Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geld verdienen met huis verhuren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

149 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Atari 13 april 2021 17:49
    Momenteel stijgen prijzen tot een ongekend niveau. Ik heb nu appartementje die 2,5 x meer waard zijn als bij aankoop. En dan heb ik nu al jaren huur kunnen opstrijken. Koop gewoon een woning met NHG rente van bijv 0,7 % verhuur t voor 1500 pm aan een uitzend bureau en je pakt gewoon een netto rendement van 12% tot 17%'. Letterlijk gratis geld
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 april 2021 19:35
    Prijzen huurwoningen vrije sector dalen in vijf grootste steden

    Terwijl de prijzen van koophuizen de pan uitrijzen, dalen gemiddeld genomen de huren in de vrije sector. Voor het eerst zijn de prijzen in de vijf grootste steden op hun retour, met dank aan de wegblijvende expats. Maar niet alle woningzoekenden zullen ervan profiteren.
    Natasja de Groot 13-04-21, 07:00

    Een luxe appartement werd voor de coronacrisis gemakkelijk verhuurd voor 1800 euro aan een internationaal bedrijf. Maar nu de vraag van expats is weggevallen, valt het niet mee om voor die ‘oude’ prijs nog nieuwe huurders te vinden, constateert directeur Jasper de Groot van Pararius.

    Het gevolg: prijsdaling. Volgens de Huurmonitor van het woningplatform die vandaag verschijnt, zijn de huren van gemeubileerde woningen in het eerste kwartaal gemiddeld met 6,7 procent gedaald. Nieuwe huurders betalen nu 18,23 euro per vierkante meter per maand voor een gemeubileerde woning in de vrije sector. Oftewel ruim 1640 euro per maand voor 90 vierkante meter.

    Dit nieuwe fenomeen zet de prijzen in de vijf grootste steden flink onder druk. Voor het eerst zijn die gemiddeld genomen gedaald. Wellicht niet geheel verrassend, omdat daar de meeste gemeubileerde huizen te vinden zijn.

    Smak geld

    In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag én Eindhoven gingen de huurprijzen al omlaag. Nieuw is dat Utrecht erbij is gekomen. De daling is daar nog gering: slechts 0,7 procent. Anders is dat in Amsterdam. Daar is de daling al vorig jaar ingezet en die is stevig.

    Een nieuwe huurder is in Amsterdam gemiddeld 21,76 euro per vierkante meter per maand kwijt voor een huurwoning in de vrije sector, 7,4 procent minder dan een jaar eerder. Nog altijd een smak geld, beaamt De Groot. ,,Maar”, zo voegt hij eraan toe, ,,sinds de eerste metingen van Pararius tien jaar geleden is niet eerder zo’n grote procentuele prijsdaling gemeten.”

    In Rotterdam daalde de gemiddelde vierkante meterprijs met 7,8 procent, in Den Haag ging die met 3,5 procent omlaag en in Eindhoven is de daling 2,4 procent. De druk op de gemeubileerde huizen leidt ook op landelijk niveau tot een daling van de huurprijs in de vrije huursector: van gemiddeld 2,4 procent, naar 16,34 euro per vierkante meter per maand. Dat is dan gemeubileerd, kaal en gestoffeerd tezamen.
  3. [verwijderd] 13 april 2021 19:50
    Hahhhaaaa, de belastingdienst in deze is natuurlijk ook bedenkelijk, ze hosten het gewoon, bakkerskinderen brood geven!

    De steeds sneller stijgende huizenprijzen kunnen hierdoor verklaarbaar worden, het is gewoon een turbo-markt, een roulette zonder nietten.

    Laat ons weten wanneer het volgende object aan de parelketting wordt geregen.
  4. [verwijderd] 14 april 2021 08:33
    www.nhnieuws.nl/nieuws/284050/huurpri...

    "Volgens Combee is het aantal beschikbare huurwoningen ontzettend groot. In totaal zijn er meer dan 300 appartementen en huizen in de vrije sector die nu leeg staan. "Amstelveen zit vol met expats. Bijna 20 procent is een expat hier in Amstelveen. We hebben ontzettend veel internationale bedrijven en als expats niet kunnen komen, die de meeste woningen huren, daalt het natuurlijk."

    1) Huur verlagen.
    2) Anti kraak bewoning.
    3) Liquideren.

    Amstelveen zit in fase 1 nu.

    Bij 70% financiering vreemd vermogen gaat het onprettig worden, de bekende hefboom gaat dan de andere kant opwerken.

    Maar misschien is de huidige crisis over 3 maanden klaar en trekt alles weer snel aan.
  5. Atari 14 april 2021 11:21
    Gelukkig geen last van. Er is momenteel zoveel vraag, ik zit helemaal vol en moet nee verkopen. Jij probeert steeds een negatief sentiment te creëren door alle negatieve nieuwtjes hier te plaatsen. Maar ik herken dit niet en draai dit jaar mijn beste jaar ooit. Ik lig er niet wakker van wat er met expats gebeurt. Ook de prijzen blijven lekker oplopen. Met 70% zit ik gebakken. Ik maak me geen zorgen zolang het nog binnenstroomt. Zolang de schuld lager is als de waarde boeit het me niet wat er in de markt gebeurt. Mijn huurders willem een dak boven hun hoofd en willen mij daar goed voor betalen
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2021 09:21
    Hier worden de Azimi's van beschuldigd

    Salar en Sasan Azimi worden voorlopig verdacht van fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. De inval in hun kasteel en in het kantoor van Salar, op 9 maart, waren het gevolg van een onderzoek dat ruim twee jaar duurde. Tijdens de verhoren van de broers maakte de politie drie voorlopige beschuldigingen concreet. Salar zou in 2013 een valse geldleningsoverkomst hebben opgesteld, waardoor een zakenpartner de hypotheek voor een huis kon bekostigen. De zakenpartner kocht die woning van de Azimi’s. Verder zou Salar diezelfde zakenpartner tijdens een telefoongesprek in 2019 hebben geadviseerd om een vergunningsaanvraag bewust verkeerd in te vullen, en tenslotte zou Azimi twee jaar geleden een vrouw een valse werkgeversverklaring hebben verstrekt, zodat ook zij een hypotheek kon afsluiten.

    Salar en Sasan Azimi ontkennen de aanklachten. Advocaat Alfons Bals, die beide broers bijstaat, sprak na de aanhouding van ‘relatief kleine zaken met vage bewijsvoering’. ,,Hier red je het als OM en politie niet mee.”

    Naast de Azimi’s zijn er nog acht verdachten. Zij zijn inmiddels verhoord. Het politie-onderzoek is nog niet afgelopen. Het is uiteindelijk aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of de Azimi’s en de andere verdachten voor de rechter moeten komen.

    Deze reconstructie kwam tot stand door gesprekken met betrokkenen, inclusief Salar Azimi, en door inzage in de politieverhoren van Salar Azimi.
  7. Jackpot1983 25 mei 2021 13:15
    quote:

    alexnr75 schreef op 6 mei 2021 11:02:

    Huis verhuren levert vrouw boete van €35.000 op.

    www.telegraaf.nl/financieel/176228996...
    Het huis verhuren levert niet de boete op, maar de regels van de hypotheekverstrekker niet naleven. Wanneer je een hypotheek neemt moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden en mag je niet zomaar van alles doen.
149 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links