Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tetragon Financial Group AEX:TFG.NL, GG00B1RMC548

  • 9,860 17 apr 2024 13:55
  • -0,080 (-0,80%) Dagrange 9,780 - 9,860
  • 1.897 Gem. (3M) 8,3K

Forum Tetragon Financial Group geopend

873 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 2 april 2021 23:47
    quote:

    lute11 schreef op 1 april 2021 19:01:

    [...]
    Dat is hun trucje om de aandeelhouders tevreden te houden. Klinkt leuk, maar levert de aandeelhouder niks op. Ondanks alle inkopen heeft de koers niets gedaan.

    De enige winst die ik hiermee heb behaald is uit de financiele crises van 2008, gekocht voor een paar euro toen.
    Ik heb niets te zeuren, toen voor ca 1,5 hoop gekocht.
  2. forum rang 9 objectief 3 april 2021 10:52
    quote:

    objectief schreef op 31 maart 2021 08:12:

    Tetragon maandrapport: per eind februari was de NAV $26,23 (kleine daling t.o.v. eind januari) bij een slotkoers van gisteren $ 9,82. De discount is momenteel maximaal.

    Ze zouden een belang, waarop je (koers) winst hebben, kunnen verkopen en hiervoor eigen aandelen inkopen. Een groter/sneller rendement lijkt me nergens haalbaar.
  3. forum rang 4 shaai 10 april 2021 12:53
    "Tetragon is a diversified, alternative asset, investment and management group"

    www.renaissancecapital.com/IPO-Center...

    Alternative asset management-focused SPAC Tetragon Acquisition I files for a $500 million IPO
    April 8, 2021
    TACQU
    Tetragon Acquisition I, a blank check company formed by Tetragon Financial Group targeting the alternative asset management industry, filed on Thursday with the SEC to raise up to $500 million in an initial public offering.

    The New York, NY-based company plans to raise $500 million by offering 50 million units at $10. Each unit consists of one share of common stock and one-third of a warrant, exercisable at $11.50. Tetragon Financial Group intends to purchase 1.5 million units in the offering, and has a $75 million forward purchase agreement with the SPAC. At the proposed deal size, Tetragon Acquisition I would command a market value of $625 million.

    The company is led by Executive Chairman Paddy Dear and CIO and Director Reade Griffith, the co-founders of closed-ended investment company Tetragon Financial Group, and CEO and Director Stephen Prince, the Head of Tetragon’s diversified alternative asset manager TFG Asset Management. The company plans to target the alternative asset management industry, specifically asset managers focused on investments in high-growth businesses generally, with a potential emphasis on technology and technology-enabled businesses.

    Tetragon Acquisition I was founded in 2021 and plans to list on the Nasdaq under the symbol TACQU. BofA Securities and J.P. Morgan are the joint bookrunners on the deal.

    Relevant Profile: TACQU
  4. forum rang 4 shaai 10 april 2021 14:25
    seekingalpha.com/article/4409752-tetr...

    wordt best wat gezegd over IPO : meer in de toekomst, maar er zijn ook andere manieren, zoals deelverkopen; zoals with GreenOak being partially acquired by Sunlife in 2019.

    Dus de SPAC zou best gebruikt kunnen worden om een stuk uit Tetragon te realiseren tegen NAV. Dat zou ook een goede zijn om de discount verder te verminderen. De SPAC zou imo ook goed gebruikt kunnen worden om de Ripple C-round prefs te verkopen, zeker nu XRP momenteel naar boven schiet, en ze er vanaf willen (poging tot redemption) .
    Verder wordt over de discount gezegd dat een grote aandeelhouder(s?) al lang bezig zijn te verkopen, dat het einde daarvan nadert en dat als die overhang binnenkort weg is, dat koers eindelijk zou kunnen laten opveren.
  5. Mariah 16 april 2021 14:14
    De onderwaardering is toegenomen sinds de 40% dividend verlaging vorig jaar. De structurele onderwaardering die al >>10 jaar bestaat komt mijns inziens door gebrek aan transparantie, beperkte aandeelhouders invloed en graai- cq boefjesgedrag van het management. Reken er niet op dat de discount zal verdwijnen. Kan wel weer wat beter worden als divi weer wordt verhoogd. Bij deze enorme discount kunnen ze divi beter aanwenden voor aandelen-inkoop overigens.
    Als ik zou moeten kiezen tussen de markt heeft het al 10+ mis of de markt ziet dit (gelukkig) haarscherp, dan kies ik voor het laatste.
  6. [verwijderd] 28 mei 2021 14:40
    quote:

    shaai schreef op 16 april 2021 13:41:

    [...]

    o.a. omdat de managers boefjes zijn, en er geen stemrecht is
    Hoi shaai, hoe is het met je ?
    Ik ben wat minder met beleggen bezig de laatste jaren.
    Wandelen in de bossen van de Zuid-Veluwe met mijn Beagle , een uurtje zwemmen en wat divers gaan voor.
    Maar zonet, na aandacht van mijn sportkameraad die ik dagelijks spreek, en eigenaar is van een succesvolle beleggingssite, toch wat Tetragon gekocht.
    5000 stukjes, de meesten voor 10,05 en een paar tot 10,20.
    Ja, ze zorgen goed voor zichzelf bij Tetragon, maar dat is ook ook zo bij PSEC, en daar ben ik er toch heel tevreden over dat ik mag meedoen, maandelijks nabij 0,6% dividend, ja maandelijks !

  7. [verwijderd] 28 mei 2021 20:35
    Oja, zonder de huidige discount zou ik het zeker niet gedaan hebben. maar beleggingen zoals Tetragon (ik kocht vandaag dat laatste plukje ook maar op E. 10,-) en Groupe Bruxelles Lambert voegen wel wat dynamiek en diversiteit toe met hun porto in een gemiddelde beleggingsportefeuille.
    En een Euro/USD koers van 1,22 helpt ook een beetje
    Daarbij verwacht ik dat de huidige hausse op de beurs bij de volgende kwartaalrapportage zichtbaar wordt in een nog hogere n.a.v. bij GBL en Tetragon.
  8. forum rang 4 shaai 29 mei 2021 12:22
    ha Free,

    ik mag niet klagen. Klinkt goed, dan heb je de afgelopen jaren beter besteed dan aan Tetragon ;-)
    Ik volg ze, maar zit er nu niet in. In principe wil ik erin zitten, omdat eens, eens....
    maar vaak als ik geld elders wil beleggen, dan heeft Tetragon weer stilgelegen, en verkoop ik die weer eens. Maar als de heren ooit eens willen cashen/verkopen (anders dan door de continu te hoge fees) dan wil ik erbij zijn :-)
  9. [verwijderd] 31 mei 2021 15:45
    Heel veel gelezen over Tetragon de laatste dagen, ik begrijp dat de Becel die ik regelmatig op mijn broodje smeer door Unilever aan een van de participaties van Tetragon is verkocht.
    Unilever voorzag te weinig groeimogelijkheden voor zijn margarine smeerseltjes en verkocht ze.
    De koper (Tetragon) verhoogde de prijzen simpelweg met een dubbeltje en pakt zo zijn winst .
    Zonet op 9.96 usd weer 2500 stukjes opgepikt.
    Begrijpen doe ik de discount nog niet helemaal, ook de management fees rechtvaardigen die niet, wie informeert mij over wat ik zelf niet kan vinden ?
  10. Stapelaar 31 mei 2021 23:14
    Hoi Free, goed te vernemen dat je lekker in je vel zit. Ik hoop voor je dat je jouw bankaandelen ondanks alles trouw bent gebleven want uiteindelijk gloort er toch altijd weer herstel conform jouw visie van een paar jaar terug.

    Tetragon berekent haar NAV o.a. op basis van eigen waarderingsmaatstaven betr. diverse asset management en hedge fund achtige vehikels. Of ze die waardes bij verkoop zouden kunnen realiseren is dus de grote vraag.

    Ook is er een irritante clausule in de high watermark regeling bij de 25% winstdeling: deze werkt slechts van kwartaal op kwartaal. In 2008/9 vonden ze het nodig om fors af te waarderen op de NAV. Wellicht terecht, maar bij het latere weer opboeken van de NAV streken ze de onverdiende 25% winstdeling op (weliswaar boven een beperkte hurdle rate).

    Ik moet bekennen dat ik een haat-liefde verhouding heb met dit fonds. Ik probeer te swingtraden en heb vele winstgevende ritjes kunnen maken. Als target houd ik een belang aan van circa 5% van mijn beleggingsportefeuille, op dit moment zit ik daar zelfs wat boven.
  11. [verwijderd] 1 juni 2021 13:39
    Hoi Stapelaar, leuk weer wat van je te lezen, beleggingstopper !
    Ik ben mijn banken (14 ) trouw gebleven met ING als zwaar oververtegenwoordigd.
    Ben nu voorzichtig wat calletjes ING aan het schrijven.
    Ik ga de komende maanden tot op de helft van het aantal in bezit calls dec. schrijven.
    Het inhaaldividend (0,80) verwacht ik in september en ik hoop dat de waarschijnlijke aandeleninkoop de prijs niet direct omhoog jaagt.....
    Tetragon is een tricky belegging, ben ik helemaal met je eens.
    Manipulatieve koersvorming, zo ging er om 12, 42 uur vandaag slecht 1 aandeel op 9,88 usd.
    Iemand wil de koers graag lager in de boeken.
    Maar ik zie er wel een aardige kanskaart in, 35% van de aandelen zit al bij het management en personeel.
    Ik zit er nu met 2% van mijn porto in en ga op een goed moment nog een half procentje toevoegen, niet meer.

873 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links