Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CFD broker ervaringen

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2013 20:35
    quote:

    EuroFool schreef op 21 februari 2013 18:52:

    Open vraag: ik ben op zoek voor traden vanuit Nederland naar een goede en betrouwbare CFD broker (CFD's op indices, aandelen, valuta), met een lage spread, ook bij stoploss en take profit limiet - dus niet dat die ineens nog extra pips afstand zijn, met lage kosten, vallend onder een goede regulering (liefst ook NL AFM). Natuurlijk een goed bruikbaar en snel handelsplatform, historische en realtime koersinfo, grafieken met mogelijkheid van indicatoren (liefst een AutoChartist functie).

    Stortingsbonussen zijn leuk maar niet als die ten kosten gaan van de kosten of spreadgrootte o.i.d.
    xemarkets voldoet aan al je eisen. Voor de indicatoren etc zou ik protrader van binck gebruiken.
  2. EuroFool 22 februari 2013 12:40
    quote:

    Winning! schreef op 21 februari 2013 20:35:

    [...]
    xemarkets voldoet aan al je eisen. Voor de indicatoren etc zou ik protrader van binck gebruiken.
    Zou betekenen dat je dan ook een account bij Binck moet hebben. Ben enige tijd geleden weggegaan bij hun zusje Alex, dus dat zie ik niet echt zitten.

    Biedt xemarkets zelf dan geen grafieken? Is dat ook een marketmaker dwz handelt die als tegenpartij voor jou als klant?
  3. belegggerr 18 mei 2015 17:06
    Ik zou in ieder geval niet met Plus500 in zee gaan. Het ziet er mooi uit, en de tarieven lijken aantrekkelijk. Echter, ik heb geen goede Plus500 ervaringen.

    Zonder waarschuwing vooraf kunnen ze je account blokkeren voor nieuwe trades omdat je account opnieuw geverifieerd moet worden. Dit gebeurde mij 2 keer in een week, waardoor ik in beide gevallen een mooie trade miste en niets anders kon doen dan zien hoe de trein aan de horizon verdween. In het ene geval duurde de beperking een paar uur, in het andere nog langer. Netter zou zijn als ze je eerst vragen om bepaalde informatie opnieuw te leveren, en pas als je dat na een bepaalde tijd niet doet, je account te beperken.

    Ook staat er op hun Nederlandse site (http://www.plus500.nl/Help/HelpFees.aspx) misleidende informatie: "Er wordt bij uw rekening een financieringspremie opgeteld (voor short posities) of afgetrokken (voor long posities) ter dekking van de opbrengst/kosten van de bijbehorende financiering". Dit wekt de suggestie dat je bij openstaande short posities geldt ontvangt, maar ook bij veel short posities moet je premie betalen. Volgens mij is dit soort misleidende informatie gewoon strafbaar. Ik heb ze hier al eens opgewezen, maar daar hebben ze niets mee gedaan.
  4. [verwijderd] 30 november 2015
    quote:

    belegggerr schreef op 18 mei 2015 17:06:

    Ik zou in ieder geval niet met Plus500 in zee gaan. Het ziet er mooi uit, en de tarieven lijken aantrekkelijk. Echter, ik heb geen goede Plus500 ervaringen.

    Klinkt inderdaad niet als een goede ervaring, ik zelf heb geen klachten over ze. Welke broker heb je nu?
    Kwam hier contractfordifference.nl/cfd-broker-k... een lijstje met plus- en minpunten van een aantal brokers tegen, je kunt natuurlijk altijd een andere proberen (niet in de laatste plaats vanwege een eventuele leuke nieuwe-klanten bonus...)
  5. ShelLuser 19 april 2021 00:12
    Ik weet dat dit een oudere thread is maar ik neem aan dat dat niet zo'n probleem is (ook gezien de andere andere latere reacties). Bovendien vind ik het wel wat jammer dat dit onderwerp niet verder besproken werd.

    Vanwege de spanningen op de beurzen ben ik eens naar alternatieven gaan kijken, opties is voor mij geen optie (hehe...) en ik ben uitgekomen bij Capital.com, een broker die helemaal is toegespitst op CFD's, en tot nu toe heb ik hier uitstekende ervaringen mee. Sterker nog... met een inleg van een paar honderd Euro is het me al gelukt om binnen enige weken een winst van E 50,- te behalen; winst die ook erg makkelijk terug te storten was op mijn rekening. Let op: ze hanteren een "in/uit policy"; ofwel... als je een storting via een bepaalde rekening doet (iDeal wordt ook ondersteund) dan kan je alleen je geld op diezelfde rekening terug laten storten.

    Wat ik enorm aan de broker kan waarderen is dat je duidelijk kunt merken dat alles bijzonder serieus wordt opgepakt. Op de website zelf staan meerdere waarschuwingen die nauwelijks te missen zijn en die de situatie duidelijk weergeven: 71,2% van de klanten verliest geld bij de broker. Je bent dus gewaarschuwd. Maar... dat ligt 'm beslist niet aan de middelen die ze beschikbaar stellen; je kan via de website maar ook een app handelen, en dat laatste kan soms echt een enorm verschil maken.

    Over dat handelen gesproken: je krijgt ook de beschikking over een demo account (zelf volledig in te stellen) waarmee je je strategieën kunt uitproberen zonder enig risico. De demo heeft bepaalde limieten (je kan niet in alles handelen) maar het merendeel is beschikbaar. Capital heeft een groot aanbod aan markten waarin je kan handelen; indices, forex, shares, crypto's, commodities, etc.

    Een heel sterk punt van Capital zijn hun 'charts'; duidelijke diagrammen die je alles over de markt kan laten zien. Je kan diagrammen zien als je een bepaalde markt hebt aangeklikt, maar er is ook een aparte sectie voor diagrammen; hierin kan je markten opnemen en uit een groot aanbod aan diagram types en extras kiezen. Bijvoorbeeld... ik volg de goud markt middels 'Candlesticks' waarover ik een 'Bollinger band' heb gelegd met eronder een RSI indicator ("Relative Strength Index"). Wat deze sectie zo ijzersterk maakt is dat je ook heel simpel extra tekeningen of indicatoren kan toevoegen. Van pijlen tot trend lijnen, nagenoeg alles is mogelijk. Zo kan een markt echt helemaal bestuderen voor dat je erin stapt. En dit kan je ook helpen om je strategieen te bepalen.

    Even een zijsprong... dit wordt mogelijk gemaakt doordat men gebruik maakt van de 'Tradingview' API; TradingView is een site die helemaal is gespecialiseerd in diagrammen. Sterker nog: je kan de site ook aan sommige brokers linken waardoor je via hun site ook je openstaande posities kan bekijken, en zelfs sluiten. Maar dat is een ander verhaal.

    Het handels platform is volledig in te stellen en aan te passen (dit geldt overigens ook voor de app). Zo ben ik er bv achter gekomen dat crypto's niks voor mij zijn en dus hou ik deze optie verborgen. Als je op iets inlegt (je kan zowel long als short gaan) dan is er een kleine marge tussen je bied of laat prijs; dit is hoe de broker aan jouw handelen kan verdienen. Behalve deze marge zijn er verder geen handelskosten behalve... wanneer je een positie langer dan een dag vasthoud (23:00 lokale tijd is de meest gehanteerde "sluitingstijd"); dan moet je wel een kleine percentuele vergoeding betalen.

    En dan zijn er nog alle extras... Ze bieden duidelijke markt informatie die zowel de korte, middel en lange(re) termijn omvat, ze hebben een actief YouTube kanaal waarin ze ieder week een overzicht geven van de markt. Leuk detail is dat ze hierbij volledig gebruik maken van hun eigen omgeving, en ja.. daar kan soms iets misgaan. Vorige week (ten tijden van schrijven) was er even een hikje en had de man van Capital even moeite om opnieuw in te loggen. Ofwel, gewoon een eerlijke demonstratie.

    En dan heb ik het nog niet eens gehad over het educatieve deel van hun website. Als je nog nooit in CFD's hebt gehandeld dan bieden zij alle informatie die je nodig hebt. Met ook alle waarschuwingen over de altijd aanwezige risicos. Ze bieden ook een leuke educatieve app waarmee je je kennis bij kunt spijkeren. Niet alleen over CFD's maar de financiële markt als geheel.

    Dat is overigens iets wat ik nog wel het meeste kan waarderen: bijna alles wat je via Capital kunt leren (dus: zowel via hun website als hun YouTube kanaal) is ook toepasbaar voor andere markten, ze beperken zich dus niet alleen tot CFD's en/of hun eigen omgeving maar zetten echt in op de gehele markt. Je kan er bijvoorbeeld ook (basis)kennis van aandelen opdoen.

    Al met al... ik ben erg over ze te spreken... dacht, deel 't even met de koffietafel :)
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,61 -0,73%
EUR/USD 1,0712 +0,14%
FTSE 100 8.056,54 +0,20%
Germany40^ 17.887,80 -1,11%
Gold spot 2.333,99 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,20%
RENEWI
+4,08%
B&S Gr...
+2,53%
Flow T...
+2,36%
Fugro
+2,36%

Dalers

ADYEN NV
-18,02%
VIVORY...
-7,15%
Alfen ...
-5,97%
WDP
-5,32%
TomTom
-3,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links