Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM april 2021

1.438 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 72 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 9 april 2021 17:47
    Deel beurscommentaar Telegraaf nabeurs:

    Uit Amerika kwam naar buiten dat de zogeheten producentenprijsindex hoger uitkwam dan vooraf werd verwacht. Dat versterkte het beeld van een verder aantrekkende inflatie in de VS. Volgens Joop van de Groep, vermogensbeheerder bij Fintessa, is deze opgaande beweging een bron van zorg voor beleggers. „Zeker als je nagaat dat de Amerikaanse economie op weg is om krachtig te gaan herstellen aangezwengeld door het omvangrijke steunpakket van Biden.”

    Van de Groep kijkt verder uit naar de komende stroom aan resultaten uit het bedrijfsleven. Amerikaanse banken geven daarbij volgende week het startsignaal. „Banken krijgen vanuit twee kanten de wind in de rug. In de eerste plaats door de aantrekkende rente en daarnaast door het goede beursklimaat en de grote animo bij bedrijven om naar de beurs te gaan. Verder is het niet uitgesloten dat de banken in de nabije toekomst de ophoging van de stroppenpot weer gaan teruggeven.”

    Na de krachtige opmars van de koersen in Amsterdam zijn er enige beren op de weg die nog roet in het eten kunnen gooien, stelt Van de Groep. „De tekorten bij grondstoffen gaat op enig moment voor een kink in de kabel zorgen bij een aantal sectoren. Daarnaast is het goed als belegger om de inflatieontwikkeling scherp in de gaten te houden die vooral techfondsen kan gaan raken.”

    Rein Schutte, beleggingsadviseur bij Noesis Capital Management, benadrukt dat beleggers vooral in afwachting zijn van de start van het nieuwe cijferseizoen dat in de VS vanaf volgende week al losbarst met onder meer de prestaties van de Amerikaanse grootbanken. „De verwachtingen van analisten zijn flink opwaarts bijgesteld, dus er is ruimte voor teleurstelling gelet op de hard opgelopen waarderingen. Ik kijk vooral uit naar de vooruitzichten die bedrijven naar buiten brengen doordat er wordt gerekend op flink enthousiasme voor de komende kwartalen.”
  2. Positief2021 9 april 2021 19:23
    quote:

    popie schreef op 9 april 2021 16:19:

    [...]
    Dat is eenmalig en voor iemand anders bedoelt, is iets anders als droge en natte worst en al die maffe dingen die er tegenwoordig op staan, was een goed jaar geleden wel wat anders hier.
    Vroeger was alles beter :-))

    Corona maakt veel kapot ;-)
  3. forum rang 8 HenkdeV 9 april 2021 20:15
    Vergeleken met veel andere forums is het BAM forum best de moeite waard om te lezen. Er staat veel zinvolle informatie op, maar ook wel de (on)nodige onzin. Aan beide probeer ik een bijdrage te leveren. Mij kan het niet zo heel veel schelen, neem alles niet (meer) te serieus.

    Kan me ook best voorstellen dat sommige posters zich ergeren aan de onzin op het forum, ze mogen wat mij betreft daar ook wel aanmerkingen op maken.

    Maar wanneer je zelf veel en vaak onzin (oneliners zonder inhoud) op het forum zet, moet je je maar niet te druk maken over de onzin die andere posters hier plaatsen. Dat komt wat hypocriet over.

    Straks even naar Derksen en consorten kijken, daar lijkt het af en toe wel een beetje op het BAM forum.
    Lekker biertje erbij en een stukje droge worst en mij hoor je niet klagen. Met klagen los je trouwens niets op. Proost.
  4. forum rang 8 HenkdeV 9 april 2021 20:28
    Heijmans verlengt syndicaatslening

    Door ABM Financial News op 9 april 2021 19:51

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een principeakkoord bereikt met haar bankengroep, bestaande uit ABN AMRO, ING en Rabobank, over de verlenging en aanpassing van de syndicaatslening tot en met 31 december 2025. Dit meldde de bouwer vrijdag.

    Volgens Heijmans zijn de financieringsvoorwaarden "op diverse punten verbeterd en geactualiseerd."

    Hieraan zijn ook duurzaamheidsdoelstellingen gekoppeld. Zo is conform de nieuwe afspraken 117,5 miljoen euro gecommitteerd, waarvan 20 miljoen euro in de vorm van een rekening-courant faciliteit.

    Rente daalt

    De opbouw van de rentemarge is verder gebaseerd op nieuwe prestatiemaatstaven. Dit betekent dat deze vanaf de effectieve datum daalt met 0,55 procent tot 1,70 procent, aldus Heijmans

    "Aan de rentemarge is tevens een bonus malus systematiek gekoppeld op basis van 4 duurzaamheidscriteria", zei de bouwer.

    Volgens Heijmans zijn de financiële convenanten aangepast om beter aan te kunnen sluiten bij de huidige verslaggevingsstandaarden en de geldende systematiek in de bouwsector.

    "Met name de impact van IFRS 16 leases op de cijfers is substantieel, de convenant niveaus zijn waar nodig hierop aangepast", aldus het bedrijf. Tot slot is ook het zekerhedenpakket opnieuw tegen het licht gehouden en vervolgens versoepeld.

    Blijkbaar hebben de banken er veel vertrouwen en dat werkt gunstig uit voor Heijmans (toevoeging HdV).

  5. forum rang 8 HenkdeV 9 april 2021 21:04
    quote:

    Zwijnash schreef op 9 april 2021 20:47:

    [...]

    Geen banken meer ?
    Volgende week begint cijfers in VS...
    Las vandaag dat de Am. banken met goede cijfers komen.
    Heb de laatste tijd behoorlijk afgebouwd, verwacht eigenlijk wel een correctie.
    Doe wel wat daghandel erbij bijvoorbeeld in Besi, werkt best wel goed.
    Heb vandaag op die manier een euro per aandeel verdiend aan AMG.

  6. forum rang 6 Zwijnash 9 april 2021 22:32
    quote:

    HenkdeV schreef op 9 april 2021 21:04:

    [...]

    Las vandaag dat de Am. banken met goede cijfers komen.
    Heb de laatste tijd behoorlijk afgebouwd, verwacht eigenlijk wel een correctie.
    Doe wel wat daghandel erbij bijvoorbeeld in Besi, werkt best wel goed.
    Heb vandaag op die manier een euro per aandeel verdiend aan AMG.

    Dag handel lijkt mij lastig, maar wel leuk bezighielden.
    Verwacht ook een correctie, maar denk dat cijfers zullen de correctie uitstellen.
    Ik heb nog ing en de laatste 2-3 dagen krijgt koers verhogen met buy rating - opmerkelijk van 3 ander banken .
    Ga vanuit dat banken heeft wel een goed idee hoe het gaat met banken.

    Besi is een topper - had goed winst gemaakt maar toch beetje spijt dat ik had verkocht op €32.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 10 april 2021 08:43

    Samen bouwen: de projecten SDK BK5 en BK4 in Fellbach
    9 april 2021 - BAM Deutschland AG
    Albrings Müller AG

    Stuttgart, 7 april 2021 - In Fellbach bij Stuttgart bouwt BAM Duitsland sinds september 2019 het hoofdkantoor van de Süddeutsche Krankenversicherung (BK5). Bijzonder hierbij is dat BAM Duitsland het project al in de pre-constructiefase heeft begeleid en daarmee in een vroeg stadium heeft kunnen ondersteunen. Dit model was zo succesvol dat we eind vorig jaar de vervolgopdracht BK4 kregen.

    De nieuwbouw van het SDK-hoofdkantoor is opgedeeld in drie bouwdelen van verschillende hoogtes die goed passen in de omgeving met daartussen aantrekkelijke binnentuinen. De werkwereld in het nieuwe hoofdkantoor is vormgegeven als een toekomstgericht, dynamisch kantoorlandschap en biedt ruimte aan meer dan 500 medewerkers.

    Het gebouw omvat een teamruimtemodel om samenwerking te bevorderen, een conferentieruimte, een bedrijfsrestaurant en een gezondheidsruimte. Werkzones worden afgewisseld met ontspannings-, project- en ontmoetingsruimtes. Ook de via paden ontsloten buitenruimte biedt volop ruimte voor medewerkers en bezoekers.
    Succes dankzij een op partnerschap gebaseerd bouwmodel

    In het model “BAM Partnering” hecht BAM Duitsland veel belang aan het in een vroeg stadium opbouwen van vertrouwen tussen alle betrokkenen. Het doel is om problemen te voorkomen en uiteindelijk iedereen tevreden te stellen door een zuinige, maar toch open en betrouwbare houding.

    BAM Duitsland ondersteunt u al in de pre-constructiefase. Onder andere met prijs- en planningsbeheersing, logistiek en lean management, het werken met BIM (BK4) en het zorgvuldig opstellen van het bouwcontract naar tevredenheid van alle partijen. Op deze manier worden vroege markttoetreding en kostenzekerheid bereikt en worden bouwgerelateerde planning en vertragingen voorkomen.

    Speciale nadruk wordt gelegd op een partnerschap tussen de verschillende project-, planning- en bouwdeelnemers. Dit omvat naast basismanieren als openheid, eerlijkheid en betrokkenheid ook het helder definiëren van verantwoordelijkheden, coördinatieprocessen en besluiten.
    Dat bevalt goed bij de klant

    In december 2020 beschreef Tobias Wurster, hoofd van de afdeling Vastgoedbeheer bij SDK, de resultaten van het proces als volgt: “Hierdoor kon de SDK de specifieke knowhow van het bouwbedrijf in een zeer vroeg stadium integreren in de lopende planning. fase, waardoor een snelle en hoogwaardige implementatie wordt gegarandeerd. Een belangrijke succesfactor [...] was de op partnerschap gebaseerde samenwerking tussen alle betrokkenen "

    Het resultaat van het professionele werk van het team en de goede samenwerking aan het project was de vervolgopdracht SDK BK4, die eind 2020 werd toegekend.
    Een vervolgopdracht door kwaliteit en teamwork

    Met de vervolgopdracht BK4 wordt het SDK-terrein opgeleverd als een 25 meter hoog kantoorgebouw. Een kant-en-klaar nieuw kantoorgebouw is gepland als investeringspand voor de Süddeutsche Krankenversicherung, inclusief geavanceerde implementatieplanning, grondwerken. Oprichting van de fundering en schil.

    Architectonisch worden de hoogtes en randen van de aangrenzende bebouwing overgenomen waardoor de nieuwbouw zich stedenbouwkundig goed aanpast aan de omgeving. Het plan is om het kantoorgebouw te verhuren als multi-space kantoor.
  8. [verwijderd] 10 april 2021 08:53
    quote:

    HenkdeV schreef op 9 april 2021 20:15:

    Vergeleken met veel andere forums is het BAM forum best de moeite waard om te lezen. Er staat veel zinvolle informatie op, maar ook wel de (on)nodige onzin. Aan beide probeer ik een bijdrage te leveren. Mij kan het niet zo heel veel schelen, neem alles niet (meer) te serieus.

    Kan me ook best voorstellen dat sommige posters zich ergeren aan de onzin op het forum, ze mogen wat mij betreft daar ook wel aanmerkingen op maken.

    Maar wanneer je zelf veel en vaak onzin (oneliners zonder inhoud) op het forum zet, moet je je maar niet te druk maken over de onzin die andere posters hier plaatsen. Dat komt wat hypocriet over.

    Straks even naar Derksen en consorten kijken, daar lijkt het af en toe wel een beetje op het BAM forum.
    Lekker biertje erbij en een stukje droge worst en mij hoor je niet klagen. Met klagen los je trouwens niets op. Proost.
    leeftijd misschien? " Mij kan het niet zo heel veel schelen, neem alles niet (meer) te serieus."
    Verstand komt dan toch met de jaren kennelijk.Goed weekend met (Groningse) hap en drank.
    Goed weekend
  9. [verwijderd] 10 april 2021 08:54
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 10 april 2021 08:43:

    Samen bouwen: de projecten SDK BK5 en BK4 in Fellbach
    9 april 2021 - BAM Deutschland AG
    Albrings Müller AG

    Stuttgart, 7 april 2021 - In Fellbach bij Stuttgart bouwt BAM Duitsland sinds september 2019 het hoofdkantoor van de Süddeutsche Krankenversicherung (BK5). Bijzonder hierbij is dat BAM Duitsland het project al in de pre-constructiefase heeft begeleid en daarmee in een vroeg stadium heeft kunnen ondersteunen. Dit model was zo succesvol dat we eind vorig jaar de vervolgopdracht BK4 kregen.

    De nieuwbouw van het SDK-hoofdkantoor is opgedeeld in drie bouwdelen van verschillende hoogtes die goed passen in de omgeving met daartussen aantrekkelijke binnentuinen. De werkwereld in het nieuwe hoofdkantoor is vormgegeven als een toekomstgericht, dynamisch kantoorlandschap en biedt ruimte aan meer dan 500 medewerkers.

    Het gebouw omvat een teamruimtemodel om samenwerking te bevorderen, een conferentieruimte, een bedrijfsrestaurant en een gezondheidsruimte. Werkzones worden afgewisseld met ontspannings-, project- en ontmoetingsruimtes. Ook de via paden ontsloten buitenruimte biedt volop ruimte voor medewerkers en bezoekers.
    Succes dankzij een op partnerschap gebaseerd bouwmodel

    In het model “BAM Partnering” hecht BAM Duitsland veel belang aan het in een vroeg stadium opbouwen van vertrouwen tussen alle betrokkenen. Het doel is om problemen te voorkomen en uiteindelijk iedereen tevreden te stellen door een zuinige, maar toch open en betrouwbare houding.

    BAM Duitsland ondersteunt u al in de pre-constructiefase. Onder andere met prijs- en planningsbeheersing, logistiek en lean management, het werken met BIM (BK4) en het zorgvuldig opstellen van het bouwcontract naar tevredenheid van alle partijen. Op deze manier worden vroege markttoetreding en kostenzekerheid bereikt en worden bouwgerelateerde planning en vertragingen voorkomen.

    Speciale nadruk wordt gelegd op een partnerschap tussen de verschillende project-, planning- en bouwdeelnemers. Dit omvat naast basismanieren als openheid, eerlijkheid en betrokkenheid ook het helder definiëren van verantwoordelijkheden, coördinatieprocessen en besluiten.
    Dat bevalt goed bij de klant

    In december 2020 beschreef Tobias Wurster, hoofd van de afdeling Vastgoedbeheer bij SDK, de resultaten van het proces als volgt: “Hierdoor kon de SDK de specifieke knowhow van het bouwbedrijf in een zeer vroeg stadium integreren in de lopende planning. fase, waardoor een snelle en hoogwaardige implementatie wordt gegarandeerd. Een belangrijke succesfactor [...] was de op partnerschap gebaseerde samenwerking tussen alle betrokkenen "

    Het resultaat van het professionele werk van het team en de goede samenwerking aan het project was de vervolgopdracht SDK BK4, die eind 2020 werd toegekend.
    Een vervolgopdracht door kwaliteit en teamwork

    Met de vervolgopdracht BK4 wordt het SDK-terrein opgeleverd als een 25 meter hoog kantoorgebouw. Een kant-en-klaar nieuw kantoorgebouw is gepland als investeringspand voor de Süddeutsche Krankenversicherung, inclusief geavanceerde implementatieplanning, grondwerken. Oprichting van de fundering en schil.

    Architectonisch worden de hoogtes en randen van de aangrenzende bebouwing overgenomen waardoor de nieuwbouw zich stedenbouwkundig goed aanpast aan de omgeving. Het plan is om het kantoorgebouw te verhuren als multi-space kantoor.

    foto? website? Interessant.Goed weekend
  10. forum rang 6 Zwijnash 10 april 2021 09:19
    quote:

    HenkdeV schreef op 9 april 2021 21:04:

    [...]

    Las vandaag dat de Am. banken met goede cijfers komen.
    Heb de laatste tijd behoorlijk afgebouwd, verwacht eigenlijk wel een correctie.
    Doe wel wat daghandel erbij bijvoorbeeld in Besi, werkt best wel goed.
    Heb vandaag op die manier een euro per aandeel verdiend aan AMG.

    AMG had toch emissie - je heb gekocht bij dag laag en dan later verkocht?
    Beetje link ?
    Ik gaat deze weekend inlezen voor Galapagos, ik les dat Gilead gaat tot minimal 2024 vasthouden
1.438 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 72 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links