Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel EUROPCAR MOBILITY GROUP S.A. CHX:EUCAR_P.CXE2, FR0012789949

  • 0,504 9 mei 2022 15:04
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Forum Europcar geopend

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. henrico26 16 april 2021 11:23
    Het blijft nog apart dat de koers van Europcar al tijden stil ligt op het huidige (lage) niveau. Ze hebben hervormingen doorgevoerd, schulden opnieuw gefinancierd, emissie gedaan en afgerond. Je zou eerdaags een herstel verwachten, wat ik wel weet is dat je engelen geduld moet hebben. Alle concullega bedrijven hebben het herstel al een tijdje ingezet.

    Ik ben van mening dat Europcar organisatorisch de juiste maatregelen heeft getroffen, het bedrijf ook getransformeerd heeft naar een meer toekomstige (duurzame) onderneming, waarin car sharing en elektrisch rijden ook een wezenlijk onderdeel gaat zijn bij de invulling van de nieuwe plannen / strategie.
  2. Donatello 23 juni 2021 17:20
    'Europcar stuurt VW wandelen'
    Europcar EUCAR7,74% zou niet ingaan op een overnamebod van Volkswagen. Dat meldt Bloomberg. Dat bod, waarover ongeveer een jaar geleden de eerste gesprekken startten, waardeerde Europcar op 2,6 miljard euro. Volkswagen wilde met de inlijving van het Franse verhuurbedrijf zijn aanbod van verhuurdiensten uitbreiden en daarnaast een belangrijke afnemer vinden voor de auto's, met name de nieuwe elektrische modellen die het concern in de markt zet.

    Maar volgens Bloomberg zijn de gesprekken definitief gestrand. Het bod bedroeg 44 eurocent per aandeel.

    Europcar rukt met 6,6 procent op naar 42 eurocent. Nog altijd maar een fractie van de 3,62 euro waarop Europcar op zijn piek in 2017 noteerde.
  3. Donatello 28 juli 2021 22:02
    Volkswagen en Pon kopen Europcar voor 2,5 miljard euro

    Een consortium onder leiding van Volkswagen is akkoord over de overname van de Franse autoverhuurder Europcar. De Duitse autofabrikant heeft samen de Nederlandse auto-importeur en mobiliteitsgroep Pon en de Britse vermogensbeheerder Attestor ruim 2,5 miljard euro over voor het bedrijf.

    Het akkoord komt daags nadat Volkswagen het bod op Europcar had verhoogd. Een eerder voorstel van 2,2 miljard euro wees Europcar nog af. Eerder deze week werd bekend dat het consortium van Volkswagen 50 cent per aandeel van het Franse bedrijf bood, wat neerkomt op 2,5 miljard dollar. Inclusief de schulden van Europcar gaat het zelfs om een overname ter waarde van 2,9 miljard euro.

    Met de aankoop krijgt Volkswagen onder meer de technologie, kennis en infrastructuur van het verhuurbedrijf in handen. Dat is interessant voor het concern dat in de toekomst niet alleen Volkswagens, Audi’s, Porsches of Skoda’s wil maken, maar ook meer geld wil verdienen met diensten voor mobiliteit.

    “Sleutelelement”
    Ook Pon wil zich steeds meer profileren als aanbieder van mobiliteitsdiensten. Het bedrijf is bijvoorbeeld voor 40 procent eigenaar van Greenwheels, dat in Nederland deelauto’s aanbiedt in stadscentra. Ook bezit het bedrijf Swapfiets, de snel gegroeide abonnementsdienst voor fietsen. Topman Janus Smalbraak van Pon noemt flexibele diensten voor vervoer dan ook een “sleutelelement” voor de toekomst van het familiebedrijf.

    “We zijn verheugd deel uit te maken van het consortium en kunnen bijdragen aan de totstandkoming van dit nieuwe mobiliteitsplatform van Volkswagen, met Europcar als sterke basis”, verklaart Smalbraak.

    Geldproblemen
    Europcar kwam eind vorig jaar in financiële problemen. Schuldeisers scholden daarop ruim 1 miljard euro aan schulden kwijt en kregen het bedrijf in ruil daarvoor in handen. Autoverhuurders hadden in 2020 zwaar te lijden onder de coronacrisis, doordat ze voor een groot deel afhankelijk zijn van toeristen die op vakantie een auto huren. Internationale reizen waren zonder dringende reden nagenoeg onmogelijk tijdens de coronacrisis.

    Europcar was al eerder in handen van Volkswagen. De autofabrikant verkocht het verhuurbedrijf in 2006 aan investeerder Eurazeo.
  4. forum rang 8 Leefloon 14 september 2021 13:51
    quote:

    Te grote broek schreef op 14 september 2021 11:47:

    Gedurende dit traject wordt de koers netjes op EUR 0,50 gehouden.

    Is er enig zicht op wanneer deze overname (aankoop meerderheidsbelang) wordt afgerond?
    Het staat je vrij om op de beurs grootschalig meer te bieden...

    Volgens mij niet, anders dan is expected to be completed in the course of the fourth quarter 2021 or first quarter 2022.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links