Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'De geest is al uit de fles met bitcoin'

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. JBL_0123 15 april 2021 09:52
    quote:

    JapieKrekel schreef op 14 april 2021 20:41:

    Natuurlijk wordt Bitcoin in een kwaad daglicht gezet door de centrale banken. Dit is overigens onterecht:
    www.forbes.com/sites/stevenehrlich/20...
    "published an independent paper commissioned by the newly formed lobbying group Crypto Council for Innovation" en gestopt met lezen.
  2. Mugje 15 april 2021 14:01
    Ik blijf de vergelijking met de 'kettingbrief' toepasselijk vinden. Zolang je nieuwe deelnemers/kopers kan vinden willen steeds meer wel een gokje wagen en dat geeft dan de al zittende houders de bevestiging dat het 'iets goeds' is. Zeker als er ook koersvorming is en die blijft stijgen dan zien steeds meer mensen daarin de bevestiging dat 'het wel goed zit'.
    Zolang er meer nieuwe deelnemers zijn dan zittende deelnemers zal dit zo door blijven gaan en gaat ook de koers steeds verder omhoog. Je kan er gerust een ritje omhoog op meeliften maar doe dat dan alleen met geld dat je kan missen. Zoals een kettingbrief is gedoemd om dood te lopen, speelt een soortgelijk iets bij de cryptovaluta. Er is geen enkele instantie die de crypto weer verplicht moet innemen en daar een tegenprestatie voor moet leveren. Nu zijn het nog vooral de speculanten die de koersen blijven aanjagen en iedere keer aan nieuwe speculanten verkopen. Er wordt veel meer verhandeld dan dat er daadwerkelijk wordt gebruikt als betaalmiddel. Je conclusie ligt dus voor de hand dat de hebzucht die in ieder van ons aanwezig is toh de aanjager is van als maar hogere prijsvorming.
    Net als bij een kettingbrief zijn de starters spekkoper, die vinden og ruim voldoende nieuwe slachtoffers. Dat zal bij de crypto niet anders zijn, iedereen die nu crypto heeft reken ik nog tot de starters en dat aantal deelnemers zal nog zeker groeien. Dus op de korte termijn zal de klad er nog niet serieus in komen. Of er moet een verbod o.i.d. komen. Maar het is gewoon een hebbeding dat mensen maar om één reden willen hebben; om het later voor méér weer te kunnen verhandelen. En daar ligt ook al meteen het bewijs voor het feit dat de crypto geen blijvend bestaansrecht heeft; ook al heb je miljoenen winst op je crypto, als je er een auto van wilt kopen moet je ze eerst weer omruilen voor een euro/yen/dollar etc etc.. Het feit of je ze al dan niet moet minen is een broodje aap, dat maakt helemaal geen verschil.

    Conclusie; je kan er best aan verdienen zolang er nieuwe mensen die het willen kopen om er ook wat aan te verdienen. Maar uiteindelijk droogt het op en dan kanje maar beter nog wat eurootjes hebben want daar kan je in elk geval nog eten van kopen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,07 -1,36%
EUR/USD 1,0630 +0,04%
FTSE 100 7.842,58 -1,54%
Germany40^ 17.772,20 -1,41%
Gold spot 2.374,66 -0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,05%
B&S Gr...
+1,33%
FASTNED
+1,24%
Fagron
+0,91%
Alfen ...
+0,53%

Dalers

Arcelo...
-6,54%
Aperam
-6,13%
SBM Of...
-4,91%
ASMI
-3,25%
RENEWI
-3,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links