Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 19:48
    quote:

    luchtschip schreef op 5 april 2021 16:15:

    AFP NewsAgency :

    Putin signs law allowing him to serve two more terms

    twitter.com/lauferlaw/status/13790741...

    President voor het leven dus.
    Russia's Putin Signed into Law legislation that Allows him to Stay in Power until 2036.

    He would be 83 by then.

    twitter.com/Joyce_Karam/status/137907...
  2. forum rang 7 hirshi 5 april 2021 20:07
    quote:

    luchtschip schreef op 5 april 2021 19:48:

    [...]

    Russia's Putin Signed into Law legislation that Allows him to Stay in Power until 2036.

    He would be 83 by then.

    twitter.com/Joyce_Karam/status/137907...
    Het is aan de Russen om hem af te zetten.
    En willen ze dat niet dan moeten we ons daarbij neerleggen.
    het is aan de Russen hun dictator te kiezen net zoals het aan de Amerikanen is welke bejaarde ze kiezen.

    In geopolitiek opzicht wordt het een taak de beer in zijn hok te houden. Dat lukt aardig.

    China is wat betreft voor de wereldhegemonie een groter gevaar.

    Ze stelen en roven onze intellectuele eigendommen en denken met hun nieuwe zijderoute de wereld te kunnen veroveren.

    Slinks, maar intussen ook griezelig minderheden onderdrukkend.

    Ook in Nederland duiken ongewenste Chinese invloeden op.

    Geef Chinese restaurants de ruimte en laat het daarbij.

    Aan de Costa Blanca eet ik Chinees voor 15 euro voor 2 personen. Inclusief fles wijn

    Hier te lande vragen ze al snel 100 euro voor zoiets.

    Ik gun het ze van harte met hun fancy prijzen, al ben ik blij dat ik mag wegblijven.



  3. forum rang 6 Plein777 5 april 2021 20:29
    2 april 2021
    Leestijd 2 minuten

    Opslaan in leeslijst

    Rusland trekt zich niets aan van Europese waardenclub
    =============================================

    Het Kremlin maakt een lachertje van het Europese mensenrechtenverdrag. Wat doet Rusland nog in Straatsburg, vraagt Hubert Smeets zich af?
    Hubert Smeets
    Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg maakt vermoedelijk korte metten met de detentie waaraan de Russische autoriteiten Aleksej Navalny onderwerpen. Zo wordt Navalny, die geen medische hulp krijgt en daarom in hongerstaking is, acht keer per nacht ‘preventief’ gewekt om te kijken of hij nog leeft.

    Dit grenst aan foltering en is verboden door het Europese mensenrechtenverdrag, dat Rusland een kwart eeuw geleden onderschreef. Het Kremlin zou dat moeten eerbiedigen. Maar dat doet het niet, bleek ook in februari toen het hof Navalny’s vrijlating eiste omdat zijn leven in de cel gevaar loopt. Volgens Moskou zijn de Europese waarden niet meer leidend in Rusland. Dus waar bemoeien die rechters in Straatsburg zich mee?

    Zo gaat het al jaren. De Raad van Europa, die in 1949 werd opgericht en in 1950 de mensenrechten in een verdrag vastlegde, tolereert deze schofferingen al bijna even lang.

    Voordat Rusland in 1996 toetrad tot de Raad van Europa waren er gerede twijfels of deze olifant het porselein niet zou kunnen gaan vertrappen. Vicepremier Hans van Mierlo stelde het Nederlandse parlement destijds gerust. Rusland voldoet niet aan alle maatstaven (democratie, mensenrechten, rechtsstaat). „Het gevaar bestaat dat Hof en Commissie in Straatsburg overbelast raken door een toevloed van klachten” en ook dat de Raad van Europa zelf door toetreding van „een dergelijk groot land met zijn specifieke historie van karakter zal veranderen”. Maar „integratie is beter dan isolatie, samenwerking beter dan confrontatie”. Rusland buiten de deur houden, zou alleen maar de „nationalistische en anti-hervormingsgezinde krachten in de kaart spelen”, aldus de Nederlandse regering.


    Lees ook deze column van Michel Krielaars over Navalny
    De analyse van Van Mierlo klopte als een bus. Zijn hoop voor de toekomst bleek ijdel. Erger nog. Na Ankara heeft Moskou de afgelopen kwart eeuw de meeste veroordelingen door het Mensenrechtenhof aan zijn broek gekregen. Als het gaat om essentialia als foltering en een menswaardige behandeling is Rusland Turkije zelfs gepasseerd en de grootste zondaar van Europa geworden. Toch blijft Rusland lid van de club.

    Na een schorsing van vijf jaar wegens de militaire interventie op de Krim werd de Russische delegatie in 2019 zelfs weer welkom geheten door het parlement van de Raad van Europa. Een drijvende kracht achter deze rentree was de Nederlandse senator Tiny Kox (SP). Hij vond het scheef dat Rusland wel bleef aangesloten bij het verdrag, maar niet meer was vertegenwoordigd in de parlementaire assemblee. Volgens Kox zou „herstel van de dialoog” ertoe leiden dat „lidstaten wellicht beter op hun tellen gaan passen”. Kox had het bij het verkeerde eind. En niet zo’n beetje ook, getuige de detentie van Navalny.

    Er kraait amper een haan naar. De meerderheid in Straatsburg bekommert zich liever om het ‘grotere plaatje’. Rusland moet dicht aan de borst gedrukt blijven. Dat immense land ligt nu eenmaal aan de oostgrens van Europa, is het argument, en gaat daar ook niet weg. Het eerste deel van de redenering klopt, het laatste is quasi-geopolitieke gewichtigdoenerij.

    Die Wichtigmacherei ondermijnt het mensenrechtenverdrag. Als de Raad van Europa zo doorgaat en op 5 mei 2024 zijn 75ste verjaardag haalt, zal de ooit veelbelovende waardengemeenschap niet meer dan een kreupel hoopje goede bedoelingen zijn.

    Oost-Europa-expert Hubert Smeets werkt bij het kenniscentrum Raam op Rusland. Hij schrijft om de week met redacteur geopolitiek Michel Kerres over de kantelende wereldorde.
  4. forum rang 7 hirshi 5 april 2021 20:43
    Trump wist hoe hij een goede verhouding moest hebben met de Russen.

    Sleepy Joe Biden gooit meteen roet in het eten met zijn vijandige houding door Putin een killer te noemen.

    Een killer is hij natuurlijk ook maar op diplomatiek gebied maak je wel een enorme blunder als je dat zo grof benoemt.

    En wat doet Biden?

    Sleepy Joe Biden maakt momenteel naam als kinderlokker .

    Kinderen de grens over lokken en ze dan mishandelen. De beelden zijn mensonterend.

    Daar zou Sleepy Joe Biden zich eens bezig mee moeten houden.

  5. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 23:47


    Russia is amassing unprecedented military might in the Arctic and testing its newest weapons.

    Weapons experts and Western officials have expressed particular concern about one Russian 'super-weapon,' the Poseidon 2M39 torpedo.

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/137...

    Satellite images show huge Russian military buildup in the Arctic

    Russia is amassing unprecedented military might in the Arctic and testing its newest weapons in a region freshly ice-free due to the climate emergency, in a bid to secure its northern coast and open up a key shipping route from Asia to Europe.

    Weapons experts and Western officials have expressed particular concern about one Russian 'super-weapon,' the Poseidon 2M39 torpedo. Development of the torpedo is moving fast with Russian President Vladimir Putin requesting an update on a "key stage" of the tests in February from his defense minister Sergei Shoigu, with further tests planned this year, according to multiple reports in state media.

    This unmanned stealth torpedo is powered by a nuclear reactor and intended by Russian designers to sneak past coastal defenses -- like those of the US -- on the sea floor.

    The device is intended to deliver a warhead of multiple megatons, according to Russian officials, causing radioactive waves that would render swathes of the target coastline uninhabitable for decades.

    In November, Christopher A Ford, then assistant secretary of state for International Security and Non-Proliferation, said the Poseidon is designed to "inundate U.S. coastal cities with radioactive tsunamis."

    lees verder

    edition.cnn.com/2021/04/05/europe/rus...
  6. forum rang 10 voda 6 april 2021 09:30
    Vladimir Poetin kan tot 2036 president van Rusland blijven
    Van onze redacteur 08:54

    De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend die hem tot 2036 in het Kremlin kan houden. Dat heeft de Russische regering maandag bekendgemaakt.

    Met aanpassingen van de grondwet, waarmee een ruime meerderheid van de kiezers vorig jaar in een volksraadpleging instemde, kwam de weg al vrij voor verlenging van president Vladimir Poetins presidentschap tot uiterlijk 2036. Een amendement op die grondwetswijzigingen stelt hem namelijk in staat nog twee keer mee te doen aan de presidentsverkiezingen. Onder de oude grondwet had hij na twee opeenvolgende zesjarige termijnen in 2024 moeten aftreden.

    De 68-jarige Poetin is momenteel bezig met zijn tweede achtereenvolgende termijn als president en zijn vierde in totaal. Theoretisch zou hij tot zijn 83e levensjaar aan de macht kunnen blijven.

    De nu door Poetin ondertekende wet beperkt wel de zittingstermijn van toekomstige presidenten tot twee regeringsperiodes. Critici hebben de maatregelen, die vorige maand door het Russische parlement zijn goedgekeurd, als een ‘constitutionele coup’ gekenschetst.

    De verandering van de grondwet ging gepaard met amendementen om de Russische bevolking gunstig te stemmen, zoals verhoging of bescherming van de pensioenen.

    Vanwege de veranderingen in de grondwet kunnen Russische presidenten in de toekomst ook niet meer strafrechtelijk worden vervolgd. Voor het openbaar ministerie is het vrijwel onmogelijk geworden om oud-presidenten hun immuniteit te ontnemen, mocht dat nodig zijn voor vervolging.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379427/vladi...
  7. forum rang 10 luchtschip 7 april 2021 20:20

    Navalny heeft last van zware hernia

    A lawyer for imprisoned Russian opposition leader Alexei Navalny, who has complained of serious back and leg pain in custody, says doctors have found him to be suffering from two spinal hernias.

    twitter.com/CourthouseNews/status/137...

    www.courthousenews.com/lawyer-russian...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 april 2021 07:43
    Dood van Russische balling in Londen moest op zelfmoord lijken

    Het lichaam van de in 2018 in Londen vermoorde Russische balling Nikolai Gloesjkov is zo achtergelaten dat het op zelfmoord leek. Om zijn nek was een hondenriem gewikkeld, naast het lichaam stond een keukentrapje en op de trap lag nog een touw, bleek vrijdag tijdens een zitting over het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Gloesjkov.
    Buitenlandredactie 10-04-21, 04:38 Laatste update: 10-04-21, 07:27

    Gloesjkov was in het verleden topman van de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Hij was bovendien een vriend van zakenman Boris Berezovski. Rond 2000 kregen ze ruzie met Vladimir Poetin, waarna ze naar Groot-Brittannië vluchtten. Als ballingen bleven ze kritiek uiten op Poetin. Berezovski werd in maart 2013 dood gevonden op zijn landgoed in de buurt van Londen. De doodsoorzaak is nog altijd niet opgehelderd. Een andere vriend, oud-spion Alexander Litvinenko, overleed in 2006 na vergiftiging.

    Gloesjkov werd op 12 maart 2018 door zijn dochter dood gevonden in zijn huis in Londen. Uit een eerste onderzoek bleek toen al dat hij gewurgd is. Volgens de experts is hij van achteren aangevallen en snel uitgeschakeld, schrijven Britse media. Er waren geen tekenen van een langdurige worsteling. De politie heeft ondanks het horen van 1800 getuigen en het bekijken van 2200 uur aan camerabeelden tot nog toe geen arrestaties verricht in de moordzaak en ook een motief is nog niet vastgesteld.

    Op de dag dat Gloesjkov dood werd gevonden, had hij in een rechtbank in Londen moeten verschijnen, omdat Aeroflot hem beschuldigde van fraude. Een week eerder werden in Zuid-Engeland de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd met een zenuwgas.
  9. forum rang 6 Chiddix 11 april 2021 09:17
    De laatste weken zijn de spanningen toegenomen tussen Rusland en de Oekraine. Tussen Januari en nu zijn 23 Oekrainse militairen gesneuveld in de gebiedsgrenzen Loegansk en Donetsk met de Oekraine.
    Rusland is met troepenopbouw bezig aan de grens met de Oekraine. Volgens Poetin zal het een militaire oefening zijn maar terloops wordt erbij gezegd, dat Rusland niet zal toestaan, dat de Oekraine grondgebied verovert in de zelfverklaarde republieken.
    Volgens de Russen brengt dat de stabiliteit in gevaar als dat wel gebeurt. Merkel roept op aan Poetin de troepen terug te trekken. Gaat natuurlijk niet gebeuren.
    Ook niet als de president van de Oekraine roept, ik wil dat ons land lid wordt van de NAVO.
  10. forum rang 6 Chiddix 11 april 2021 10:05
    Bij een eventuele militaire escalatie met Rusland is Europa of de NAVO geen partij voor Rusland. De militaire capaciteit(vuurkracht) van Rusland is de laatste jaren enorm verbeterd.
    Het militair materieel van de NAVO is versnipperd.
    Alleen al de separatisten bezitten meer tanks dan Frankrijk,Duitsland en Tsjechie bij elkaar .
    Rusland heeft een leger van 3 miljoen man incl reservisten en 22500 tanks.
    Nederland heeft wat gehuurde tanks(Leopard), dacht ik, van Duitsland en doen symbolisch mee bij een militaire confrontatie met Rusland , die er normaal nooit komt.
  11. whammy 11 april 2021 15:35
    quote:

    Chiddix schreef op 11 april 2021 10:05:

    Bij een eventuele militaire escalatie met Rusland is Europa of de NAVO geen partij voor Rusland. De militaire capaciteit(vuurkracht) van Rusland is de laatste jaren enorm verbeterd.
    Het militair materieel van de NAVO is versnipperd.
    Alleen al de separatisten bezitten meer tanks dan Frankrijk,Duitsland en Tsjechie bij elkaar .
    Rusland heeft een leger van 3 miljoen man incl reservisten en 22500 tanks.
    Nederland heeft wat gehuurde tanks(Leopard), dacht ik, van Duitsland en doen symbolisch mee bij een militaire confrontatie met Rusland , die er normaal nooit komt.
    Correct daar wees vertrekkend topman van Defensie Rob Bauer vanmiddag op in Buitenhof. Waarom moesten van het Van der Leijen en Michel zo nodig een bezoekje aan Erdogan brengen afgelopen week. Vanwege die NATO!
  12. forum rang 10 luchtschip 11 april 2021 19:43
    quote:

    Chiddix schreef op 11 april 2021 09:17:

    De laatste weken zijn de spanningen toegenomen tussen Rusland en de Oekraine. Tussen Januari en nu zijn 23 Oekrainse militairen gesneuveld in de gebiedsgrenzen Loegansk en Donetsk met de Oekraine.
    Rusland is met troepenopbouw bezig aan de grens met de Oekraine. Volgens Poetin zal het een militaire oefening zijn maar terloops wordt erbij gezegd, dat Rusland niet zal toestaan, dat de Oekraine grondgebied verovert in de zelfverklaarde republieken.
    Volgens de Russen brengt dat de stabiliteit in gevaar als dat wel gebeurt. Merkel roept op aan Poetin de troepen terug te trekken. Gaat natuurlijk niet gebeuren.
    Ook niet als de president van de Oekraine roept, ik wil dat ons land lid wordt van de NAVO.
    Erdogan refuses to recognize Crimea as Russian and supports Ukraine joining NATO

    www.uawire.org/erdogan-refuses-to-rec...

    Turkije is een NATO partner.
    Turkije heeft de afgelopen jaren van Rusland het S-400 surface-to-air missile systeem gekocht en er lopen onderhandelingen over de aankoop van Russische SU 35 fighter jets,

    En nu neemt Turkije afstand van Putin en sluit het de rijen met de NATO en adviseert zelfs dat Oekraine een NATO bondgenoot moet worden.
  13. forum rang 10 luchtschip 12 april 2021 02:00
    quote:

    A Mao schreef op 11 april 2021 21:10:

    Erdogan is een heel fout en gevaarlijk mannetje, des de minder we er te mee hebben des te beter.
    Btw ik kan me niet voorstellen dat Putin SU 35 aan de NATO zou willen verkopen.
    Jij kan je niet voorstellen dat Putin de SU 35 aan de NATO zou willen verkopen ?

    Volg je het nieuws niet ?

    De ontwikkelingen zijn al veel verder. Putin wil niet alleen de SU 35 fghter aircraft aan Turkije verkopen, maar ook de nieuwere SU 57 fighter aircraft.

    12 maart 2021, Tass Russian News Agency :

    Russia ready for talks with Turkey on Su-35, Su-57 fighters

    Russia earlier noted its readiness to participate in the program of developing the Turkish TF-X fifth-generation fighter

    Russia is ready for holding negotiations with Turkey on the possible delivery of Su-35 and Su-57 fighter aircraft, if it receives the corresponding request, Spokesperson for Russia’s Federal Service for Military and Technical Cooperation Valeria Reshetnikova said on Friday.

    "As for Ankara’s potential plans of purchasing Russian Su-35 and Su-57 fighters, it should be noted that the Turkish side has been informed about their technical specifications in full. If there is a request from Turkey for these planes, we are ready for negotiations on this issue," the spokesperson said.

    tass.com/defense/1265467

    Nu is Tass News Agency een verlengstuk van het Kremlin en je kunt dit nieuws zien als een verkapte dwingende boodschap aan Erdogan om toch maar de Russische Fighter Aircrafts te kopen.
  14. forum rang 6 Chiddix 12 april 2021 07:46
    De president van de Oekraine(Zelensky) , voorheen de Youp van het Hek van de Oekraine heeft humor. Nadat hij hoorde, dat Rusland een militaire oefening aan het houden was aan de grens met de Oekraine, riep hij, ze gaan niet weg.
    Wat later zei Lavrov, minister Buitenlandse Zaken Rusland, dat een nieuwe escalatie in de Donbass de Oekraine zou vernietigen.
    Het Kremlin neemt nog steeds hetzelfde standpunt in als in 2008 toen Poetin waarschuwde, geen NAVO in de Oekraine.
    Beetje hetzelfde standpunt als in 1962 van de VS t.a.v Cuba. Geen Russen in onze achtertuin.
  15. forum rang 6 Chiddix 12 april 2021 08:45
    In het handvest van de NAVO staat, dat landen niet mogen toetreden die verwikkelt zijn in een intern conflict. Waarschijnlijk heeft Poetin dit ook gelezen in 2014.
    De EU beloofde op 5/4 onvoorwaardelijke steun aan de Oekraine tegen de pro-Russische rebellen. Daarna zag je troepenbewegingen van Rusland richting de Oekraine.
    Dagblad DeMorgen schreef, Oekraine sluit elk legeroffensief tegen pro-Russische separatisten uit(9/4).
    Biden noemde pas geleden Poetin een moordenaar zonder ziel. Rare opmerking.
  16. forum rang 6 Plein777 12 april 2021 08:57
    Chiddix, zie Putin terug in deze documentaire, zeer de moeite waard voor je :

    Trump Takes on the World
    ======================

    NPO 2 HD
    Gisteren Zondag 11 april. , 22:50 - 00:00
    1 u 10 min
    Politiek
    Documentaire
    Na een van de meest schokkende voorzitterschappen in de geschiedenis, vertellen de adviseurs en leiders van Donald Trump die met hem in botsing waren gekomen over de kritieke momenten in zijn buitenlands beleid.
63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links