Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KUKA AG FSE:620440.FFM, DE0006204407

  • 83,700 9 nov 2022 09:31
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 83,700 - 83,700
  • 0

Nieuwe energie in Kuka?

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. agapim 23 november 2021 12:52

    KUKA Aktiengesellschaft: Midea verzendt verzoek tot overdracht van aandelen gehouden door minderheidsaandeelhouders in KUKA AG (squeeze-out)

    23-11-2021 / 10:39 CET / CEST
    Publicatie van voorwetenschap overeenkomstig artikel 17 van Verordening (EU) nr. 596/2014, verzonden door DGAP - een dienst van EQS Group AG.
    De uitgever is verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.

    Midea dient overdrachtsverzoeken in voor aandelen gehouden door minderheidsaandeelhouders in KUKA AG (squeeze-out), bevestigt akkoord met investeerders en stemt in met groeiplan met KUKA Aktiengesellschaft

    Midea Group Co., Ltd. bezit via haar dochterondernemingen Guangdong Midea Electric Co., Ltd. en Midea Electric Nederland (I) B.V. en Midea Electric Nederland (II) B.V. meer dan 95% van de aandelen in KUKA Aktiengesellschaft ("KUKA"). Guangdong Midea Electric Co., Ltd. ("Midea") is daarom de hoofdaandeelhouder in de zin van artikel 327a, lid 1, zin 1 van de AktG. Midea heeft vandaag een brief gestuurd naar KUKA met het formele verzoek in overeenstemming met artikel 327a (1) zin 1 AktG dat de algemene vergadering van KUKA de overdracht van de aandelen van de andere aandeelhouders (minderheidsaandeelhouders) aan Guangdong Midea Electric Co., Ltd. goedkeurt. moet beslissen tegen het toekennen van een passende geldelijke vergoeding (zogenaamde uitkoopregeling).

    Bovendien belooft Midea KUKA te ondersteunen in hun gezamenlijke langetermijngroeiplan en met name dat de productielocatie voor KUKA tot minstens 2025 in Augsburg zal blijven, Augsburg het leidende R&D-centrum voor KUKA zal blijven tot minstens 2025 en dat de het jaarlijkse R&D-budget stijgt met minimaal 15% tot 2025 wordt verhoogd ten opzichte van 2021. Overigens heeft Midea nogmaals bevestigd dat alle toezeggingen uit de investeerdersovereenkomst van 28 juni 2016 en de afschermingsovereenkomst van 6 oktober 2016 van kracht blijven totdat deze overeenkomsten aflopen. Het gezamenlijke groeiplan is ook gebaseerd op de verwachtingen (op basis van voorlopige resultaten) van KUKA voor de KUKA Group voor het boekjaar 2021 met betrekking tot een omzet van ongeveer 3,1 miljard EUR (vorig jaar: 2,6 miljard EUR) en een EBIT van ongeveer 60 miljoen EUR (vorig jaar: EUR - 113 miljoen).

    Vanwege de steun van Midea voor het gezamenlijke groeiplan en na een grondig onderzoek van de toezeggingen van Midea hebben de directie en de raad van commissarissen besloten dat een beursnotering voor KUKA in Duitsland niet nodig is, aangezien KUKA zich niet langer via de kapitaalmarkt heeft geherfinancierd sinds de overname door Midea in 2016 . Het overdrachtsbesluit moet worden genomen op de eerstvolgende gewone algemene vergadering van KUKA. Tegen de achtergrond van het overdrachtsverzoek zal de gewone algemene vergadering plaatsvinden in mei 2022.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links