Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 302 303 304 305 306 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 12 april 2021 21:39
    China en energie:
    ====================
    China installeert in 1 maand tijd 23,3 gigawattpiek zonnepanelen
    China heeft in december maar liefst 23,3 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd. In 2020 zag het land het opgestelde vermogen groeien met 48,2 gigawattpiek. Dat meldt de National Energy Administration (NEA).

    Een jaar eerder installeerde het Aziatische land ‘slechts’ 30,22 gigawattpiek aan zonnepanelen.

    23,3 gigawattpiek in 1 maand
    Traditiegetrouw installeert China in het laatste kwartaal van het kalenderjaar een grote hoeveelheid zonnepanelen en dat was ook in 2020 het geval. In de laatste 3 maanden van het jaar installeerde het land maar liefst 29,5 gigawattpiek aan zonnepanelen. Vanwege naderende deadlines voor het opleveren van pv-projecten bedroeg het nieuw geïnstalleerde vermogen in de maand december het extreme getal van 23,3 gigawattpiek. Ter referentie: Europa installeerde in het gehéle kalenderjaar 2020 slechts 18,7 gigawattpiek.

    Voor China betekent het dat het land in 1 maand tijd bijna net zoveel zonnepanelen installeerde als in de 11 maanden daarvoor. Inmiddels telt het land 252,5 gigawattpiek aan opgesteld pv-vermogen.
    Waar China volgens het 13e vijfjarenplan (red. vervaardigd in 2016) eind 2020 over 105 gigawattpiek aan zonnepanelen zou moeten beschikken, is dat doel met 140 procent overtroffen.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...

    www.cpicu.org/e_achievements_list.asp...
  2. forum rang 10 voda 13 april 2021 05:45
    Het rookgordijn rond Alibaba
    Van onze redacteur 12 apr

    Een recordboete die wordt begroet met een stijging van de beurskoers. Het klinkt bizar, maar dat is precies wat er met de Chinese internetgigant Alibaba gebeurde. Zaterdag kondigde de Chinese mededingingsautoriteit een recordboete van €2,3 mrd aan voor het overtreden van monopolieregels. Het bedrijf zou verkopers op zijn platform die ook elders hun producten aanboden, dwingen te kiezen voor een van de twee.

    Maandag kregen beleggers voor het eerst kans om te reageren op de megaboete. En dat deden ze door aandelen Alibaba in te slaan. Op de beurs in Hongkong ging de koers van het aandeel tot 9% omhoog, om uiteindelijk 6,5% hoger te sluiten. Hoe kan dat?

    Beleggers leken vooral opgelucht dat met de recordboete de bemoeienis van de Chinese autoriteiten met het bedrijf voorbij is. De Chinese machthebbers hebben al langer het vizier gericht op Alibaba en oprichter en minderheidsaandeelhouder Jack Ma. Die laatste bekritiseerde vorig jaar oktober in een toespraak het bancaire systeem in China en daarmee indirect de machthebbers in Peking.

    Ant Group
    Dat had hij beter niet kunnen doen. Ma verdween maandenlang van het toneel en de beursgang van Ant Group, het betaalplatform dat voor een derde deel in handen is van Alibaba, werd door de beurstoezichthouder in Shanghai uitgesteld. Ma verschijnt ondertussen weer sporadisch in het openbaar maar het blijft onduidelijk wat er nu precies is gebeurd met de multimiljardair en in hoeverre hij zich vrij kan bewegen.

    €2,3 mrd is veel geld, maar Alibaba kan het gemakkelijk hebben. De boete komt overeen met 4% van de verkopen over 2019, meldde het bedrijf zelf. Alibaba moet ook zijn leven beteren en eerlijke concurrentie mogelijk maken, maar ook dat zien beleggers niet als een bedreiging. Net als het bericht dat Ant zich moet omvormen tot een financiële holding, waarmee het grootste fintechbedrijf van China de facto onder toezicht wordt geplaatst.

    Marktmacht
    China is allesbehalve een democratie maar ondernemers kregen tot nu toe veel vrijheid. Daar lijkt nu een einde aan te komen, hoewel onduidelijk blijft of het aanpakken van Ma en zijn bedrijven nu politiek gedreven is of wordt ingegeven door oprechte zorgen over de marktmacht van zijn bedrijven en het belang van gezonde concurrentie.

    Zorgen over de marktmacht van al te uit de kluiten gewassen techbedrijven is geen typisch Chinees fenomeen. In Westerse democratieën worden ook maatregelen genomen om de macht van bijvoorbeeld Google en Facebook in te tomen. Maar in Europa en de VS is in ieder geval een stuk transparanter hoe de autoriteiten tot hun afweging komen. In het Chinese model zit een stuk meer onzekerheid. Volgens een oude beurswijsheid hebben beleggers daar een hekel aan, maar die wijsheid leek maandag even vergeten.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1380069/het-rookgordijn-r...
  3. forum rang 10 voda 13 april 2021 07:01
    Chinese import stijgt harder dan export

    (ABM FN-Dow Jones) De export en import in China zijn ook in maart op jaarbasis met flink cijfers toegenomen. Dit bleek dinsdag uit handelsdata van de Chinese overheid.

    De export uitgedrukt in dollars steeg op jaarbasis met 30,6 procent, waar echter door economen een stijging van 40 procent was voorzien. De import nam met 38,1 procent toe, waar op een plus van 25 procent was gerekend.

    Daarmee kwam het handelsoverschot in maart uit op 13,8 miljard dollar, waar een overschot van 49,2 miljard was voorzien.

    Gerekend in yuan bedroeg het handelsoverschot in maart 88 miljard yuan. In de eigen munt steeg de omzet afgelopen maand met 20,7 procent en de import met 27,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 16 april 2021 09:38
    Chinese economie groeit hard maar minder dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie is in het eerste kwartaal van dit jaar hard gegroeid, hoewel het groeitempo iets achterbleef op de verwachtingen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Chinese overheid.

    Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 18,3 procent. Economen hadden evenwel gerekend op een groei van 19,2 procent.

    Op kwartaalbasis bedroeg de groei 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 16 april 2021 09:38
    Chinese industriele productie fors omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in maart fors gestegen. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

    De productie steeg met 14,1 procent, terwijl economen hadden gerekend op een stijging van 16,5 procent.

    In januari en februari nam de productie nog met 35,1 procent toe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 16 april 2021 09:38
    Chinese detailhandelsverkopen stijgen hard door

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn ook in maart erg hard gestegen. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

    De verkopen stegen in maart met 34,2 procent op jaarbasis. De verwachting van economen lag op een stijging met 28,0 procent.

    In januar en februari stegen de verkopen met 33,8 procent.

    Op maandbasis ging het in maart om een toename van 1,75 procent, na een plus van 1,45 procent in februari.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 16 april 2021 11:09
    China’s Copper Imports to Fall in 2021

    Reuters reported that China’s China Nonferrous Metals Industry Association research house Antaike said that China’s refined copper imports are expected to fall by around 27% in 2021 from last year’s bumper levels. After last year’s unprecedented purchases, imports will return to a reasonable level this year, he said. The arbitrage window has closed and Antaike expects China’s own refined copper production to increase in 2021. Antaike sees refined copper imports totalling 3.4 million tonnes in 2021, down 27.2% from 4.67 million tonnes in 2020

    Top metals consumer China imported record amounts of copper and aluminium in 2020 as a rapid demand recovery from the impact of COVID-19 pushed Chinese metal prices above international prices, opening up an arbitrage for cheaper overseas metal to flow in.

    Antaike sees China’s refined copper consumption rising 3.7% this year on strong demand from the auto, real estate and power sectors.

    Source - Strategic Research Institute
  8. forum rang 10 voda 18 april 2021 03:12
    Ant Group onderzoekt desinvestering belang Ma - media

    Door ABM Financial News op 17 april 2021 20:46
    Views: 1.480

    (ABM FN-Dow Jones) Ant Group onderzoekt de opties voor oprichter Jack Ma om zijn miljardenbelang in het fintechbedrijf van de hand te doen. Dit meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van ingewijden.

    Volgens de bronnen zou een dergelijke actie bedoeld zijn om een streep te zetten onder de onderzoeken van de Chinese mededingingsautoriteiten. Onlangs kreeg e-commercereus Alibaba, moederbedrijf van Ant Group, een boete van 18,2 miljard Chinese yuan vanwege monopolistische praktijken.

    Tussen januari en maart hielden beleidsmakers van de People's Bank of China en de China Banking and Insurance Regulatory Commission gesprekken met zowel Ma als Ant Group waarbij de optie werd besproken dat de miljardair uit het bedrijf stapt, aldus Reuters.

    Ant Group ontkende tegenover het persbureau dat een desinvestering van Ma's belang ooit is overwogen.

    Volgens Reuters is niet duidelijk of een verkoop van Ma's belang in Ant Group alsnog wordt doorgezet en zo ja, in welke vorm.

    Eén optie is dat het belang van Ma, dat miljarden dollars waard is, verkocht wordt aan bestaande investeerders in Ant Group of aan Alibaba. Een andere mogelijkheid is volgens Reuters, dat Ma zijn belang verkoopt aan een investeerder met banden met de Chinese overheid.

    Volgens de bronnen zou in welk scenario ook, sowieso goedkeuring nodig zijn van Beijing.
  9. forum rang 10 voda 24 april 2021 12:05
    Chinese voertuigfabrikant investeert $7,7 mrd in elektrisch rijden
    Van onze redacteur 11:33

    Het Chinese technologiebedrijf Baidu en Geely, een autofabrikant uit China, steken samen miljarden in een nieuwe onderneming. Jidu Auto ontvangt de komende vijf jaar 50 mrd yuan, omgerekend $7,7 mrd, van de twee bedrijven.

    Dat tekent persagentschap Reuters op uit de mond van de topman Xia Yiping. Volgens hem gaat het eerste model elektrisch voertuig eruit zien als een robot. Daarmee wil het bedrijf voornamelijk jonge consumenten bereiken. Wel moet er nog een grote analyse op basis van marktgegevens uitgevoerd worden.

    Jidu, dat opereert vanuit Shanghai en Peking, hoopt in het derde kwartaal van dit jaar de marketing, waaronder het symbool en design, van het model te presenteren, aldus Xia.

    Fabrieken
    Voor de techniek van elektrisch rijden maakt Jidu gebruik van de kennis van Geely, bekend als eigenaar van de Zweedse autofabrikant Volvo. De voertuigen moeten van de band rollen in Hangzhoubaai, het oosten van China, waar Geely verschillende fabrieken heeft staan.

    Xia verklaart dat het bedrijf voertuigen direct wil verkopen aan de consument, zonder gebruik te maken van dealers. Om de plannen te realiseren verwacht Jidu aankomende drie jaar tot 3.000 werknemers nodig te hebben, waaronder tot 500 software-ontwikkelaars.

    Baidu, bekend van de gelijknamige zoekmachine, maakte in januari bekend een onderneming te willen starten met Geely. In deze joint venture levert Baidu mogelijk de halfgeleiders. Afgelopen jaren heeft het bedrijf chips ontwikkeld voor auto-oplossingen zoals autonoom rijden en actuele navigatiekaarten. Zo werkt Baidu al samen met Volvo.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381578/chinese-voer...
  10. forum rang 10 luchtschip 27 april 2021 05:32

    Australia Home Affairs

    Home Affairs boss Mike Pezzullo says "the drums of war are beating"

    twitter.com/bennpackham/status/138681...

    Increasing noises are coming from within the Australian Government that war with China is becoming likely.

    Global 'drums of war' are beating, Home Affairs Secretary Mike Pezzullo warns in message to staff

    Home Affairs secretary Mike Pezzullo, one of the the nation's most powerful national security leaders, has declared the global drums of war are beating.

    Australia's home affairs secretary has declared the global "drums of war" are beating and Australia must prepare for regional conflict.

    Mike Pezzullo said Australia must strive for peace, but not at the cost of its liberty.

    "In a world of perpetual tension and dread, the drums of war beat - sometimes faintly and distantly, and at other times more loudly and ever closer," he told department staff in an Anzac Day message.

    "Today, as free nations again hear the beating drums and watch worryingly the militarisation of issues that we had, until recent years, thought unlikely to be catalysts for war.

    "Let us continue to search unceasingly for the chance for peace while bracing again, yet again, for the curse of war."

    His comments come as Australia's relationship with China grows increasingly fractious, with Defence Minister Peter Dutton expressing concerns about Beijing's stance on Taiwan.

    Home Affairs Minister Karen Andrews confirmed she read the "very strong" speech in advance.

    "The overarching message from government is that we need to be alert but not alarmed," she told Nine on Tuesday.

    "We're obviously very conscious as a government of what is happening in the Pacific region, in particular, and we will always put Australia first, second and third."

    'Hyper-excited language'

    Labor frontbencher Bill Shorten said Mr Pezzullo's language was inflammatory.

    "By all means, we need to stand up for our trade, stand up for rule rights, but language like 'drums of war', I think that is pretty hyper-excited language," he told Nine.

    "I am not sure our senior public servants should be using that language because I am not sure what that actually helps, except cause more anxiety."

    Mr Pezzullo is widely tipped to become the next secretary of the Department of Defence.

    His Anzac Day message invoked the words of two US generals and reflected on Australia's ANZUS alliance with the United States.

    www.sbs.com.au/news/global-drums-of-w...

  11. forum rang 10 luchtschip 27 april 2021 05:42


    Australia's new Defence Minister is actively warning of a possible war with China. Also, a lot of deals with China are now being re-examined

    twitter.com/911CORLEBRA777/status/138...

    As Peter Dutton says war with China ‘should not be discounted’, thousands of deals, including Port of Darwin sale, face scrutiny.

    twitter.com/australian/status/1386478...

    Australia's Defence minister's daunting China warning on Anzac Day

    Ash Cant and Australian Associated Press
    Sun, 25 April 2021, 3:49 am·4-min read
    The defence minister has issued an ominous warning on Anzac Day about growing tensions close to home.

    Peter Dutton, newly-appointed to the roll of defence minister following March's cabinet reshuffle, spoke about how Australia's attention is switching to its own region amid growing tensions with China.

    Appearing on Channel Nine's Today show, he began by recognising the nearly 40,000 troops who fought in the Middle East over the last 20 years.

    "It's a remarkable effort, and their efforts I think have saved the country like ours and many others in the western world from terrorist attacks," Dutton said.

    Ash Cant and Australian Associated Press
    Sun, 25 April 2021, 3:49 am·4-min read
    The defence minister has issued an ominous warning on Anzac Day about growing tensions close to home.

    Peter Dutton, newly-appointed to the roll of defence minister following March's cabinet reshuffle, spoke about how Australia's attention is switching to its own region amid growing tensions with China.

    Appearing on Channel Nine's Today show, he began by recognising the nearly 40,000 troops who fought in the Middle East over the last 20 years.

    "It's a remarkable effort, and their efforts I think have saved the country like ours and many others in the western world from terrorist attacks," Dutton said.

    Yet attentions quickly turned to China and its growing threat in the region and its impacts on Australia's military operations.

    "We need to recognise that our region is changing," Dutton said.

    "China is militarising ports across our region, we need to deal with all of that, and that's exactly what we're now focused on."

    War a possibility, Dutton says

    Dutton further elaborated on conflicts within the region involving China and how that impacts Australia and our neighbours on ABC's Insiders on Sunday morning.

    When asked by David Speers what he makes of China invading Taiwan's airspace, Dutton said people need to be "realistic" about activity in the South China Sea region.

    "There is militarisation of bases across the region. Obviously there is a significant amount of activity and there is an animosity between Taiwan and China," Dutton said.

    And when pressed on remarks by former prime minister Tony Abbott and former defence minister Christopher Pyne that the chances of war over Taiwan was rapidly growing, Mr Dutton agreed it was possible.

    "I don't think it should be discounted," he said.

    au.news.yahoo.com/ministers-daunting-...

  12. forum rang 10 voda 28 april 2021 07:39
    'Bevolking van China krimpt voor het eerst sinds 1961'
    Van onze redacteuren 27 apr

    De bevolking van China neemt voor het eerst in decennia af. Het land gaat dat binnenkort bekendmaken, zo meldt de Financial Times dinsdag op basis van ingewijden. Het zou de eerste bevolkingskrimp sinds de stichting van de Volksrepubliek China in 1949 zijn, op de afname begin jaren '60 na, tijdens de Grote Sprong Voorwaarts en de hongersnood die daarmee gepaard ging.

    De laatste volkstelling is afgelopen december afgerond en volgens FT zou het land daarbij onder de 1,4 miljard mensen zijn uitgekomen. Daarmee kan India China weleens voorbij gaan streven als land met de meeste inwoners. In India wonen ongeveer 1,38 miljard mensen.

    In 2015 heeft Peking zijn decennialange eenkindpolitiek losgelaten, die ooit bedoeld was om al te onstuimige bevolkingsgroei te temperen. Om de effecten van dreigende vergrijzing tegen te gaan zijn sindsdien twee kinderen toegestaan, maar dit heeft nog niet het beoogde effect opgeleverd. Hoewel het aantal pasgeborenen in 2016 steeg, daalde deze vervolgens drie jaren achtereen. Een rapport van de centrale bank wees vorige week uit dat het vruchtbaarheidscijfer lager ligt dan tot nu toe is aangenomen.

    Bevolkingskrimp ligt gevoelig
    Dit komt onder meer omdat jonge Chinezen minder vaak trouwen en een gezin willen stichten, wegens de toch al hoge werkdruk in het land en de hoge kosten die gepaard gaan met het opvoeden van kinderen. Een nieuwe scheidingswet, die begin dit jaar werd aangenomen en die stellen verplicht tot een jaar bedenktijd, lijkt vooralsnog alleen te leiden tot meer vrees om in het huwelijk te treden.

    Een verdere bevolkingskrimp van China kan volgens analisten 'een zware tol eisen op de economie en van invloed zijn op allerlei sectoren, van consumptie tot ouderenzorg.' Het onderwerp ligt dan ook 'zeer gevoelig' bij de Chinese autoriteiten, vandaar dat de resultaten nog niet bekend zijn gemaakt. Eerst zou consensus moeten worden bereikt met verscheidene ministeries over te nemen maatregelen naar aanleiding van de krimp.

    Vrijgezellen koppelen
    Maatregelen die al genomen zijn de laatste tijd leidden tot veel discussie in China. Zo suggereerde de centrale bank recent zelfs in een discussiestuk dat het quotum van twee kinderen misschien helemaal moet worden losgelaten. Een wetenschapper die eerder dit jaar stelde dat hoogopgeleide vrijgezelle vrouwen die moeilijk een man kunnen vinden, gekoppeld moeten worden aan vrijgezelle mannen op het platteland, wekte hoon op sociale media. Ook een overheidsvoorstel om het invriezen van eicellen te verbieden is een controversieel onderwerp.

    Openbaarmaking van het onderzoek stond aanvankelijk gepland voor begin april. Een woordvoerder van het nationale bureau voor de statistiek meldde eerder deze maand dat de vertraging deels kwam doordat er 'meer voorbereidend werk' gedaan moest worden voorafgaand aan de officiële aankondiging.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381787/bevol...
  13. forum rang 10 voda 28 april 2021 07:47
    'Chinees onderzoek naar snelle goedkeuring voor beursnotering Ant Group'
    Van onze redacteur 27 apr

    De Chinese overheid doet momenteel onderzoek naar de 'snelle' goedkeuring van de beursnotering van het bedrijf Ant Group, van oprichter en minderheidsaandeelhouder Jack Ma. Dat meldt The Wall Street Journal dinsdag op basis van ingewijden.

    Volgens de Chinese overheid is er snel groen licht gegeven voor de IPO van Ant Group, die voor november vorig jaar gepland stond. Het onderzoek hiernaar ging begin dit jaar van start en richt zich onder meer op toezichthouders die bij de beursgang betrokken waren.

    Ook lokale ambtenaren die voor een beursgang pleitten en grote staatsbedrijven die baat hadden bij een notering aan de beurs worden onderzocht.

    Jack Ma
    Daarmee is een nieuwe ontwikkeling gaande in de zaak rond Jack Ma en Ant Group. Vorig jaar oktober uitte Ma tijdens een toespraak in Shanghai openlijk kritiek op de strikte eisen van het bancaire systeem, en daarmee indirect op de overheid. Kort daarop werd de beursgang van zijn betaalplatform Ant Group, die $37 mrd moest opleveren, door de beurstoezichthouder in Shanghai uitgesteld wegens het niet voldoen aan de beursregels.

    Sindsdien werd Ma maandenlang nergens gezien, tot hij in januari plots weer opdook. Vorige maand trad topman Simon Hu onverwacht terug en eerder deze maand dwong de Chinese centrale bank Ant Group om het bedrijf in een financiële holding onder te brengen. Hierdoor moet Ant gaan voldoen aan dezelfde strenge kapitaaleisen als banken.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381789/chinees-onderzoek...
  14. forum rang 10 voda 28 april 2021 08:29
    Omzet Huawei krimpt met 17% in eerste kwartaal
    Van onze redacteur 08:24

    De omzet van Huawei is in het eerste kwartaal van dit jaar met 17% gedaald tot $23,1 mrd. De winst van de omstreden Chinese techreus steeg wel met 26%, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

    De jaarcijfers van 2020, die een maand geleden zijn bekendgemaakt, lieten ook al flinke omzetkrimp zien vanwege de westerse maatregelen. Dat was vooral het geval in Europa en de Verenigde Staten; in China bleef het bedrijf groeien.

    Spionageschandalen
    Huawei wordt de laatste twee jaar geplaagd door schandalen rond vermeende spionage. Zo verboden de VS Amerikaanse bedrijven om te werken met Huawei-apparatuur, omdat daar spionagesoftware in zou kunnen zitten van de Chinese overheid.

    Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt met argwaan naar Huawei gekeken: de Britten verdenken dat cfo Meng Wanshou zakenbank HSBC heeft voorgelogen over activiteiten van Huawei in Iran. Ook mag het bedrijf de Play Store van Google niet langer op zijn telefoons zetten, waardoor de telefoons veel minder aantrekkelijk zijn geworden.

    Toegang tot KPN-netwerk
    Ook in Nederland is het Chinese bedrijf omstreden. Er wordt sinds eind 2019 niet meer met Huawei gewerkt voor 'gevoelige delen van mobiele netwerken'. Bovendien onthulde de Volkskrant deze maand dat Huawei-medewerkers ongeautoriseerde toegang heeft gehad tot het mobiele netwerk van KPN.

    Hierdoor konden zij onder andere gesprekken afluisteren, blijkt uit een rapport van consultancybedrijf Capgemini, waaruit de krant citeert. Zo zou onder meer toenmalig premier Jan Peter Balkenende afgeluisterd kunnen zijn. Ook nu zouden medewerkers nog steeds ongecontroleerde toegang hebben.

    Huawei is een van de grootste producenten van telecomapparatuur ter wereld. Het bedrijf maakt niet alleen mobiele telefoons, maar legt bijvoorbeeld ook onderzeese communicatiekabels en infrastructuur voor 5G aan. De afgelopen jaren groeide het concern hard.

    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381826/omzet-huawei...
  15. forum rang 10 voda 29 april 2021 08:49
    China wil Tencent forse boete opleggen - media
    Boete wel lager dan boete voor Alibaba.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese internetgigant Tencent, waarin Prosus een groot belang houdt, staat op het punt een forse boete te krijgen van de Chinese mededingingsautoriteiten. Dit meldde persbureau Reuters donderdag op basis van twee bronnen.

    Naar verluidt moet Tencent zich schrap zetten voor een boete van ten minste 10 miljard yuan, omgerekend ongeveer 1,3 miljard euro.

    Eerder kreeg Alibaba een boete van ruim 2,3 miljard euro. Topman Jack Ma wekte de wrevel van de autoriteiten nadat hij in oktober vorig jaar kritiek uitte op de Chinese toezichthouder.

    Tencent en Alibaba zijn de grote technologiebedrijven van China. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Prosus bezit een belang van 28,9 procent in Tencent.

    Het aandeel Tencent koerste vanochtend op de beurs in Hongkong krap 1 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 29 april 2021 09:08
    China Removes Export Rebate on Several Steel Products

    China’s Customs Tariff Commission of the State Council breaking the 3 month long suspense finally announced removal of export tax rebates on many steel products, currently enjoying 13% rebate, from 1 May 2021 to steel exports. At the same time, another announcement from the Ministry shows that China is taking measures to boost steel imports in order to reduce domestic crude steel production. The Ministry said ''The adjustments are conducive to reducing import costs, expanding imports of steel resources, supporting domestic reduction in crude steel production, guiding the steel industry to reduce total energy consumption, and promoting the transformation and upgrading of the steel industry and high-quality development. The measures will reduce the cost of importing, expand the import of iron and steel resources and lend downward pressure to domestic crude steel output, guiding the steel industry towards the reduction of overall energy consumption, promoting the transformation and high-quality development of the steel industry.”

    The items covered in export rebate removal notice include carbon steel cold-rolled sheets, coated non-alloy steel sheets, non-alloy bars and wire rods, coated non-alloy wire rods, hot-rolled stainless steel coil, sheets and plates, cold-rolled stainless steel coil, sheets and plates, stainless steel bars and wire rods, alloy-added hot rolled coil, plates, alloy-added cold-rolled plates, coated alloy-added steel sheets, hot rolled non alloy and alloy added rebar and wire rod, carbon and stainless steel pipes and sections. Most of the steel products which have not had their rebate cancelled in the latest announcement, such as carbon steel HRC, have had rebates cancelled previously.

    As per media reports new structure is

    HR Coil (all width) - 0% tax rebate

    HR Sheet & Plate (all sizes) - 0% tax rebate

    CR Sheet (all sizes) - 0% tax rebate

    CR Coil (above 600mm) - 13% rebate

    GI Coil (above 600mm) - 13% rebate

    PPGI/PPGL Coils & Roofing Sheet (all sizes) - 0% tax rebate

    Wire Rods (all sizes) - 0% tax rebate

    Seamless Pipes (all sizes) - 0% tax rebate

    Please decipher the impact on your business through HS codes details given vide another article.

    The ministry also announced a policy on adjusting import taxes of ferrous raw materials, which aims to reduce import costs and increase imports of steel making raw materials. Import duties on pig iron, DRI, scrap, ferrochrome, carbon billet and stainless steel billet are removed from 1 May while the export taxes on ferrosilicon, ferrochrome, high-purity pig iron and other products has meanwhile been raised by about 5%.

    Source - Strategic Research Institute
  17. forum rang 10 voda 30 april 2021 07:08
    Chinese industrie trekt aan

    Door ABM Financial News op 30 april 2021 06:42
    Views: 152

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie is in april beduidend harder gegroeid. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

    De index voor de industrie steeg van 50,6 in maart naar 51,9 in april.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 302 303 304 305 306 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 881,69 +0,79%
EUR/USD 1,0687 -0,14%
FTSE 100 8.082,34 +0,47%
Germany40^ 18.194,40 +0,31%
Gold spot 2.323,34 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+32,08%
ASMI
+11,74%
NX FIL...
+3,85%
BESI
+3,59%
PROSUS
+2,77%

Dalers

ALLFUN...
-7,38%
ING
-4,79%
Vopak
-1,36%
AZERION
-1,29%
Flow T...
-1,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links