Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,560 19 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,69%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 608.744 Gem. (3M) 535,2K

SBM Offshore - on topic - 2021 Alles over SBM Offshore

1.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 april 2021 12:03
    Beursblik: ING waarschuwt voor hernieuwde problemen SBM Offshore in Guyana

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    SBM Offshore
    14,355 -0,155 -1,07 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft opnieuw problemen met de verwerking van aardgas op de Liza Destiny voor de kust van Guyana, waar de productie met 75 procent is teruggeschroefd. Dat meldde ING in een analistenrapport, op basis van lokale media.

    Exxon Guyana liet zich teleurgesteld uit over de betrouwbaarheid van het productieplatform.

    Het risico voor SBM Offshore betreft vooral de reputatie van het Nederlandse bedrijf, denkt ING. Exxon zou concurrent Modec als een serieuzer alternatief kunnen gaan zien voor de drijvende olieplatforms van SBM Offshore voor de kust van Guyana.

    Voorlopig is het risico niet zo groot, omdat het voordeliger is om in serie te produceren. Dat er nu voor de derde keer problemen zijn met de gaswinning helpt SBM echter niet, aldus Quirijn Mulder.

    SBM moet de problemen daarom koste wat kost snel verhelpen. De Liza Destiny is een 'early production system' met een leercurve en zal het uiteindelijk goed doen, verwacht ING. Als SBM het probleem snel aanpakt, kunnen de verbeteringen ook worden toegepast bij de grotere eenheden, Liza Unity en Prosperity, die nog in aanbouw zijn.

    ING blijft al met al positief over SBM Offshore, omdat het aandeel laag gewaardeerd is en er geen evenwicht is in de vraag en het aanbod in FPSO's voor diepzee-energiewinning, wat gunstig is voor de Nederlandse specialist.

    ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 20,50 euro voor SBM. Het aandeel daalde donderdag 0,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 5 cash is king 15 april 2021 21:42
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 april 2021 01:14:

    [...]
    Een laatste vraag in deze posting die niet geheel uit de lucht komt vallen :

    Wat werd er bedoeld in het artikel dat @ Chela voor ons gepost heeft, met de extreme ontevredenheid van ExxonMobil "met het design van deze unit" ? Gaat dat alleen over de Module "gas compressor" ? Of gaat het over het bredere bestek, feitelijk het design van de Liza Destiny ? Er is een subtiel verschil tussen een module en een Unit.

    “ExxonMobil Guyana is extremely disappointed by the design issues and continued underperformance of this unit (..)"

    @ ff en Chela, wanneer ik bij Exxon verantwoordelijk was voor de olieproductie in Gyana, zou het mij geen ruk interesseren, of die gascompressor door Man of door SBMO zelf is gemaakt. Ik zou gewoon constateren, dat die FPSO niet doet wat die zou moeten kunnen doen en dat is 120.000 vaten olie per dag oppompen. Olie, waar ik als Exxon naast ander producten mijn geld mee verdien.

    Het sentiment bij Exxon lijkt mij duidelijk. Het is gewoon klote en daar passen (ook, of juist in de USA) weinig subtiliteiten bij.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 15 april 2021 22:10
    Hoi @ Maria Geertruida, misschien is ExxonMobil niet de enige die dit ellendig vindt. SBM Offshore en MAN willen ook dat het een succes wordt. Het nare aan dit verhaal is, dat ING vandaag bevestigde waar ik gisteren al over schreef. Het probleem speelt nu bijna een jaar, en iemand zal de rekening gepresenteerd krijgen.

    Voor de beleggers maakt het derhalve alles uit waar die rekening naar toe gaat. Voor de :
    * FPSO Liza Destiny ;
    * FPSO Liza Unity ;
    * FPSO Sepetiba.

    Nog los van de vraag of de regering van Guyana de vergunning voor ExxonMobil overeind houdt. (immers, de Oil Major schendt de afspraken -affakkelen in plaats van gas leveren-)

    Indien het daar fout gaat, kun je wachten op een gruwelijke claim vanuit ExxonMobil. En de Amerikanen weten hoe je moet procederen over grote geldsommen. Dat is hun cultuur ..

    Er zit dus niets anders op voor MAN en SBM Offshore, dan heel rap een oplossing vinden en uitvoeren. @ Maria Geertruida, morgen is het expiratiedag op de wereldwijde beurzen. Vanaf maandag worden er weer nieuwe posities ingenomen. Long en Short. Ik denk dat de professionele shorters ons wel een indicatie gaan geven over wat we verder mogen verwachten.

    1. Als ze niets doen, gaat de markt uit van een spoedige oplossing. Duimen maar ! ..
    2. Als de shorters zich op MAN storten, dan is dat een mooi uitstel voor SBM Offshore.
    3. Als de shorters zich ook weer gaan melden bij SBM, noem ik dat "foute boel". (design issues)
    4. Als de shorters zich op ExxonMobil richten, dan kijken we naar een "worst case scenario". Ook voor SBM en MAN.

    Deze week is er nog weinig aan de hand. Ik ben heel benieuwd naar de signalen van de shorters vanaf volgende week , en de weken er na. Bij optie 1 (geen short posities) lijkt de kust veilig en komt er een spoedige oplossing.

    (follow the money)
  4. forum rang 7 ff_relativeren 15 april 2021 23:02
    Een stukje achtergrond informatie over de gas-plannen in Guyana ;

    De oorspronkelijke bedoeling was om het vrijgekomen gas terug te pompen in de reservoirs.
    Later veranderde dat plan. De overheid wilde het gas aan land brengen via een pijpleiding.
    Beide plannen voorkomen het affakkelen van het gas.

    "Venting is the controlled release of unburned gases into the atmosphere in the course of oil and gas production operations. Flaring produces predominantly carbon dioxide emissions, while venting produces predominantly methane emissions. The global warming potential of a kilogram of methane is estimated to be twenty-one times that of a kilogram of carbon dioxide when the effects are considered over one hundred years. In the case of Guyana, the operational plan is for the gas to be reinjected into the reservoirs, with no routine flaring and no venting.

    The Global Gas Flaring Tracker Report recently released by the World Bank, listed 30 countries including Russia, Iraq, Iran and the United States as the top four gas flaring countries. Guyana, which according to reports, has been flaring some 2.7 billion cubic meters of gas over a 6-month period (9 billion cubic feet), was not included in the World Bank’s list.

    (..)

    President Ali has said the government will “have to strike a balance on flaring.” That balance according to him, will be to prioritise “bringing gas to shore as quickly as possible.”

    The previous government had begun exploring the possibility of doing exactly that and had completed a feasibility study with support from the IDB, for the construction of a natural gas pipeline.

    Bron : oilnow.gy/featured/opposed-to-flaring... .
  5. forum rang 10 voda 16 april 2021 09:28
    Bank of Montreal verkleint belang in SBM Offshore aanzienlijk

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    SBM Offshore
    14,225 -0,09 -0,63 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Bank of Montreal heeft zijn belang in SBM Offshore gehalveerd. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 april 2021.

    Bank of Montreal meldde een kapitaalbelang van 3,05 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt grotendeels middellijk reëel gehouden.

    Op 9 april dit jaar meldde Bank of Montrea nog een kapitaalbelang van 6,22 procent met eenzelfde stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. Dutchtenor 16 april 2021 11:53
    quote:

    Dire Straits schreef op 16 april 2021 10:02:

    Nou weet ik dat een advies niet alles zegt, maar de koersdoelen liggen wel stukken hoger dan de huidige koers. Het ziet er allemaal (behoorlijk) solide uit.

    Kan iemand mij uitleggen waarom de koers niet stijgt?
    Door de problemen in Guyana. Blijkbaar zijn enkele long partijen niet overtuigd van een goede afloop, want verschillende hebben de afgelopen dagen flink afgebouwd. Het *kan* dat het met dividend samenhangt (dat ze vanwege ex-dividend deels zijn uitgestapt).
    De adviezen lopen achter, als Guyana snel wordt opgelost zal de koers snel herstellen, zo niet dan is er ruimte omlaag (en shorters zullen hier op vooruit lopen).
    Ik wacht even af, het kan zo maar 2 kanten op gaan.
  7. forum rang 4 BowmoreBoerke 16 april 2021 14:41
    quote:

    Dutchtenor schreef op 16 april 2021 11:53:

    [...]
    Door de problemen in Guyana. Blijkbaar zijn enkele long partijen niet overtuigd van een goede afloop, want verschillende hebben de afgelopen dagen flink afgebouwd. Het *kan* dat het met dividend samenhangt (dat ze vanwege ex-dividend deels zijn uitgestapt).
    De adviezen lopen achter, als Guyana snel wordt opgelost zal de koers snel herstellen, zo niet dan is er ruimte omlaag (en shorters zullen hier op vooruit lopen).
    Ik wacht even af, het kan zo maar 2 kanten op gaan.
    Ik ben om deze reden - in ieder geval tijdelijk - gedeeltelijk uitgestapt. Het neerwaartse risico is mij nu even te groot.
1.412 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links