Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1454 1455 1456 1457 1458 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 18 april 2021 18:01
    Nu al meer dan 200.000 handtekeningen: petitie tegen Nederlands testfestival wint razendsnel aan kracht
    Op initiatief van een chirurg zijn medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda een petitie begonnen tegen ‘538 Oranjedag’, een coronatestevenement van Fieldlab en radio 538 voor 10.000 mensen dat op 24 april in het zuiden van Nederland wordt gehouden. Inmiddels is de petitie meer dan 200.000 keer ondertekend.

    ANA 18-04-21, 09:40 Laatste update: 17:53 Bron: Belga, De Morgen
  2. forum rang 8 het zwaard 18 april 2021 18:04
    Zorgbestuurders vragen Nederlandse regering te stoppen met testevenementen
    Een groep ziekenhuisbestuurders, zorgverzekeraars en artsen doet een oproep aan de Nederlandse regering om te stoppen met investeringen in testevenementen. In een manifest uiten ze kritiek op het plan van de overheid om 925 miljoen euro vrij te maken voor het opzetten van een infrastructuur van testen. Dat geld kan volgens de groep beter geïnvesteerd worden in gezondheid en preventie.

    18-04-21, 17:43 Bron: Belga
  3. [verwijderd] 18 april 2021 18:08
    Je kunt het ook als een experiment oppakken met maar liefst 10.000 vrijwilligers, na 10 dagen de cijfers opmaken en concluderen dat: er niet noemenswaardig meer besmettingen zijn en dat alles binnen de landelijke norm valt OF! dat er 450 besmettingen extra zijn geconstateerd en dat een aantal daarvan in het ziekenhuis ligt en op termijn deze aardkloot zullen verlaten.

    Frank Danes morgen om 6.00 uur in de ochtend Show: "zij die heengaan groeten u"
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 april 2021 19:26
    quote:

    ff_relativeren schreef op 11 april 2021 19:07:

    Dames en Heren,
    mag ik even stil staan bij de ingrijpende leven-reddende operatie die ons forumlid Beperktedijkbewaking kreeg op 2 april ? Na de operatie zouden er tenminste 10 revalidatiedagen volgen waardoor ons forumlid nog niet in staat zou zijn om ons bij te praten.

    Morgen is die 10e dag. Ik hoop dat we in de loop van de komende week een teken van leven mogen krijgen, hier op dit forumdraadje. Via deze weg @ Beperktedijkbewaking : Neem rustig je tijd voordat je iets van je laat horen. Alle goeds !
    Dank voor je attente aandacht.

    Ja, ik ben terug, alive and kicking!
    Nou ja, iets minder 'kicking' dan voorheen, maar dat komt nog wel.

    De operatie op 2 april was zwaar, zoals voorspeld. Heb bijna twee dagen op de IC gelegen. Daar had men het druk i.v.m. covid, maar er was nog ruimte voor reguliere (niet lang-uitstelbare) gevallen.
    Door een ongelukje (of foutje?) bij de operatie was een week later een tweede - gelukkig minder zware - hersteloperatie nodig. Daardoor heb ik al met al bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen, i.p.v. de verwachte 9-10 dagen.

    Heb nog last van bij- en nawerkingen, maar de operatie zelf is goed verlopen. Ik ben nu vrijwel zeker 'schoon' denkt men. Slik nog diverse pijnstillers, maar het koppie is weer helder. Ben aan het bijlezen, zal op een enkele post van de afgelopen tijd nog reageren, denk ik.

    Toen ik in het ziekenhuis lag kwam de uitnodiging om een vaccinatie-afspraak te maken bij de GGD. Gewoon op basis van leeftijd, mensen die een zware operatie moe(s)ten ondergaan worden door het RIVM niet als hoog-risicogroep onderkend, stupide genoeg.
    Kon ik op dat moment niks mee, maar inmiddels heb ik een afspraak kunnen maken: 1e prik op 27 april met Pfizer, 2e prik vijf weken later. Zal het zeker nemen, maar wat mij betreft is die vaccinatie minstens een maand te laat. Als ik de afgelopen tijd covid had gehad, was de operatie nog zwaarder geweest of uitgesteld, met alle risico's van dien.

  5. forum rang 10 rationeel 18 april 2021 19:51
    quote:

    loisje schreef op 18 april 2021 16:06:

    [...]

    Hallo Peter,
    Dat zei men mij ook toen ik vanmorgen de huisartsen post belde in Gouda, morgen meteen een lab test vragen en de huisarts moet erop aandringen dat ik naar voren geschoven wordt, dan heb ik misschien lab uitslag. Jeroen gaf mij ook de raad, in feite vond hij dat ik naar de... 1e hulp moest ...gaan, maar dat doe ik niet .
    Ik houd jullie op de hoogte.
    Groet,
    Loes
    Eerste hulp: Ja, dat zou mijn advies ook zijn. Dan word je in ieder geval gezien, en zijn ze aansprakelijk voor hun optreden.

    Ik vind het eerlijk gezegd schandalig dat je niet meteen gezien wordt, na alles wat er inmiddels is misgegaan met dit "VACCIN".

    Mijn huisarts zou in ieder geval meteen naar me toe gekomen zijn.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 april 2021 20:25
    quote:

    Arie40 schreef op 5 april 2021 15:16:

    [...]
    De Britse gezondheidsspecialist John Cambell meldde ook al vroeg in 2020 dat het Corona virus een aërosolen virus is. En waarom dat zo belangrijk is om te weten. Hij kwam oa met bewijs vanuit het onderzoek naar dat cruiseschip. Ik dacht the Diamond Princess. Alle passagiers moesten in hun hut blijven, eten en drinken werd voor de deur van hun hut gezet etc. En toch liepen de besmettingen op. Het ventilatie systeem bleek de boosdoener. En dit kon niet met droplets plaats hebben gevonden. Dit kon alleen met de zeer lichte aërosolen.
    Terecht commentaar van Arie40, n.a.v. dit webinar:

    www.youtube.com/watch?v=UPtJ7EaY0Bk

    Zie met name de bijdrage vanaf 1.18.40 van Detlef Lohse, hoogleraar vloeistofdynamica TUT: "Extended lifetime of respiratory droplets".

    Een duidelijk verhaal over aerosolen op basis van eerder en ook zeer recent onderzoek, waarin hij de vloer aanveegt met de nog steeds bij het RIVM aanwezige ideeën over besmetting door grote als 'kogels' binnen 1,5m naar beneden vallende druppels. De kleinere droplets zouden dan overeenkomstig oude laboratoriumonderzoeken van Wells en opvolgers binnen een mum van tijd (binnen een armlengte) verdampen.

    Dat doen ze dus niet! Omdat ze omringd zijn door zeer vochtige uitgeademde of uitgezongen lucht, die door afkoeling in de koelere omgeving zelfs oververzadigd kan raken. Dat effect is sterker bij T-omgeving = 10 gr C dan bij 30 C, waarmee Lohse althans dit deel van de beweringen van Maurice de Hond over het verschil winter-zomer lijkt te bevestigen.

    In mei-augustus 2020 scheef ik daar in dit forum ook al over (tot ik andere zorgen aan mijn hoofd kreeg, en men in Zeist en Den Haag zeer hardleers bleek). Maar wie even de moeite neemt om naar de grafieken van Lohse te kijken zal des te meer overtuigd raken.

    Zie ook de figuurtjes van Lohse over turbulentie in binnenruimten (net boven je hoofd). Toevallig heb ik op dat cq verwant gebied vroeger zelf onderzoek gedaan. Er is meer aan de hand dan convectie of (adem)tocht. Wat de meeste ventilatiedeskundigen weten, maar door virologen als van Dissel hardnekkig genegeerd wordt.

  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 april 2021 20:59
    quote:

    gokker schreef op 8 april 2021 23:44:

    [...]
    Het giromagnetische factor van een deeltje beschrijft hoe een deeltje met "spin" en impuls beweegt in een magneetveld.
    In eerste orde geld voor electronen, muonen, etc. g=2. Wanneer men het nauwkeurig bekijkt blijkt dat er een kleine correctie is dus g-2 verschilt van 0. In het geval van muonen is g-2 zeer goed te meten omdat de spinrichting en de richting van de electronen die bij het muon verval ontstaan sterk gecorreleerd zijn en omdat men muonen heel veel rondjes kan laten draaien voor ze vervallen. De meting is dus zeer nauwkeurig. Minder zeker is de theoretische waarde en het is goed mogelijk dat de discrepantie door een "fout" in die berekening te verklaren is. Een ander probleem is de interpretatie. Als de resultaten kloppen met ons wereldbeeld kan men grenzen zetten op een mogelijke afwijking en daarmee op speculatieve theoretische modellen. Daar is muon g-2 een zeer gevoelige test. Wanneer er daarentegen een afwijking is, zijn er verschillende mogelijke verklaringen, maar om daar tussen te discrimineren zijn andere waarnemingen nodig en die zijn er niet.
    Ook als men er van overtuigd is dat er een afwijking van nul bestaat, blijft het probleem dus dit resultaat te duiden.
    Beetje off-topic, maar goed.

    Het blijft dus problematisch de meetresultaten m.b.t. de spin van muonen te duiden. Maar om nu direct een vijfde fundamentele natuurkracht te veronderstellen ...
    Teveel sollicitanten naar een Nobelprijs?

  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 april 2021 21:14
    quote:

    josti5 schreef op 11 april 2021 09:59:

    [...]
    En vanmorgen keurig netjes de bevestiging via email van de gemaakte afspraken.
    Het wordt Pfizer.
    Idem dito.

    Op 15 april gewoon via hun site een digitale afspraak gemaakt. Eerste prik (Pfizer) op 27 april.

    Ik had het al een paar dagen eerder kunnen doen, maar had het uitgesteld i.v.m. onzekerheid over ontslagdatum uit ziekenhuis en mijn mobiliteit op dat moment.

    Ik kon kiezen uit drie locaties: ADO-stadion, Schiedam (relatief ver weg) en nog een derde naar dat zou dan dagen later zijn. Had ik geen zin in.

  9. [verwijderd] 18 april 2021 21:20
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 april 2021 20:59:

    [...]
    Beetje off-topic, maar goed.

    Het blijft dus problematisch de meetresultaten m.b.t. de spin van muonen te duiden. Maar om nu direct een vijfde fundamentele natuurkracht te veronderstellen ...
    Teveel sollicitanten naar een Nobelprijs?

    Dit is geen Nobelprijs. Dit resultaat alleen leert ons niets.

    Je zult je herinneren dat ik een exponentieel tijdspectrum toonde met "wiggles". Dat was van dit experiment.
  10. whammy 18 april 2021 21:22
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 april 2021 21:14:

    [...]
    Idem dito.
    Op 15 april gewoon via hun site een digitale afspraak gemaakt. Eerste prik (Pfizer) op 27 april.

    Ik had het al een paar dagen eerder kunnen doen, maar had het uitgesteld i.v.m. onzekerheid over ontslagdatum uit ziekenhuis en mijn mobiliteit op dat moment.

    Ik kon kiezen uit drie locaties: ADO-stadion, Schiedam (relatief ver weg) en nog een derde naar dat zou dan dagen later zijn. Had ik geen zin in.

    Hoe gaat het met u? Indien mogelijk kijk ik uit naar een reactie omtrent de gebeurtenissen in Den Haag en dan met name hoe Sigrid Kaag zich opstelt?
  11. [verwijderd] 18 april 2021 21:24
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 april 2021 21:14:

    [...]
    Idem dito.

    Op 15 april gewoon via hun site een digitale afspraak gemaakt. Eerste prik (Pfizer) op 27 april.

    Ik had het al een paar dagen eerder kunnen doen, maar had het uitgesteld i.v.m. onzekerheid over ontslagdatum uit ziekenhuis en mijn mobiliteit op dat moment.

    Ik kon kiezen uit drie locaties: ADO-stadion, Schiedam (relatief ver weg) en nog een derde naar dat zou dan dagen later zijn. Had ik geen zin in.

    Ik ben eind deze maand aan de beurt. Moet met de pont naar Amsterdam Noord. Ik weet nog niet om welk vaccin het gaat.
    Procedure was eenvoudig via het internet en met DigiD.
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 april 2021 22:50
    quote:

    asti schreef op 18 april 2021 21:10:

    Als besmetting via grote druppels gaat, dan zouden we toch snel klaar zijn met dat virus door mondkapjes of plastic spatborden te gebruiken? Hoe groot is groot?
    Als het alleen via grote druppels zou gaan, zijn de besmettingen op cruiseschepen en bij koorrepetities e.d. niet te verklaren. De inmiddels gedane frettenexperimenten trouwens ook niet.

    Groot is in dit verband 0,1 mm (100 micrometer) of groter. Bij droplets kleiner dan ca 50 micrometer zijn de turbulente en visceuze frictiekrachten voor hun beweging belangrijker dan de zwaartekracht. In het overgangsgebied (50-100) zullen de droplets over 't algemeen vrij snel 'uitzakken', maar in krachtige luchtstromen (zingen, hoesten) kunnen ze toch een eind komen (1 à 2 m).

  13. forum rang 10 rationeel 18 april 2021 23:04

    dr.ir. Carla Peeters
    @CarlaPeeters3

    Het toenemend verzet van ondernemers tegen een testsamenleving is terecht. De sneltesten zijn niet geschikt voor het testen van mensen zonder klachten en helemaal voor kinderen niet. Verspilling van geld en schadelijk voor mens en samenleving
  14. forum rang 10 rationeel 18 april 2021 23:07
    Waarom het nieuwe massatestbeleid niet deugt

    Immunoloog dr. Carla Peeters legt uit waarom het nieuwe (massa)testbeleid niet deugt. Ze legt onder meer uit dat een positieve test niet automatisch betekent dat je besmet bent met het coronavirus, dat mensen zonder klachten niet besmettelijk zijn en dat het virus veel milder is dan aan het begin van de pandemie.

    www.hpdetijd.nl/2020-12-08/waarom-het...
  15. forum rang 10 rationeel 18 april 2021 23:08
    Voor een virus met een infectiefaliteitsratio van 0,23%, dat vergelijkbaar is met het influenzavirus, is dat een enorme investering. Bovendien kan massaal testen met diagnostische testen die nog onvoldoende gevalideerd zijn en door ongeschoold personeel worden uitgevoerd, grote economische schade en gezondheidsschade tot gevolg hebben.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1454 1455 1456 1457 1458 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,50 -0,68%
EUR/USD 1,0653 +0,09%
FTSE 100 7.819,06 -0,74%
Germany40^ 17.673,30 -0,92%
Gold spot 2.382,53 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,00%
EBUSCO...
+1,89%
Pharming
+1,38%
Heineken
+1,11%
NX FIL...
+1,00%

Dalers

Alfen ...
-2,97%
AMG Cr...
-2,78%
TomTom
-2,59%
INPOST
-2,58%
VIVORY...
-2,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links