonden aan het Vredespaleis. Het heeft ook diverse studies over de Dode Zeerollen gepubliceerd. Alle boeken zijn geschreven in het Engels, Nederlands is niet aan de orde.”

    Brill heeft ook werk uitgegeven van theologen uit de gereformeerde gezindte. Uitgeefdirecteur Loes Schouten noemt „Koert van Bekkum, Henk van den Belt en Govert Buijs.” Auteurs vinden het volgens haar een eer als hun werk in Leiden wordt uitgegeven. „Wij hebben een strikte controle op wetenschappelijkheid en publiceren alleen het beste van het beste. In verband met de geringe oplagen zijn de boeken inderdaad nogal eens duur.”

    Naast wetenschappelijke boeken is Brill ook uitgever van zo’n driehonderd wetenschappelijke tijdschriften. „Het lijkt meer dan het is”, haast Coebergh zich te zeggen. „De oplagen van de meeste tijdschriften zijn niet zo groot. Ze variëren van enkele tientallen tot enkele honderden exemplaren. Het gaat om gespecialiseerd werk dat slechts voor een select publiek interessant is.” Een aantal van die tijdschriften is van theologische aard. Aan Philosophia Reformata is Gerrit Glas (Vrije Universiteit Amsterdam) als hoofdredacteur verbonden. Eddy Van der Borght (VU) is de hoofdredacteur van ”Journal of Reformed Theology” en ”Studies in Reformed Theology”.

    Een groot deel van de tijdschriftartikelen is via de site brill.com voor iedereen toegankelijk, dankzij een overeenkomst met de Nederlandse universiteiten. Coebergh: „Een groen slot geeft aan of een stuk openbaar is. Op deze manier neemt het online gebruik enorm toe en kan iedereen kennis vergaren over belangrijke vraagstukken van de huidige tijd, zoals klimaat, migratie en mensenrechten.”

    16948736.JPG
    beeld RD, Henk Visscher
    ## Digitalisering
    Digitalisering was ook een van de redenen om naar internationale samenwerking te zoeken. Coebergh: „We zijn vanaf 2016 bezig om onze schaal te vergroten. We slaagden er niet goed in om in het Verenigd Koninkrijk voet aan de grond te krijgen. Het is wel gelukt met de overname van Vandenhoeck & Ruprecht Verlage (V&R) uit Göttingen.” Het Duitse bedrijf staat wereldwijd bekend om zijn uitgaven op het gebied van de geesteswetenschappen, met name theologie en geschiedenis.

    „Het is een forse overname”, vindt Coebergh. „In 2019 bedroeg de omzet van Brill 37 miljoen euro, terwijl die van V&R vorig jaar uitkwam op 10 miljoen euro. Wij kunnen hen helpen met de internationalisering. Met vestigingen in Leiden, Boston, Paderborn, Singapore, Beijing en nu dus ook in Göttingen, is onze beursgenoteerde onderneming een kleine multinationa
  2. forum rang 4 Bromsnor 1 april 2021 15:54
    In plaats van zich een kerel te tonen en zich aan zijn eigen belofte te houden ook te reageren op een minder dan verwachte koers, komt PM nu met een "positief" bericht over Brill, terwijl ze zich zelf niet over de outlook 2021 lieten horen.

    PM was overenthousiast, de koers zou in de loop van de dag flink oplopen. Het werd bij een dunne handel slechts 40 cent.

    Vandaag met een flinke handel voor wat betreft Brill begrippen duikelt de koers met ruim 4%.

    Al met al een grote teleurstelling voor de beleggers die in Brill zijn gestapt op deze koers.

    PM had dit forum beter kunnen onthouden van zijn "droom' over dit aandeel.

    Ik denk dat beleggers beter niet naar PM kunnen luisteren.
    Dit aandeel is voorlopig een grote flop.
  3. JoopVisser1 7 april 2021 20:00
    Brill heeft haar jaarverslag gepubliceerd.

    VISION
    By 2025, Brill aims to be a digitally-driven academic publishing house that offers researchers a top service and user experience. The ambition is to generate an annual revenue of more than EUR 60 million and an EBITDA margin of at least 17% in a socially responsible and economically sustainable way.

    Dit laatste is in 2020 gelukt, en de omzet was in 2020 38 miljoen euro. Winst per aandeel zal in 2025 duidelijk boven euro 2 liggen in deze visie. Dit combineren met een koers/winst-verhouding van 15 zou een koers betekenen tussen de euro 30 en euro 40 over vier jaar.
  4. forum rang 10 voda 22 april 2021 18:17
    Brill ziet trends aanhouden
    eBusiness floreert.

    (ABM FN-Dow Jones) Brill heeft de trends die het in 2020 zag in het eerste kwartaal van 2021 zien aanhouden. Dit zei de wetenschappelijke uitgever donderdag nabeurs in een kwalitatieve trading update.

    "Tot op heden staat de omzet uit gedrukte boeken onder druk, terwijl onze eBusiness floreert", aldus Brill.

    Met name aan het begin van het jaar was er een relatief scherpe daling van de omzet uit gedrukte boeken vanwege de onzekerheid rondom Brexit en de voorkeur van klanten voor eBooks, zei het bedrijf, dat met name in de VS deze trend terug zag.

    Richting het eind van het eerste kwartaal zag Brill een verbetering en wisten de verkopen van gedrukte boeken te herstellen. Verder bleven de abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften stabiel in vergelijking met eerdere jaren, zei het bedrijf.

    Brill wist de operationele kosten en andere kosten te drukken, met het oog op de coronacrisis.

    Brill meldde donderdag verder dat CFO Olivier de Vlam begin deze maand is overleden na een ziekbed. Hij werd interim al vervangen door Wim Dikstaal. Die blijft vooralsnog aan als interim-CFO.

    Het bedrijf zal aandeelhouders tijdens de komende jaarvergadering op 19 mei informeren over de formele opvolging van De Vlam.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved.
  5. JoopVisser1 22 april 2021 18:35
    ABM-FN Dow Jones is niet helemaal compleet.

    Due to the ongoing COVID-19 pandemic Brill maintains its strict cost management policies, which led again to savings in our
    operational costs, travel expenses and costs for academic conferences. Other cost lines developed as expected.
    As a next step in our digital transformation, we strengthened our management organization by appointing a VP Technology as per the start of Q2.
    After the acquisition of Vandenhoeck & Ruprecht Verlage (V&R) at the end of February 2021, we implemented an integration program in March, which runs according to plan.
  6. JoopVisser1 23 juni 2021 20:40
    Uit de AvA heb ik opgepikt dat Brill van plan is nog een aantal overnames te doen de komende jaren. En dat ze de komende 7-10 jaar archieven gaan verkopen aan bedrijven/instellingen in de USA en China.
    Verder viel mij op dat de beloning van het management afhankelijk is gemaakt van de aandelenkoers en ik zag dat de leden van het management zelf ook enige honderden aandelen bezitten.
  7. forum rang 10 voda 12 augustus 2021 13:51
    Brill lijft biologisch vaktijdschrift in
    Folia Primatologica vanaf 2022 in portefeuille Brill.

    (ABM FN-Dow Jones) Brill heeft een vaktijdschrift voor het biologiefonds in huis gehaald. Dit maakte de Leidse uitgever van wetenschappelijke boeken, naslagwerken en tijdschriften donderdag bekend, zonder hierbij financiële details bij te sluiten.

    Het gaat om het blad Folia Primatologica, dat vanaf 2022 onder de vlag van Brill zal worden uitgegeven. Het van oorsprong Zwitserse tijdschrift bestaat sinds 1963 en verschijnt zes keer per jaar met peer-reviewed artikelen over primatologie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 19 augustus 2021 09:17
    Brill zet nieuwe taalreeks op in open access
    Leidse uitgever spart met National Institute for Japanese Language and Linguistics.

    (ABM FN-Dow Jones) De Leidse wetenschappelijke uitgever Brill gaat in samenwerking met het National Institute for Japanese Language and Linguistics een nieuwe taalreeks in open access plaatsen. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Het gaat om een serie met drie titels per jaar onder de titel Endangered and Lesser-Studied Languages and Dialects en die zijn na publicatie voor iedereen vrij toegankelijk.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
99 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links