Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizen, starters, zitters en de prijzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Rick1909 13 april 2021 11:35
    Ik snap dus echt niet hoe je als overheid kunt denken dat het afschaffen van overdrachtsbelasting iets uithaalt na het duidelijke falen van de hypotheekrente aftrek. Het verhogen voor investeerders is een prima middel, maar het is toch inmiddels wel duidelijk dat elk voordeel meteen wordt doorgerekend in de huizenprijzen?
  2. forum rang 4 Stephanus1987 13 april 2021 11:42
    Komt nog veel ellende uit die woningmarkt. Iedereen ziet gouden bergen, kan alleen maar stijgen en stijgen, de laatste huizencrisis is iedereen vergeten. 90% van de mensen die ik spreek gaan de vanuit dat het een geweldige investering is nu een huis te gaan kopen. lekker maximaal lenen tegen 10 jaar vast. Kan niet omlaag toch.. en de rente blijft altijd laag toch? bubbels zitten altijd waar je ze niet ziet. de huizenmarkt is er 1 van. Duurt misschien nog wat jaren maar alles gaat eerst omhoog en dan omlaag, altijd zo geweest. En als de rente dan ook nog is verdubbeld zitten er honderdduizenden in de val.
  3. forum rang 6 MD2018 13 april 2021 12:13
    Wat ik vreemd vind is dat men altijd maar over het tekort aan huizen heeft. Want toen de boel in elkaar klapte in 2009 en dit verder door werkte in de huizenmarkt toen waren er toch genoeg woningen te koop en voor een goede prijs? Deze hele hype is gewoon gecreeerd door lage rente en dat woningen opeens 'goedkoop' hierdoor werden. Alle stimulans vanuit de overheid heeft alleen maar gezorgt voor een nog grotere hype. Als de rente naar 3+ zou gaan dan is men opeens niet meer bereid zoveel te betalen en waarschijnlijk kunnen mensen dan ook niet meer kopen tegen deze verkoopprijzen. Dus dan dalen de woningprijzen. Let maar op het nieuwe kabinet gaat nog sneller de hypotheekrente afschaffen. Al hoewel de eigenwoning forfait al bij velen even hoog is als de aftrekmogelijkheden. WOZ gaat door het dak en die is gekoppeld aan eigenwoning forfait. Wij hebben verkocht en kijken het een paar jaar aan. Ja huren is duur maar geeft je ook wel rust moet ik eerlijk zijn. De tijd zal het leren.
  4. [verwijderd] 13 april 2021 12:23
    De jaarlijkse WOZ aanslag gaat naar de 6 maanden huur ratio, ze gaan het ombuigen naar "huren van de staat", dat gaat gewoon vanzelf!
    De gemeentes en dorpen zijn er verslaafd aan, het smaakt altijd naar meer!

    Het gemiddelde aantal personen per woning blijft zakken, jaar na jaar wordt dat lager, aan de vraag naar kleinere units moet voldaan worden.

    Er staan in Amsterdam nu 20.000 hotelkamers leeg, voornamelijk grotere complexen en spiegelpaleizen die nooit meer regulier opgevuld kunnen worden.
    Er gaan snel knopen doorgehakt worden, het virus kan weleens de oplossing van het probleem worden.

    Rond Schiphol staan bijna 10 transit hotels leeg in the middle of nowhere, die gaan als eerste in beeld komen voor separate bewoning en nieuwe functionaliteiten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links