Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geld verdienen met huis verhuren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

149 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2021 13:52
    "De gemeente laat weten dat de afgelopen jaren aangevraagde vergunningen ‘vrijwel nooit’ zijn geweigerd. De vergunning voor het omzetten van een woning is in 2018 twintig keer aangevraagd, 23 keer aangevraagd in 2019 en 21 keer in 2020. De meeste aanvragen worden gedaan in de wijk Noordoost"

    Voor heel Utrecht? FAKE in mijn ogen!
    Terwijl de laatste jaren meer dan 50% van de verkochte huizen niet worden bewoond door de nieuwe eigenaren.

    In Amsterdam is 20x per week nog vrij weinig(zie Google)

    Misschien heeft die wethouder het over een paar staten of het wijkje waar de Rabo CEO zijn spaarcentjes heeft geparkeerd.

    Ik zie dat al helemaal voor me: De Rabo CEO komt Lombok binnen rijden met zijn auto+chauffeur om zijn dochter te bezoeken en "die geile mokkels die daar ook bivakkeren"(off the record tegen zijn prive chauffeur)

    De chauffeur wacht om de hoek("hooguit 20 minuten, dan bel ik je weer)") terwijl de lokale schoffies steeds meer rond de luxe bolide gaan hangen en bij de hand gaan doen.....
  2. [verwijderd] 11 april 2021 14:11
    quote:

    rationeel schreef op 11 april 2021 14:02:

    Is er iemand in Amsterdam actief?

    Volgens mij is daar toch veel verboden.
    Nou nee hoor!

    Tik voor de grap je eigen staatnaam+woonplaats+ eventueel een huisnummer in plus wat zoektermen als "opsplitsen, omgevingsvergunning, onzelfstandige wooneenheden" ed.

    1250 euro, binnen 8 weken.

    Ze besteden het uit aan een of ander louche bedrijfje(ZZP-er?) die de lengte x breedte x hoogte uitrekent en tot de conclusie komt dat het kan.
    Ik meen dat de ondergrens op 16 meter per onzelfstandige woonunit is gesteld.

    De onderzoeken lopen nu, binnenkort meer in de media om het een en ander aan de kaak te stellen, de woonfunctie is totaal voorbij gestreefd met de vermelding daarbij dat iedereen een dak boven zijn hoofd nodig heeft.
  3. [verwijderd] 11 april 2021 14:15
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 april 2021 14:10:

    [...]

    Zodra de buren gaan klagen ben je de pineut.
    Zo is die Rabo CEO waarschijnlijk ook voor schut gegaan.
    De buren hebben overlast van de naast, boven of onder wonende studenten, ze kaarten het aan bij het stadsdeel/WoCo, ze zien dat he niet vergund is, ze zien de naam van de eigenaar, ze tikken die naam in op Google en zien dat het een bank eindbaas is, dus uitlekken naar de media.

    Die inwonende grieten hebben hun eigen handen overspeeld.
  4. Atari 11 april 2021 14:15
    Iedereen hier denkt in problemen. Maar intussen heb ik nooit problemen gehad en hark ik mooie rendementen binnen. Mijn beleggers vrienden doen allemaal niets anders. Kennelijk zitten de braafste burgers van NL hier. De gemeente doet niets en controleren niets. Ze geven ook voor een hele straat gehandicapten vergunningen,af voor invalide parkeerplaatsen dus weet je wat het niveau is,van die koffieslurpers op het gemeentehuis
  5. [verwijderd] 11 april 2021 14:20
    quote:

    Atari schreef op 11 april 2021 14:03:

    Ik heb nog geen ene keer een vergunning gevraagd. Nooit problemen gehad of cotroles
    In combinatie met uitzendburo? ik kan het bijna niet geloven, ik hoop niet dat je ooit aan de beurt komt, ze gaan je echt helemaal uitkleden, als de bank(en) erbij betrokken wordt kan dat een snel uitbreidende olievlek worden.

    Elke NL grootbank heeft nu >3k data analisten in dienst die dit soort praktijken moeten uitzeven.

    In mijn ogen is alles discutabel bij mijn vriend Atari(ik zie dat je in de regio Amsterdam aanwezig bent(Google vlagje)
  6. Atari 11 april 2021 14:39
    Jij bent hysterisch en denkt dat de overheid en banken hiermee bezig zijn. Ga jij dat maar denken ik ben bezig met mijn portefeuille en rendementen. Intussen doet de overheid niks behalve jou meer belasting laten betalen zodat ze meer geld over de balk kunnen smijten. Deze mensen waar jij t over hebt vullen hun eigen zakken en gaan de wereld niet veranderen. Was jij niet degene die was gaan klikken bij de AFM. Hahahahaha.Ik maak me geen zorgen en niet druk. Ik profiteer van het falende toezicht, en wanbeleid op de woningmarkt. Ik verdien een fortuin en wil daar best een risico voor lopen. Tegen de tijd dat de overheid wakker word heb ik genoeg geld opgebouwd! Kan ik de lopende box 1 leningen in 1 x aflossen. Tot die tijd vul ik gewoon mijn zakken net als de rest van de beleggers. Hang jij maar de brave burger uit en betaal netjes je belastingen. De overheid lacht jou uit!
  7. Atari 11 april 2021 14:48
    Meeste investeringen doe ik voornamelijk in Dordrecht en Hoogvliet, Hellevoetsluis, spijkenisse daar is veel vraag naar woonruimte door uitzendbureaus. Al mijn vrienden investeren daar nu ook en de prijzen zijn nog te doen. De gemeente ligt op 1 oor en ik heb ze nooit gezien of problemen mee gehad. De gemeente heeft de eigen interne problemen
  8. [verwijderd] 11 april 2021 14:52
    Heb je weleens van box 4 gehoord?
    =K.O. door de belastingdienst, een uppercut zo in je gezicht, knock out dus!

    Ga bij jezelf te rade, streep de plussen minnen tegen elkaar af, sta je dan aan de goed kant? positief dus?

    Nog niet! 70% financiering is de hefboom die de meeste laten gieren in dit soort constructies.

    In een opgaande markt is dat lekker!

    Maar je geeft het al zelf aan:" Ik profiteer van het falende toezicht, en wanbeleid op de woningmarkt"

    Meneer Draaier van de Rabo club gaat als template dienen, een "functie elders" moment situatie= niemand had dit kunnen bedenken en toch gebeurt het!
  9. Atari 11 april 2021 15:09
    Lees de feiten uit het artikel: We hebben hier weerzinwekkende dingen meegemaakt: eigenaren van zorgbureaus die voor anderhalf miljoen aan zorggeld hebben vergokt in het casino, voor meer dan 2 miljoen met dubieuze facturen hebben gesjoemeld, met zorggeld tussen eigen bv's hebben geschoven en ga zo maar door", zegt Van Mierlo. In meerdere rechtszaken eist Almelo zo'n 5 miljoen euro terug van malafide zorgbureaus.
  10. Atari 11 april 2021 15:11
    Jij hebt veel vertrouwen in dezelfde overheid..........hahaha hahaha.......Ik tel mijn zegeningen en kijk uit naar de huur uitbetalingen van aankomende maand. Vergeet jij je niet braaf aan alle regeltjes te houden en de AFM even een update te sturen. Hahahagahahahahaga, want ze zijn daar niet zo snugger!
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 april 2021 14:01
    quote:

    drooglegging schreef op 12 april 2021 13:43:

    www.ad.nl/utrecht/raad-utrecht-topman...

    De raad is in rep en roer, ook de video is duidelijk.

    Zou de betaling van dit speculatie object via een off shore account hebben plaatsgevonden?

    Misschien kan een van de 3000 data analisten van de Rabo dit ff nachecken?
    Allemaal sterk overdreven: ouders die in Utrecht een huis aan een studerend kind verhuren krijgen altijd een ontheffing/tijdelijke vergunning.
  12. [verwijderd] 12 april 2021 14:05
    Was nog vergeten ook onder de term "vergunning vakantie verhuur" te Googlen.

    Niets wordt geweigerd, tot ontsteltenis van de buren en bewoners in de straat aan toe die plots 8 fietsen voor de deur zien staan, in Amsterdam wordt alles als "akkoord" afgestempeld.

    www.marketwatch.com/video/marketbrief...

    Kwam als "waarschuwing" binnen.
  13. forum rang 7 A3aan 12 april 2021 14:36
    quote:

    Atari schreef op 6 april 2021 21:16:

    Ja dat kan ik uitleggen. Ik heb een woning gekocht in Box 1. Helemaal verbouwd en daarna verhuurd. Erna de overwaarde opgenomen en grotere woning gekocht dit maal gekozen voor kamerverhuur. Deze woning ook gekocht in box 1, in beide gevallen kon ik meer lenen dan de marktwaarde. Op dat moment had ik dus beide woningen in de verhuur en leverde dat maandelijks al meer op dan wat ik verdiende aan salaris. Met mijn spaargeld kon ik steeds weer geld bij elkaar sparen. Met mijn huur lukte het in het eerste jaar al gelijk om 40.000 euro bij elkaar te krijgen. Erna koop je het volgende pand steeds sneller en makkelijker. Toen heb ik 4 jaar niets kunnen doen omdat vrijwel alle banken geen leningen versterkte. Ik heb toen deze periode flink gespaard. Vanaf 2016 ging ik los. Ik had flink gespaard en kon investeren direct 4 nieuwe panden gekocht. Erna de overwaarde opgenomen van de eerste 2 panden na een huurswitch waardoor de taxateur kon komen en ik een aanvraag kon doen en het geld wat ik met die andere woningen verdiende kocht 3tot4 panden per jaar. In 2016 heb ik mooie panden gekocht die nu over de kop zijn gegaan. Nu is het 2021 en gaat elke stap steeds makkelijker. Dankzij box 1 financieringen van Florius en Moneyou staat de teller nu op 19 panden. Omdat ik een grond perceel heb gekocht en een woning aan het bouwen ben loop ik wat achter anders zat ik nu al over de 30 panden
    Een woning kopen in box 1 voor de belasting en verhuren is niet toegestaan. Box 1 is alleen van toepassing als de eigenaar er zelfs woont. Verhuur zit in box 3.
  14. Atari 12 april 2021 18:40
    Je doet alsof je het niet snapt. Nou dan leg ik het je nog fff uit. Mijn adviseur adviseert me een box 1 hypotheek voor verhuur. Ik heb zijn kosten en overige eenmalige kosten en rente lekker afgetrokken in box 1. De woning is in de verhuur gegaan en heeft iedere maand een mooi rendement opgeleverd. Als ik naar de bank ga voor een box 3 hypotheek voor verhuur krijg je m niet. Ik heb de combi box 1 en 3 hypotheek. Oftewel alle voordelen geen nadelen. Inmiddels trek ik de rente niet meer af sinds ik mijn 2e box 1/3 hypotheek had. En beide met NHG.
149 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links