Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TABS Holland (voorheen PontMeyer)

252 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. benito c. 15 april 2021 17:45
    Mooi jaarverslag, de overname van de Woodimex groep is zelfs nog beneden de boekwaarde gedaan, er wordt opnieuw over badwill gesproken, net zoals indertijd bij de overname van Deli/Jongeneel. Voor TABS is deze overname van groot belang omdat men daar een nieuw distributiecentrum heeft gerealiseerd op een prachtige lokatie in Bleiswijk, vlak bij de snelweg. Dichter bij de klanten in die regio zal het het logistieke proces optimaliseren. De winstmarge is gestegen, nu hoger dan ooit. Verder van belang is de toevoeging aan de post latente belastingen. Door het schrappen van de voorgenomen verlaging van de vennootschapsbelasting, waarop eerder in de cijfers op was geanticipeerd, moest er nu weer een toevoeging aan de voorziening plaatsvinden. Daardoor oogt de belastingdruk over 2020 erg hoog. Dit is een eenmalige boekhoudkundige post, die het netto resultaat negatief vertekent. Elimineren we die eenmalige post komen we op basis van het aantal per ultimo jaar uitstaande aandelen uit op een genormaliseerde winst per aandeel van 8,60. De koers/winst verhouding na uitbetaling van het dividend van 3,95 euro komt dan uit op 9,25. Nog steeds een kansrijke propositie gelet op deze bescheiden waardering, vanwege mogelijke groei middels overnames (er is vrijwel geen bankschuld meer) en te verwachten groei van de markt vanwege de inhaalslag m.b.t. de woningbouw.
  2. forum rang 4 shaai 16 april 2021 13:24

    Graag uw aandacht voor onderstaand bericht van TABS Holland, namens René Olsthoorn, CEO TABS Holland.

    Hierbij treft u bij deze mail ons jaarverslag over 2020 aan. 2020 was door de coronapandemie in veel opzichten een opmerkelijk jaar. De bouwsector kon doorwerken en profiteerde van een verschuiving van consumentenbestedingen naar investeringen in de eigen woning of tuin. Dat maakte dat de vraagkant van onze markt in 2020 opvallend goed was.

    Door op de variëteit aan ontwikkelingen goed in te spelen, de klanten goed te blijven bedienen, goed te schakelen met onze leveranciers én intern goed samen te werken boekte TABS Holland over 2020 een mooi resultaat. We zijn trots op onze medewerkers, die onder soms lastige omstandigheden geweldig gepresteerd hebben.

    De vooruitzichten voor de bouw zijn onzeker en er zijn uitdagingen in de inkoopmarkt. Daardoor zullen we kort op de bal blijven zitten. Dit betekent enerzijds dat we de ontwikkelingen nauwgezet zullen blijven volgen en daarop zullen acteren zoals we ook in het verleden hebben gedaan, anderzijds continueren we onze strategische lijn: de klant voorop, hard werken en door middel van een uitgebreid assortiment, goede kennis en service als echte partner optreden voor klanten en leveranciers. Daarbij geloven we en investeren we in langdurige relaties, we willen een partner zijn voor de lange termijn. TABS Holland staat er, ook in onzekere tijden.
  3. forum rang 4 shaai 16 april 2021 13:26
    Op dinsdag 11 mei 2021 wordt om 14.00 uur de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland) gehouden. Als gevolg van de maatregelen die getroffen zijn vanwege het coronavirus, wordt het naar alle waarschijnlijkheid een virtuele aandeelhoudersvergadering. Hierbij is participatie op afstand mogelijk.

    Zie ook: tabsholland.nl/algemene-vergadering-v...

  4. forum rang 4 shaai 16 april 2021 13:27
    Algemene Vergadering van Aandeelhouders, 11 mei 2021 om 14.00 uur

    nog vast te stellen, maar naar alle waarschijnlijkheid virtueel

    AGENDA

    Opening en mededelingen
    Behandeling van het jaarverslag van de Raad van Bestuur over de gang van zaken van de vennootschap en het gevoerde beleid in het boekjaar 2020
    Implementatie van het bezoldigingsbeleid
    Vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2020
    Vaststelling van de verwerking van het resultaat boekjaar 2020 (BIJLAGE)
    Décharge van de leden van de Raad van Bestuur ter zake van het door hen gevoerde bestuur gedurende het boekjaar 2020
    Décharge van de leden van de Raad van Commissarissen ter zake van het door hen uitgeoefende toezicht gedurende het boekjaar 2020
    (Her)benoeming van lid van de Raad van Commissarissen (BIJLAGE)
    Voorstel voor aanpassing commissarisvergoeding
    Rondvraag
    Sluiting
    Over de punten 4 t/m 9 zal worden gestemd.

    Toelichting op de agenda

    Toelichting punt 3 van de agenda
    Een specificatie van de bezoldiging van de Raad van Bestuur is opgenomen in het jaarverslag over 2020 en voldoet aan het eerder vastgestelde bezoldigingsbeleid.

    Toelichting punt 5 van de agenda
    Voorgesteld wordt om dividend uit te keren, € 3,95 per uitstaand aandeel.

    Toelichting punt 6 van de agenda
    Voorgesteld wordt de leden van de Raad van Bestuur décharge te verlenen voor het door hen in het boekjaar 2020 gevoerde bestuur.

    Toelichting punt 7 van de agenda
    Voorgesteld wordt de leden van de Raad van Commissarissen décharge te verlenen voor het door hen in het boekjaar 2020 uitgeoefende toezicht.

    Toelichting punt 8 van de agenda
    Door de Raad van Commissarissen wordt de heer A.L.M. Nelissen – die krachtens het rooster op 11 mei 2021 aftreedt als commissaris – voorgedragen om als commissaris te worden herbenoemd. De heer Nelissen past binnen de door de Raad van Commissarissen vastgestelde profielschets. De Raad van Commissarissen is zeer ingenomen met de wijze waarop de heer Nelissen in de afgelopen jaren zijn taak als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft vervuld. Zijn gegevens alsmede de redenen van zijn voordracht zijn aan deze toelichting toegevoegd.

    De Algemene Vergadering heeft het recht aan de Raad van Commissarissen personen aan te bevelen om als commissaris te worden voorgedragen. De voordracht wordt gedaan, indien en voor zover de Algemene Vergadering niet een aanbeveling doet als in de vorige zin bedoeld. Maakt de Algemene Vergadering wel gebruik van dit recht, dan zal zo nodig in een nieuw te houden Algemene Vergadering over de door de Raad van Commissarissen op te stellen voordracht worden gestemd.

    Ook de Ondernemingsraad heeft het recht aan de Raad van Commissarissen personen aan te bevelen om als commissaris te worden voorgedragen.
    De Ondernemingsraad heeft kennisgenomen van de voordracht van de Raad van Commissarissen en heeft medegedeeld de voordracht van de Raad van Commissarissen te ondersteunen.

    De Algemene Vergadering kan met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen, vertegenwoordigend ten minste een derde van het geplaatste kapitaal, de voordracht van de Raad van Commissarissen afwijzen.

    Toelichting punt 9 van de agenda

    De beloning van commissarissen van TABS Holland is sinds 2014 ongewijzigd.
    Onder agendapunt 9 wordt voorgesteld om de vergoeding voor commissarissen in 2021 als volgt aan te passen:

    Oud Nieuw
    Commissarisvergoeding € 20.000 € 23.750
    Toelage president-commissaris € 17.000 € 18.500
    De toelage voor de leden van de Auditcommissie en de leden van de Remuneratiecommissie bedraagt € 3.000. Dit bedrag wordt aangehouden.

    BIJLAGE bij agendapunt 5

    Aan: aandeelhouders TABS Holland N.V.
    Betreft: dividend

    Op de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders van 11 mei a.s. staat het voorstel om over het resultaat van 2020 een contant dividend uit te keren aan de aandeelhouders van TABS Holland N.V.

    Voor de volledigheid wordt in dit document de procedure toegelicht zoals die van toepassing is, ervan uitgaande dat de algemene vergadering van aandeelhouders instemt met bovengenoemd voorstel.

    De planning die wij voor ogen hebben is als volgt:

    Dinsdag 11 mei 2021 AvA
    Vrijdag 14 mei 2021 EX-datum
    Maandag 17 mei 2021 Record datum
    Dinsdag 25 mei 2021,
    12:00 CEST Deelnemingsvrijstelling deadline voor aandeel-houders om dit door te geven
    aan TABS Holland N.V. Mocht u hiervan geen gebruik maken dan ontvangt u via
    uw bankinstelling een dividendnota onder inhouding van de gebruikelijke 15%
    dividend-belasting.
    Dinsdag 25 mei 2021 TABS Holland geeft de deelnemingsvrijstelling door aan Van Lanschot Kempen
    Wealth Management N.V.
    Woensdag 2 juni 2021 Payment date
    Voor de technische afhandeling van de uitbetaling van dit cash dividend werkt TABS Holland samen met Van Lanschot Kempen. Op basis van de door Van Lanschot Kempen aangereikte dividend informatie, zal Euroclear (Nederland) dit in haar administratie verwerken onder gelijktijdige berichtgeving naar de bankinstellingen met een positie in aandelen TABS Holland N.V. Via uw eigen bankinstelling ontvangt u dan op of net na 2 juni 2021 een dividend(nota) over uw positie in onze aandelen onder inhouding van 15% dividendbelasting.

    Een nadere toelichting op bovenstaande zal indien nodig worden gegeven in de AvA van 11 mei a.s.

    BIJLAGE bij agendapunt 8

    CURRICULUM VITAE
    DRS. A.L.M. (TON) NELISSEN
  5. forum rang 7 wiegveld 18 april 2021 13:02
    Zie ook blz.13 jaarbericht Value 8:

    TABS is een leverancier van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De groep omvat zeven bedrijven en behaalt 730 miljoen omzet met ongeveer 1500 medewerkers. Over het eerste halfjaar 2020 steeg de omzet met 5 procent tot 405 miljoen euro. Het netto- resultaat nam toe van 23,5 naar 27,8 miljoen euro. De aandelen zijn gekocht op NPEX. De koers is fors gestegen, maar reflecteert nog steeds niet de werkelijke waarde.

    PPdV heeft het door!
  6. [verwijderd] 18 april 2021 21:47
    quote:

    wiegveld schreef op 17 april 2021 21:30:

    Aantal zaken zijn wel een discussie waard.
    1) inhalen dividend 2019
    2) wordt het niet tijd voor een jongere inbreng in de RvC?

    Wat betreft pres.commissaris Nelissen: deze man was ten tijde van de bieding van HAL de enige zgn. onafhankelijke commissaris, de anderen waren voorgedragen door toenmalig grootaandeelhouder Eecen en door HAL. Zijn onafhankelijke positie bleek echter een wassen neus, hij liep braaf aan de leiband van HAL door het bod van 34 euro fair en passend te vinden. Dat bod werd door vrijwel niemand geaccepteerd. Om die reden hebben de meeste aandeelhouders behoudens HAL op de vorige AVA tegen decharge van de Raad van Commissarissen gestemd. Het lijkt voor de hand te liggen dat deze aandeelhouders ook tegen zijn herbenoeming stemmen. Uiteraard zal de HAL hem steunen, iemand die zo braaf de orders opvolgt willen ze graag houden.
    Veel belangrijker is echter dat de CEO Olsthoorn daar zit. Daar mogen we blij mee zijn. Goede bestuurders zijn van doorslaggevend belang en als de RvC nu maar de RvB zijn gang laat gaan bij het runnen van de onderneming kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
  7. twinkletown 20 april 2021 22:08
    Louter goede berichten uit de (bouw)sector; bijvoorbeeld:

    Sika verhoogt omzetverwachting voor 2021
    Sika heeft zijn omzetverwachting voor 2021 verhoogd, na in alle regio's een recordomzet te hebben geboekt in het eerste kwartaal van het jaar. Een opsteker voor de bouwsector in het algemeen. Het bedrijf, wiens chemische additieven beton versterken en waterdicht maken, rapporteerde een 10,2% hogere omzet in het voorbije kwartaal van 1,99 miljard Zwitserse frank. Europa en Azië waren bijzonder sterk, met omzetstijgingen van respectievelijk 12,8% en 25% ten opzichte van een jaar eerder.
  8. twinkletown 26 april 2021 10:31
    Interessant voor de bezoekers van het TABS Holland forum

    Favoriet aandeel van KBC/Bolero

    Saint-Gobain (ISIN-code: FR0000125007)
    Aanbeveling: Kopen | Koersdoel: 53 euro

    Saint-Gobain zette het jaar in met een positieve winstwaarschuwing en zette daar-mee meteen de juiste toon. De uiteindelijke cijfers over omzet en operationele winst waren geen verrassing en lagen in lijn met wat gecommuniceerd werd op 7 januari. Saint-Gobain verrast wel met een veel sterker dan verwachte cashflowgeneratie. Die klokte af op 3 miljard euro, maar liefst een miljard euro hoger dan verwacht. De cashflowgeneratie is zelfs verdubbeld t.o.v. 2019. Dat ligt in lijn met de record-niveaus van de vorige piek in 2006/2007. Het demonstreert hoe wendbaar Saint-Gobain zich heeft gedragen tijdens de coronacrisis. Het management is bovendien zeer optimistisch over 2021. Het verwacht een stevi-ge verbetering van het operationele resultaat. De combinatie van hogere prijzen en stevige kostenbesparingen die sneller dan verwacht doorkomen, zorgt voor een ste-vige hefboom en zal de operationele winst ook in 2021 een stevige boost geven. Het management zegt dat het de stijgende grondstoffenprijzen zal kunnen doorrekenen. De waardering blijft erg aantrekkelijk. Ondanks de sterke prestatie van het aandeel de jongste maanden, noteert het aandeel nog altijd met een stevige kor-ting t.o.v. zijn geschiedenis en de sector. Het aandeel is tot dusver enkel gestegen omwille van de positieve winstbijstellingen, de multiple is volgens KBC AM te laag. Saint-Gobain zal bovendien profiteren van de stimuluspakketten van de overheden om de economie terug aan te zwengelen. Het bedrijf zal ook kunnen profiteren van de Europese Green Deal, waarbij Europa zoveel mogelijk gebouwen wil renoveren en energiezuiniger wil maken. Saint-Gobain heeft een grote blootstelling (40% van zijn winst) aan de renovatiemarkten.
  9. forum rang 4 shaai 26 april 2021 18:12
    Aanmelden AVA TABS Holland

    Op dinsdag 11 mei 2021 wordt om 14.00 uur de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland) gehouden. Als gevolg van de maatregelen die getroffen zijn vanwege het coronavirus, wordt het naar alle waarschijnlijkheid een virtuele aandeelhoudersvergadering. Hierbij is participatie op afstand mogelijk.
    Zie ook: tabsholland.nl/algemene-vergadering-v...

    Let op: Aangezien u via NPEX participeert in de aandelen TABS Holland, dient u zich via NPEX op te geven voor deelname aan de aandeelhoudersvergadering.

    U kunt zich aanmelden voor de virtuele vergadering door uiterlijk woensdag 5 mei 2021 een e-mail naar info@npex.nl te versturen, met daarin vermeld:
    Uw NPEX-rekeningnummer
    Het aantal aan te melden aandelen
    Uw mobiele telefoonnummer (voor het per sms verzenden van het wachtwoord voor de virtuele bijeenkomst).

  10. twinkletown 5 mei 2021 14:21
    Lees net de column van Today's Vermogensbeheer. Was het vroeger zo dat een koers/winstverhouding boven 20 al als hoog werd aangeduid, nu is 60 to 70 al veel voorkomend.
    Denkend aan (TABS) Holland zie ik niet alleen brede rivieren maar ook een koers/winstverhouding rond de 10...
  11. forum rang 4 shaai 6 mei 2021 09:55


    Charlie Bilello
    @charliebilello
    ·
    4h
    Commodity prices over last year...
    Lumber: +347%
    WTI Crude: +148%
    Gasoline: +139%
    Corn: +124%
    Heating Oil: +123%
    Brent Crude +121%
    Copper: +94%
    Soybeans: +84%
    Silver: +76%
    Palladium: +70%
    Cotton: +63%
    Sugar: +63%
    Platinum: +57%
    Wheat: +43%
    Natural Gas: +38%
    Coffee: +35%
    Gold: +4%
  12. twinkletown 6 mei 2021 10:54
    quote:

    shaai schreef op 6 mei 2021 09:55:

    Commodity prices over last year...

    Lumber: +347%
    WTI Crude: +148%
    Gasoline: +139%
    Een jaar geleden zei de heer Olsthoorn over de (ook toen al) forse stijging van de houtprijzen: Uiteraard zijn we blij met prijssstijgingen omdat we op een kwartje nu eenmaal meer kunnen verdienen dan op een dubbeltje.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 mei 2021 10:59
    quote:

    twinkletown schreef op 6 mei 2021 10:54:

    [...]
    Een jaar geleden zei de heer Olsthoorn over de (toen ook al) forse stijging van de houtprijzen: Uiteraard zijn we blij met prijssstijgingen omdat we op een kwartje nu eenmaal meer kunnen verdienen dan op een dubbeltje.
    Houtprijzen in Nederland zijn ca 10% hoger.

    Europa heeft niks te maken met de Amerikaanse prijzen, er is bovendien geen houttekort in Europa.
252 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,09%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.724,90 -0,63%
Gold spot 2.397,08 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links