Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - April 2021

538 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 12 april 2021 10:31
    Ja, Emmen; ik ben nogal een vrek en let op elke cent ;-)
    Blijf plukkies kopen vandaag, mocht het verder zakken, en dan verwacht ik eigenlijk, met normaal algemeen sentiment, dat we gelijk al na vandaag al herstel kunnen verwachten tot Q1-cijfers.
    Geloof die 5,40 voor geen meter, maar een dikke 4 moet kunnen ;-)
    Aan de "koopgolf" te zien zijn er niet zo veel die in die 5,40 geloven, lijkt me, trouwens ;-)
    Succes
    Het gappie bij de 3,34 hebben we niet gehaald ;-)
  2. forum rang 6 groene appel 12 april 2021 10:57
    quote:

    Wilbar schreef op 12 april 2021 10:07:

    [...]
    Bij de meeste aandelen zie je het als rekeninghouder van de ING pas op de Record Date (oftewel de Registratie Datum) en dat is meestal 1 dag na de ex-dividend datum.
    oké bedankt. Dus iedereen die nu verkoopt heeft wel nog recht op dividend of moet je echt wachten tot die 13de?
  3. forum rang 6 groene appel 12 april 2021 11:16
    quote:

    pietje-2005 schreef op 12 april 2021 11:05:

    Oeioei, groene appel.
    Iedereen die ze vrijdag bij sluiten had, heeft het dividend; vandaag maakt daar niets voor uit ;-)
    Succes
    zat niet veel in dividendaandelen vandaar de vraag, niet dat ik er uit ga maar vroeg me af waarom er oei oei bijna -9% op de borden staat? bijna 10 cent meer dan het dividend. Had gezien het verloop van de laatste weken verwacht rond die 3.50 te blijven hangen.

    ik kijk vanavond wel weer...
  4. forum rang 8 Wilbar 12 april 2021 11:20
    quote:

    groene appel schreef op 12 april 2021 10:57:

    [...] oké bedankt. Dus iedereen die nu verkoopt heeft wel nog recht op dividend of moet je echt wachten tot die 13de?
    Als je vandaag verkoopt ontvang je gewoon het dividend. Ex-dividend was vanmorgen bij opening. De Record Day (of Registratie Datum) is de uiterste datum waarop de banken/brokers aan het bedrijf moeten melden wie er recht heeft op dividend en hoeveel. De Record Day is dus meer een technische aangelegenheid voor de banken en brokers. En niet relevant voor de belegger.
    In je portefeuille wordt het dividend kenbaar gemaakt door de opname van een aantal dividendbewijzen; dat aantal is natuurlijk gelijk aan het aantal aandelen dat je in porto had per ex-dividend datum. Uiteraard vindt de omwisseling van dividendbewijzen in aandelen of uitbetaling van de dividendbewijzenin contanten plaats op de betaaldatum.
  5. analyse_A3CD 12 april 2021 13:39

    12 april 2021

    Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties hebben hun digitale beveiliging verre van op orde. Zelfs de meest basale digitale aanvallen kunnen vaak niet worden afgeweerd, waarschuwt de Cyber Security Raad, een adviesorgaan van het kabinet. En het is zeker niet de eerste keer dat de alarmbellen geluid worden.

    De afgelopen jaren waarschuwden specialisten keer op keer dat de digitale veiligheid in Nederland versterkt moet worden. Niet alleen de Cyber Security Raad, maar ook veiligheidsdiensten, zoals de AIVD en de NCTV, wijzen al jaren op het gevaar van cyberaanvallen en de kwetsbaarheid van Nederland. Dan gaat het ook om digitale kwetsbaarheid bij voor iedere burger vitale diensten, zoals het betalingsverkeer, het elektriciteitsnet en de watervoorziening.

    Watervoorziening in gevaar

    Hoe urgent de situatie is, blijkt ook wel uit de maatregel die Waternet onlangs is opgelegd. Het Amsterdamse waterbedrijf is onder verscherpt toezicht geplaatst - door de Inspectie Leefomgeving en Transport -, omdat er een verhoogd risico is op een digitaal incident, waardoor de kwaliteit of de continuïteit van het drinkwater in gevaar zou kunnen komen.

    Dringend maatregelen nodig

    Volgens de Cyber Security Raad zijn nu echt dringend maatregelen noodzakelijk om de digitale veiligheid in Nederland te versterken. De Cyber Security Raad wil vooral veel meer regie van de overheid zien als het gaat om het versterken van de digitale veiligheid. En er is geld nodig, veel geld. De Cyber Security Raad - met leden uit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap - denkt aan ruim € 800 miljoen voor de komende jaren om de minimale digitale veiligheid te waarborgen.

    Internationaal vele miljarden nodig

    Als alleen al in een ontwikkeld en welvarend land als Nederland € 800 miljoen gemoeid zou zijn om de grootste lekken in digitale veiligheid te dichten, dan laat het zich raden wat internationaal vereist is. Vele, vele miljarden euro’s, dollars en yens zijn nodig om in Europa, de VS, Japan en elders in de wereld de digitale veiligheid van de meest elementaire diensten en bedrijven te waarborgen. Als je dan nog een stap verder wil gaan en ook minder vitale overheidsorganisaties en bedrijven goed wil beschermen, is daarnaast een veelvoud van deze bedragen nodig. Voor gerenommeerde cyber security-bedrijven betekent dit dat er enorme extra omzetten in het verschiet liggen.

    Stijgende omzetten, jaar na jaar

    De omzetten en de aandelenkoersen van gerenommeerde cyber security-bedrijven stijgen jaar na jaar. Door de extra investeringen die niet alleen in Nederland maar wereldwijd nodig zijn, wordt verwacht dat de omzet van cyber security-bedrijven
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 12 april 2021 15:55
    quote:

    greedy1967 schreef op 12 april 2021 15:28:

    Daylow nu.
    Dat wel, maar al met al sta je NU op 3,40 toch ook 0,18 cent hoger dan op 18-2-2021 (3,22) de datum waarop ze bekend maakten 100% aan dividend uit te gaan betalen. Vandaag dus Ex.

    ("Update 18 februari 2021 : In 2020 daalde de omzet licht maar steeg de nettowinst met bijna 50 %. De winst per aandeel kwam uit op € 0,239 tegen € 0,16 in het voorgaande jaar.
    Ordina stelt op de Algemene Vergadering Aandeelhouders d.d. 08 april 2021 voor om eenmalig het dividend over 2020 te verhogen door niet 60% maar 100% van de nettowinst uit te keren. Daarmee komt het totale dividend uit op € 0,239.
    Indien het dividendvoorstel door de Algemene Vergadering wordt aangenomen, dan zal het aandeel Ordina N.V. op 12 april 2021 ex-dividend noteren. De registratiedatum (record date) is 13 april 2021 en het dividend wordt betaalbaar gesteld op 20 april 2021.")
538 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links