Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,425 19 apr 2024 16:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,380 - 2,445
  • 391.699 Gem. (3M) 633,8K

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ir en Largo 13 april 2021 08:50
    Avantium streeft naar commercialisering van zijn gepatenteerde planten-tot-glycolen Ray Technology ™, die wordt gebruikt om plantMEG te produceren - een essentieel ingrediënt bij de productie van polyesters die veel worden gebruikt in textiel en verpakkingen - en plantMPG - een waardevol tussenproduct dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen zoals industriële vloeistoffen. Zowel plantMEG als plantMPG zullen naar verwachting de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen in vergelijking met hun fossiele equivalenten. In 2020 nam Avantium met succes zijn Ray Technology ™ -demonstratiefabriek in gebruik, die alle processtappen gebruikt bij het omzetten van industriële suikers in glycolen, waardoor de productie van plantMEG- en plantMPG-monsters mogelijk is die representatief zijn voor het eindproduct van latere fabrieken op commerciële schaal.

    Avantium heeft nu 100% plantaardige PEF geproduceerd door de monomeren FDCA (furandicarbonzuur) en plantMEG van Avantium te polymeriseren. Ray plantMEG kan ook worden gebruikt om bio-PET (30% plantMEG) te produceren, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind ten opzichte van de fossiele productieroutes. Bovendien zijn relevante functionele eigenschappen van Ray plantMEG en plantMPG in de-icing-vloeistoffen aangetoond. Deze vloeistoffen worden voornamelijk gebruikt bij luchthavenactiviteiten voor het ontdooien van vliegtuigen.

    Zanna McFerson, algemeen directeur Renewable Chemistries bij Avantium zegt: “Een cruciale stap bij het commercialiseren van de Ray-technologie is ervoor te zorgen dat de resulterende producten, Ray plantMEG en plantMPG, presteren in klantspecifieke toepassingen. We zijn er nu in geslaagd aan te tonen dat onze plantaardige glycolen een geweldige oplossing zijn in een breed scala aan toepassingen die ons naar een circulaire economie kunnen drijven. Deze validatie van de applicatie maakt de weg vrij voor toekomstige licentiehouders van de Ray Technology ™ om in te spelen op de groeiende vraag naar plantaardige, hernieuwbare en recyclebare materialen. "

    Definities plantMEG ™, plantMPG ™, PEF en PET
    Met zijn Ray Technology ™ kan Avantium mono-ethyleenglycol (MEG) produceren uit plantaardige grondstoffen in plaats van uit fossiele bronnen: plantMEG ™. Momenteel wordt MEG veel gebruikt als een belangrijke chemische bouwsteen voor plastic flessen en verpakkingen, polyestertextiel voor kleding en meubels en antivriestoepassingen.

    Monopropyleenglycol (MPG) is een chemische stof die wordt gebruikt bij luchthavenactiviteiten voor het ontdooien van vliegtuigen, het wordt ook gebruikt in onverzadigde polyesterharsen, bijvoorbeeld in moderne windmolenwieken, en in warmteoverdrachtsvloeistoffen. Ray plantMPG ™ is een volledig plantaardige versie van MPG.

    PEF (polyethyleenfuranoaat) is een polyester gemaakt van MEG en FDCA. PEF geproduceerd door de YXY®-technologie van Avantium is een 100% plantaardig en recyclebaar polymeer dat kan worden gebruikt in een enorm scala aan toepassingen, waaronder verpakkingen voor frisdranken, water, alcoholische dranken en vruchtensappen. De barrière- en thermische eigenschappen van PEF zijn superieur aan die van conventioneel PET. In combinatie met een aanzienlijk verminderde ecologische voetafdruk, geeft de toegevoegde functionaliteit PEF alle kenmerken om mogelijk een polyester van de volgende generatie te worden.

    PET (polyethyleentereftalaat) is een transparant polyester dat wordt gebruikt voor flessen en folie. Momenteel wordt PET gemaakt van MEG op fossiele basis en tereftaalzuur op basis van fossielen.
  2. Ir en Largo 13 april 2021 08:54
    Dit hoort er nog boven

    AMSTERDAM, 13 april 2021, 07:00 uur CEST - Avantium N.V., een toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van hernieuwbare chemie, heeft de validatie van de aanvraag afgerond voor haar plantaardige glycolen plantMEG ™ en plantMPG ™ geproduceerd in de Ray Technology ™ demonstratiefabriek in Delfzijl. Belangrijke toepassingen zijn onder meer polymerisatie tot PEF- en PET-polyesters en functionele vloeistoffen die worden gebruikt voor het ontdooien en warmteoverdracht. Het bewijzen van de functionele prestaties van de plantaardige glycolen is een belangrijke stap in de opschaling van de Ray Technology ™.
  3. Leonard 13 april 2021 12:10
    13-04-2021
    De Tijd:
    11:39
    Avantium maakt 100 procent plantaardig PEF
    Het duurzame chemiebedrijf Avantium AVTX1,40% is erin geslaagd om volledig plantaardige PEF – een ‘groene’ kunststof – te produceren die voldoet aan de wensen van de (toekomstige) klanten. De PEF werd gemaakt met de monomeren FDCA (furaandicarbonzuur) en plantMEG (plantaardig mono-ethyleenglycol) die door Avantium zelf werden vervaardigd. De plantMEG was afkomstig van de Ray Technology-demonstratiefabriek in Delfzijl.

    Zowel Ray plantMEG als Ray plantMPG (plantaardig monopropyleenglycol) blijken te ‘presteren in klantspecifieke toepassingen’. Voor Avantium is dit een grote stap voorwaarts naar het commercialiseren van zijn producten.

    MEG is een belangrijke chemische bouwsteen voor onder meer plastic flessen en verpakkingen, MPG wordt onder meer gebruikt om vliegtuigen ijsvrij te maken en in onverzadigde polyesterharsen (die hun toepassing vinden in windmolenwieken).

    ‘Een belangrijke stap om de Ray Technology op te schalen’, zegt ING-analist Reg Watson. Hij hanteert voor Avantium een koopadvies en een koersdoel van 13,44 euro.

  4. [verwijderd] 13 april 2021 21:17
    Profiel: groene plastic-pionier Tom van Aken werft grote klanten voor fabriek Avantium

    Door EDWIN VAN DER SCHOOT

    Updated 22 min geleden
    57 min geleden in FINANCIEEL

    Tom van Aken (50), de scheikundige uit Utrecht die zich in 2002 aansloot bij een spin-off van Shell om er een chemievernieuwer van te maken, beklaagde zich al eens over het trage tempo van de verduurzaming. Hij zegde een baan bij DSM op om zelf de revolutie te versnellen.

    (betaal artikel Telegraaf)
  5. Investerenkanjeleren 14 april 2021 18:28
    Avantium geeft nieuwe aandelen uit

    (ABM FN) Avantium wil vers kapitaal ophalen met de uitgifte van 5,2 miljoen nieuwe aandelen. Dit meldde het Nederlandse technologiebedrijf met een notering in Amsterdam en Brussel woensdagavond.

    Avantium kiest voor een versnelde boekprocedure.

    Omgerekend gaat het om 19,99 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

    De prijs is nog niet vastgesteld. Het aandeel sloot woensdag 2,1 procent hoger op 5,83 euro. Op basis van deze koers is de emissie goed voor een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro.

    Avantium wil het opgehaalde kapitaal onder meer gebruiken voor de nieuwe fabriek in Delfzijl.

    ING, Rabobank via Kepler Cheuvreux, Degroof Petercam en ABN AMRO zullen de uitgifte begeleiden. De nieuwe aandelen zullen vanaf 19 april verhandelbaar zijn.

  6. Bilderberg007 14 april 2021 18:32
    Net aangekondigd 20% verwatering. 5,2 mln nieuwe aandelen. Worden vanavond uitgegeven. Ben benieuwd of het lukt schat in 5,25-5,75 range. Toch iets van 30 mln (minus kosten). Dan nog een lening erbij en kunnen we door tot FDCA fabriek geld/contracten gaat opleveren. Dus even wachten tor morgenochtend of de plaatsing gelukt is.
  7. Gelukkig 14 april 2021 20:40
    quote:

    GANGISTERM schreef op 14 april 2021 20:06:

    Is opzich niet verkeerd, maar niet zo fijn. Voor mijn huidige aandeeltjes :(

    ligt eraan wat de uitgifteprijs gaat worden en of deze bij institutionele beleggers worden geparkeerd. Best wel apart dat de uitgifteprijs nog niet bekend is gemaakt
  8. Investerenkanjeleren 14 april 2021 21:10
    Nu ideaal instapmoment als koers omlaag gaat. Intrinsieke value van het bedrijf gaat in principe omhoog met uitgegeven aandelen * prijs. Theoretisch gezien zou de koers alleen moeten dalen als ze veel lager worden uitgegeven. Ik ga iig bijkopen als ze hard dalen!
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 april 2021 21:37
    Ronald Engels zegt:

    14 april 2021 21:24

    Ben niet optimistisch over Avantium, bio-plastics research & development & bouwen volwaardige plant is zeer kostbaar, weet dit uit ervaring met een Solvent Solution Mass Polymerisation van Poly-styrene, ABS, enzv ontwikkeling in Alvin Texas, USA.

    In alle oprechtheid gezien de vele nog komende kostbare financiele problemen is wat mij betreft de waarde van de aandelen niet veel hoger als 0.15 euro per aandeel Avantium, dus ik zou zeggen op dit moment wegblijven bij dit aandeel.

    M.v.g. Ronald
  10. Tilburg013 14 april 2021 21:55
    quote:

    Bilderberg007 schreef op 14 april 2021 18:32:

    Net aangekondigd 20% verwatering. 5,2 mln nieuwe aandelen. Worden vanavond uitgegeven. Ben benieuwd of het lukt schat in 5,25-5,75 range. Toch iets van 30 mln (minus kosten). Dan nog een lening erbij en kunnen we door tot FDCA fabriek geld/contracten gaat opleveren. Dus even wachten tor morgenochtend of de plaatsing gelukt is.
    Fijn dat ze eindelijk de emissie plaatsen, daardoor neemt het bedrijfsrisico verder af en ook de onzekerheid rondom het aandeel wat mij betreft.

    Ik verwacht eigenlijk dat de bookbuilding fors overschreven wordt en ze kunnen plaatsen tegen een minimale discount, verwacht > € 5,60 en een paar nieuwe interessante institutionele partijen.

    Well done Avantium!
  11. GANGISTERM 14 april 2021 22:40
    quote:

    Gelukkig schreef op 14 april 2021 20:40:

    [...]

    ligt eraan wat de uitgifteprijs gaat worden en of deze bij institutionele beleggers worden geparkeerd. Best wel apart dat de uitgifteprijs nog niet bekend is gemaakt
    Eens, maar gaan waarschijnlijk wat %tjes verloren bij z'n emissie.

    Laten ze nu gewoon het startschot geven voor de fabriek. Het ontwerp zal al wel klaar zijn waardoor ze willen starten met de bouw.

    Anders zie ik niet direct een reden om nu aandelen uit te geven...
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links