Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Limited Partnerships (LP's)

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 april 2021 20:13
    quote:

    Alistair schreef op 10 april 2021 19:50:

    Iemand ervaring met investeren in Amerikaanse LP's? Limited Partnerships.
    Mijn broker Binck verbiedt het....snap niet goed waarom. Iets met ingewikkelde fiscale aspecten.
    Als je daar aan meedoet word je belastingplichtig in de USA en moet Binck alle gegevens over jou verstrekken aan de USA Belastingdienst.
  2. forum rang 10 luchtschip 10 april 2021 20:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 april 2021 20:13:

    [...]

    Als je daar aan meedoet word je belastingplichtig in de USA en moet Binck alle gegevens over jou verstrekken aan de USA Belastingdienst.
    Ter verdere verduidelijking de uitleg van Bolero, waar ook, gezien de zware fiscale verplichtingen, niet bemiddeld wordt in aankoop van Limited Partnerships :

    Wat is een Limited Partnership?

    Limited Partnerships zijn Amerikaanse entiteiten die zelf geen Income Tax betalen in de VS, maar waar elk van de partners (aandeelhouders) belast wordt op zijn aandeel in de Partnership (doorkijkentiteit).

    Elke partner (aandeelhouder) is verplicht om zelf een belastingaangifte in te dienen in de VS en daarin melding te maken van zijn aandeel in de partnership (ongeacht of zij een dividend hebben ontvangen of niet) op basis van een K-1 formulier die een overzicht geeft van de bedrijfsinkomsten van de Partnership – berekend volgens het aantal aandelen dat de houder aanhoudt. Jaarlijks krijgt de investeerder het K-1 formulier toegestuurd door het management van de betrokken firma. Op basis van dit document, dat winst en verlies vermeldt, dient de investeerder zijn tax return in te vullen.

    Om te voldoen aan de fiscale verplichtingen moet :

    - Bolero de gegevens van de aandeelhouders doorgeven aan onze Amerikaanse bewaargever. De bewaargever geeft die dan door aan de emittent.

    - elk van de aandeelhouders een TIN (Tax Identification Number) hebben in de VS.

    - elk van de aandeelhouders zelf een 1040NR-rapportering invullen en aan de Amerikaanse fiscus (NRA) bezorgen (ook al is er geen Amerikaanse taks verschuldigd!).

    Gezien de zware fiscale verplichtingen kunt u bij Bolero geen aankooporders plaatsen in Limited Partnerships. U kunt de waarden wel nog steeds telefonisch verkopen via de Bolero Orderdesk. Bolero kan u geen ondersteuning bieden bij het vervullen van de fiscale verplichtingen.

    www.bolero.be/nl/support/veelgestelde...
  3. Abandoned baby 10 april 2021 21:30
    @luchtschip Dank voor jouw uitleg, je bent duidelijk ingevoerd in de materie. Het concrete probleem waar ik nu meezit is dat ik wil investeren in een bedrijf dat zichzelf wel een Limited Partnership noemt, maar niet K-1 plichtig is. Klinkt tegenstrijdig, maar mij wordt op het hart gedrukt dat het bedrijf beschikt over een 1099-formulier. Echter omdat het bedrijf zichzelf wel een "LP" noemt, gaat hier ergens iets fout denk ik. Het gaat om NMM, Navios Maritime Partners.
    Kan bij Bolero worden belegd in NMM?

    Wat volgens mij een cruciaal verschil is qua fiscaliteit, en daar ontstaat steeds de spraakverwarring, is het verschil tussen een Limited Partnership en een Master Limited Partnership. Deze laatste is idd K-1 plichtig. Of praat ik onzin, want ik heb er erg weinig verstand van verder.....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,46 +0,28%
EUR/USD 1,0723 +0,24%
FTSE 100 8.090,24 +0,62%
Germany40^ 17.979,30 -0,60%
Gold spot 2.325,71 +0,41%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,69%
UNILEV...
+5,56%
NX FIL...
+3,86%
VIVORY...
+2,79%
JUST E...
+2,34%

Dalers

ADYEN NV
-10,08%
WDP
-4,46%
IMCD
-1,35%
Alfen ...
-1,30%
AZERION
-1,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links