Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,224 19 apr 2024 17:36
  • -0,009 (-3,86%) Dagrange 0,221 - 0,232
  • 63.556 Gem. (3M) 380,9K

Mithra in 2021 - Geduld wordt beloond?!

5.626 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Catalina 13 april 2021 15:13
    quote:

    Flat Tyre schreef op 13 april 2021 12:30:

    [...]

    ik WEET enkel dat ik GEEN stop-loss heb uitstaan voor Mithra

    Heb jij je trouwens weer ingekocht Catalina, of wacht je nog af ?
    1200 stuks ingekocht vorige week. Mijn negativiteit is mede een soort spanning welke ik normaal gesproken na tientallen jaren beleggen niet ken. Maar dat geldt ook voor uitgesproken meningen van mensen (ja ik weet mijzelf inclusief) die gitzwarte scenario’s voorschrijven, het uitblijven van volumes en de dagelijkse twee procent eraf. De koers had nu stabiel rond de 26-27 moeten zitten in afwachting van de FDA. Nu is het met goedkeuring op zak nog maar de vraag of het die koers überhaupt nog gaat zien.

    Ik heb me hier wel zeer negatief, misschien wel een beetje stokend uitgelaten (excuus) maar probeerde juist nieuwe inzichten uit te lokken waar het mij zelf duidelijk aan ontbrak, of nog steeds ontbreekt. Ik heb er gewoon een slecht gevoel over omdat je na jaren beleggen wel een klein beetje scenario’s gaat begrijpen ondanks dat alle voortekenen duiden op een superbedrijf. Daarom heb ik ook weer gekocht.
  2. WALLET 13 april 2021 15:23
    quote:

    Tommie_Hilfiger schreef op 13 april 2021 14:55:

    [...]

    DZR, ik zie je vaak passeren op biotech fora. Vooral bedrijven die je al jarenlang volgt zijn analyses hard maar correct. Beleggers hebben nood aan iemand die niet alles door de 'long'bril bekijkt. Ik waardeer je werk enorm.

    Echter, graag zou ik u willen te vragen zich even een aantal weken te verdiepen in de persberichten van de afgelopen maanden/jaren. Ikzelf volg Mithra al 5 jaar en weet exact wat er zich allemaal afspeelt.
    Dat de beurswaarde hoger ligt dan dat van Pharming dat zeer winstgevend is, is een loze vergelijking. Dit zou jij ook moeten begrijpen. Pharming was op een bepaald punt winstgevender dan Tesla, maar de beurskoers?

    Bestaande gebruikers doen veranderen naar hun anti-conceptie is in feite niet Mithra's probleem. Mithra krijgt de komende tijd voor Estelle aan 300 miljoen aan mijlpaalbetalingen bijgeschreven op de rekening. Daarbovenop ligt nog een cashberg van 150 miljoen euro. De converteerbare obligatie zal omgezet worden in aandelen waardoor ook geen schulden achterblijven. Uiteraard zal deze cash uitegegeven worden aan Donesta, Perinesta en Coronesta.

    De waardering van Mithra ligt net onder de 1 miljard. Dit is ongeveer de toekomstige cashflow die kan verwacht worden uit Estelle de komende jaren. De omzet uit verkoop van de pil wordt in het slechtste geval geschat op 1 miljard euro. En dit is zeer conservatief. Want Mayne Pharma, de partner voor de US markt viel zeer slecht bij beleggers en analisten waardoor er weinig verwacht wordt. Downside risk is er uiteraard nog altijd maar die is (statistiek) kleiner dan de upside risk.

    Daarnaast komt Donesta er nog aan. Een markt met meer concurrenten dan Estelle, maar ook groter. Er is plaats voor meerdere spelers. Donesta krijgt ook conservatief 1 miljard geschat.

    Perinesta en Coronesta zijn minder grote markten maar kunnen wel extraatjes toevoegen.

    In de waardering van Mithra wordt geen rekening gehouden met Donesta, Perinesta en Coronesta. Zelfs met Estelle wordt nog geen 100% rekening gehouden aangezien FDA haar akkoord nog niet gegeven heeft.

    Dus beweren dat de waardering van Mithra zoveel overgewaardeerd is tov Pharming is nonsens. En dit kan je wellicht ook meer plaatsen als je je wat beter zal verdiept hebben in het bedrijf.
    Na 5 jaar heb ik een perfect zicht over de hele loopbaan en het potentieel van het bedrijf.
    Bedankt Tommie, gelukkig zijn er nog een paar mensen met kennis van zaken op dit forum..
    We duimen, vrijdag a.s. wellicht het antwoord op alle onzekerheden.

  3. forum rang 4 Kompas 13 april 2021 15:27
    quote:

    Catalina schreef op 13 april 2021 15:13:

    [...]

    1200 stuks ingekocht vorige week. Mijn negativiteit is mede een soort spanning welke ik normaal gesproken na tientallen jaren niet ken. Maar dat geldt ook voor uitgesproken meningen van mensen (ja ik weet mijzelf inclusief) die gitzwarte scenario’s voorschrijven, het uitblijven van volumes en de dagelijkse twee procent eraf. De koers had nu stabiel rond de 26-27 moeten zitten in afwachting van de FDA. Nu is het met goedkeuring op zak nog maar de vraag of het die koers überhaupt nog gaat zien.

    Ik heb me hier wel zeer negatief, misschien wel een beetje stokend uitgelaten (excuus) maar probeerde juist nieuwe inzichten uit te lokken waar het mij zelf duidelijk aan ontbrak, of nog steeds ontbreekt. Ik heb er gewoon een slecht gevoel over omdat je na jaren beleggen wel een klein beetje scenario’s gaat begrijpen ondanks dat alle voortekenen duiden op een superbedrijf. Daarom heb ik ook weer gekocht.
    Mocht het je "geruststellen", ook ik heb de nodige spanning hoor richting het FDA besluit, maar ben daarnaast ook vol vertrouwen aangezien alle tot op heden bekende data voor Estelle overweldigend positief is en we reeds goedkeuring voor Canada en een positief Europees CHMP advies op zak hebben.

    De beste garantie voor het verkrijgen van een maagzweer is beleggen in biotech is mijn overtuiging.
    Zowel Pharming, Kiadis alsook Galapagos hebben mij er in het nabije verleden reeds diverse bezorgd. Maar per saldo sta ik na vele jaren van voornamelijk biotech beleggen op (dikke) winst.

    Deze "tak van sport" brengt vanwege het vaak binaire karakter gewoonweg extra spanning met zich mee, maar ook de extra kick in geval van succes........en die kick is dan redelijk "verslavend".
  4. [verwijderd] 13 april 2021 16:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 april 2021 14:31:

    [...]
    Het antwoord is natuurlijk Ja, gezien de absurd hoge beurswaarde van Mithra.

    Deze beurswaarde is nota bene ca 50% hoger dan die van Pharming die zeer winstgevend is.

    Mithra zal de grootste problemen krijgen om de bestaande gebruikers van anti-conceptie om te turnen.

    De komende jaren zal Mithra dus nog steeds verlies gaan lijden.
    Deze "onderbouwing" slaat kant nog noch wal. Je kan de 2 bedrijven langs geen kanten vergelijken.
    Dus de discussie stopt.
  5. Semper Nescio 13 april 2021 16:22
    quote:

    Lang schreef op 13 april 2021 11:10:

    [...]
    Dat ben ik helemaal met je eens, blijft een vreemde zaak en dat geeft onrust. En 'gratis geld' op de beurs bestaat niet, anders zou iedereen nu wel kopen. Want waarom zou je voor het belangrijkste moment van je onderneming aandelen verkopen, als het allemaal zo zeker is, zoals sommigen hier beweren?
    Omdat ze het geld nodig hadden. Als ze echt geen vertrouwen meer hadden in Mithra, dan mag je er zeker van zijn dat ze de hele zwik verkochten. Zowel van Coucke als van Franske is geweten waarom ze het geld kunnen gebruiken.
  6. Semper Nescio 13 april 2021 16:38
    Mogelijkheid 1: Mithra krijgt aldanniet goedkeuring FDA, en de beurs doet verder zijn ding. Gezien het lage volume doen shorters wat ze willen en kunnen ze de beurskoers gerust manipuleren tot 20% van de echte waarde van het aandeel. De kleintjes kijken toe.

    Mogelijkheid 2: Mithra wordt overgenomen. Proficiat aan allen met de dikke winst.

    Mogelijkheid 3: Coucke haalt Mithra van de beurs, zoals hij deed met Omega Pharma. Pech voor iedereen, want je wordt genaaid van de ene oor tot de andere. Behalve Coucke: groot feest.

    Mesdames et messieurs, faites vos jeux.
  7. Lunten 13 april 2021 16:59
    quote:

    Kompas schreef op 13 april 2021 16:55:

    [...]

    Na het lezen van jouw bericht bijna in blinde paniek al mijn aandelen verkocht........... NOT !! haha
    Mijn bericht was uiting van een gefrustreerd aandeelhouder. Mijn intenties zijn niet om mensen te doen verkopen.

    De glijbaan die mithra de laatste week meemaakt is gewoon absurd en begint erg te stinken.
  8. forum rang 4 Kompas 13 april 2021 17:00
    quote:

    Lunten schreef op 13 april 2021 16:59:

    [...]

    Mijn bericht was uiting van een gefrustreerd aandeelhouder. Mijn intenties zijn niet om mensen te doen verkopen.

    De glijbaan die mithra de laatste week meemaakt is gewoon absurd en begint erg te stinken.
    Snap ik en had mijn bericht zojuist al weggehaald, maar nu reageer je alsnog erop ;-)
  9. Catalina 13 april 2021 17:28
    quote:

    NickJacoVII schreef op 13 april 2021 17:25:

    Dit is zo veel beter dan een sell the news scenario. Laat ze maar drukken, de knal zal des te groter zijn :) Let the games begin
    Dit zeiden ze bij de vorige goedkeuring ook. -20% sindsdien. Inderdaad een knal maar wel de verkeerde kant op.
  10. Catalina 13 april 2021 17:40
    Ik heb een stop loss gezet. Ik denk dat het onvermijdelijk is als de Amerikanen elke dag van de week 3% van de koers afshorten. Vervelende is dat 16 april nog nergens als 100% bevestiging van het oordeel kan worden gezien? Of zie ik dat verkeerd? Worst case scenario is dat het langer gaat duren en dagelijks 3% short blijft nog een paar weken doorzetten. Dan gaat het aandeel kapot. Je kan nog zulke goede vooruitzichten hebben maar je hebt wel kopers nodig van je aandelen. Volume moeten we hebben! Het is pijnlijk. Het gaat me niet eens zozeer om het geld maar temeer in het willen begrijpen van de markt en het volgen van intuïtie.
  11. forum rang 4 Kompas 13 april 2021 17:40
    Zojuist ontving ik nog onderstaand bericht vanuit Prime Therapeutics:

    "We have a paid subscription to pharmaintelligence which follows FDA submissions and PDUFAs. They list it as a 4/16/2021 PDUFA date. Because it was accepted by the FDA in in June 2020 and it is receiving a standard review, a PDUFA within 10 months of the acceptance date is standard and I think this date is a good estimation."

    Vertaald:

    "We hebben een betaald abonnement op pharmaintelligence dat volgt op FDA-inzendingen en PDUFA's. Ze vermelden het als een PDUFA-datum van 16-4-2021. Omdat het in juni 2020 door de FDA is geaccepteerd en het een standaardbeoordeling krijgt, is een PDUFA binnen 10 maanden na de acceptatiedatum standaard en ik denk dat deze datum een goede schatting is."

    www.primetherapeutics.com/en/news/Sto...
  12. NickJacoVII 13 april 2021 17:45
    Beetje shorten naar afwachting goedkeuring is prachtig tijdverdrijf. Huidige kopers zitten al vol en durven niet meer kopen (angst), easy geld bij het naar beneden drukken. Plus je kan zelf lager instappen voor de echte opwaartse beweging, ik zou zeggen ipv te zeiken, probeer het ook eens :) Moest je je inzet willen beschermen en verminderen, maak gebruik van opties voor deze gebeurtenis, dan ga je niet mee de eventuele afgrond in, korte pijn :)
5.626 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links