Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,802 25 apr 2024 10:19
  • +0,050 (+0,87%) Dagrange 5,730 - 5,804
  • 824.066 Gem. (3M) 6,7M

AEGON APRIL 2021

446 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Henk01 19 april 2021 16:26
    Ben benieuwd wat het eerste kwartaal ons gaat bieden op 12 Mei.....
    Ik ga er van uit dat Q1 een goed kwartaal zal zijn. Het eerste kwartaal van Lard, waarbij hij zich niet meer achter het (wan)beleid van Alex kan verschuilen. Het is het eerste kwartaal waarop hij kan en ook moet worden afgerekend. (PS: Ik prober hier niet te negatief over Alex te zijn..)
    Ik hoop dat hij heeft weten af te rekenen met de niet commerciele mentaliteit van een gedeelte van zijn werknemers. Ik vind het tenenkrommend dat niet presterende werknemers konden blijven zitten terwijl de eigenaren van Aegon ( De aandeelhouders) in de kou blijven staan.
    Ik ga er voorlopig vanuit dat de verkoop van de Hongaarse activiteiten gewoon door gaat. Indien dit niet gaat lukken is dit natuurlijk jammer doordat de Solvency ratio niet met 8% zal stijgen, maar afhankelijk van de "break-up" fee welke VIG zal moeten betalen wanneer de deal niet doorgaat kan de schade wellicht beperkt blijven. Ik ga er vooralsnog van uit dat de deal (hopelijk op korte termijn) gewoon door gaat.
    Ik ben tevens geinteresseerd in hoeveel waarheid er zit in het verhaal van Bloomberg over een eventuele verkoop van de Aziatische activiteiten van Transamerica. Dit behoort niet meer tot de "kern" activiteiten van Aegon en een eventuele verkoop van deze activiteiten voor meer dan EUR 700M is dan ook zeer welkom.

    Nog een maand en dan weten we weer hoe Aegon er voor staat. Ik ben blij met de kwartaalrapportage!!!. De halfjaarsrapportage was een belediging voor de aandeelhouders/eigenaren van Aegon!!!

    Ik wens Aegon een saai/voorspelbaar Q1 resultaat, wat net iets beter zal zijn dan de verwachtingen van analisten! Dat zal de koers van het aandeel te goede komen.!!

    Ik ben een lange termijn belegger in Aegon en ik hoop dat Lard gaat waarmaken wat de aandeelhouders/eigenaren van hem verwachten.

  2. snipper 20 april 2021 07:48
    Nederland spreekt Hongarije aan op veto verkoop Aegon-onderdeel

    DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft Hongarije via diplomatieke kanalen aangesproken op het veto dat dit land eerder deze maand uitsprak tegen de verkoop van een Aegon-onderdeel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Aegon wilde zijn activiteiten in enkele Oost-Europese landen verkopen aan Vienna Insurance Group, maar kreeg daar onverwachts geen goedkeuring voor van Boedapest.
    Aegon en Vienna Insurance Group zagen het veto niet aankomen. Verrassend was ook dat het ministerie van Binnenlandse Zaken dit uitsprak en niet het ministerie van Financiën dat betrokken was bij gesprekken over de deal, aldus de ingewijden.

    Bovendien was het bezwaar tegen de overname gebaseerd op wetgeving die op het laatste moment werd doorgevoerd. Twee dagen voordat de deal eind november was aangekondigd had Hongarije de wet op het beschermen van strategische sectoren tegen overnames aangepast, zodat ook de landen uit de Europese Unie en Zwitserland eronder vielen. Net als sectoren als de verzekeringsbranche en investeringsfondsen.

    Landen blokkeren overnames wel vaker, meestal uit angst voor banenverlies of vanwege de nationale veiligheid. Daar was in het Hongaarse geval geen sprake van. De blokkade past volgens kenners beter in het beleid van de regering van premier Viktor Orbán om nationale kampioenen te creëren in verschillende sectoren, waaronder de financiële. Zo is er momenteel een fusie van drie banken gaande.

    Nu de overname met een waarde van 830 miljoen euro op losse schroeven staat, zijn er allerlei nieuwe gegadigden opgedoken. Onder hen is de Hongaarse verzekeraar Cig Pannonia. Dat bedrijf is voor een kwart eigendom van Lorinc Meszaros, een zakenman die nauwe banden heeft met Orbán.
  3. forum rang 10 voda 20 april 2021 08:13
    Dow Jones Nieuws real time
    20-apr-2021 08:12

    Beursblik: Societe Generale haalt Aegon van verkooplijst
    Koersdoel omhoog naar 4,10 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Societe Generale heeft dinsdag het advies voor Aegon verhoogd van Verkopen naar Houden en het koersdoel van 3,20 euro naar 4,10 euro. Dit bleek uit een rapport van de Franse bank.

    De voornaamste reden voor de adviesverhoging is de snel oplopende rente op Amerikaanse obligaties, waardoor de vooruitzichten voor de Nederlandse verzekeraar volgens de Franse bank flink zijn verbeterd. De analisten benadrukten dat de VS verantwoordelijk zijn voor meer dan 60 procent van de winst van Aegon.

    Door de gunstige marktomstandigheden is het voor Aegon nu ook gemakkelijker om op korte termijn bezittingen af te stoten, hetgeen een kernonderdeel is van de nieuwe strategie van de verzekeraar, aldus Societe Generale. Wel kunnen de desinvesteringen leidden tot een aanzienlijke verwatering van de winst, waarschuwden de analisten.

    Het aandeel Aegon is de laatste maanden sterk opgelopen, waardoor volgens Societe Generale al veel goed nieuws in de koers is verdisconteerd. Ondanks de gunstige marktomstandigheden blijkt een koopadvies daarom achterwege.

    De Franse bank verwacht dat Aegon over 2021 een dividend zal uitkeren van 0,15 euro per aandeel, wat in 2022 stijgt naar 0,19 euro.

    Het aandeel Aegon sloot maandag op de beurs in Amsterdam op 3,89 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 20 april 2021 08:27
    Dow Jones Nieuws real time
    20-apr-2021 08:26

    CTO Aegon stapt na vijf jaar op
    Mark Bloom vertrekt deze zomer.

    (ABM FN-Dow Jones) Global Chief Technology Officer Mark Bloom heeft besloten om per 1 juni op te stappen bij Aegon. Dit maakte de verzekeraar dinsdag voorbeurs bekend.

    De Amerikaan Bloom was meer dan vijf jaar verantwoordelijk voor technologie en innovatie bij Aegon. Hij wil andere carrièrekansen najagen, aldus de verzekeraar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 20 april 2021 08:33
    Dow Jones Nieuws real time
    20-apr-2021 08:31

    Nederlandse overheid trekt aan de bel na blokkeren verkoop Hongaarse divisie Aegon - media
    Nederland vraagt om opheldering volgens Bloomberg.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse overheid heeft vraagtekens gezet bij de door Boedapest geblokkeerde verkoop van Aegons Hongaarse divisie aan Vienna Insurance Group. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

    Nederlandse diplomaten zijn volgens Bloomberg verhaal gaan halen bij de Hongaarse overheid in een poging de desinvestering er alsnog door te krijgen. De Nederlandse en Hongaarse autoriteiten wilden niet reageren op de kwestie en ook Aegon en Vienna Insurance hielden zich stil.

    Eerder deze maand werd al bekend dat Aegon geen goedkeuring heeft gekregen van de Hongaarse autoriteiten voor de verkoop van zijn Hongaarse tak.

    Aegon bereikte eind vorig jaar een akkoord met VIG over de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro. Aegon en VIG zeiden toen te verwachten dat de transactie in de tweede helft van 2021 goedgekeurd zou worden.

    Volgens bronnen tegenover Bloomberg zouden er al andere geïnteresseerden zijn om de Hongaarse divisie van Aegon over te nemen, waaronder de Hongaarse verzekeraar Cig Pannonia, mocht de deal met Vienna Insurance afketsen.

    Circa een kwart van Cig is in handen van Opus Global, een holdingbedrijf van Lorinc Meszaros, één van de zakenpartners van de Hongaarse premier Viktor Orban.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 4 BowmoreBoerke 20 april 2021 14:21
    De grondstoffenprijzen lopen in een rap tempo op. Er zullen nog de nodige knokpartijen met de FED/ECB plaatsvinden. Men kan het gaspedaal van de geldpersen en opkoopmachines niet nog harder indrukken. De rente zal - tijdelijk - zeer snel op kunnen lopen. Men zal dan afstappen van de aandelen die al aan de max zitten en in de financials gaan zitten.

    VOL in AEGON - trap het gaspedaal maar in!
446 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links