Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.423 Posts
Pagina: «« 1 ... 278 279 280 281 282 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 31 maart 2021 15:13
    Coronavaccin Pfizer en BioNTech doeltreffend bij jongeren

    (ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin dat door Pfizer en BioNTech ontwikkeld is, heeft een effectiviteit van 100 procent bij jongeren tussen 12 en 15 jaar oud. Dit lieten de twee biotechbedrijven woensdag weten.

    Daarmee boekte het vaccin nog betere resultaten dan bij jongeren tussen 16 en 25 jaar oud.

    Pfizer en BioNTech zijn van plan om hun resultaten bij de Amerikaanse toezichthouder FDA en de Europese evenknie EMA in te dienen om goedkeuring te krijgen om het vaccin bij jongeren te mogen gebruiken.

    Het vaccin word momenteel ook bij kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar oud getest.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 31 maart 2021 16:18
    Leidse vaccinfabriek Halix had een moeizame start
    Thieu Vaessen 16:09

    De Leidse Halix-fabriek die voor AstraZeneca coronavaccins maakt, kampte vorig jaar met talrijke startproblemen. Daardoor had het bedrijf moeite om aan alle wet- en regelgeving te voldoen. Dat blijkt uit gesprekken met oud-medewerkers van Halix. De moeizame start verklaart een deel van de leveringsproblemen waar AstraZeneca momenteel mee kampt.

    Halix was bij de start van de fabriek niet vertrouwd met de strenge regels voor de productie van geneesmiddelen, zeggen de voormalige werknemers. Een van hen spreekt van 'amateurisme' en een ander van 'een dokter die niet weet wat koorts is'.

    De verklaringen over startproblemen bij Halix werpen een ander licht op de berichten deze week dat Nederland in april vorig jaar een kans heeft gemist om te investeren in de Leidse fabriek. Nederland had zich volgens die berichten mogelijk kunnen verzekeren van snellere levering van coronavaccins. De oud-werknemers trekken die conclusie in twijfel. Volgens hen deed Halix zich tegenover de buitenwereld vaak groter en belangrijker voor dan het bedrijf kon waarmaken.

    Diplomatieke ruzie
    De vaccins die Halix maakt, waren eerder deze maand inzet van een diplomatieke ruzie tussen de Europese Unie en de Britten. De vraag was wie recht had op de vaccins, waarna bleek dat de productie van Halix helemaal nog niet was goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie. Ook Britse goedkeuring ontbrak, en ontbreekt voor zover bekend nog steeds.

    De Europese goedkeuring door de EMA kwam er vorige week alsnog. Maar vanzelf is dat niet gegaan. De oud-werknemers melden dat Halix tegen veel problemen aanliep door een overhaaste start van zijn nieuwe fabriek, die in november 2019 in gebruik is genomen. AstraZeneca en zijn partner de Universiteit van Oxford zijn de eerste klanten.

    Halix is een dochterbedrijf van HAL Allergy, een farmabedrijf dat eigendom is van het Duitse familieconcern Droege Group. Het dochterbedrijf is opgericht in 2012 en opereerde tot eind 2019 vanuit het HAL-gebouw in Leiden. Daar beschikt Halix over twee kleine productieruimtes van samen circa vijftig vierkante meter. Aan de Tinbergenweg, tegenover HAL Allergy, liet Halix de nieuwe fabriek bouwen. Die beschikt over een vloeroppervlakte van 6700 vierkante meter.

    Reguliere inentingscampagnes
    In de nieuwe vestiging wilde Halix aanvankelijk alleen proefvaccins voor klinisch onderzoek maken, maar de directie verhoogde de ambities toen de coronapandemie om zich heen greep. Het bedrijf besloot in de zomer om vaccins te gaan produceren voor reguliere inentingscampagnes. Die stap maakte een snelle uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk. Daarvoor was de fabriek volgens de oud-medewerkers toen 'absoluut niet' klaar.

    De oud-werknemers melden ook dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in augustus vorig jaar een eerste inspectiebezoek aan Halix heeft gebracht. De IGJ bevestigt desgevraagd dat destijds inderdaad een inspectiebezoek heeft plaatsgevonden. Dat heeft alleen tot een gedeeltelijke goedkeuring geleid. 'De faciliteit was nog niet helemaal gereed', aldus een schriftelijke reactie van de IGJ op vragen van het FD.

    De IGJ heeft de nieuwe Halix-fabriek begin dit jaar helemaal goedgekeurd, na een tweede inspectiebezoek in december. Het rapport over dat bezoek is vertrouwelijk, tot teleurstelling van de oud-medewerkers van Halix. De IGJ zegt het rapport over de nieuwe fabriek niet openbaar te maken, omdat de goedkeuring alleen gaat over een uitbreiding van een bestaande vergunning.

    Belangrijke tekortkomingen
    De inspectie publiceerde drie jaar geleden wel een zogenoemd toezichtdocument na een bezoek aan HAL Allergie en de eerste Halix-vestiging. De IGJ gaf toen een goedkeurende verklaring af, maar noemde ook een reeks 'belangrijke' tekortkomingen. Zo merkte de inspectie op dat Halix geen interne of externe controles liet uitvoeren.

    In de nieuwe Halix-fabriek hield de bedrijfsleiding zich volgens de oud-medewerkers niet aan standaardregels in de farmaceutische industrie. Die regels moeten fouten voorkomen bij de aanlevering van grondstoffen, de waterkwaliteit, de luchtbehandeling en de beschrijving van productspecificaties. Ook schoot de training van personeel tekort en had het bedrijf te kampen met onderbezetting.

    Onervaren aannemer
    Sommige startproblemen zijn volgens oud-medewerkers veroorzaakt doordat de nieuwbouw was toevertrouwd aan een onervaren aannemer. Het bouwbedrijf had niet eerder een farmaceutische productievestiging gebouwd. Mede daardoor ontbraken tussentijdse controlestappen die zijn vereist, bijvoorbeeld bij de aanleg van leidingen en andere voorzieningen. De voormalig werknemers spreken op voorwaarde dat hun naam niet wordt genoemd.

    Na opening van de fabriek eind 2019 hoopte de directie volgens de oud-medewerkers binnen enkele maanden goedkeuring te krijgen. 'Dat was absoluut niet realistisch', aldus een van hen. De wens van de directie om meer vaart te maken, leidde tot interne spanningen en voortijdig vertrek van meerdere medewerkers. Een vacature voor Directeur QA (kwaliteitsbeheer) staat al langere tijd open.

    Halix heeft tot nu toe niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

    Hooggespannen verwachtingen
    De verwachtingen over Halix waren vorig jaar hooggespannen. Het bedrijf werd genoemd als toeleverancier in de contracten die AstraZeneca afsloot met zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk. Dat was in augustus vorig jaar. De EU-lidstaten moesten de Halix-productie dus delen met het Verenigd Koninkrijk. In eerste instantie viel er evenwel niet veel te verdelen. De vaccins uit de Halix-fabriek waren niet inzetbaar, omdat Halix vorig jaar nog geen EU-goedkeuring had. Na goedkeuring door de IGZ in januari volgde in maart groen licht van de EMA. Het fiat van de EMA betekent niet dat de leveringsproblemen van AstraZeneca nu voorbij zijn. Daarvoor is productiecapaciteit van Halix te gering. EU-commissaris Thierry Breton meldde na een bezoek aan de Leidse fabriek dat Halix een bulkproductie van 5 miljoen doses per maand heeft. Dat aantal is later bevestigd door Halix. In hoeverre Halix erin slaagt om ook 5 miljoen doses per maand te produceren, is niet duidelijk. Evenmin is bekend waar de reeds geproduceerde doses zich nu bevinden. AstraZeneca heeft tot nu toe slechts zo'n 30 miljoen vaccins geleverd aan de Europese Unie. Het bedrijf kan naar eigen zeggen niet voldoen aan de afspraken doordat toeleveranciers kampen met tegenvallers bij het complexe biologische productieproces. AstraZeneca zou oorspronkelijk in de eerste zes maanden van dit jaar 300 miljoen doses aan de Europese Unie leveren. Dat komt neer op 50 miljoen doses per maand. Halix is een van de vier fabrieken die het AstraZeneca-vaccin in bulk voor de EU-lidstaten mag produceren.


    Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1378680/leidse-vacci...
  3. forum rang 10 voda 1 april 2021 07:53
    Het bewijs is er nu: na vaccinatie kun je het coronavirus niet meer overdragen

    NIEUW ONDERZOEK
    Goed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen, blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM. Immunoloog Ger Rijkers spreekt van bijzonder goed nieuws.

    David Bremmer 01-04-21, 03:00 Laatste update: 07:16

    Hoewel artsen en wetenschappers het al langer vermoeden, was tot nu toe niet aangetoond dat vaccinatie tegen corona iemand ook niet langer besmettelijk maakt. ,,Vaccinatie beschermt jou tegen ziekte door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is toch het virus kan verspreiden”, schrijft het RIVM momenteel op de eigen website daarover.

    Een studie van het Amerikaanse Centers of Disease Control and Prevention, het RIVM van de VS, laat nu zien dat inenting met de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna, verspreiding van het coronavirus grotendeels voorkomt. Na de eerste prik daalde de besmettingskans binnen twee weken met 80 procent, na de vereiste tweede prik zelfs met 90 procent.

    Echte wereld
    Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.950 gezondheidswerkers, hulpverleners en anderen werknemers die beroepshalve een hoge kans lopen op besmetting met het coronavirus. Tussen half december en half maart leverden zij wekelijks een neus-swab in voor een PCR-test, of ze nu coronasymptomen vertoonden of niet.

    Rochelle Walensky, topvrouw van het CDC, spreekt van bijzonder goed nieuws. ,,Het onderzoek suggereert dat gevaccineerde personen het virus niet bij zich dragen en ook niet ziek worden”, stelde de Amerikaanse Jaap van Dissel. ,,En dat zien we niet alleen in klinische onderzoeken, maar ook in ‘echte wereld’ omstandigheden.”

    Een vaccinatieboekje met een coronavaccin van Pfizer/BionTech. De overheid onderzoekt de mogelijkheden om een vaccinatie tegen het coronavirus vast te leggen in een document. © Rob Engelaar

    Mooie studie
    Nederlandse immunoloog Ger Rijkers, verbonden aan het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg is al even enthousiast. ,,De algemene redenatie rond inenting was tot nu toe: je laat je vaccineren om zélf beschermd te zijn, eigenlijk een egoïstisch motief. Deze studie laat zien dat je anderen eveneens beschermt, er is ook een altruïstisch motief.”

    Rijkers spreekt over een heel mooi opgezette studie, die hij eigenlijk zelf had willen doen in Tilburg. ,,We kregen de financiering er alleen niet voor rond.” Het onderzoek laat zien dat de circulatie van het virus door grootschalige vaccinatie enorm wordt teruggebracht, stelt hij.

    Dit is een hele mooie studie, die laat zien dat er ook een altruïs­tisch argument is voor vaccinatie

    Ger Rijkers, immunoloog
    Met deze uitkomst kan de overheid jongeren straks beter motiveren om zich te laten vaccineren, zegt immunoloog Rijkers, die tevens hoogleraar biomedische wetenschappen is aan het Roosevelt University College te Middelburg. ,,Want nu hoor je nog wel eens: dat doe ik niet, want ik word toch niet ziek. Maar jongeren helpen dus ook anderen en dragen na vaccinatie niet meer bij aan het beruchte R-getal.”

    Vaccinatiepaspoort
    De uitkomsten van de Amerikaanse studie brengt een vaccinatiepaspoort een stuk dichterbij, denkt Rijkers. ,,Die discussie is gaande, maar het feit dat inenting besmetting grotendeels voorkomt, is een belangrijk argument om te zeggen: wie zich vaccineert mag weer naar de bioscoop, een restaurant of de disco.”

    De uitkomsten van de Amerikaanse studie gelden voor zogenaamde mRNA-vaccins, zoals die van Pfizer/bioNTech en Moderna. Volgens Rijkers geldt het waarschijnlijk ook voor andere typen vaccins, zoals dat van Janssen. ,,Dat moet uiteraard netjes worden aangetoond, maar het Leidse Janssen-vaccin bestrijdt dezelfde component van het virus. Ik verwacht het zelfde effect.”

    Ger Rijkers, immunoloog aan het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en tevens hoogleraar aan het University College Roosevelt te Middelburg. © GARN fotografie

    De immunoloog ziet nog wel een ‘maar’ het feit dat de studie zeer recent is uitgevoerd. ,,Of de bescherming van de vaccins volgend jaar even groot is, moet blijken.” Dat geldt al helemaal voor de 80 procent bescherming na de eerste doses vaccin. ,,Die effectiviteit is slechts gemeten in de korte periode tussen eerste en tweede prik.”

    Israëlische studie
    Desalniettemin betekenen de uitkomsten dus goed nieuws. Zeker nu het blad Nature vrijwel tegelijk een Israëlische studie naar de effectiviteit van het Pfizer/BioNTech-vaccin publiceerde, met een soortgelijk resultaat.

    Gevaccineerden blijken ook hier nauwelijks besmettelijk, schrijven de onderzoekers. Wel werkt het vaccin boven de 80 jaar significant minder en blijken personen met serieuze medische aandoeningen als diabetes of CPD duidelijk minder beschermd.

    Of het Amerikaanse RIVM na de studie binnenkort zijn adviezen gaat aanpassen en gevaccineerden bijvoorbeeld geen mondkapje meer hoeven te dragen is nog onduidelijk. In de VS zijn momenteel al 142 miljoen prikken gezet met de vaccins van Pfizer en Moderna. Het onderzoek van CNC krijgt veel aandacht in de VS.

    Mondkapjes waren verplicht bij het stemmen voor de Tweede Kamer afgelopen maand, zoals hier in Eindhoven. © ANP

    ‘Vaccineren werkt’
    Volgens CDC-baas Walensky bewijzen de uitkomsten dat vaccineren werkt. ,,Deze resultaten bieden hoop aan de miljoenen Amerikanen die dagelijks tegen Covid-19 worden gevaccineerd en aan hen die binnenkort de gelegenheid krijgen hun mouw op te stropen voor vaccinatie. Deze geautoriseerde vaccins zijn het belangrijkste instrument om een ??einde te maken aan deze verwoestende pandemie.”

    www.ad.nl/binnenland/het-bewijs-is-er...
  4. forum rang 10 voda 1 april 2021 10:37
    J&J ontdekt fout bij vaccinproductie in Amerikaanse fabriek
    Van onze redacteur 09:38

    Het Amerikaanse farmaceutische concern Johnson & Johnson (J&J) heeft een partij halffabricaat voor de vervaardiging van zijn vaccin tegen het coronavirus afgekeurd. J&J zei dat de productie van het vaccin, dat in Leiden is ontwikkeld, desondanks volgens plan verloopt. Maar volgens The New York Times zijn vijftien miljoen doses onbruikbaar geworden.

    J&J verklaarde dat een partij die geproduceerd was bij een fabriek van Emergent Biosolutions in Baltimore niet aan de kwaliteitseisen voldeed en dat het halffabricaat nog niet was verwerkt tot een eindproduct. De eindfabricage - het afvullen en het gereedmaken van het vaccin - vindt bij een ander bedrijf plaats.

    Volgens The Times heeft Emergent Biosolutions de ingrediënten voor het vaccin van J&J vermengd met grondstoffen voor het vaccin dat ontwikkeld is door AstraZeneca. Emergent Biosolution produceert beide vaccins in opdracht van de twee farmaceutische concerns. De productiefout zou enkele weken geleden zijn gemaakt.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379005/j-j-o...
  5. forum rang 10 voda 7 april 2021 08:17
    Groot Nederlands consortium gaat strijd aan tegen alzheimer
    Maarten van Poll 00:30

    Vroege diagnose en gerichte behandeling. Dat is het doel van Aboard, een nieuwe publiek-private samenwerking van ziekenhuizen, verzekeraars, bedrijven en goede doelen

    In Nederland kampen zo'n 300.000 mensen met een vorm van dementie. Door vergrijzing zijn dat er over twintig jaar naar schatting een half miljoen. Foto: Brian B. Bettencourt/Getty Images

    Nederland klaarmaken voor een toekomst waarin steeds meer mensen te maken kunnen krijgen met de ziekte van Alzheimer. Dat is de doelstelling van een groot, landelijk consortium met ruim dertig deelnemers, van ziekenhuizen tot verzekeraars en van Philips tot start-ups tot goede doelen.

    De publiek-private samenwerking, Aboard genaamd, is eerder deze maand officieel van start gegaan en woensdag wereldkundig gemaakt. Het consortium zet in op vroege diagnose en precieze, gepersonaliseerde behandeling van alzheimer. Zo moet de hersenschade die uiteindelijk het leeuwendeel van de dementiegevallen veroorzaakt, voorkomen worden.

    De komende vijf jaar is er opgeteld €8,8 mln beschikbaar. Daarvan komt €2,5 mln van het ministerie van Volksgezondheid. Economische Zaken legt nog eens €2,5 mln in, en de rest komt van de deelnemers, financieel of in natura.

    Urgentie genoeg
    Aboard is het eerste project onder de vorig jaar gelanceerde Nationale Dementiestrategie 2021-2030. In Nederland kampen zo'n 300.000 mensen met een vorm van dementie. Door vergrijzing zijn dat er over twintig jaar naar schatting een half miljoen. Zorg voor mensen met dementie is arbeidsintensief en duur. En nu al kent de zorg nijpende personeelstekorten en dreigen almaar stijgende zorgkosten andere publieke bestedingen te verdringen.

    Urgentie genoeg dus, volgens Wiesje van der Flier. 'Internationale waarnemers vinden Aboard een heel bijzonder project,' zegt de hoogleraar en wetenschappelijk directeur van het Amsterdamse Alzheimercentrum, verbonden aan het Amsterdam UMC. 'Iedere partner die ik benaderde, wilde meedoen. Zo'n brede samenwerking kan bij uitstek in een klein land als Nederland, maar het heeft tegelijkertijd een enorme internationale uitstraling.'

    Tegelijkertijd is Aboard ook pas een eerste stap, waarschuwt Van der Flier. 'Groots investeren is nodig, en er is nu momentum. Maar met dit project is het alzheimervraagstuk nog lang niet opgelost.'

    Vroeger opsporen
    De grootste recente winst in de strijd tegen alzheimer is volgens Van der Flier het feit dat de ziekte in een vroeg stadium (soms decennia voordat er klachten optreden) kan worden aangetoond. Voorheen kon dat pas na overlijden, en was een diagnose pas mogelijk op basis van symptomen.

    Daarop voortbouwend mikt Aboard op verbeterde vroege opsporing van alzheimer. De bewustwording die daarbij hoort is ook nodig voor interventie in de leefstijl van mensen, waarmee dementie kan worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Precieze voorspellingen van het (sterk uiteenlopende) ziekteverloop helpen bij het samenstellen van een behandeling op maat.

    Ook een belangrijk doel: het beter bespreekbaar maken van alzheimer, zoals dat ook met kanker is gebeurd. 'Daar lopen we dertig jaar op achter', zegt Van der Flier.

    Start-up op de eerst rij
    Een van de deelnemers aan Aboard is Neurocast. Deze Amsterdamse start-up analyseert typegedrag via een eigen toetsenbord voor smartphones. Zo kan Neurocast al tekenen van de hersenziekte multiple sclerose herkennen. In eerste instantie gaat het om het monitoren van verschijnselen, maar de ambitie is ook diagnoses te kunnen stellen en zelfs ziekte te kunnen voorspellen.

    'Voor ons als innovatieve speler is het mooi om vanaf dag één mee te draaien tussen vermaarde wetenschappers en grote bedrijven', zegt Neurocast-oprichter Erwin Redeman. Het bedrijf stelt zijn technologie gratis beschikbaar, en levert een halve fte mankracht aan het team van Van der Flier. Redeman: 'In ruil daarvoor kunnen wij onze modellen trainen voor alzheimer, en zitten we op de eerste rang.'

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379196/groot...
  6. forum rang 10 voda 7 april 2021 16:25
    EMA: voordelen coronavaccin AstraZeneca groter dan risico's

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 71,24 -0,59 -0,82 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 844,50 -15,50 -1,80 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) De voordelen die het coronavaccin van AstraZeneca biedt zijn groter dan de risico's. Dit meldde de European Medicines Agency woensdagmiddag.

    Verschillende landen stopten met het toedienen van het vaccin nadat er vrees was dat de prik risico's met zich meebracht voor bloedstollingsproblemen.

    De toezichthouder liet woensdag weten een mogelijk verband te hebben gevonden tussen enkele zeer zeldzame gevallen van bloedstollingsproblemen, in combinatie met lage niveaus van bloedplaatjes, binnen twee weken na toediening van het vaccin. De gevallen betroffen meestal vrouwen jonger dan zestig jaar. Dit dient voortaan ook als "zeer zeldzame bijwerking" te worden vermeld door de fabrikant.

    "De gerapporteerde combinatie van bloedstolsels en laag niveau van bloedplaatjes is zeer zeldzaam en de algemene voordelen van het vaccin bij het voorkomen van COVID-19 wegen zwaarder dan de risico's van bijwerkingen", aldus de toezichthouder woensdag.

    Indien mensen na het vaccineren klachten hebben, dienen zij zich direct te melden bij een arts of ziekenhuis.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 7 april 2021 18:24
    Kiadis duikt dieper in de rode cijfers

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    5,43 0,01 0,18 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma is in 2020 dieper in het rood gedoken. Dit bleek woensdag nabeurs uit de jaarcijfers van het biotechbedrijf.

    Belangrijk wapenfeit was het afgelopen jaar het overnamebod door Sanofi op Kiadis voor 5,45 euro per aandeel. De besturen van beide ondernemingen hebben het bod aanbevolen. Aandeelhouders kunnen hun stukken tot 12 april einde van de handelsdag aanmelden. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 worden afgerond.

    Kiadis boekte het afgelopen jaar een operationeel verlies van 34,1 miljoen euro, in vergelijking met 73,2 miljoen euro in 2019, als gevolg van de daling van de totale bedrijfskosten en de gerealiseerde inkomsten in 2020.

    Onder de streep resteerde echter een nettoverlies van 81,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 52,6 miljoen euro in 2019.

    De bedrijfskosten daalden van 73,2 miljoen euro in 2019 naar 55,2 miljoen euro het afgelopen jaar, onder meer te danken aan lagere onderzoekskosten.

    Kiadis boekte een omzet van 17,5 miljoen euro uit de exclusieve licentieovereenkomst met Sanofi en overige inkomsten gerelateerd aan subsidies kwamen in 2020 uit op 3,6 miljoen euro. In 2019 waren er geen inkomsten.

    Het eigen vermogen bedroeg ultimo 2020 32,9 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 34,3 miljoen euro.

    Het aandeel sloot woensdag op 5,43 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 9 april 2021 07:04
    Galapagos en Gilead verlengen lock-up periode in samenwerkingsovereenkomst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    65,56 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Gilead Sciences Inc
    $ 65,03 -0,57 -0,87 % NASDAQ
    Gilead Sciences Inc (DE)
    55,04 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos en Gilead hebben donderdag een amendement getekend bij de inschrijvingsovereenkomst op aandelen afgesloten in 2019, waardoor de volledige lock-up van Gilead's huidige aandeelhouderspositie wordt verlengd tot 2024. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdag laat.

    In Augustus 2019 tekenden de twee bedrijven een 10-jarige R&D samenwerkingsovereenkomst. Met het amendement dat vandaag werd aangekondigd verbindt Gilead zich aan een volledige lock-up van nog eens 5 jaar met behoud van alle e 16.707.477 aandelen in hun bezit tot 22 augustus 2024.

    Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,7 procent hoger op 65,56 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  9. forum rang 10 voda 9 april 2021 07:28
    Kiadis zegt personeelsopties toe onder bod Sanofi

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    5,42 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Sanofi
    84,71 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Sanofi
    84,70 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    Sanofi nominatif adm
    84,71 0,00 0,00 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis heeft alle personeelsopties onder het overnamebod van Sanofi van 5,45 euro toegezegd, waardoor nu 48,80 procent het totale aantal aandelen Kiadis op volledig verwaterde basis is toegezegd. Dit maakte het biochemiebedrijf vrijdag voorbeurs bekend.

    Geen van de houders heeft gebruik gemaakt van de zogeheten opt-outtermijn, waardoor bijna 7,5 miljoen aandelen nu zijn toegezegd onder het bod.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:52
    Persoon overleden na inenting met Janssen-vaccin, EMA start onderzoek
    Van onze redacteur 15:30

    Het Europees medicijnagentschap (EMA) is een onderzoek gestart nadat een persoon is overleden na toediening van het Leidse Janssen-vaccin van farmaceut Johnson & Johnson. Dat meldt de EMA vrijdag.

    De overleden persoon kreeg na de vaccinatie trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes. In totaal zijn er vier van dit soort gevallen gemeld na inenting met het Janssen-vaccin.

    Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen het overlijden en de tromboseklachten. Alle meldingen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, het enige land dat momenteel al gebruikmaakt van het vaccin.

    Inmiddels zijn circa 4,5 miljoen mensen ingeënt met het vaccin, waarvoor ook het EMA op 11 maart groen licht gaf. Naar verwachting beginnen EU-lidstaten de eerste inentingen met het Janssen-vaccin binnen enkele weken.

    AstraZeneca
    Eerder deze week maakte het EMA bekend dat trombose in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes een zeldzame bijwerking is van het AstraZeneca-vaccin.

    Wel voegde het medicijnagentschap eraan toe dat de voordelen van het vaccin bij bestrijding van het coronavirus, niet opwegen tegen de nadelen. Toch besloten verscheidene Europese landen (deels) te stoppen met het gebruik van het vaccin.

    Zo maakte demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gisteren bekend dat het vaccin niet meer toegediend wordt aan Nederlanders onder de zestig jaar.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379896/perso...
  11. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:56
    Hoe AstraZeneca zich vertilde aan zijn coronavaccin
    Thieu Vaessen 14:17

    Het is modderen met AstraZeneca en zijn coronavaccin. Zeldzame bijwerkingen hebben de inentingscampagnes in Nederland en tal van andere landen ontregeld. AstraZeneca levert ook veel minder vaccins aan de Europese Unie dan was afgesproken. Hoe kon het zo misgaan?

    Een bejaarde Italiaanse vrouw krijgt het AstraZeneca-vaccin. Zo gaat dat vanaf nu ook in Nederland. Maar in beoogd afzetgebied Afrika wonen vooral zestigminners. Foto: Stefano Guidi/Getty Images
    I
    AstraZeneca zou de wereld gaan redden. Het farmaconcern beloofde vorig jaar een coronavaccin, snel en in grote hoeveelheden. Ook nog eens tegen een bodemprijs. Een prachtige missie.

    Maar de praktijk bleek weerbarstig. In een jaar tijd is het vaccin van AstraZeneca veranderd van het lievelingetje van de meester in een probleemkind, schreef Bloomberg Businessweek. Andere bedrijven (Pfizer, Biontech, Moderna) zijn met de eer gaan strijken. AstraZeneca moet alle zeilen bijzetten om nog een rol van betekenis te spelen. Zeker nu vaststaat dat het coronavaccin een ernstige vorm van trombose (bloedstolsels) kan veroorzaken, hoe zeldzaam ook.

    De zeldzame bijwerking was niet te voorzien, maar AstraZeneca heeft niet alleen pech. Het bedrijf heeft ook lopen hannesen. Bijvoorbeeld in november vorig jaar, toen AstraZeneca meldde dat zijn vaccin mogelijk een effectiviteit van 90% tegen covid-19 bood. Die optimistische prognose was gebaseerd op onderzoek bij 2700 proefpersonen die bij hun eerste inenting - opmerkelijk genoeg - een halve dosering hadden gekregen.

    Wat AstraZeneca niet vertelde, was dat die halve dosering per ongeluk was toegediend; de halve dosering was een vergissing. Voorafgaand aan de toediening van het vaccin was er kennelijk iets grondig misgegaan. Dat de proefpersonen iets anders kregen dan gedacht, was natuurlijk bijzonder verontrustend.

    Het was niet de eerste fout en ook niet de laatste. De Amerikaanse toezichthouder op medicijnen, de FDA, was in november al geïrriteerd. Bij de Amerikanen bestond de indruk dat AstraZeneca had getreuzeld met het rapporteren van een sterfgeval onder de proefpersonen die het coronavaccin hadden gekregen. Andere toezichthouders waren na een week gerustgesteld, maar het duurde veel langer voordat de FDA toestemming gaf voor vervolgonderzoek.

    Het wantrouwen is ook nog niet weg, zo bleek uit een nieuw incident vorige maand. Op basis van nieuwe onderzoeksdata uit de Verenigde Staten meldde AstraZeneca toen een effectiviteit van 79% voor zijn coronavaccin. Vrijwel direct sloeg het Amerikaanse overheidsinstituut NIAID alarm. AstraZeneca zou zijn bevindingen deels hebben gebaseerd op gedateerde gegevens. 'Mogelijk misleidend', aldus NIAID. AstraZeneca verlaagde niet veel later de geclaimde effectiviteit tot 76%.

    De reeks fouten en misverstanden zijn niet zonder gevolgen gebleven: In de Verenigde Staten is het coronavaccin van AstraZeneca nog altijd niet goedgekeurd. Als de FDA straks alsnog zijn fiat geeft, zal een groot deel van de Amerikaanse bevolking al zijn ingeënt met andere vaccins. Het maakt dan niet meer uit dat het AstraZeneca-vaccin - in de woorden van NIAID-directeur Anthony Fauci - waarschijnlijk 'heel goed' is. The damage has been done.

    Nieuw terrein
    De slordigheden in het onderzoek staan niet op zichzelf. AstraZeneca heeft moeite om het hele proces van vaccinontwikkeling en productie in goede banen te leiden. En dat is misschien ook niet zo gek, aangezien het Brits-Zweedse bedrijf nauwelijks ervaring had met vaccins.

    AstraZeneca betrad vorig jaar april nieuw terrein toen het bedrijf aankondigde te gaan samenwerken met de Universiteit van Oxford bij de ontwikkeling van een coronavaccin. AstraZeneca was meteen een favoriet in de wereldwijde 'vaccinrace'. Want Oxford stond al bekend als koploper in het onderzoek naar een coronavaccin.

    Pas later werd duidelijk dat de samenwerking onder politieke druk tot stand is gekomen. Oxford had in eerste instantie al overeenstemming bereikt over samenwerking met het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co, het moederbedrijf van MSD, dat een lange staat van dienst heeft in vaccins. Maar de Britse regering blokkeerde het verbond. Londen wilde niet afhankelijk zijn van Merck & Co en van export vanuit de Verenigde Staten. AstraZeneca bood uitkomst.

    Achteraf is vast te stellen dat die beslissing voor de Britten gunstig heeft uitgepakt. In het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels meer dan de helft van de volwassen een eerste inenting gehad, grotendeels dankzij het 'Oxford-vaccin'. Het succes heeft geleid tot een zeker vaccinnationalisme in Groot-Brittannië, dat ook zichtbaar is in de Britse media. Die berichten veel positiever over de inspanningen van AstraZeneca dan bijvoorbeeld de Amerikaanse kranten.

    Ook wetenschappers in Oxford waren blij met de komst van AstraZeneca, omdat het concern meeging in de ambitie om de hele wereld te voorzien van een vaccin. Zonder naar winst te streven. Was daar maar eens om gekomen bij Merck & Co.

    Het nadeel was wel dat de lat voor AstraZeneca meteen erg hoog lag. Temeer daar de technologie onder het Oxford-vaccin zich in de praktijk nog niet had bewezen. Het middel was ook nog nooit op industriële schaal geproduceerd.

    Janssen: tien jaar ervaring
    AstraZeneca stond in april dus voor een gigantische uitdaging. Vergelijk dat eens met het farmabedrijf Janssen van Johnson & Johnson, dat een vergelijkbare technologie gebruikt voor zijn coronavaccin. Beide bedrijven maken een zogenoemd vectorvaccin, waarbij het cruciale bestanddeel voor het vaccin wordt opgekweekt in een biologische soep.

    De verschillen springen in het oog. Janssen heeft tien jaar ervaring met zijn technologie, die oorspronkelijk afkomstig is van het Nederlandse biotechbedrijf Crucell. Het Amerikaanse concern deed afgelopen decennium ervaring op met klinisch onderzoek naar vectorvaccins tegen hiv, het rs-virus en ebola. Janssen investeerde ook een vermogen in het verhelpen van kinderziektes en het ontwikkelen van een 'robuust' product dat tegen een stootje kan.

    Er is nog een belangrijk verschil: Janssen beschikt in Leiden over een eigen vaccinfabriek gecertificeerd en beproefd, met een capaciteit voor 300 miljoen doses per jaar. Bovendien besloot het bedrijf vorig jaar tot de bouw van twee nieuwe fabrieken. Janssen heeft ook meer tijd genomen en dan nog is het afwachten of de onderneming de verwachtingen kan waarmaken. Het concern begint deze maand met het leveren van zijn eerste coronavaccins aan de EU-lidstaten.

    Het moet voor AstraZeneca klinken als een enorm luxe. Het Brits-Zweedse concern heeft minder ervaring, meer tijdsdruk en geen eigen vaccinfabriek, maar wil drie keer zoveel vaccins produceren als Janssen. Alleen al de productie van zijn 300 miljoen vaccindoses voor de Europese Unie is uitbesteed aan vier onderaannemers met fabrieken in Engeland, de Verenigde Staten, België en Nederland. Dat betekent onder meer vier keer een ingewikkelde technologie overdragen in een tijd dat reizen lastig is. Op wereldschaal gaat het om 25 fabrieken, verdeeld over vijftien landen.

    Dat kan bijna niet goed gaan. En dat gaat het ook niet. Zo blijkt de oogst aan cruciale bestanddelen tegen te vallen nu het biologische productieproces op grote schaal wordt toegepast. Daardoor produceerde bijvoorbeeld de Belgische fabriek tot nu toe veel minder dan verwacht. De bijdrage van de Nederlandse Halix-fabriek in Leiden is sowieso gering, omdat de fabriek pas onlangs is goedgekeurd en ook weinig productiecapaciteit heeft. De Engelse fabriek heeft nog geen vaccins aan de EU geleverd, want die productie houden de Britten voorlopig voor zichzelf.
  12. forum rang 10 voda 9 april 2021 16:57
    Deel 2:

    Het gevolg is dat AstraZeneca in de eerste drie maanden van dit jaar slechts 30 miljoen doses aan de EU heeft geleverd, in plaats van de afgesproken 90 miljoen doses. Meer dan de helft van die 30 miljoen doses is afkomstig uit de VS, zo meldt een goed ingevoerde bron.

    Het leidt tot een opmerkelijke conclusie: de EU mag zich gelukkig prijzen dat de Amerikanen het coronavaccin van AstraZeneca nog niet hebben goedgekeurd. Als dat wel was gebeurd, was de kans groot geweest dat Washington nooit toestemming had gegeven voor export van het AstraZeneca-vaccin. En dan was het tekort in de EU-lidstaten nog veel groter geweest dan nu al het geval is.

    Trombose en dubbel spel
    Een tussenbalans geeft geen aanleiding voor optimisme. AstraZeneca kampt met slordigheden, gebrek aan ervaring en een overambitieuze doelstelling. Het bedrijf moet dealen met een complexe, nieuwe technologie, met een bonte verzameling onderaannemers en met internationale politieke spanningen.

    Naarmate de problemen zich opstapelen, stuit het farmaconcern ook steeds vaker op wantrouwen. In de EU is AstraZeneca er bijvoorbeeld van beschuldigd vaccins achter te houden. Gaan er soms miljoenen doses naar andere landen, waar het bedrijf een betere prijs voor zijn vaccins krijgt? Hier staat AstraZeneca regelmatig voor de taak zijn eigen onschuld te bewijzen.

    En dan ondergraven de berichten over trombose ook nog het vertrouwen in het vaccin zelf. Hoe zeldzaam de bijwerking ook is, een verhoogd risico op ellende is natuurlijk geen aanbeveling. In de rijke landen lijkt het vaccin van AstraZeneca inmiddels veroordeeld tot een bijrol. Vrijdag bleek overigens dat Europese medicijnwaakhond EMA gaat onderzoeken of trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes ook een bijwerking van het Janssen-vaccin kan zijn.

    Een belangrijke vraag is nu of het 'Oxford-vaccin' wel een hoofdrol kan spelen in de Derde Wereld. Dat was lange tijd wel de verwachting, mede doordat het vaccin niet extreem koud bewaard hoeft te worden, wat wel het geval is bij de vaccins van Pfizer-Biontech en Moderna.

    Maar wat als de bijwerkingen vooral jongere mensen of mensen onder de zestig jaar treffen? Die maken in bijvoorbeeld Afrika juist een groot deel van de bevolking uit, veel groter dan in het vergrijsde Westen. Een imagoprobleem kan AstraZeneca verder in het defensief drukken.

    Wat te doen? Wellicht moet AstraZeneca zijn ambities noodgedwongen gaan bijstellen. Maar opgeven is geen optie. Daarvoor is het coronavaccin uit Oxford nog altijd te belangrijk.

    Originele link van het artikel: fd.nl/weekend/1379501/hoe-astrazeneca...
  13. forum rang 8 lucas D 9 april 2021 17:32
    Door ABM Financial News op 8 april 2021 09:35
    Views: 5.561
    Beursbik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Renewi
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor Renewi verhoogd van 0,56 naar 0,73 euro en herhaalde het koopadvies.

    Met dit koersdoel is er een opwaarts potentieel van 25 procent.

    "De sterke prestatie van zijn commerciële tak en betere recyclingprijzen zouden de groepsresultaten moeten ondersteunen", aldus Kepler.

    "Renewi heeft bewezen dat het veerkrachtiger is in de crisis dan verwacht, zowel qua winstontwikkeling als ten aanzien van de balans." Daarbij is het bedrijf volgens de analisten "uniek gepositioneerd".

    Het aandeel Renewi steeg donderdag 1,0 procent naar 0,59 euro.

    ABMFN
    ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
  14. forum rang 10 voda 10 april 2021 01:17
    Pfizer wil coronavaccin bij 12 tot 15-jarigen inzetten

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer wil het coronavaccin dat het heeft ontwikkeld met het Duitse BioNTech ook in gaan zetten bij 12 tot 15-jarigen en heeft hiervoor goedkeuring gevraagd aan de U.S Food & Drug Administration. Dit meldde het farmabedrijf vrijdag.

    Het vaccin mag momenteel in de Verenigde Staten ingezet worden vanaf 16 jaar. Volgens Pfizer hebben studieresultaten in een Fase 3 onderzoek bij 12 tot 15-jarigen laten zien dat het vaccin 100 procent effectief is.

    De bijwerkingen zijn volgens het bedrijf vergelijkbaar met die eerder werden waargenomen in klinische studies bij 16 tot 25-jarigen.

    Het aandeel Pfizer steeg vrijdag 1,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 11 april 2021 13:38
    Chinees Sinopharm krijgt toestemming voor klinische testen derde coronavaccin
    Van onze redacteur 10 apr

    De twee andere vaccins van Sinopharm zijn al goedgekeurd, en worden grootschalig toegediend in China en ontwikkelingslanden. Foto: Raneen Sawafta/Reuters
    Het Chinese staatsbedrijf Sinopharm heeft toestemming gekregen van de autoriteiten om klinische testen op mensen te beginnen met het derde door het bedrijf ontwikkelde coronavaccin. Het vaccin wordt gemaakt met een stukje eiwit van het virus, waardoor er bij de productie minder veiligheidsmaatregelen nodig zijn en het vaccin volgens Sinopharm makkelijker geproduceerd kan worden.

    Twee andere vaccins van Sinopharm zijn al goedgekeurd, en worden grootschalig toegediend in China en ontwikkelingslanden. Bij elkaar zijn nu meer dan tien Chinese vaccins de fase van klinisch testen op mensen ingegaan, schrijft persbureau Reuters.

    Nu vijf vaccins
    Naast twee vaccins van Sinopharm zijn ook Chinese vaccins van Sinovac Biotech en van CanSino Biologics al goedgekeurd voor grootschalig gebruik. Een vijfde vaccin van het Institute of Microbiology of the Chinese Academy of Sciences, dat ook gebruik maakt van viruseiwitten, is in China goedgekeurd voor gebruik in geval van nood.

    China verwacht aan het einde van het jaar 3 miljard vaccins te hebben geproduceerd, zei een ambtenaar van het ministerie van volksgezondheid zaterdag. De productiecapaciteit van Sinopharm ligt op dit moment op 1,1 miljard vaccins per jaar. Het staatsbedrijf wil naar een jaarlijkse productie van 3 miljard vaccins, maar heeft niet duidelijk gemaakt wanneer dit te willen bereiken.

    Sinovac heeft deze maand door het openen van een derde fabriek de productiecapaciteit verdubbeld, naar 2 miljard vaccins per jaar.

    Vanwege de stroeve vaccinatiecampagne van de Europese Unie kijken ook EU-landen naar alternatieven, zoals Russische en Chinese vaccins. Hongarije heeft een vaccin van Sinopharm goedgekeurd en is begonnen met inenten, terwijl het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zich niet over het vaccin heeft gebogen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379941/chine...
  16. forum rang 10 voda 11 april 2021 13:44
    'Chinese vaccins minder effectief dan verwacht'
    Van onze redacteur 10:52

    De Chinese gezondheidsautoriteiten erkennen dat de Chinese coronavaccins minder effectief zijn dan verwacht. Ze overwegen om die reden om verschillende vaccins met elkaar te mengen en bekijken of het misschien helpt om meer doses toe te dienen of de tussenpozen tussen de inentingen aan te passen.

    Volgens de Financial Times heeft Gao Fu, het hoofd van het Chinese centrum voor ziektecontrole en preventie (CDC) zaterdag tijdens een forumbijeenkomst gezegd dat de dienst 'bekijkt hoe de problemen met de lage effectiviteit van de vaccins kunnen worden opgelost.'

    Het is de eerste keer dat dit publiekelijk wordt erkend. China had tot en met half maart 65 miljoen mensen gevaccineerd en veertig miljoen doses geëxporteerd.

    Nieuwe golf
    Ondanks de vaccinatie-inspanningen heeft ook China te maken met een nieuwe besmettingsgolf, gedreven door nieuwe varianten van het virus. Gao zou ook hebben gewaarschuwd dat heropening van de grenzen voor buitenlandse bezoekers een risico vormt voor oudere inwoners die nog niet zijn ingeënt. Het land zit al meer dan een jaar op slot.

    Officieel claimt Sinovac dat zijn Biotech CoronaVac vaccin mensen tussen de achttien en de zestig voor 50,66% beschermt tegen corona. Dat is na twee prikken. De eerste prik zou slechts 3% bescherming bieden. Sinopharm zou 79% halen, vergelijkbaar met de effectiviteit die AstraZeneca aanvankelijk claimde in de VS. AstraZeneca moest dat percentage later neerwaarts bijstellen. De Chinese fabrikanten hebben de resultaten van het klinisch onderzoek in de derde fase helemaal niet gedeeld.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380015/chine...
  17. forum rang 10 voda 11 april 2021 13:44
    Helft Janssen-vaccins naar ziekenhuispersoneel
    Van onze redacteur 11:53

    De helft van de eerste lading coronavaccins van Janssen gaat naar ziekenhuispersoneel dat niet meer met AstraZeneca mag worden ingeënt. Dat hebben de ministers Hugo de Jonge van VWS en Tamara van Ark van Medische Zorg besloten na overleg met de acute zorg en de ziekenhuizen.

    Er gaan 35.000 van deze vaccins naar zorgmedewerkers in ziekenhuizen die direct in contact komen met patiënten en daardoor risico lopen op besmetting. Van het Janssen-vaccin, waarvan maandag de eerste 72.000 doses worden geleverd, is maar één prik nodig. 'Door de toenemende druk op de ziekenhuizen door de derde golf kunnen de ziekenhuizen zich geen uitval door ziekte veroorloven. De komende weken zijn cruciaal,' aldus de ministers in een nieuwsbericht.

    Zestigplussers
    Begin dit jaar gingen al 40.000 vaccins naar de medewerkers in de acute Covid-zorg. Twee weken geleden zijn er opnieuw bijna 40.000 AstraZeneca-vaccins uitgereden naar de ziekenhuizen voor een aanvullende vaccinatieronde onder het acute zorg-personeel. Die bleven deels ongebruikt door het besluit om het prikken met AstraZeneca onder de zestig jaar op te schorten. Inmiddels heeft het kabinet besloten om alleen nog maar zestigplussers met dit vaccin in te enten.

    Ziekenhuispersoneel boven de zestig en jongere medewerkers die al een eerste prik hebben gehad, blijven dus AstraZeneca krijgen. De Janssen-vaccins worden gereserveerd voor hun jongere collega's. Dat heeft de Gezondheidsraad zo geadviseerd. De ministers 'streven ernaar' de komende weken het andere medische personeel met direct patiëntencontact met aanvullende leveringen aan vaccins in de ziekenhuizen te prikken.

    EMA-onderzoek
    AstraZeneca is uit de gratie na meldingen van een zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes als bijwerking. Die zou zich in Nederland bij acht vrouwen onder de zestig hebben voorgedaan. Een van hen is overleden.

    Overigens maakte de Europese Geneesmiddelenbureau EMA vrijdag bekend dat het ook een nader onderzoek instelt naar bijwerkingen van het Janssen-vaccin - in de rest van de wereld bekend als het Johnson & Johnson vaccin. Dit vaccin berust op dezelfde adenovirusvector-technologie als het AstraZeneca vaccin. Vier mensen zouden na inenting met Johnson & Johnson last hebben gekregen van bloedstollingsverschijnselen. Een van hen is overleden.

    In het tweede kwartaal komen er zo’n 16,5 miljoen vaccins beschikbaar in Nederland – waarvan drie miljoen van Janssen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380016/helft...
  18. forum rang 10 voda 13 april 2021 07:47
    Sanofi verklaart bod op Kiadis onvoorwaardelijk

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    5,44 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Sanofi
    84,69 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Sanofi
    84,92 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    Sanofi nominatif adm
    84,69 0,00 0,00 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) De Franse farmaceut Sanofi heeft het bod op Kiadis van 5,45 euro per aandeel onvoorwaardelijk verklaard nu op een geheel verwaterde basis 95,03 procent van de aandelen Kiadis onder het bod is aangemeld, goed voor circa 58,05 miljoen aandelen. Dit maakten beide bedrijven dinsdag voorbeurs bekend.

    Sanofi verlaagde eind maart het percentage voor gestanddoening van 95 naar 80 procent.

    De biedingstermijn voor het bod liep op 12 april af.

    Aandeelhouders die nog niet hebben aangemeld, kunnen dit nog doen gedurende een na-aanmeldingsperiode die op woensdag 14 april om 09.00 uur begint en op woensdag 28 april om 17.40 uur eindigt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.423 Posts
Pagina: «« 1 ... 278 279 280 281 282 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links